gemengde gevoelens bezoek cardioloog

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

gemengde gevoelens bezoek cardioloog

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-03-02 19:27

Vandaag was het dan zover, ik had de afspraak bij de cardioloog. En het was eigenlijk een tegenvaller.
Bij binnekomst mocht ik even mijn klachten opnoemen van hem. Toen ik klaar was had hij vrijwel direct zijn oordeel. Hij zei: gezien je 2 jaar geleden ook al onderzocht bent op eventuele afwijkingen en daar niets uitkwam lijkt het mij onzinnig om nog eens allerlei testen te doen. Maar met veel gezucht en gesteun heeft die dan 'om mij gerust te stellen' een ECG gedraaid en een echo gemaakt. Kwam niets bijzonders uit, alleen dat ik een hartritme van 170 p/m had maar hij kon verder geen lekkages zien. Hij zei dat ik helemaal gezond was en dat ik wel 200 kon worden Verward Op mijn vraag waarom ik niet meer langer dan 5 minuten kon rennen of fietsen was zijn antwoord: waarschijnlijk heb je gewoon een barslechte conditie Verward Ja hoor tuurlijk, tot voor kort liep ik iedere avond een uur hard en nu is mijn conditie waardeloos. Natuurlijk vroeg ik ook of de klachten ooit weer weg zouden gaan, volgens hem moet dat zeer binnenkort gebeuren, omdat ik nu weet dat er niets aan de hand is. Oftewel: het zit tussen m'n oren. Volgens hem was ik er te veel mee bezig. Naar mijn gevoel is dat helemaal niet zo, maar goed ik kan natuurlijk niets uitsluiten, maar als psycholoog in opleiding beschik ik inmiddels toch wel over de nodige zelfkennis. Daarom nu die gemengde gevoelens, moet ik hier nou blij mee zijn? Dat er niets opvallend ernstigs is gevonden vind ik wel heel fijn, maar dat ik hier nu zit met ritme die inmiddels op de 180 zit vind ik minder. Daarbij is het ontzettend vermoeiend als je hart continue aan het topsporten is. Moet het allemaal even laten bezinken, kijk morgen wel wat ik ga doen, actie ondernemen (weet alleen niet op welke manier) of afwachten.


Druif_01

Berichten: 7081
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-02 19:29

misschien moet je eens, naar een cardioloog in een ander ziekenhuis gaan. Verward of zeg ik nu iets heel stoms, en dan afwachten wat hij zegt, ik zou wel actie ondernemen want dit is niet gezond.

Sometimes there's justice. Sometimes there's just us

Clautje

Berichten: 14584
Geregistreerd: 13-05-01
Woonplaats: Hazerswoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-02 19:57

flubke schreef:
misschien moet je eens, naar een cardioloog in een ander ziekenhuis gaan. Verward of zeg ik nu iets heel stoms, en dan afwachten wat hij zegt, ik zou wel actie ondernemen want dit is niet gezond.


Ja,dat lijkt mij ook slim.
Het klinkt allemaal niet echt gezond als je dit zo vertelt....
Succes!

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-02 21:07

Idd second-opinion. Hier wordt je namelijk niets wijzer van. Ook al is het heel geruststellend dat hij niets kan vinden, dokters falen ook wel eens (niet dat je nu gelijk neervalt, laten we hopen van niet!)
Ik zou gewoon aan je huisarts een second-opinion vragen, en dan maar hopen dat je een dokter treft die wél de tijd voor je neemt en je uitlegt hoe of wat.
Het zou best tussen je oren kunnen zitten, in het kader van niets uitsluiten, maar toch... Lijkt me sterk. Gewoon opnieuw gaan, zeker omdat je 2 jr geleden ook al klachten had. Lijkt me niet gezond.
Mijn vader heeft ook iets soortgelijks, gewoon een hartritmestoornis (duurt een paar min, heeft hij 200 bpm, en dan gaat t weer naar normaal). Ik heb vanwege mijn medicatie wel eens hartklachten. Dat weet je dan, maar bij jou is er niets aanwijsbaars (tenminste, niemand heeft t tot nu toe kunnen bedenken). En je wilt toch echt zeker weten dat er niets is toch? Nee heb je, ja kun je krijgen, niet geschoten altijd mis etc.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-02 21:38

Second-opiniom want het gaat wel om jouw lichaam.

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

Marja

Berichten: 1590
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: in de Barokshop :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 07:59

Wat vervelend zeg, ik wou dat je even naar mijn cardioloog zou kunnen. Dat is echt een topvent (heeft bovendien twee paardrijdende dochters, ik heb laatst nog een kur gemaakt voor 1 van hen).

Zo'n second opinion, mag je dan zelf bepalen waar en wie?
Anders kun je ook naar het AMC gaan, daar ben ik geopereerd en nemen ze je ook serieus. Ik snap niet waarom je niet meer onderzoeken krijgt zoals een echo waarbij ze de bloedstroom door je hart kunnen zien en een camera-tje door je slokdarm (geen pretje) om het nog beter te kunnen zien.

Doe je best, en zorg dat je gerustgesteld wordt door een cardioloog die zijn vak wel serieus neemt!

Het adres voor Barok harnachement http://www.barokshop.com
Kur op muziek nodig? http://www.marvinsmusic.nl al vanaf €19,95 en incl. choreografie
Vakantie in de Spaanse pyreneeen? Kom langs bij ons: 'Top of the Pyrenees' http://www.topofthepyrenees.com

Jet

Berichten: 7670
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 08:03

Ik zou ook voor een second-opinion gaan, por je huisarts daar maar voor op. Als dan nog blijkt dat er niets aan de hand is, dan heb jij wat meer zekerheid. Is er bij jou in de buurt nog een ander ziekenhuis, waar je naar doorverwezen kan? Mijn man, Marc, kreeg in het eerste ziekenhuis van de neuroloog te horen dat als zijn klachten nooit 1 ziekte kon zijn, dus daat het psychisch was. Door onze bedrijfsarts hebben we toch een second-opinion kunnen aanvragen ( die heeft contact opgenomen met de huisarts, die ook dacht dat het psychisch was). In het tweede ziekenhuis bleek al snel ( na drie dagen) dat Marc M.S. heeft. Ik wil niet zeggen dat het bij jou heel ernstig is, maar als jij je niet gerust voelt met de mening van de arts, zou ik zeker doorgaan voor die s.o. Veel succes met het overtuigen van je huisarts, of deed die niet moeilijk met doorverwijzen?

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 08:34

Ik heb eigenlijk niets toe te voegen maar ik hoop wel dat je inderdaad voor een second opinion gaat.
lijkt me wel verstandig.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

Fitzroy
Berichten: 17273
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 09:05

In welk ziekenhuis ben je geweest? In 'mijn' ziekenhuis?
Alle cardiologen hebben een hoop bla bla vind ik en een weinig patientgerichte houding.

Ik zou zeker voor een second opinion gaan in een ander ziekenhuis.
Bij ons zijn ze wel erg kundig trouwens, maar ja, met mensen om kunnen gaan is ook wat waard.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 09:15

Wie zegt dat het aan je hart ligt dan? zou het niet ook aan je longen kunnen liggen? Feit is dat je weer eens niet geloofd word (artsen geloven iemand niet zo snel en pas als je half dood bent zijn ze overtuigd dat er toch wel iets aan de hand zal zijn). Ik zou mijn geduld verliezen omdat ik zelf ook al iets dergelijks mee heb gemaakt. Je zou kunnen zeggen dat hij niet alles moet verhalen op jou psychisch welzijn omdat hij kennelijk ondeskundig is. (ja sorry hoor, maar zulke lui maken mij nu eenmaal pissig).

De hond is de betere mens

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-02 10:16

Bedankt allemaal! Jullie bevestigen hierbij mijn gedachten die ik gisteren had, toch maar actie ondernemen. Het wordt dan niet mijn 'second opinion' maar mijn 'third opinion'. Ruim 2 jaar geleden toen deze klachten begonnen hebben ze ook al onderzoek gedaan maar nooit iets concreets kunnen vinden. De ritmestoornissen zijn dus nooit verdwenen, alleen voorheen ondervond ik er niet zoveel last van. Nu wel, dus ik vind gewoon dat ik recht heb op onderzoek/verklaring.
Desiree: ik ben ook erg pissig, de arrogantie van die man was walgelijk gewoon, als je het niet weet zeg het dan, maar ik vind het erg makkelijk om te beweren dat het psychisch is. Dan ben ik dus al 2 jaar lang een psychisch wrak. Al je oordeel klaar hebben bij binnenkomst, niet luisteren naar wat ik te zeggen heb, hoe slecht kun je met mensen omgaan? Daarbij maakte hij nog een paar behoorlijk botte opmerkingen waarvan ik dacht waar slaat dit in godsnaam op. Ik moest van hem ook gewoon weer gaan hardlopen, ook al heb ik in rust al een pols van 180, daar moet ik volgens hem gewoon doorheen rennen, veel intervaltraining enzo. Dat is toch niet normaal dat een cardioloog zoiets zegt? De max van een jong hart is zo'n 200-210 maar meer kan die niet aan. Dan ga ik zeker nog even flink trainen terwijl ik al een hoge pols heb.
Ik ga in ieder geval maar weer langs de huisarts om te vragen wat hij er nou van vindt. Hij stuurde mij juist naar dat ziekenhuis (Fitzroy:niet jouw ziekenhuis, maar heemstede) omdat ze daar wel goed waren op cardiologisch vlak. Ik heb het gemerkt..Heb het dus helemaal gehad, het liefste zou ik geen enkel ziekenhuis meer binnenstappen, maar dit is ook niet acceptabel. Ik merk hoe hard ik achteruit ga en dat vind ik heel erg. Ik hoop zo dat er een oplossing komt, maar die komt er niet vanzelf dus ik ga vanmiddag maar even stappen ondernemen!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 10:21

Als je die arts nog een keer te spreken krijgt, moet je de waarheid zeggen; Je hebt een andere specialist aangesproken omdat je niet overtuigd bent van zijn deskundigheid. Psychisch is er namelijk niets met je aan de hand en het is te gemakkelijk om het daarop af te schuiven. DAt is namelijk wat iedere ondeskundige arts tegenwoordig doet!

