wie heeft ook reuma?

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
bol
Berichten: 1240
Geregistreerd: 15-01-02
Woonplaats: delft

wie heeft ook reuma?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-02 15:01

4 weken geleden is er bij mijn reuma geconseteert dit hou in dat ik chornische gewricht onstekingen heb .dus wordt ik belemmerdt in heel veel dingen dus ook met mijn paard somms kan ik niet rijden mesten of poetsen alleen maar knuffelen hier heb ik erg veel moeite mee en maakt me ook onzeker over de toekomst.op dit moment heb ik onstekingen in mijn ellebogen en polsen dus kan ik niet veel gelukkig heb ik een wereld man die iedere dag mee gaat naar stal en veel dingen uit handen neemt.wie van jullie heeft ook reuma of kent iemand die dit heeft en toch gewoon kon rijden en verzorgen.


Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-02 15:32

Hoi,
Ik kende een paar jaar geleden een meisje van 21 jaar dat ook reuma had. Ik ben haar uit het oog verloren, dus hoe het nu met haar gaat weet ik niet.
Maar in de tijd dat ik haar kende had ze wel haar eigen paard. Voordat de diagnose werd gesteld was ze al een tijdje aan het kwakkelen. Ze had dus al een verzorgster voor haar paard gevonden.
Toen eenmaal duidelijk was dat ze reuma had heeft ze met haar verzorgster heel goede afspraken gemaakt. De verzorgster nam de zware klussen zoals mesten en wassen over en reed ook de meeste dagen in de week.
Het meisje zelf kwam elke dag gewoon naar stal (ze woonde vlakbij) om te knuffelen en als het ging te poetsen. Rijden deed ze wel op dagen dat ze zich goed voelde. Op die manier is het zeker een jaar of 2 goed gegaan. Maar zoals ik al zei heb ik het contact met dit meisje verloren, dus weet ik niet hoe het nu gaat.
Ik hoop dat je hier iets mee kunt. Veel sterkte.
Groetjes,
Linda

* To Belg, or not to Belg *

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-02 15:43

Gatver wat vervelend zeg! Ik heb gelukkig geen reuma, maar toch kan ik me indenken hoe je je voelt. Ik heb hele zwakke banden. Ik heb al tig-keer m'n enkelbanden gescheurd, en ik heb heel veel last van m'n kniebanden. M'n kniebanden schieten steeds langs m'n knieschijven heen, en dat is erg pijnlijk. Bij mij kwamen ze daar pas na een behoorlijke tijd zoeken achter, eerst dachten ze aan chronische ontstekingen enz.
Nu gaat het al weer een paar weken redelijk goed. Ik heb er nu vrijwel geen last van. Maar soms komt het heel erg plotseling opzetten, en dan kan ik een paar dagen helemaal niets meer. Het doet dan zoveel pijn! Maar het trekt weer net zo plotseling weg, en dan gaat het weer prima. Heel raar is het in ieder geval.
Of ik eraan geopereerd moet worden over een tijdje is nog niet duidelijk. Als ik geluk heb gaat het vanzelf over, maar omdat ik 'al' 18 ben, is dat niet zeker.
Heel veel sterkte in ieder geval. Houdt je taai. Het is heel zwaar om zo'n aandoening te hebben, vooral ook omdat het je geestelijk ook aantast. Ik kan me heel goed voorstellen dat je heel onzeker enzo wordt, maar ik hoop voor jou dat het je lukt om door te zetten en dat je ermee kan leren leven.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-02 15:46

Mijn zus en mijn tante hebben reuma. Het is echt heel erg. Ik weet niet of je medicijnen krijgt? Ik heb gehoord van een heel goed homeopatisch middel nl Flexibility. Als je hier op zoekt op internet vindt je wat verdere info. Sterkte ermee!

bol
Berichten: 1240
Geregistreerd: 15-01-02
Woonplaats: delft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-04-02 15:57

ik slik al vanaf 1 11 2001 mediecijnen 4x daags ondanks dat steekt het toch steeds dekop op in verschillende plaatsen zo gaat het goed en zo weer niet hopeloos ben somms depprie en moet vaak ook huilen ga met reumateloog over andere medicatie praten misschien heeft dat baat en ook over homopatie heb wel op kort termijn leuk vooruit zich bol moet ongv. 20 mei veulen.

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-02 16:24

Mijn moeder heeft reuma en dan de zw3aarste vorm. Ze heeft behoorlijk veel medicijnen en soms gaat het beter en soms gaat het slechter. Verder eet ze weinig vlees en veel vis, groente en fruit. Ze rijdt nog wel gewoon en verzorgt de paarden ook. Tja, klinkt heel cru maar het zal wel moeten als je je paarden thuis hebt staan. Ik mest de stallen wel maar zij mest haar eigen stal af. Verder fittnest ze ook nog. Persoonlijk denk ik toch dat het erg belangrijk is dat je bezig blijft zodat je gewrichten soepel blijven. Het gaat op zich allemaal vrij redelijk. Veel sterkte!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-02 17:16

Een vrouw bij ons op de manege heeft ook reuma. Ze had het eerst zo erg dat ze hele opgezwollen knieen had. Nadat ze onder behandeling is gekomen bij Dr Tischer in het ziekenhuis in Den Bosch zijn de klachten dusdanig verminderd dat ze op paardrijden is gegaan en nu al jaren een eigen paard heeft.
Dr Tischer is een reumatoloog die gespecialiseerd is in het verband tussen voeding en reuma. Die vrouw bleek heeft nu een dieet waarbij ze oa geen tomaten mag eten en ze heeft eigenlijk nergen sgeen last meer van terwijl ze vroeger erg echt beroerd aan toe was.

chrico

Berichten: 791
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: IJmuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-02 18:54

Ikkan je maar een advies geven: laat de ziekte niet je leven gaan beheersen. Zo te zien is het bij jou pas geleden vastgesteld en je moet er een weg in vinden. Het is een heel vervelende ziekte en je zal zien dat je met de jaren steeds minder zal kunnen doen. Maar laat daardoor niet je grootste hobby beinvloed worden, want je kan nog zoveel andere dingen doen met de paarden. Je zegt zelf al dat je veel steun heb aan je man die ook veel van je overneemt, maar blijf doen wat je kan.
Ik heb ook reuma, gelukkig tot nu toe beperkt tot een arm.
Ik zeg wel gelukkig maar voor mij is mijn arm een hele beperking want in mijn dagelijks leven zit ik in een rolstoel. Grote afstanden kan ik niet afleggen want dan krijg ik teveel last, dus heb ik een fiets (eenwieler) die ik aan mijn stoel klik. Zolang ik kan doen wat ik kan en wil, leg ik me erbij neer. Tegen de tijd dat het niet meer kan zoek ik een andere manier.
Neem de tijd om er mee om te leren gaan en je zal zien dat je nog een hoop wel kan al is het anders dan je gewend bent.
Heel veel sterkte ermee en nogmaals kop op.

Keep your face to the sunshine and you never see the shadow.

Meys

Berichten: 1363
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-02 20:47

Ik heb ook reuma ik weet het ongeveer sinds 1992 toen kwam ik te weten dat ik fibromyalgie had/heb(weken-delen-reuma>vergelijk het met de hele dag door erge spierpijn)
In 1997 is daar reactieve artritis bijgekomen en sinds augustus 2000 loop ik op een nieuwe heup.
Ik weet het dus al een tijdje maar jij komt net kijken dus ik snap best dat je het er moeilijk mee hebt...je moet nu leren omgaan met je beperkingen en dat is af en toe flink moeilijk, maar blijf positief hoe moeilijk je het ook hebt.
In een hoekje zielig gaan zitten doen(ik zeg niet dat je dat doet hoor)daar heb je niks aan want daar heb je alleen jezelf mee.
Ook de medicatie nemen is niet leuk maar als je er vroeg mee begint kan het heel veel ellende besparen, als ik eerder aan de medicijnen was begonnen had ik misschien nu nog geen nieuwe heup gehad...maar ja het is altijd makkelijk zeggen..als.
Ik heb een tijd gehad waar het heel slecht met me ging en eigenlijk niks meer kon doen..gelukkig gaat t nu iets beter en loop weer..wel is waar nog steeds met 1 kruk en langere afstanden dan 100m in rolstoel.
Maar....ik ben weer begonnen met paardrijden...en heb er eigenlijk niet veel pijn bij gehad.
Ik hoop voor je dat ze goede medicijnen voor je kunnen vinden en geloof me er zijn er veel!!
En als je wilt mailen met me kan dat altijd...ik heb in het begin ook behoefte gehad aan mailen met andere mensen en ervaringen delen enzo..schelden als je het even niet meer ziet zitten...alles kan!
Sterkte!

Ltje 10-03-2004
Wtje 29-05-2006

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-02 01:15

Iemand die ik ken heeft ook reuma.. heeft haar hele leven gereden en kan dit nu echt niet meer! Nu is zij begonnen met mennen. Dit gaat wel wat beter, maar toch naar eigen zeggen erg pijnlijk en geen uur vol te houden.

@smousje

Berichten: 517
Geregistreerd: 06-11-01
Woonplaats: Waddinxveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-02 00:14

Hai,

Ik heb ook reuma(fobromialgy,weke delen)

Het zit in heel mijn lichaam.

Ik weet het nu ook pas sinds 2 jaar en had moeite met de acceptatie ervan,alhoewel ik blij was dat de klachten die ik had een naam gekregen had.(voelde me vaak een aansteller).

Ik heb 3 paarden waarvan 1 door mijn lieve vriend word verzorgt(shetlander).

1 paard is van mij en een mede eigenaar en die zorgt ook geregeld voor mijn 3de paard.

Ik sport nog 2x in de week aangepast en gaat 1x per week nog naar de fisio.

Leer er mee omgaan is het enige advies ik je kan geven,luister naar je lichaam maar geef niet op!
Je zal moeilijke dagen krijgen met veel pijn maar er zullen ook weer betere dagen komen,geniet van alles wat je nog kan.

Ik ben zelf soms iets te enthosiast en dat breek dan gelijk weer op en merk ik het meteen aan mij lichaam.
Ook ik zit nog een beetje in de ontkenning af en toe,als ik denk dat het me goed gaat maar helaas!

Ik kan veel dingen niet meer zoals ik het gewend was en heb mijn baan op moeten geven door de reuma maar ik ben blij dat ik nog verder alles mag beleven wat me lief is verder,het kan altijd erger!

Sterkte Smousje.

Een goede ruiter hoort zijn paard praten,
Een hele goede ruiter hoort zijn paard zelfs fluisteren,
Een slechte ruiter hoort zijn paard niet eens schreeuwen!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, Kimberley_, Linda1997 en 36 bezoekers