ambulance voor pim? waarom?

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Margreet

Berichten: 18246
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 23:15

Dat hij niet meer te redden was wisten ze niet van tevoren. En of iemand wel/niet meer te redden is zal toch echt vastgesteld moeten worden door iemand uit de geneeskunde, dat kan een leek niet.

Tuurlijk sturen ze een ambulance, wat ik me wel afvraag is waarom dat 20 minuten heeft moeten duren. Van mijn huis (en ik woon vlakbij een ziekenhuis) kan ik in 10 minuten en misschien nog wel minder naar het mediapark rijden...

Nulla tenaci invia est via


batje

Berichten: 10399
Geregistreerd: 18-10-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 23:18

Dat hebben ze ook uitgelegd.. ten eerste was er een probleem bij het hek. De beveiliging heeft het hek gesloten zodat de schutter niet weg kon komen, en die moest weer handmatig geopend worden..

Daarna mocht de ambulance het terrein niet op omdat de schutter nog rond kon lopen. Dat is standaard procedure..

Belle comme une Fleur! En dan komt er een tijd van Nixmeerhoeve..
15-07-08 Trotse mama van Daniel *\o/* en Eileen 03-12-2009!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 23:23

Je verhaal is een beetje onsamenhangend, maar ik zal proberen antwoord te geven.

Zodra iemand in gezondheidsnood verkeert, komt er een ambulance voor de nodige medische hulp. Dat is maar goed ook, want je weet maar nooit of iemand nog te redden is. Als de situatie ernstig is dan kan er ook nog een trauma helicopter komen, dat is alleen voor echt ernstige dingen. Aan boord van de TH zitten ook artsen, die kunnen weer meer doen dan het ambulance personeel.
Een overleden persoon mag in principe niet met een ambulance vervoerd worden, een ambulance is zogezegd voor levende mensen. Als het ambulance personeel denkt dat iemand niet meer leeft, dan moet dat bevestigd worden door een arts. Als die arts bevestigt dat het slachtoffer niet meer leeft, mag die ook niet meer in de ambulance en dan komt er dus een lijkwagen. Die lijkwagen brengt het lichaam dan dus weg.

Dus, als er een keer iets met jouw moeder gebeurt, moet je gewoon direct de ambulance laten komen, tenminste als je denkt dat dat nodig is. Je kunt voor dringende dingen altijd een ambulance laten komen, het personeel weet wel wat ze moeten doen.

Margreet

Berichten: 18246
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 23:28

Als toevoeging aan Lovely: een traumahelikopter vervoert geen patiƫnten. Deze dient alleen om gespecialiseerd medisch personeel zo snel mogelijk ter plaatse te krijgen.

Nulla tenaci invia est via

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-05-02 09:25

De trauma chopper ofwel gele kanarie vervoert inderdaad in principe geen patienten, omdat vervoer over de weg comfortabeler is en omdat in de chopper zelf er weinig ruimte voor behandeling is. Hij is er inderdaad voor bedoeld om speciale trauma artsen zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen, aangezien het eerste uur na het trauma zo ongeveer levensbepalend is.
Maar indien nodig neemt hij de patienten wel mee.

Navragen is beter dan afvragen.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Sannne, GoogleAdsense, Googlebot, Jessica_1998, Lanoca en 49 bezoekers