De hond is de betere mens

Caritas

Berichten: 3725
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Tussen plassen en A2

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 14:34

Ik weet niet of het hetzelfde is maar iemand op mijn werk heeft ook een veels te hoge pols, soms wordt zij heel erg duizelig en moet ze medicijnen nemen om haar hartslag naar beneden te krijgen. Ze voelt zich dan ook totaal beroerd. Haar bloeddruk is overigens ook te laag maar daar doen ze verders niets aan want het kan geen kwaad. Nee, behalve dan dat ze af en toe bijna out gaat vanwege het snelle kloppen van haar hart. Ze hebben bij haar ook niets aanwijsbaars kunnen vinden maar ze heeft tcoh een of ander spulletje gekregen voor bij noodgevallen om het hart te kalmeren.

ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 15:48

ik ga met de rest mee. ga met je huisarts praten. zeg hem dat het je nietlekker zit en dat je graag bij een ander ziekenhuis hun mening wilt hebben. tegenwoordig moet je zelf zo mondig zijn want als je dat niet bent laten ze je gewoon lopen tot het echt te laat is. succes!!

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 15:51

Wat een idioot! Ga inderdaad maar een andere arts er naar laten kijken, dit is niet normaal hoor!

Volg je gevoel!

Linda

Berichten: 3350
Geregistreerd: 26-11-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 15:58

Ik zou inderdaad eens een "third opinion" laten doen. Bij mijn vader konden ze ook niets vinden, hij had dezelfde klachten en uiteindelijk bleek het zijn schildklier te zijn. In ieder geval succes!

I'll always think of you and smile...

Linda wás Ludo

Yor
Berichten: 1404
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Ik ben een rasechte Leuther...

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 20:12

Fitzroy schreef:
In welk ziekenhuis ben je geweest? In 'mijn' ziekenhuis?
Alle cardiologen hebben een hoop bla bla vind ik en een weinig patientgerichte houding.


hier ga ik toch even op reageren! bedoel jij dat in 'jouw' ziekenhuis alle cardiologen een weinig pateintgerichte houding hebben en een boel 'blabla'? okee... maar als je in het algemeen spreekt ben ik het hier ABSOLUUT niet mee eens

ik heb in 15 jaar een boel cardiologen 'versleten' en ik heb nog NOOIT een cardioloog gehad die niet duidelijk was en vriendelijk enz enz
misschien ligt het aan het feit dat ik bijna alleen maar kinder cardiologen heb gehad (helaas was afgelope dinsdag de laatste keer bij de kinder cardioloog Verdrietig )

en ik denk dat het ook aan je eigen houding ligt en hoe je alles oppakt wat je verteld wordt...

"Some memories are best forgotten"

Silvia

Berichten: 2754
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 20:32

Mocht jouw huisarts moeilijk doen dan kun je evt. naar de SMA (Sport Medisch Adviescentrum) gaan voor een sporttest. Dan ga ze bepalen hoe je conditie is enzo. Ongetwijfeld weten zij of het goed is om te gaan sporten met zo'n hoge hartslag. Zij kunnen je ook adviezen geven hoe te trainen en waar op te letten.

Mahatma Gandhi: "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

Jasmijn

Berichten: 3582
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 20:50

Ik zou zeker weer even naar de huisarts gaan en dit bespreken.
Bij alle cardiologen waar ik mee werk zitten er maar 2 die echt leuk zijn om mee te werken, de rest is net zoals Fitz zegt een arrogant zootje. Het is en blijft een apart slag mensen, die cardiologen. Hoewel de houding tegenover het personeel soms heel anders kan zijn dan tegen de patiënten.

Navragen is beter dan afvragen.

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-02 21:08

Yor schreef:
Citaat:
ik heb in 15 jaar een boel cardiologen 'versleten' en ik heb nog NOOIT een cardioloog gehad die niet duidelijk was en vriendelijk enz enz
misschien ligt het aan het feit dat ik bijna alleen maar kinder cardiologen heb gehad (helaas was afgelope dinsdag de laatste keer bij de kinder cardioloog )

en ik denk dat het ook aan je eigen houding ligt en hoe je alles oppakt wat je verteld wordt...


Ik denk dat het inderdaad scheelt dat je een kindercardioloog hebt. Kinderen vereisen toch een ietwat andere omgang, o.a. veel meer geduld. Bij deze cardioloog had ik het idee dat hij mij ook al niet serieus nam omdat ik jong was, en ik was nog eens alleen ook. Hij praatte mij dus ook zo onder de tafel, maakte opmerkingen die hij waarschijnlijk niet had gezegd als bijv. mijn vader erbij was geweest.
Verder heb ik vandaag de huisarts gebeld, maar die is niet meer aanwezig deze week. Ga ook niet naar een plaatsvervangend arts dus wacht af tot volgende week. Ik eis in ieder geval medicijnen om mijn hart te kalmeren, want dit voelt gewoon echt verrot.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie