Slapeloze nachten

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

 
 
lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Slapeloze nachten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-02 09:34

Ik krijg slapeloze nachten van de tweedeling die is ontstaan in dit land, zie artikel hieronder uit NRC Handelsblad.

Citaat:
'Broeibak van onvrede'
  Wie zich de afgelopen dagen verbaasd heeft over de enorme volkswoede die na de moord op Pim Fortuyn is opgeborreld, moet eens gaan kijken op extreem-rechtse websites. Voor de camera hielden de meeste mensen zich gedeisd. Of het nu was omdat Fortuyn was vermoord ,,omdat hij zei wat hij dacht'' of uit goed fatsoen, racistische opmerkingen waren in het openbaar nauwelijks te horen. Sommige verslaggevers die bij het huis van Pim Fortuyn en de stille tochten zijn gaan kijken, meldden wel dat 'buitenlanders' het onderwerp van veel privé-conversaties waren.  
 
Op sites als Polinco en Stormfront wordt geen blad voor de mond genomen. ,,Een broeibak van onvrede'', noemt een van de Polinco-leden de discussiesite. Iedereen die tegen een blanke, extreem-rechtse natie is, wordt uitgescholden en zwartgemaakt door internetgebruikers die zich onder meer 'Germania Superior', 'DietsePatriot' en 'SSkinhead' noemen. Het Nederlanderschap van burgemeester Job Cohen van Amsterdam, die een stille tocht voor Fortuyn wilde uitstellen, wordt op Polinco, een site met verschillende discussieforums, in twijfel getrokken. ,,Cohen's [..] loyaliteiten liggen niet in Nederland, maar in Israël. Het is niet eens een landverrader, zijn ziel is niet Nederlands', schrijft een discussiant die zich '1vanvelen' noemt. ,,Burgermeester Opstelten liep mee in de stille optocht te Rotterdam. Die vuile gluiperige pokke jood cohen zal niet meelopen in de stille tocht te Amsterdam'', is de reactie van 'Goyim'.

Met Pim Fortuyn hadden sommige Polinco-leden overigens ook moeite omdat hij homoseksueel was. Een deelnemer twijfelt aan zichzelf omdat hij Fortuyn sympathiek vond. ,,[H]ij was er zó een. Zoals menig Polincoon weet moet ik niets van die lui hebben en menig gelaat straalt een psychopathie uit van jewelste. Ze zijn door en door ziek en worden nooit meer beter. [..] Maar... bij Pim voelde ik een warmte over mij komen zo erg dat ik hem niet zozeer aardig vond maar van hem hield.....! Ik kan het niet begrijpen en zit er soms nog mee. Hoe kan mij dit gebeuren?''

Het bericht dat de advocaten Spong en Hammerstein de moord op Fortuyn zullen onderzoeken en overwegen politici aan te klagen wordt met gejuich ontvangen op Polinco. ,,Een ontneming van het passief kiesrecht zou een prima idee zijn! Klaag ze aan, die socialistenhonden. En vergeet Bas 'Fortuyn is een Mussolini' Eenhoorn (VVD) niet'', aldus 'Jean'.

De complottheorieën tieren welig op Polinco. Er is een aparte discussie aan gewijd. Bijna niemand gelooft dat de moordenaar van Fortuyn een eenling was. Het is ,,te toevallig'' dat de dader een blanke was die onopgemerkt het mediapark op kwam en goed kon schieten. ,,Daar pleiten natuurlijk tal van zaken tegen (waarom leven Haider en Le Pen nog wel)'', schrijft 'TouTaTis, die de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) verdenkt van de moord op Fortuyn. ,,Weet iemand waar Dijkstal uithing ten tijde van de moord op Pim??'' vraagt 'guitarman' zich af.

Het was de BVD, weet ook een andere discussiant zeker. ,,Leefbaar Nederland is opgezet door de BVD [..] plotseling is daar Pim Fortuyn als lid [..] bij de geheime peilingen haalt Fortuyn een te grote overwinning [..] Men is bang dat Pim alle corruptie waar onze overheid tot aan zijn hoofd bij betrokken is (bouwfraude en dergelijke) blootlegt. [..] De BVD grijpt naar de noodrem en ruimen Pim uit de weg'',legt 'Piet Hein' uit. ,,Het is tijd voor een revolutie'', sluit hij zijn bericht af.

Op de internationale extreem-rechtse site Stormfront is de toon al even dreigend. ,,Alle tyfuslinksen en allochtonenzwijnen zullen hiervoor boeten!! [..] Het is tijd om ze te laten branden!!!'' schrijft 'dogz' enkele minuten na de moord op Fortuyn op het Nederlands/Vlaamse discussieforum van Stormfront. ,,JODEN bedankt voor het hier halen van het uitschot!''  
  Websites:  
www.polinco.net
www.stormfront.org


Ga eens kijken op die sites. Dit is toch doodeng??


Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 09:44

De moord van Pim kwam uit de extreem LINKSE hoek, en nu krijgen de extreem rechtsen op hun mieter. En Pim was niet eens extreem rechts. Rassendiscriminatie heeft met de moord niets te maken, ook dat weet iedereen.
Het gevaar komt uit extreem linkse hoek, niet uit extreem rechtse hoek.
Maar we moeten er nu niet een issue extreem rechts versus extreem links van maken.

Je moet niet naar die site aan kijken Lis, er zijn zoveel enge sites die nog veel enger zijn. De hele wereld is in principe verrot. Probeer je er van te distancieren, anders kun je inderdaad niet meer slapen. Ik heb ook wel eens slapeloze nachten om dat ik iets gelezen of gehoord heb. Maar je kunt er niets aan doen. dingen gebeuren toch. Als je er zo slecht tegen kunt, moet je confrontatie proberen te vermijden. Het is al erg genoeg dat je dat niet altijd zal lukken.... Geloof me, ik weet waar ik over praat.

De hond is de betere mens

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 09:57

Desiree, ik vraag me af waarom jij dat toch altijd zo zeker weet?

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 10:25

heb je haar ook weer. Ik weet dat bij ondervinding. Lis is kennelijk iemand die zich bij bepaalde dingen nogal betrokken voelt, en dan kan iets je wel zodanig raken dat je er niet van kunt slapen. Ik ken dat. Ik heb dat ook bij bepaalde dingen. Ik probeer die dingen dan maar niet te lezen in de krant, of schakel snel naar een andere zender op tv. Ik probeer ze maar te vermijden, omdat ik niets kan verbeteren en het de enige manier is om mezelf een beetje te helpen.

De hond is de betere mens

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-02 10:28

Je begrijpt niet waar ik heen wil Desiree. Ik zeg nogmaals; ik weet dat Pim niet extreem rechts was, maar deze groeperingen voelen zich wel door hem aangesproken en daar ben ik zo bang voor.
LPF en de advocaten van LPF gooien nu nog meer olie op het vuur en ik ben bang, dat ook al was de dader extreem links, de woede zich toch gaat richten op de buitenlanders.

Ik heb wel gekeken op deze sites en ben werkelijk verbijsterd. Verbijsterd dat er zoveel domme mensen bestaan, die zich de Mussert Brigade en ZiekVanJoden noemen. Ieder bericht afsluiten met 'Sieg Heil' en onder elk bericht agressieve icoontjes plaatsen. Extreem rechts máákt het HUN zaak. Zij noemen Pim de man die gestorven is voor het blanke ras.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 10:30

Ja, en je maakt je er zo druk over dat je er slapeloze nachten aan over houdt, zei je.

De hond is de betere mens

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-02 10:38

Dat klopt, maar wat wil je daarmee zeggen?
Dat ik er daarom toch maar niet meer naar moet kijken? Nee, dat zal ik waarschijnlijk ook niet meer doen, maar ik heb het nu eenmaal gezien en zal er ongetwijfeld nog vele malen aan denken.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 10:47

Precies, dat bedoel ik. Je verandert niet aan de situatie, je verslechtert er zelf alleen maar van omdat je er slaapgebrek van krijgt. Oververmoeidheid om misschien zelfs hoofdpijn uiteindelijk (tenminste dat krijg ik dan).

De hond is de betere mens

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-02 11:27

Nou ja, het is in ieder geval lief van je dat je je druk maakt om mijn welzijn Lachen Dat meen ik, hoor!

Ik zal vannacht helemaal niet slapen denk ik. Veel te zenuwachtig voor de uitslag van morgen en wat dat allemaal weer voor reacties zal brengen.

Ik hoop dat PvdA er toch bij zal zitten morgen, omdat CDA, LPF en VVD me te rechts wordt. Daarom ga ik, denk ik, toch mijn stem niet aan GL geven, maar aan Melkert. Ik sta niet helemaal achter de PvdA, maar een coalitie van rechts, midden en links, lijkt mij beter dan centrum-rechts.

Ik ben opeens weer zwevend, en das ook weer een reden om slecht te slapen. Scheve mond

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 11:54

We hebben 1 raakvlak Lis: en dat is betrokkenheid. Deze betrokkenheid ligt niet altijd op hetzelfde vlak, maar de eigenschap op zich is voor mij heel erg herkenbaar. Zodra ik snap wat iemand voelt heb ik ook medeleven, vandaar dat ik jou die goedbedoelde tips gaf.
Maak je niet druk over morgen, want je hebt geen invloed. Just do your thing en ga stemmen, dan heb je gedaan wat je kunt. Neem vanavond een borrel of zo voor het slapen gaan.
Tsja, ik ben ook jaloers op mensen die een knop hebben waarmee ze hun hoofd kunnen uitschakelen en stilzetten.

De hond is de betere mens

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-02 12:16

Ja, ik ga zeker 'mijn ding doen' morgen.

Ik hoop vurig op een verstandige bevolking, die wat de uitslag ook is, respect heeft voor hetgeen de kiezer heeft besloten.

kaj

Berichten: 3753
Geregistreerd: 08-10-01
Woonplaats: Huissen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 17:28

lis schreef:
Nou ja, het is in ieder geval lief van je dat je je druk maakt om mijn welzijn Lachen Dat meen ik, hoor!

Ik zal vannacht helemaal niet slapen denk ik. Veel te zenuwachtig voor de uitslag van morgen en wat dat allemaal weer voor reacties zal brengen.

Ik hoop dat PvdA er toch bij zal zitten morgen, omdat CDA, LPF en VVD me te rechts wordt. Daarom ga ik, denk ik, toch mijn stem niet aan GL geven, maar aan Melkert. Ik sta niet helemaal achter de PvdA, maar een coalitie van rechts, midden en links, lijkt mij beter dan centrum-rechts.

Ik ben opeens weer zwevend, en das ook weer een reden om slecht te slapen. Scheve mond


Dat is precies wat ik ook dacht: ik bedoel pvda stemmen om een beetje evenwicht te creeeren. Ik zat eigenlijk ook meer aan groenlinks te denken maar voor het evenwicht ga ik denk ik toch maar pvda stemmen.
Ik hoef niet bang te zijn voor slapeloze nachten want ik weet nu al dat ik vannacht wakker lig. En nee ik maak me niet te druk over de politiek maar ik heb een zgn. nachtdienstjetlag Haha!

Ben heel benieuwd naar de uitslag morgenavond!

ruiterinrust
Berichten: 1012
Geregistreerd: 20-04-02
Woonplaats: ugchelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 17:42

pvda stemmen om aan links stootkracht te creeren lijkt me ook niet de oplossing. als een aantal sp/geroen links stemmers omgaan naar de pvda zet dan weinig zode aan de dijk. op dit moment hebben cda lpf en vvd gewoon een ruime meerderheid en dus de pvda niet nodig. dat moet gewoon geaccepteerd worden als de keizer dat beslist. en een coalitie cda pvda en vvd zal hetzelfde euvel opleveren als wat er met paars ook niet helemaal goed ging. zulke uiteenlopende ideeen van regeringspartijen zullen er weer voor zorgen dat de besluitvorming stagneert en zal uitmonden in zoutloze compromissen en dat was de bevolking nu juist zat.

"Idealisten houden het oog op de toekomst gericht: als zij één blik in het verleden sloegen waren zij geen idealisten meer."
- Eric van der Steen

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-02 17:42

kaj schreef:

Dat is precies wat ik ook dacht: ik bedoel pvda stemmen om een beetje evenwicht te creeeren. Ik zat eigenlijk ook meer aan groenlinks te denken maar voor het evenwicht ga ik denk ik toch maar pvda stemmen.
Ik hoef niet bang te zijn voor slapeloze nachten want ik weet nu al dat ik vannacht wakker lig. En nee ik maak me niet te druk over de politiek maar ik heb een zgn. nachtdienstjetlag Haha!

Ben heel benieuwd naar de uitslag morgenavond!


Ga jij zeker weten op PvdA stemmen, of weet je het nog niet zeker?
Ik zit zo ontzettend te twijfelen (wat ik niet kan uitstaan van mezelf, een dag voor de verkiezingen). Aan de ene kant wil ik graag PvdA erbij zien i.p.v VVD, maar aan de andere kant zou ik liever GroenLinks in de coalitie zien. Maar die gaat het niet halen. Verloochen ik dan mijn eigen principes niet, door op een andere partij te stemmen?

Ik weet het echt niet meer, ik denk dat ik het laat afhangen van mijn gevoel in het stemhokje.

Hoelang mag je vertoeven in het stemhokje?? Haha!

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-02 17:49

ruiterinrust schreef:
pvda stemmen om aan links stootkracht te creeren lijkt me ook niet de oplossing. als een aantal sp/geroen links stemmers omgaan naar de pvda zet dan weinig zode aan de dijk. op dit moment hebben cda lpf en vvd gewoon een ruime meerderheid en dus de pvda niet nodig. dat moet gewoon geaccepteerd worden als de keizer dat beslist. en een coalitie cda pvda en vvd zal hetzelfde euvel opleveren als wat er met paars ook niet helemaal goed ging. zulke uiteenlopende ideeen van regeringspartijen zullen er weer voor zorgen dat de besluitvorming stagneert en zal uitmonden in zoutloze compromissen en dat was de bevolking nu juist zat.


CDA en LPF komen er sowieso wel in. Alleen VVD en PvdA staan in de peilingen beide op 25. Als het aan mij ligt wordt het dan dus; CDA, LPF en PvdA.

kaj

Berichten: 3753
Geregistreerd: 08-10-01
Woonplaats: Huissen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 18:26

lis"]
[quote="kaj schreef:

Dat is precies wat ik ook dacht: ik bedoel pvda stemmen om een beetje evenwicht te creeeren. Ik zat eigenlijk ook meer aan groenlinks te denken maar voor het evenwicht ga ik denk ik toch maar pvda stemmen.
Ik hoef niet bang te zijn voor slapeloze nachten want ik weet nu al dat ik vannacht wakker lig. En nee ik maak me niet te druk over de politiek maar ik heb een zgn. nachtdienstjetlag Haha!

Ben heel benieuwd naar de uitslag morgenavond!


Ga jij zeker weten op PvdA stemmen, of weet je het nog niet zeker?
Ik zit zo ontzettend te twijfelen (wat ik niet kan uitstaan van mezelf, een dag voor de verkiezingen). Aan de ene kant wil ik graag PvdA erbij zien i.p.v VVD, maar aan de andere kant zou ik liever GroenLinks in de coalitie zien. Maar die gaat het niet halen. Verloochen ik dan mijn eigen principes niet, door op een andere partij te stemmen?

Ik weet het echt niet meer, ik denk dat ik het laat afhangen van mijn gevoel in het stemhokje.

Hoelang mag je vertoeven in het stemhokje?? Haha!
[/quote]

Ik dacht heel zeker te weten dat ik dit jaar voor het eerst landelijk groenlinks zou stemmen (wel eerder provinciaal groenlinks gestemd maar nog niet landelijk). Maar precies wat je zegt:ik zou ook graag pvda erbij zien ipv vvd.
Groenlinks red het toch niet, vandaar dat ik zoiets heb dan toch maar mijn stem aan een grotere linkse partij die wel kans heeft om erbij te komen. Persoonlijk ben ik niet zo weg van Melkert maar ja wie wel Haha! .
Ik vind de pvda verder wel goed, kan me vinden in hun standpunten. Heb er vier jaar geleden ook op gestemd dus wat dat betreft......

Terwijl ik dit type bedenk ik me dat ik toch maar pvda ga stemmen!!!
Zo het hoge woord is eruit!
Sorry groenlinks! Ik wil zeker weten dat er een linkse tegenhanger komt.

En ruiterinrust: waarom zouden wij (linksstemmers om het maar even over 1 kam te scheren)gewoon moeten accepteren dat het een rechtste regering wordt? Als ik om die reden pvda wil stemmen is dat toch helemaal mijn zaak? Daarom gaan we juist stemmen.

En dat de bevolking de compromissen zat is/was vind ik ook weer een beetje overtrokken.

Zo slecht heeft paars het echt niet gedaan hoor!
Je kunt niet alle problemen in een land opdragen aan de regering.
En voor zover ik weet hebben wij het behoorlijk goed in nederland!

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 18:34

We zijn weer goed bezig met vingertjes wijzen. Als we dan iets van Pim willen geloven, dan is het het feit dat hij tot integratie opriep. Integratie betekent in feite verzoening met de huidige situatie, verzoening met de etnische minderheden in het land en boven alles verzoening met elkaar. daar is geen plaats voor haat. Pim was zeker niet bezig met een haatcampagne.

Overigens zijn de extreem rechtsen het gevaar dat achter de campagne van Pim schuilde. Pim was zelf niet extreem rechts, maar extreem rechtsen konden zich wel beter vinden in delen van het gedachtengoed. Die lui hoopten stiekum dat Pim's politiek hun ideeën bespreekbaar konden maken..

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 18:57

Dit soort dingen zijn vreselijk, dit soort groeperingen grijpen echter alles aan om zichzelf aan te wakkeren...

Overal waar het extreem bij komt te staan is in principe al link...

Overigens vergeten veel mensen die nu toch op LPF willen stemmen als eerbetoon aan P. Fortuyn, dat hij zelf heeft gezegd dit niet te doen.

Zelf stem ik CDA deze keer.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 19:07

Zo.
Ik heb even jullie topic heel uitgebreid doorgelezen en neig nu toch ook meer naar PvdA dan GroenLinks. Ook omdat GroenLinks er bij mij met stemwijzer.nl helemaal niet bij zat. Maar ja...Melkert he Haha!
Ik twijfel nog even lekker door en bel morgen mijn oude en wijze opa op zodat we samen kunnen gaan stemmen. Hij zal me dan wel vertellen wat ik moet doen. En ja, dan wordt het PvdA want dat stemt mijn opa al jaren. Die haalt zelfs de stembiljetten van de buren op (die toch niet willen stemmen) en met die van mijn oma erbij kan hij dan mooi 5x op de PvdA stemmen.

Moeilijk hoor, dit jaar Scheve mond

En Lis, ik weet zeker dat Desiree het goed bedoelt. Mensen zijn vaak jaloers op mij omdat ik me vrij snel kan 'afsluiten' voor bepaalde gevoelens. Ik kan me niet snel druk maken om iets. Het helpt toch niet. Maar ja, dat is makkelijk praten als je nu eenmaal zo in elkaar steekt, ik zie om me heen ook wel dat dat nu eenmaal in je zit.

Dus welterusten en denk er nog maar eens over na dat door jou echt niet de hele Nederlandse politiek naar z'n grootje gaat omdat jij je stem hebt uitgebracht hoor.

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-05-02 19:42

Lachen Bedankt Cody. Het scheelt idd om te weten dat niet alles van mij afhangt.

Ik heb nou eenmaal een groot rechtsvaardigheidsgevoel. Wanneer ik bv vanmorgen lees dat een vrouw haar baby in de wasmachine doet, dan ben ik een dag van slag. Dat is de reden dat ik niet meer geabbonneerd ben op een krant. Ik trek me het leed in de wereld te veel aan.

En nu dus in eerste instantie die laffe moord op Pim, dagenlang denk ik alleen maar GVDGVD etc.. En nu weer wat de LPF en hun advocaten doen.. wederom hetzelfde gevoel. En dan weer die ontzettend domme mensen op die website van het Stormfront. ZUCHT!

En nu weet ik ook nog niet op wie op moet stemmen Huilen Huilen
Ja, ik wou dat ik me er ook voor af kon sluiten, maar helaas...

Troef

Berichten: 1571
Geregistreerd: 27-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 20:09

lis
Citaat:
Ik weet het echt niet meer


Stem gewoon CDA, het is vlees nog vis.

