De prostitutie in via het arbeidsbureau?

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

De prostitutie in via het arbeidsbureau?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-02 15:57

Nee, ik dus echt never nooit niet. Maar het volgende bericht stond vandaag in de krant:

'Is prostitutie iets voor jou?'
Heerlen - Voor het eerst in Nederland hangt een vacature voor prostituee achter de ramen en dan wel achter de ramen van het uitzendbureau. Eigenaar Harrie Bosch van de seksclub Tiffany's heeft de opdracht gegeven om een profiel voor de vacature uit te schrijven en op te hangen.
,,Is dit jouw baan?'' Tussen het scala aan dagelijks werk, zoals glazenwasser, chauffeur en huishoudelijke hulp is een nieuwe naam geboren. Medewerkster seksclub of bordeel. 'Prostituee' of 'prutsmuts' is op het vacatureraam een groot taboe. Volgens de consulent van het arbeidsbureau Rob Reynders is dat logisch, omdat zowel prostituee als prutsmuts de mogelijke sollicitant afschrikken. ,,Ik ga de vacature ook niet promoten bij werkzoekende meisjes. Ik denk dat ze dan de tanden uit mijn mond slaan.''

Sinds de legalisering van de 'dames van lichte zeden' is het aantal werkenden flink teruggelopen, terwijl de bezoekersaantallen minimaal hetzelfde bleven. Zowel Bosch als het uitzendbureau hopen op een doorbraak in het langlopende tekort aan dames. Tot nu toe zijn er twee geïnteresseerden, waarvan een al om curieuze redenen is afgewezen.

Om precies te zijn zoekt het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) voor seksclub Tiffany's uit Kerkrade een prostituee en een gastvrouw. De taak van de gastvrouw is vrij eenvoudig: bezoekers ontvangen, drankjes serveren en de klant informeren. De formulering van de taken van de prostituee is wat vager. ,,Je stelt jezelf uit vrije wil ter beschikking in een besloten ruimte, waarin bedrijfsmatige seksuele handelingen worden verricht,'' omschrijft het vacaturebord. Achter gesloten deuren gaat het CWI wat concreter in op de werkomschrijving. ,,Sollicitanten kunnen vier keer per jaar medisch worden getest. Bovendien heeft de sollicitant het recht om vooraf aan te geven hoe zij wil vrijen: wel of niet zoenen, oraal, vaginaal of anaal; Doorhalen wat niet van toepassing is.''

Bosch heeft het arbeidsbureau uit pure noodzaak ingeschakeld. ,,Ik heb alles al geprobeerd. Advertenties in dagbladen, advertenties op internet, ik heb zelfs in Duitsland en België laten adverteren om maar meisjes binnen te krijgen. Maar sinds de legalisering van de sector en de eigen CAO voor prostituees komt er niemand meer.''

--------------------------------------------------------------------------------

© Copyright 2002 Limburgs Dagblad. Alle rechten voorbehouden. 13-04-2002 05:00

Eigenlijk vind ik het best vaag. Hoe moet je als arbeidsbureau daar nou mee omgaan? Hoe weet je nou of iemand echt vrijwillig is? En hoe moeten ze het nou promoten? Ze kunnen niet ieder vrouw waar geen andere vacature voor is dit voorleggen lijkt mij.
Maar ja, hoe komen ze anders aan personeel, dit is wel beter dan een slavin uit een ver arm land laten komen denk ik dan maar weer.


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-02 16:00

Update
Arbeidsbureau past vacature prostituee aan
HEERLEN - De directie van het arbeidsbureau in Heerlen heeft gisteren de vacature voor een prostituee tijdelijk teruggetrokken. Diverse vrouwelijke bezoekers van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) stoorden zich aan de in hun ogen aanstootgevende tekst. In de vacature wordt expliciet gesteld dat sollicitanten in een besloten ruimte bedrijfsmatig seksuele handelingen moeten verrichten.
Volgens vestigingsmanager -J. Wachelder zal men komende week in overleg met seksclubeigenaar H. Boschworden bekijkenhoe de tekst wordt aangepast. "We handhaven de vacature wel. Het is een legaal beroep', aldus Wachelder.

-De publiciteit rond de eerste officiële vacature voor een prostituee heeft het werk op het Heerlense CWI gisteren grotendeels lamgelegd. "We hebben tientallen journalisten en tv-ploegen over de vloer gehad. Van SBS6 tot het Financieel Dagblad en journalisten uit België, Duitsland en Denemarken. Onze medewerkers zijn de hele dag niet aan normaal werken toegekomen.'
Dagblad De Limbuger-zaterdag 13 april 2002

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-02 16:08

Ik heb het gister al gezien op tv ja. Raar hoor... Maar de prostitutie is gelegaliseerd afgelopen jaar, en dit zijn de gevolgen daarvan.
Maar zelf zou ik het nooit doen hoor! Haha!

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-02 17:24

Nou, ik ben dus intercedente en ik ga met een grote grijns afwachten tot er zo eentje bij me aangemeld wordt.... *LOL*
Ik zie er geen kwaad in. Beter dan Poolse vrouwen met valse beloftes naar Nederland halen en vervolgens als sexslaaf verkopen! Ik ben voor! Is ook weer eens wat anders dan dat eeuwige administratief medewerker m/v... *LOL*

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-02 17:32

Mmm... speciaal arbeidsbureau voor prostituees? Dat lijkt me een beter idee. Net wat Sonja zegt, lijkt het me zo beter dan dat achterkamertjes gedoe.

Wieweet, mocht ik na mn studie nog een uitdaging zoeken... 'facilitair manager van prostitutie uitzendbureau' haha zal er een markt voor zijn? Haha!

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-02 18:06

K zou me als prostituee wel genaaid voelen, omdat je via t uitzend bureau veel minder krijgt dan wanneer je gewoon via een contract werkt. Word je dubbel genaaid Haha!

...Nightstalker...

Onbetwist de Landenspecialist bij www.vandenbosch.com !

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-02 18:13

Sonja schreef:
Beter dan Poolse vrouwen met valse beloftes naar Nederland halen en vervolgens als sexslaaf verkopen!

Dat zeker. Maar ik denk dat er toch vast nog wel genoeg illegaal wordt gewerkt.
Maar voor een sexclub vind ik het prima dat die het via het arbeidsbureau proberen.
Lijkt me toch raar als je daar naar binne gaat om te solliciteren op de desbetreffende vacature.

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-02 18:22

hahaha zal je dan ook een 'inn-test' moeten doen ? Extreme duivel (zoals typen oid) hehe Knipoog
'referenties' ? ('de buurman, overbuurman, mijn oud leraar... etc hehe'
'vaardigheden' (vul zelf maar in Knipoog )

.... Schijnheilig

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 12:27

Het is goed geld verdienen. Helaas kan ik niet met een man naar bed zonder iets voor hem te voelen, dus het is geen optie. Ik veroordeel prostituees niet. Ze schijnen belangrijk werk te doen.

De hond is de betere mens

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 12:51

Citaat:
Ik veroordeel prostituees niet. Ze schijnen belangrijk werk te doen.

En dat denk ik dus ook. Als er geen prostituees zouden zijn, zouden er veel meer aanrandingen en verkrachtingen zijn omdat sommige mannen hun sexuele behoeften niet meer kwijt kunnen.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Sterre

Berichten: 15178
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 12:54

Katrien schreef:
...Diverse vrouwelijke bezoekers van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) stoorden zich aan de in hun ogen aanstootgevende tekst. In de vacature wordt expliciet gesteld dat sollicitanten in een besloten ruimte bedrijfsmatig seksuele handelingen moeten verrichten.


Dat is toch weer typisch... jarenlang is er geprobeerd het oudste "beroep" ter wereld uit de taboe-sfeer te halen en om die dames een CAO te geven, storen -vrouwelijke- bezoekers zich weer aan de -aanstootgevende- tekst Verward Als ik eerlijk ben, stond het er toch keurig netjes??! Ik moet er eigenlijk wel om lachen, dat je vandaag de dag naar het arbeids-/uitzendbureau kan gaan, om ook in deze sector een job te vinden Lachen !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

angel
Berichten: 1564
Geregistreerd: 15-04-01
Woonplaats: ~~*APELDOORN*~~

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 15:23

whahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahahahahahahahahahaha ik lig
echt dubbel van het lachen excusez moi!
XXXangel Haha! Haha! Clown Clown Haha! }> Lips are sealed Lips are sealed

<font color=black><b><i>Hardcore 4 life!
</b></i>

Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 15:33

Heb dit op het nieuws gezien. Op zich niet zo gek dat er op deze manier personeel wordt geworven. Vraag me alleen wel af welke werkzaamheden er gespecificeerd staan in de functiebeschrijving en hoe die geformuleerd zijn.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 16:27

Death_Squad schreef:
K zou me als prostituee wel genaaid voelen, omdat je via t uitzend bureau veel minder krijgt dan wanneer je gewoon via een contract werkt. Word je dubbel genaaid Haha!


Uit welke eeuw of van welke planeet kom jij, Death Squad? Wel eens van de WAADI gehoord? Die wet waarin staat dat een uitzendkracht hetzelfde verdient als een vaste kracht met dezelfde leeftijd, opleiding en werkervaring? Als bovenstaande je eigen bevinding is, zou ik maar es wat selectiever worden in voor welk uitzendbureau ik ging werken, als ik jou was....

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-02 16:56

Hahaha, sorry, kan het even niet laten en ik las net het antwoord van Ikke. Haha!
Iig dus de prostituees draaien nu overuren. Ik vind dat het eigenlijk wel moet kunnen, het is gelegaliseerd en tja dan moeten ze ook aan een legale manier aan werknemers komen. Aangezien er in NL gretig vraag naar is zullen er ook mensen moeten zijn die het willen doen.l Als er zo'n vacature zou hangen zou ik me er totaal niet door geïntimideerd voelen, het is maar of je je aangesproken voelt. Ik moet wel een ding vermelden, ik vind het toch wel wat als je voor dat beroep kunt kiezen. Ik zou het niet kunnen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie