Nu voel ik me behoorlijk oliebol dus lees dit niet als je ge

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 18:08

Het zit namelijk zo: Pablo leek weer beter. Ik mocht weer gaan opbouwen, het liefst buiten. Vrijdag en zaterdag heb ik een klein half uur gereden en hij was zo braaf en ging lekker! Harrie (de manege-eigenaar zei dat ik me nog kon inschrijven voor de wedstrijd van vandaag, die was inn de buitenbak dus dat gaf ook geen problemen voor Pablo). Ik heb me dus ingeschreven maar nadt ik hem vanochtend had ingevlochten vond ik dat Pablo wat sloom liep. Ik heb hem even late draven en ja hoor, kreupel. Sharon (ook DA) was al op stal dus heb ik meteen erbij geroepen. Afgelopen dinsdag kwam Pablo met een wondje van de wei, hoog in zijn rechterachterbeen, gewoon weer eens te ruw gestoeid. Maar dat wpndje was mooi schoon dus ik heb er betadine omheen gedaaan en verder niks. Woensdag was het een klein beetje dik maar nadt ik hem had gelongeerd was ht weer helemaal dun. Daarna is het niet meer dik geworden. Ik dacht dat het gewoon goed aan het genezen was maar vanochtend was het dus echt nog veel dikker opeens dan woensdag en een veel grotere plek was dik geworden. Gisteren was het nog helemaal dun. Ik heb het op advies van Sharon helemaal schoongemaakt met Badedas en het flink afgespoten. Daarn aheb ik hem 10 minuten laten draven aan de longe maar hij bleef er kreupel op. Ik heb nog maar eens gekoeld en hem daarna de wei ingezet. Vanmiddag heb ik het weer afgespoten en betadine er op gedaan. Hij liep er nog kreupel op. Met 2 dagen moet het iig minder dik zijn en minder kreupel anders moeten er weer medicijnen bijkomen. Ik word er zo moedeloos van. Pablo was de afgelopen 7 jaar zo gezond maar nu rolt hij van het ene in het andere. (voor degene die wat minder op de hoogte zijn: afgelopen winter heeft hij eerst keelonsteking gehad, meteen daar achteraan kreeg hij een heel vervelende hoefzweer, toen dat eindelijk over was heb ik max. 2 weken kunnen opbouwen en toen had hij weer last van zijn keel, daar is hij vanaf woensdag zo'n beetje van genezen en vanaf gister heeft hij geen medicijnen meer)Ik heb echt al heel lang niet meer fatsoenlijk kunnen trainen en nu maak ik me dus weer zotgen over die wond. het is niet eens dichter dan dinsdag terwijl ik dacht van wel. Het is nog helemaal open en loopt meteen vol met wondvocht, het zit bijna in zijn lies dus dat is in ieder geval een plek waar je niet zo gauw bloedvergiftiging op loopt.
Pablo had nooit wat en nu blijft het maar doorgaan en blijf ik me maar zorgen maken.
En waar ik ook van baal is dat ik vrijdag naar de oogarts moest en daarom kon ik niet op bezoek bij oma (die ligt ook nog steeds in het ziekenhus en het lijkt nog steeds niet echt goed te gaan met haar). Ik wil graag weer van mijn bril af maar de oogarts wist mij fijn te vertellen dat een laseroperatie bij mijn ogen geen zin had, dat mijn afwijking qua cylinders zo sterk was dat ik na een operatie nog steeds een bril zou moeten. En zachte lenzen waren voo rmijn ogen niet goed. Nu moet ik vrijdag weer naar het ziekenhuis om te kijken of ik harde lenzen kan krijgen omdat ik daar het beste mee zou kunnen zien maar vroeger heb ik harde lenzen gehad maar dta werkte niet omdat mijn linkeroog een rare vorm heeft waardoor de lens er regelmatig uitfloepte (en uiteraard net op het moment dat je je paard aan het afspuiten bent dus dan vindt je die lens nooit terug). En nu is mijn vriend boos alleen naar oma gegaan. Ik wist namelijk niet of ik gewoon vrolijk kon blijven omdat ik gewoon zo baal van alles (ik ben ook nog aan het afstuderen en eb daar ook de nodige stress van en dan ook nog Hansje van mijn moeder waar het afwachten van is hoe het met haar gaat nu ze speciaal beslag heeft gekregen ivm spat). Ik denk dat mijn vriend het gewoon ook even zat was maar ik probeer echt gewoon gezellig te blijven. Nu ik niet mee kon doen met de westrijd ben ik gewoon wat proeven gaan voorlezen (oa van Irisje: Prox had lol, Sharon: Kas ging netjes!, Nicole: harde wind vervaagde mijn stem maar ging best goed).
En ik ben blj dat ik het af kan bokken maar ik hoop dat dat de rest die ik ken (Irisje, Suus, Sharon, Nicole, Beau en Offereins maar die laatste kijkt toch volgens mij nooit hier) snappen dat ik me gewoon nu even oliebol voel maar dat ik morgen gewoon weer Katrien ben en dat ze me niet stom vinden omdat ik op Bokt mijn beklag doe.
Pff, dit wordt alweer een lang verhaal. bedankt dat Bokt er is, ook voor dit soort dingen.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Katrien op 2001-05-06 19:09 ]</font>


LadyMadonna

Berichten: 58501
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 18:13

jeetje, wat moet ik hier nu op zeggen?
Ik snap heel goed dat je je nu poedersuiker voelt.

Sterkte meid

Nimber

Berichten: 25648
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 18:14

poeh zeg je krijgt echt alles over je heen.
Ik hoop dat het snel met je oma en paard beter gaat.ene na regen komt zonnenschijn he...

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 18:18

alles komt altijd tegeijk lijkt wel.
denk er gewoon aan dat het snel zomer wordt. dan gaat het zonnetje weer een beetje schijnen en dan voel je je al snel beter. enneh hier is bokt ook voor.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 19:03

Nu is vriend weer thuis dus dat is iig weer over althans daar kan ik nu iig weer mee praten.

Karin

Berichten: 61935
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 19:34

Hee Katrien, lekker om hier ff te kunnen spuien hè? Net als bij jou komt bij mij ook vaak alles tegelijk en dan moet ff keihard de rem erop en iedereen uit m'n buurt. Maar gelukkig is er dan Bokt... Hoop dat het je heeft opgelucht om ff alles van je af te bokken en dat straks de lucht weer wat geklaard is en Pablo's been ook snel weer beter is... Kop op meid! Lachen

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 19:49

Ow, Karin, dat doet me denken aan: dan is er Koffie (Douwe Egberts)...
Hè Katrien, ik weet hoe je je voelt. Had het afgelopen donderdag ook zo'n beetje. Alleen was ik toen niet echt bij de computer. Alles ging mis.
We zouden nl de stal gaan schoonmaken en het onweerde 's ochtends, dus ik zei: dat redden we nooit. Mijn vader, net zo eigenwijs als ik, zei dat het wel ging, dus 2 stallen leeg, 2 paarden buiten, en ja hoor: REGEN! Die 2 moesten dus maar in de trailer (1 stal had nog wel een paard in gekund). Voltrack eerst, en daar begonnen ze al te trekken enzo, dus ik hem erin gezet (kan er echt niet tegen als ze hem zouden verpesten) en daarna Joop. De meesten weten dat niet, maar die heeft ontzettend veel problemen veroorzaakt met laden. Het regende ondertussen lekker hard, en iedereen wilde dat beest er gewoon in hebben. Ik zei nog: even afstand nemen, en als hij staat, dan mag je hem snel achter vast zetten. Iedereen deed wat ik vroeg en Joop zou er zo ingelopen zijn (houdt ook niet zo van regen), maar mijn vader bemoeide zich er weer mee. ZET DAT PAARD ER GEWOON IN, DOE NIET ZO MOEILIJK, 'T IS GEEN TRAILER TRAINING, blahblahblah. Ik had het echt gehad, ik WIST gewoon dat ik gelijk had, maar hij kan er niet tegen als zo'n lief dochtertje van 12 (ik ben nog steeds niet helemaal capabel in zijn ogen, maar ik mag het wel allemaal zelf uitzoeken) het beter weet. En hij weet zo goed dat ik aan dat beest zie wat ik moet doen, wat hij nodig heeft, hoe het wel moet (hele trailer probleem heeft bij hem een beetje respect losgemaakt, maar tis niet genoeg). En dan zeikt hij nog. Ik ben maar gaan lunchen om 3 uur smiddags en heb me nergens meer mee bemoeit. Dat beest moet weg, maar het enige wat hij doet is hem verpesten, ik mag lijen dat hij m niet verkoopt.
Eens te meer zag ik dat hij niet verkocht moet worden. Ik geloof gewoon niet met mijn pessimistische kop dat er ergens op deze wereldbol iemand is die begrijpt wat Jopie voelt ed (zelfs ik twijfel aan mezelf, terwijl ik het echt vaak bij het goede eind heb), en ik weet helemaal zeker dat er gewoon niemand is waar Jopie enigzins vertrouwen in heeft. En als mijn vader dan zegt dat ik het toch niet kan, dan dnek ik: ik zal jou eens een poepie laten ruiken! En als hij dan toch gelijk heeft, naja, dan heb ik het tenminste geprobeerd!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

ylva

Berichten: 1745
Geregistreerd: 08-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 21:19

t is maar goed dat iedereen hier zn frustratie kwijt kan, dat lucht goed op.
Katrien, beterschap met je paardje, hoop dat dit voorlopig het laatste is en dat je nu/straks weer vollop van hem kan gaan genieten. En datzelfde geldt natuurlijk voor je oma!

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 22:45

Hee jongens allemaal een dikke denkbeeldige knuffel van mij! Hoort erbij hoor, je ff poedersuiker voelen. maargoed dat het meestal snel weer over is.

Katrien: Hoezo wil je eigenlijk van je bril af? Ik heb tot mn 13e een bril gehad en vanaf die tijd lenzen. Eerst harde, maar daar werden mn ogen allergisch voor, en toen dus zachte. Nou heb ik een paar maandjes geleden weer een hele leuke bril uitgezocht bij Hans Anders, echt zo'n trendy Anastacia-montuur Clown Ik vind dat een bril heel tof kan zijn hoor (en zet m nu vaker op dan mn lenzen) en je hebt geen gedoe in je ogen!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 07:23

Bedankt voor jullie lieve reacties. Lang leve Bokt!
Ik ga straks naar stal en ik hoop zo dat het er goed uitziet bij Pablo. Ik moet van mezelf positief denken maar ergens in mijn achterhoofd zegt toch zo'n stemmetje: "het kan heel goed dat het weer helemaal dik is".
Met mijn vriend is de lucht igg weer geklaard, we hebben alletwee ons hart flink gelucht. Wel genant want mijn schoonmoeder stond opeens voor de deur omdat ze zich zorgen maakte omdat Maurice zo raar deed bij Oma. Maar goed we hebben gewoon weer eens goed gepraat en dat hielp.
Ik wil van mijn bril af omdat ik dat ding zo ontzettend onhadig vindt. Hij staat altijd scheef omdat Pablo vaak wat te dicht langs mijn gezicht komt. En hij beslaat, is altijd vies en ik heb altijd rode plekjes op mij neus en achter mijn oren. Ik heb nu ook een modern model van de HA maar ik vindt het gewoon niet fijn. En met harde lenzen zou ik tenminste nog wat beter kunnen zien.
Laui: Ik snap helemaal hoe je je voelt met Jopie. Pablo kan ook niet gewoon de trailer op, die wordt helemaal hysterisch zodar je hem gaat dwingen. Zelfs soms voor de spuitplaats doet hij opeens moeilijk en als er dan mensen gaan "helpen" en hem aanduwen gaat het juist mis. En dan zijn er ook van die leukerds die het stom vinden dat ik Pablo met hapjes lok en niet boos wordt. Maar zodra ik boos zou worden ben k veel verder van huis. Wel klote dat je vader zo moeilijk doet zeg. Dat is echt zo'n rare oudereigenschap. Ik hoop dat je er uitkomt met Joop.

Suus

Berichten: 1692
Geregistreerd: 13-03-01
Woonplaats: Stein

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 09:20

Katrientje, maak je maar geen zorgen over ons (manege ten eijsden bokkers) hoor. Natuurlijk hebben wij begrip voor het feit dat jij je rot voelt. Je bent ook al een hele tijd aan het sukkelen met Pablo. Ik zou er ook lastig van worden! Maar eelijk gezegd merk ik niet dat je je anders gedraagt of zo. Ik denk dat het voor jou misschien zo lijkt, omdat je er zelf over inzit. Maar wij merken er verder niks van hoor! De DA kijkt volgens mij nooit bij een ander forum dan het medische. Kan ik me in elk geval niet voorstellen...

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 19:58

brillenprobleem. Ik heb ook een bril, naja, meer lenzen eigenlijk.
Ik had mijn bril nooit op, met -2,25 is dat toch niet zo veilig (herkende niemand, zag geen numerborden, zag nog net dat er wat aankwam). Ik wilde een zonnebril en niet zo maar eentje, maar een mooie stoere, dure etc. In de winkel was echt een zeur die mij niet wilde helpen oid. Mijn moeder zei toen voorzichtig: zouden lenzen niet een oplossing zijn. Vrouwtje gek, ik gestresst (zat daar te janken, om nix eigenlijk, maar t zijn nog altijd MIJN ogen). Dus afspraak gemaakt met de lenzenspecialist. Daar bleek dat ik geschapen was voor lenzen (liep er zo mee weg). Verder ben ik er echt rot behandeld, dat beviel me niet zo, dus ik zit er nu weer sterk over te denken om naar een échte opticien te gaan (oogmerk, vreselijk duur, maar ja, je krijgt maar 1 paar ogen he?). Ik draag mijn lenzen veel te lang (15 uur op een dag, dat is te lang) en mijn bril draag ik 1x per maand een of twee dagen omdat ik dan te lui ben om mijn lenzen in te doen. Elke keer dat het weer 'bril'dag is erger ik me kapot. Mis gewoon een stuk gezichtsveld, ding drukt een beetje, wordt vies, beslaat en bij de paarden is het gewoon niet praktisch, zeker met helm op. Dus met paardrijden heb ik ALTIJD mijn lenzen in, tenzij het zonnig is (kan ik niet meer zo goed tegen) dan heb ik mijn zonnebril op, met lenzen dus! Ik ben echt super blij met mijn lenzen, en ik vind mijn bril ook onwijs leuk, maar lenzen rulen voor mij gewoon! Gelukkig heb ik niet van die moeilijke ogen. Alleen maar -3,5!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Dreamer, _Hinneke, Amandavd, Appeltje00, AppleSter, Asvinia, BalouArera, Bhriseis, Bietjah87, Bontfire, BrittS, Daantje_1996, DanielleB, eroslover, Faitherr, Fennadev, Googlebot, Gydja, Hiraeth, Hootje, jadeken, jampy, jasmijn16, joyce_eddy, koenlover, Lau, Leliex, linn1502, loveruby, M_i_R, martine0503, miamivice, Morpheus81, Natalie, Nessa, nikilover, nitaatje, Niwla, nynke55, plieza, r0bijn, Ricie, RobinSputnik, Shaggy09, Siesjuh, Sylverlove1, Tanja_14, TessaxQuincy, Unicorn79, vevina, VogeltjeM, Wiebsie, xAlice, xU_Blinghx, xxmichellexx, zaldi en 141 bezoekers