Een snelle wordt van zelf langzamer
Maar een langzame wordt .............

kaj

Berichten: 3753
Geregistreerd: 08-10-01
Woonplaats: Huissen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 22:44

Misschien heel raar maar eigenlijk heb ik het gevoel dat het allemaal wel los zal lopen met die lpf.

Veel mensen die vorige week riepen dat ze nu op lpf gingen stemmen zijn daar al weer van teruggekomen en opiniepeilingen hebben er wel vaker naast gezeten.

Ik heb in ieder geval niet het idee dat het de grootste of zelfs 1 na grootste partij gaat worden.
Ik hoop dat mijn intuitie wat dit betreft een beetje klopt.

Ach we zullen het morgen weten. Hoe dan ook, ik reken erop dat er in ieder geval een hoge opkomst is en dat iedereen gaat stemmen met zijn verstand en niet met z'n gevoel!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-02 08:28

ruiterinrust schreef:
zulke uiteenlopende ideeen van regeringspartijen zullen er weer voor zorgen dat de besluitvorming stagneert en zal uitmonden in zoutloze compromissen en dat was de bevolking nu juist zat.

Dan krijgen we inderdaad een nieuw paars kabinet, alleen zal het beestje dan misschien een andere naam krijgen. En nu kunnen mensen wel zeggen dat het allemaal wel meeviel, maar een enorme groep mensen vonden dat niet meevallen.

De hond is de betere mens

Percy
Berichten: 11395
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-02 10:24

Cody schreef:
Ik twijfel nog even lekker door en bel morgen mijn oude en wijze opa op zodat we samen kunnen gaan stemmen. Hij zal me dan wel vertellen wat ik moet doen. En ja, dan wordt het PvdA want dat stemt mijn opa al jaren. Die haalt zelfs de stembiljetten van de buren op (die toch niet willen stemmen) en met die van mijn oma erbij kan hij dan mooi 5x op de PvdA stemmen.Wijze opa, gewiekste opa zal je bedoelen Haha! Die opa van jou begaat nog een strafbaar feit ook Extreme duivel

Maar ik vraag me nu toch iets af. PVDA wilde toch absoluut niet met LPF samen in het kabinet? Dan kan er nooit een PVDA CDA cq VVD en LPF kabinet komen.
Dan krijg je dus óf weer paard óf helemaal rechts.

Groen Links was geloof ik nog stelliger in het afwijzen van de LPF dus dat zal ook niet helpen. Ik vind het eigenlijk wel jammer dat Groen Links nu zoveel stemmen gaat missen. Zelf was ik niet van plan om op ze te gaan stemmen maar ik vind wel dat ze af en toe heel goed tegengas geboden hebben de afgelopen jaren.

De krant las ik ook al een tijd niet meer maar je mist toch ook belangrijk nieuws. Nu lees ik dagelijks Spits en Metro maar soms word ik ook helemaal naar van berichten over baby's in wasmachine's, alle ellende van de kindjes Rikkers en de gebeurtenissen in de GAZA-strook. Sinds ik zelf kinderen heb kan ik er eigenlijk alleen maar minder goed tegen.
Maar op dit moment zie ik ook zoveel verdriet in mijn directe omgeving dat ik me toch tot op zekere hoogte probeer af te sluiten van alle ellende in de wereld. Daar kan ik toch niets aan doen, voor de mensen in mijn omgeving kan ik wel iets betekenen (natuurlijk ook niet altijd).

Toch is het denk ik belangrijk dat we ons niet helemaal afsluiten voor alle ellende. Als wij ons niet meer druk maken, wie dan wel?

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

lies

Berichten: 7797
Geregistreerd: 09-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-05-02 11:11

Ik ben er uit; Ik ga tóch Groen Links stemmen. Ik vind het hypocriet om nu strategisch te gaan stemmen. Ik sta achter Groen Links en daarom krijgen zij mijn stem.

Zo!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anne7, AnnetteFlame, Astorga, Bakvis, Batlow, BernetteO, CandyArmando, DearLove, Donkim, eefjuh20, Elienn22, elske_, Esaqar, Fee_, Googlebot, Guisje, Independence, irene85, irisskib, Kirsha, Laibadji, lanouska, loveskiara, Maanon_, Merell123, MerleSimone, MSluis, PhaedraW, pradadaan, sannuuu, Tieneke, Timbers, Zwerte en 136 bezoekers