Welk uitzendbureau?

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
assie

Berichten: 8259
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Welk uitzendbureau?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-02 12:51

Ik wil graag een bijbaantje, maar omdat ik te lui ben om zelf op zoek te gaan Gaaaap *LOL* , wil ik me laten inschrijven bij een uitzendbureau, kunnen die voor mij gaan zoeken Haha! .

Ik ben al bij 2 uitzendbureaus langs geweest, namelijk Adecco en Randstad. Die eerste vond ik erg goed en leuk overkomen, heb me daar ook ingeschreven. De 2e vond ik minder, hadden ze ook maar 1 baantje (voor mij) en daar heb ik alleen mijn tel. nr en naam achtergelaten.

Wat zijn jullie ervaringen met de verschillende uitzendbureaus? Welke zijn goed? En mag je je bij meerdere uitzendbureaus inschrijven?

Kipu Pabu's Tentsi. Dressuur M+1, Vaardigheid M+2

Oppassie, dierenoppas.


obelix

Berichten: 11784
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 15:14

hoi ja je mag je bij meerdere uitzenburo s inschrijven..ik heb zelf geen goeie ervaring met tempo team... maar miss andere bij jou in de buurt wel hoor.. maar je kan ook is bij start proberen ,mits die bij jou in de buurt zit.. succes ermee in ieder geval..groetjes sandra!

[o]
SGFotographics.

Paarden Fotografie

Margreet

Berichten: 18246
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 16:09

Ik heb een tijdje via "Start" gewerkt. Geen klachten.
Ik weet niet hoe ze zijn bij het zoeken van baantjes, ik had zelf werk gevonden, maar de loonadministratie e.d. liep via start.

Nulla tenaci invia est via

Siempie

Berichten: 30293
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 17:41

En ik heb juist weer geen goede ervaring met Start en met adecco. En juist wel met Tempo Team. Ik denk dat het voor iedereen anders is. Schrijf je gewoon overal in zou ik zeggen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 17:41

Ze gewoon allemaal afgaan, met je cv, en wie het eerst een baantje heeft voor je heeft de mazzel!!

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 108675
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 18:42

Wat voor soort werk zoek je ?
Veel uitzendburo's hebben een specialisatie (bijv. productie, administratief etc.).
Ik heb zelf voor Unique gewerkt, is me prima bevallen !

assie

Berichten: 8259
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-02 18:55

Dat was ook een beetje het probleem, ik ging naar dat uitzendbureau toe met het idee van: oke, ik wil werk, waar ik geld mee kan verdienen en het mag niet saai zijn. Verder had ik géén idee wat ik wilde. Ze heeft me nu bij heel erg veel verschillende banen/richtingen/vacatures (hoe noem je zoiets Verward ) neergezet. En zo gauw er iets vrijkomt krijg ik het te horen. Ik ga me morgen nog inschrijven bij een aantal andere bureaus en dan ben ik benieuwd.

Oja, als bijv adecco me een baantje aanbied en ik neem dat aan, moet ik dat dan even doorgeven aan die andere uitzendbureau's? Niet dat ik via adecco een baantje heb, maar gewoon dat ik een baantje heb? Of is dat overbodig?

Kipu Pabu's Tentsi. Dressuur M+1, Vaardigheid M+2

Oppassie, dierenoppas.

Siempie

Berichten: 30293
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 19:19

Het is zeker wel handig als jij een baantje hebt om het tegen de andere bureau's te zeggen dat je niet meer beschikbaar bent.

Elles

Berichten: 22745
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 20:07

Tip van Elles: Geen uitzendbureau Best handig als je een keertje haast hebt, maar mijn ervaring is dat geen enkel uitzendbureau echt zijn best doet voor je, hoewel ze dat wel roepen. Je moet ze goed in de gaten houden en je geen knollen voor citroenen laten verkopen. Je krijgt betaald wat een bedrijf aan een uitzendkracht wil uitgeven inclusief wat het uitzendbureau meepikt. Kan dus laag uitvallen. Dus als het even niet hoeft, zou ik het niet doen. Misschien staat er wel wat in de krant, of hangt er een briefje bij een leuke winkel. Het wordt weer zomer, dan zijn er tijdelijke baantjes zat (zit er geen leuk pretpark bij jullie in de buurt of zo?) Succes![/i]

Linda

Berichten: 3350
Geregistreerd: 26-11-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 21:20

Als ik jouw was zou ik niet naar een uitzendbureau gaan, maar gewoon bij bedrijven langs. De mensen die bij ons via het uitzendbureau werken, verdienen gewoon minder dan mensen die hier gewoon via het bedrijf worden betaald etc. Ik weet niet hoe het met de speciale beloningen, zoals winstuitkering etc. zit.
Ik heb zelf een periode voor unique gewerkt en opzich was dat wel goed. Loon op tijd etc. Goede beantwoording van mijn vragen. Maar nu zou ik gewoon bij een bedrijf in dienst willen zijn! Knipoog

I'll always think of you and smile...

Linda wás Ludo

assie

Berichten: 8259
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-02 21:26

Weet iemand dan misschien hoeveel loon er ongeveer wordt opgeeist door het uitzendbureau?

Dan kan ik even voor mezelf duidelijk stellen of ik dat wel wil, of dat ik dan toch maar wel zelf op zoek ga (luie ik Haha! )

Kipu Pabu's Tentsi. Dressuur M+1, Vaardigheid M+2

Oppassie, dierenoppas.

Margreet

Berichten: 18246
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-02 21:32

Bij mij op m'n werk kosten de afwashulpen (jongens van een jaar of 15 a 16) via het uitzendbureau zo'n 25 gulden per uur. Ze krijgen ongeveer een tientje, dus reken maar uit wat er bij het uitzendbureau (en natuurlijk ook de belasting etc.) blijft hangen...
Nou wil dat niet zeggen dat je als je direct bij het bedrijf gaat werken je ineens 25 piek per uur krijgt hoor als afwashulp, verre van dat, maar er blijft dus een hoop hangen bij het uitzendbureau.

Nulla tenaci invia est via

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-02 11:57

Er word hier gezegt dat je via een uitzendburo minder verdient, dit is absoluut niet waar. Je moet er rekening mee houden dat bedrijven liever voor vakantie krachten ed, een uitzendburo inschakelen omdat ze dan minder problemen hebben met contracten. En daar betalen ze het uitzendburo voor!!!! Alles heeft te maken met de Flexwet!

Margaret
Berichten: 174
Geregistreerd: 11-07-01
Woonplaats: Emmen

inschrijving uitzendbureaus

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 07:38

Hoi, zelf heb ik jaren bij Adecco gewerkt als detachering/uitzendkracht en beviel me prima. Maar als je werk wilt zoeken, heb ik momenteel de beste ervaring door open sollicitaties te sturen. Ik weet het je bent te lui maar door de verandering van de flexwet zijn de uitzendbureaus niet echt happig meer om mensen in te schrijven. Zelfs bij twee uitzendbureaus hebben ze me terug gestuurd. Onlangs heb ik 4 open sollicitaities gestuurd, en allemaal wilden me ze hebben, ik kon zelfs kiezen. Misschien toch een tip. Succes.

manzano

Berichten: 18364
Geregistreerd: 22-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 08:56

Hoi

ik heb een tijd via Start gewerkt. Dit is me heel goed bevallen. Ik wist al wat voor werk ik wilde dus dat was makkelijk, maar ze zijn echt bereid je er te helpen. Ook als ik een probleem had of er was iets verkeerd gegaan met bijv. betaling of ik had daar een vraag over, dan was het meteen de dag erna geregeld. Echt super gewoon.

Kleintje

Berichten: 5763
Geregistreerd: 08-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-05-02 09:47

Regelmatig via uitzendbureau's gewerkt en eigenlijk weinig problemen gehad.
Als ze geen contact met jou opnemen, dan doe je dat met hun. Blijven zeuren, dan weten ze dat je graag een baan wilt hebben.

Verdiensten? Momenteel werk ik als secretaresse via het uitzendbureau bij een grote hogeschool in Rotterdam.
Ik verdien erg goed en dan te bedenken dat ze het driedubbele voor me betalen omdat het uitzendbureau zoveel krijgt.
MAAR... vergeet niet... een bedrijf heeft geen kosten als jij ziek of vrij bent, dit betaald het uitzendbureau. Het bedrijf kan je ieder moment weer wegsturen want... je bent immers uitzendkracht.
Het is voor bedrijven gewoon makkelijk en zelf kom je snel aan een baan!

Succes.

Wij mutsen zijn vaak heel erg gesloten....
Het is maar hoe je het opvat...

Ik wil graag even de groeten doen aan iedereen die dit leest!

Dennis v m
Berichten: 5215
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-05-02 19:34

Jesus Astrid ik wist dat je lui was maar zo lui. In Venlo en Tegelen kunnen ze bijna in iedere winkel wel mensen gebruiken gaat zij naar een uitzendbureau.

Gr xxx Dennis v m

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-05-02 14:07

ik, als medewerker van Start, kan je aanraden om zelf op zoek te gaan naar een baantje.
Een uitzenbureau heeft 9 van de 10 keer alleen werk tijdens kantooruren en dan is het tijdelijk. Dus je loopt grote kans dat je dan maar 26 weken (fase 1, wet flex en zekerheid) werk hebt.
Als bijbaantje is het veel leuker om in een winkel te werken. Je hoeft er helemaal niet zoveel moeite voor te doen. Schrijf een brief en stuur die samen met een cv naar zoveel mogelijk winkel bij jou in de buurt. Gegarandeerd krijg je reacties om een langs te komen. Dat is echt niet meer moeite dan wanneer je naar een uitzendbureau moet.
Zoek je fulltime werk, dan kan een uitzenbureau een echte uitkomst zijn, maar voor bijbaantjes nauwelijks. Dus veel succes.
Als je nou een brief schrijft en een cv maakt en je weet niet of het goed is, dan moet je het maar naar me emailen, dan kan ik je wel helpen als je wilt........

veel succes en groetjes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie