Getuige van een auto-ongeluk

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Getuige van een auto-ongeluk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-04-02 19:02

Jahoor heb ik weer... ben wel een beetje geschrokken...

Ik reed met de (snor)scooter van stal naar huis. Die weg is in het bos, loopt vanaf stal naar beneden (bergaf) en is redelijk breed met suggestiestroken aan beide kanten. Het is vaak verlaten en mensen rijden er nogal hard. Het volgende gebeurde:
Achter mij (bergaf) reed een rode auto die mij inhaalde. Op het moment dat ie net voor me was, was er aan de andere kant een grijze auto die bergop reed die ruim een fietser inhaalde. De rode dacht dat ie de grijze zou raken, dus die wijkt uit, een stukje de berm in. Toen raakte ie de macht over het stuur kwijt, daat links slingerend de weg over, rechts een stukje berm (toen was ie aardig recht en dacht ik dat ie het wel zou redden) en toen ineens tolde ie en reed ie recht het bos in, de neus tegen de berm (die ietwat omhoog loopt) en hij knalt zo over de kop het bos in.

Stond ik daar, in mn eentje in het bos...

Dus ik denk 'zal maar eens even de schade bekijken' Komt die jongen gelukkig het raampje uitgekropen (auto stond weer op 4 wielen) en hij was niet gewond. Ondertussen komt die grijze teruggereden en stopt. Jongen overstuur, ik de politite maar gebeld (na 5 minuten hangen.. krijg je commentaar van 'tsja het is wel druk, er is niemand gewond, dan zal het wel even duren) Man in de grijze auto roept dat de jongen te hard reed, beide kijken ze mij aan Knipoog Jongen zn vader gebeld (die rode auto was van pa Schijnheilig )

Als je keek waar ie het bos in was gegaan... sjongejonge wat een mazzel. Net tussen twee flinke bomen door. Moet je indenken dat ie daarop geklapt was. Sta ik dan in mn eentje. EN nu..? hehe. Gelukkig is alles goed afgelopen. DE politie heeft mijn nummer mochten er getuigen nodig zijn, en die jongen ook. Ben maar weer doorgereden. Je schrikt toch wel even!

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!


Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-02 19:27

Eng verhaal hoor...! Brrr, ik heb een keer gezien hoe een motorrijder van zijn motor af werd gereden. Toen stond ik ook even te shaken (nog erger dan de motorrijder, die niks bleek te hebben dankzij zijn pak)

Maar stel Laura: Als er wel iemand gewond was geweest, had je dan EHBO kunnen toepassen?

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-04-02 19:32

Tot op zekere hoogte. Ik ben bij het summercamp in Amerika wel grondig getraind wbt mensen die van paarden afvallen. Eigenlijk wats de clue daarvan dat je ze moest laten liggen en wachten tot de nurse kwam, maarja Schijnheilig . Weet in ieder geval dat je mensen niet mag bewegen wanneer ze last van hun rug/nek/hoofd hebben ivm beschadigingen daar die je kan verergeren. Als ze bewusteloos zijn kan je ze in stabiele zijligging leggen ivm evt overgeven en daarin stikken. Bloedingen kan je afbinden op de ader, alleen CPR en mond op mond beademen kan ik niet Knipoog Schrammen, builen en bulten kan ik met het juiste materiaal ook behandelen (hadden op een buitenriut altijd ehbo tas mee) Daarnaast zal ik de ambulance af moeten wachten.

Of dat voldoende is? Verward Ben wel van plan om een EHBO cursus te gaan volgen overigens, je weet nooit wta er ge volgende keer voor me zichzelf in de prak rijdt Knipoog

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Cowgirl

Berichten: 20061
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-04-02 21:07

ja zo heb ik dus ook eens een motor rijdster onderuit zien gaan.
Ze had net haar rijbewijs en schatte de bocht toch ff verkeerd in.
Ik zie haar nog door de lucht vliegen en een verkeersbord raken.

Ze ging met verschillende breuken wel naar het ziekenhuis maar hoe het afgelopen is weet ik niet.
sindsdien ben ik ook gewoon bang voor die dingen, vooral als ze zo razend snel voorbij komen.
Mij zul je er dus ook nooit opzien.

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-02 02:16

Brr, maar goed dat er geen gewonden zijn gevallen! Kan me voorstellen dat je wel even schrikt!

Mijn vader en moeder zagen ook ooit eens een ongeluk voor zich gebeuren. De auto belandde in de berm en vloog in de fik! Ze hebben de 4 inzittende er nog snel uit kunnen trekken. Helaas hebben 3 van de 4 het niet overleefd, waren te ernstig verbrand. Het schijnt echt een vreselijke geur te zijn, brandend mensenvlees..


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie