Onzeker met jezelf!

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Miss X
Berichten: 604
Geregistreerd: 27-08-01
Woonplaats: Amsterdam

Onzeker met jezelf!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-02 23:34

Ik heb nu al een tijdje een vriend. Die al voor mij meerdere vriendinnen heb gehad.
Ikzelf heb ook al voor hem vriendjes gehad.
Ik hou heel veel van hem, en hij van mij maar toch blijf ik onzeker over hem. Ik kan niet zo snel iemand vertrouwen, ik ben heel snel jaloers en bang om hem te verliezen aan een meisje.
Ik zelf zie er best goed uit, maar toch ben ik onzekereder dan ooit. Ben ik niet te dun??of "volgens mij zien zijn vorrige vriendinnetjes er veel beter uit". En zulke gedachtes maken me gek, Ik ben best klein 1.52 en best dun..

hoe kan ik deze onzekere gedachtes weggaan.

ook is het zo dat ik hem niet helemaal vertrouw, terwijl ik weet dat ik hem kan vertrouwen. He ligt niet aan hem want hij is heel lief voor me maar het ligt volkomen aan mij!


Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 23:44

Ik wil nu helemaal een foto zien!

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-02 00:25

Ok hier je antwoord.
Ik ken je niet, maar je zal best wel een leuk uitziend meisje zijn. Maar je bent pas 15 ofzo. Dit betekend een woelige periode met veel veranderingen en heel veel ondekkingen. Je moet nog bepalen wie je bent en wat je wil. Je toekomst is onbekend en er zijn allerlei omgevingsfactoren die aan je trekken. Hormone gieren nog steeds heftig en je begint je eerste stappaen te maken in een grote boze wereld waarin je op veel variabelen tegenkomt. Iedereen verwacht wat van je je weet niet eens of je aan al die verwachtingen kan voldoen.
Kortom, dit heeft je, net als 90% van de mensen op jou leeftijd, behoorlijk onzeker gemaakt.

Arrogantie is een defensie middel. Wanneer moet je je defensief opstellen? In geval van onzekerheid en bij een gevoel van onprettigheid. Jou arrogantie, die je niet als zodanig ervaard (omdat je weet hoe lief je bent en hoe zus en zo) heeft weer een reflectie op andere mensen in je omgeving. Actie reactie. daar reageer jij weer op. Kortom alles trekt aan je.

Dit is dus de oorzaak van je gevoelens. Hier kan je weinig aan doen. Weet je wat nog het beste is, om over dit soort dingen heen te groeien? Is volledig jezelf zijn (bijzonder aantrekkelijk), je open op stellen.
voor de rest valt er weinig aan te doen. Jaloezie en onzekerheden gaan heel moeilijk weg. Het wordt wel vaak minder namate je ouder wordt.

Dat is ook een reden waarom meisjes vaak vallen op oudere jongens. Zij vertonen die symptonen minder, dus dat maakt ze aantrekkelijker. (ok ok hypothetisch, maar het lijkt me een factor die meespeeld).

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-02 01:55

Prima schreef:
Dat is ook een reden waarom meisjes vaak vallen op oudere jongens. Zij vertonen die symptonen minder, dus dat maakt ze aantrekkelijker. (ok ok hypothetisch, maar het lijkt me een factor die meespeeld).


Euh, wetenschappelijk bewezen is de reden dat meiden vaak op oudere (3/4 jaar verschil) jongens vallen simpelweg omdat een meisje van 15 'rijper' is dan een jongen van 15......
En dus al een stuk verder zijn in de ontwikkeling (geestelijk) dan een knul van dezelfde leeftijd, alhoewel dit natuurlijk lang niet opgaat voor iedereen. Zo zijn er jongens van 16 die 'volwassen' zijn en meiden van 20 die nog zwaar aan het puberen zijn...

Voor de rest sluit ik me bij Prima aan.

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie