o nee he, niet mijn schouder weer in de .....

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Horse Pleasure
Berichten: 2760
Geregistreerd: 09-01-01

o nee he, niet mijn schouder weer in de .....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-02 18:12

ja hoor, ging het net redelijk met mijn schouder, nu is het volgens mij goed mis.
gisteren leunde ik gewoon met mijn arm op de grond, opeens voelde ik iets knappen ofzo maar nam er eigenlijk niet veel notitie van want sinds ik 6 jaar geleden mijn paard op mijn nek (schouder) heb gehad heb ik dat wel meer gehad omdat mijn schouder verbreizeld is geweest en door onze leuke huisarts geheel verknoeit is nu.
maar goed ik ging even later bij de paarden de waterbak leeggooien (nog een kwart vol) en vullen en op eens was het dus foute boel.
als ik mijn bovenarm beweeg, maakt niet uit welke kant op, dan kraakt het als een gek, en doet hartstikke zeer natuurlijk.
het lijkt dus wel of er iets kapot is geknalt?
zal er toch aan moeten geloven om naar de HA te gaan, maar dan wacht ik wel tot die van mij op vakantie is ofzo want volgens hem zit alles tussen mijn oren!!!
jaja ik kan het zelfs op de foto's zien (die ik nu in huis heb) klojo!!!!


XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 19:33

Ooow...dat klinkt eng Scheve mond Kun je niet naar het ziekenhuis gaan ipv je huisarts. Als die zoveel verprutst heeft, zou ik er nooit meer naartoe gaan, en ik zou ook niet wachten tot hij op vakantie is!

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Horse Pleasure
Berichten: 2760
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-02 19:35

volgens mij kan je niet zomaar op eigen houtje naar een ziekenhuis toe, daar heb je volgens mij toch een verwijzing voor nodig van een HA?

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 19:39

breyer club nederland schreef:
volgens mij kan je niet zomaar op eigen houtje naar een ziekenhuis toe, daar heb je volgens mij toch een verwijzing voor nodig van een HA?


Klopt, en eerste hulp? Ik bedoel, er is net iets geknapt naar jouw idee, genoeg reden om naar de eerste hulp te gaan Knipoog

Anders ga je naar de huisarts en vraag je gewoon om een verwijzing. Ik ben van plan hetzelfde te gaan doen met mijn uitslag. De huisarts gebruikt mij als één of ander proefkonijn met allerlei zalfjes...onder het mom van "kijken of dat werkt...". Ik wil dus naar een dermatholoog.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Horse Pleasure
Berichten: 2760
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-02 19:46

nou volgens mij mag je tegenwoordig niet zomaar naar de eerste hulp, tenzij je natuurlijk in een ambulance vervoerd wordt.
nou ik zing het nu nog even uit, heb al 6 jaar pijn dus een paar weken langer hou ik ook nog wel uit.
het banketstaaf is dat mijn eigen HA dus alle gegevens die een ander over mijn schouder (en andere verwondingen die ik toen had) uit de pc heeft gehaald. echt een banketstaaf dus he.
en maar zeggen dat er geen foto's zijn, haha foutje want ik heb ze een paar maanden geleden opgevraag din het ziekenhuis dus daar kan ik altijd mee aan de slag Tong uitsteken

Laika

Berichten: 3208
Geregistreerd: 05-02-02
Woonplaats: Heerde

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 20:18

Ik zou als ik jou was toch even naar een EHBO van een ziekenhuis gaan.

Naar de EHBO in een ziekenhuis kan je zonder verwijzing van je huisarts. Daar aangekomen moet je dan alleen vertellen dat het net is gebeurd. Het zou niet kloppen dat je dan eerst een verwijzing nodig hebt. Je zal je been breken op straat, dan kan je toch ook niet eerst naar de huisarts voor een verwijzing? Wel krijg je dan van het ziekenhuis een brief voor je huisarts mee, en als het noodzakelijk is om een vervolg onderzoek van een specialist te krijgen moet je dus wel een verwijzing van je huisarts hebben. Maar daar krijg je dan dus die brief voor mee, dan kan de HA het niet weigeren.

If your feet smell and your nose runs - you're built upside down.

Rinske

Berichten: 23960
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Loon op Zand

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 20:39

Je kunt altijd bij de eerste hulp van een ziekenhuis langs gaan. Dat heb ik ook gedaan toen ik door een wesp in mijn tong was gestoken en mijn keel opzwol. Ben toen niet met de ambulance gebr8 hoor Haha! Tong uitsteken

Horse Pleasure
Berichten: 2760
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-02 20:40

als ze dan weer foto's maken neem ik ze gelijk mee naar huis, kan ik eens kijken of er verandering is geweest, das wel te hopen hihi anders rammel ik vandaag of morgen nog uit elkaar Tong uitsteken

Margreet

Berichten: 18246
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 22:00

Second opinion?

Nulla tenaci invia est via

Horse Pleasure
Berichten: 2760
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-02 07:56

Margreet schreef:
Second opinion?

nou ik heb er al wel 5 gehad in de loop der tijd haha en allemaal zeiden ze hetzelfde behalve mijn HA.
zelfs een leek kan met het blote oog op de foto's zien dat de schouder een grove breuk heeft, minimaal 6 ribben kapot zijn dus tsja?
maar goed dat was dus 6 jaar geleden.

Llewella

Berichten: 2087
Geregistreerd: 25-01-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-02 08:29

ff een oppeppertje (ehw laatste stuk is oppeppertje Knipoog ): ik heb een verbrijzelde elleboog gehad en heb 4 jaar lang echt last van gehad omdat ze er bij mij ook een zootje van hadden gemaakt, ze dachten ten eerste dat het gebroken was en kwamen er pas onder het mes achter dat het verbrijzeld was dus dat werd puzzelen 's avonds laat/snachts na al een lange dag gewerkt te hebben (operatie duurde zo'n 3 1/2 uur), mijn spieren waren doorgehakt aangezien die plaats moesten maken om erbij te kunnen, daarbij heb ik iig mijn electrisch botje verloren en daarnaast nog wat zenuwen, ze hebben een metalen constructie met een legering met nikkel waar ik dus allergisch voor ben gemaakt om alles op zijn plaats te houden, bij die constructie was gips overbodig wat ik dus wel kreeg.
De fysio heeft op den duur gezegd eruit die pennen aangezien ze werden afgestoten door mijn lichaam en op mijn huid drukte maar onderhand wel aan het bot zaten bevestigd.

Heb second opinion bij dr mati gehad, dit is een specialist en mag zichzelf rekenen tot een van de besten van de wereld, het is een zwitser en was destijds eens in de zoveel tijd in het AMC.
Die second opinion werd niet veel omdat die arts geen voorspelling kon maken wat er van mijn arm zou worden, het kon beter worden, gelijk blijven of slechter worden, het had eigenlijk allang genezen moeten zijn binnen een tijdsbestek van 1 1/2 jaar.

Daarna naar nog een arts geweest voor de verzekering om te bepalen hoe de verzekering afgewikkeld moest worden (is nog niet afgewikkeld heb het open laten staan iig arbeidsongeschiktheid) en die was niet echt hoopvol of wilde me geen valse hoop geven, in de toekomst verghoogde kans op artrose e.d.

4 jaar lang heb ik pijn gehad, en door mijn eigen koppigheid kreeg ik zelfs last van verlammingsverschijnselen in mijn arm, op den duur toch mijn school afgekapt (dierverzorging) omdat het er niet echt hoopvol uitzag ivm lichamelijk werk op stages zoals zwaar tilwerk e.d.
Paardrijden was ik intussen al mee gekapt omdat een uurtje rijden al te pijnlijk werd.

Nu 6 jaar later is eigenlijk het enige merkbare nog mijn litteken, en het missende electrisch botje.
Maar ik heb geen pijn meer, rijd intussen weer vrolijk paard zonder last te hebben, kan ook weer zwaarder tillen al moet ik het niet overdrijven voor ik het opnieuw verknal.

Bij mij is het dus weer helemaal goed gekomen al moet ik wel zuinig aan blijven doen met mijn arm, ik kan iig weer paardrijden, en alle taken rondom een paard doen, want ik zag het verhaaltje eigen paard destijds zo de mist ingaan.

Horse Pleasure
Berichten: 2760
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-02 08:49

zo das ook niet niks zeg, maar gelukkig is het toch goedgekomen. toen ik het ongeluk heb gehad heeft mijn HA me dus gewoon laten lopen, gekneusd zei hij.
na 7 weken kon ik het niet meer uithouden en toen ben ik naar een ander gegaan, kon niet eens meer een tijdschrift optillen.
die heeft toen foto's laten maken en kon zo al voelen dat mijn kamsel gescheurd was.
nou uit de foto's kwam dus een hele boel ook een bloeding tussen longen en ribben.
hij heeft alles in de pc gezet en vervolgens heeft mijn HA alles er weer uitgeknikkert en ontkent alles van top tot teen. ja komt door je verkeerde houding, zit tussen je oren, ik heb alles al gehoord.
ook fisio gehad en dus bij specialisten geweest oa in Rotterdam bij een engert Misselijk
die zei dat als ik geluk had ik er met een jaar of 3 wel vanaf kon zijn, zo niet dan zou ik er mee moeten leren leven.
het is nu 6 jaar dus geleden en sinds ongeveer een half jaar gaat het weer slechter.
ik kan dus bijna niet meer rijden, zodra ik een trek ofzo aan mijn arm krijg is het al foute boel.ook het uitmesten is een hele klus.
wij moeten het in plastic zakke doen want daar komen dan weer mensen om. ik kan dus wel mest in de kruiwagen doen maar ik kan bv niet de draai maken om het in een zak te gooien, gelukkig heb ik hele lieve ouders en die helpen me daarbij.
ramen zemen bv daar doe ik 2 dagen over (4 ramen)
dus ik heb eigenlijk niet veel hoop meer en ben dus ook afgekeurd.
ik moet er wel bijzeggen dat ik wel zoveelmogelijk probeer te doen, pijn of geen pijn. tenslotte als je hem inderdaat stil gaat houden enzo dan wordt het stijf en dan is het ook hartstikke slecht.

succes met je arm en rustig aan Knipoog

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-02 08:51

Gaan naar het ziekenhuis... hoeft idd niet met ambulance, al kun je begrijpen dat die wel voorrang krijgen bij binnenkomst!

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

zita

Berichten: 754
Geregistreerd: 29-09-01
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-02 08:58

wat stom zeg!!
en wat een domme HA!!
kan je geen andere nemen?? eentje die wel goed is......

I love Kyra+Arabe( miss you 4-ever)!
dag lieve aap ik hoop dat je een leuke eigenaar krijgt met een lekker stuk land......

Horse Pleasure
Berichten: 2760
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-02 09:08

nou hier is het niet zo makkelijk om je over te laten schrijven naar een nieuwe HA.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie