Als mensen snel een vooroordeel over je hebben.. wat te doen

Moderators: Leo, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Miss X
Berichten: 604
Geregistreerd: 27-08-01
Woonplaats: Amsterdam

Als mensen snel een vooroordeel over je hebben.. wat te doen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-03-02 20:50hOI ALLEMAAL

Ik heb een probleem, mensen hebben nogal gauw een vooroordeel over me.Voordat ik ze goed ken mogen ze me al niet, ze vinden dan ik kapsones heb. Terwijl ik zo normaal mogelijk doe, ik zeg van mezelf dat ik er zeker niet slecht uit ziet? Kan het jaloezie zijn?
Wat kan ik hier tegen doen, want ik blijf mezelf, maar mensen hebben al snel hun mening klaar over me...
Daardoor heb ik ook heel weinig vriendinnen.
Het kan me uitstraling zijn, maar zo bedoel ik het dan helemaal niet..

wie kan mij helpen met advies en tips

alvast bedankt ciao


scooby

Berichten: 5736
Geregistreerd: 14-01-01
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-02 21:10

Mensen hebben over mij ook vaak en slechte vooroordeel(zoiets toch?).
Ze vinden me hard en bot, ik heb een plat accent en scheld best veel.

Enigste manier is het je niet veel van aantrekken, en gewoon met die mensen blijven praten, dan trekken ze vaak hun vooroordeel in!!!!

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-02 23:53

Ach ja...men heeft over mij ook snel een vooroordeel, vooral hier op Bokt. Ik woon in Rotterdam, rijd paard, heb een tattoo...dus ik ben een asociale homofiel. Daar komt het ongeveer op neer. Ze nemen ook niet eens de tijd om me te leren kennen, ze scheren gewoon iedereen over één kam, en dat word ik zo onderhand spuugzat.

Ik ga er vaak wel tegenin, ik ben toch iemand die er toch iets over wil zeggen, maar vaak negeer ik het ook gewoon. Ik zie het gewoon als een vorm van kortzichtigheid: niet verder kijken dan je neus lang is. Vaak ontstaan vooroordelen ook gewoon uit jaloezie. Dat soort jaloezie getuigt van het feit dat ze gewoon erg dom zijn, en anderen niet respecteren. Ik ben ook vaak jaloers, maar ga er niet meteen vooroordelen aan verbinden. Ik ben bijvoorbeeld jaloers op mensen met een eigen paard, maar zeg daarbij niet meteen dat díe mensen kapsones hebben, daarbij stop je al die mensen weer in één hok.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

SAKKIA

Berichten: 16647
Geregistreerd: 04-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 12:45

ik zit nu op een andere school en ik hoorde laatst dat iedereen mij zo arrogant vond die eerste periode maar nu ze mij wat beter kennen is dat heel anders geworden en vinden ze me helemaal niet arrogant meer. MIsschien sommige nog wel maar dat doet er niet toe. Ik moet zeggen dat ik ook snel een vooroordeel heb over iemand maar laat dat volgens mij Haha! niet zo blijken.

Je moet gewoon met die mensen blijven praten zij kennen jou toch helemaal niet en als ze niet met je willen praten dan laat je ze toch gewoon dan zijn ze jou helemal niet eens waard!!!

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 18:02

XoNo schreef:
Ach ja...men heeft over mij ook snel een vooroordeel, vooral hier op Bokt. Ik woon in Rotterdam, rijd paard, heb een tattoo...dus ik ben een asociale homofiel.


Sorry, zwaar off-topic, maar ik moest even heel hard lachen toen ik dit las... Hoe kom je daar nou bij? Geweldig! Jij bent gewoon een heerlijke humoristische droogkloot! Party!! Zou met jou wel eens een ritje willen rijden!

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 18:21

Sonja"]
[quote="XoNo schreef:
Ach ja...men heeft over mij ook snel een vooroordeel, vooral hier op Bokt. Ik woon in Rotterdam, rijd paard, heb een tattoo...dus ik ben een asociale homofiel.


Sorry, zwaar off-topic, maar ik moest even heel hard lachen toen ik dit las... Hoe kom je daar nou bij? Geweldig! Jij bent gewoon een heerlijke humoristische droogkloot! Party!! Zou met jou wel eens een ritje willen rijden!
[/quote]

Ben je homo dan?

Trouwens Miss X, ik wil nu wel een fotootje van je zien!

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 18:40

Citaat:
Mensen hebben over mij ook vaak en slechte vooroordeel(zoiets toch?).
Ze vinden me hard en bot, ik heb een plat accent en scheld best veel.


Tsja, schelden kan je natuurlijk veranderen. Dat mensen je dan bot of hard vinden, kan ik me wel voorstellen. Ik vind iemand die constant scheld ook irritant.

Wat betreft verdere vooroordelen: ik had op de middelbare school dat er een meisje was die me constant uitschold. Ik was arrogant, ik was verwaand, etc. Het was eigenlijk juist zo dat zij onzeker was en ik wel zelfvertrouwen had. Gevolg? Zij probeerde stoerder over te komen door met een hoop vriendinnen maar over mij te roddelen en me na te roepen als ik langsliep enzo. Beetje zielig Haha!
Maargoed, ben eens naar haar toegegaan op een schoolfeest (waarbij ze drie keer 'per ongeluk'tegen me aan liep en op een bepaald moment stond te kijken hoe ik aan het dansen was met commentaar van heb ik jouw daar) en gevraagd of ze een probleem met mij had. Ja, ze vond me gewoon stom. Okee, zei ik, en kan je een reden geven? Dat woord kwam al niet in haar woordenschat voor had ik het idee en toen stond ze met d'r mond vol tanden. Heb nooit meer last van d'r gehad *LOL*

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 20:19

Ik ging werken en toen kwam ik ook arrogant over. Terwijl ik juist angstvallig 'geheim' had gehouden dat ik een paard had, hoe ik mijn paard had, wat voor paard ik had etc. Gewoon niets gezegd. Tot het uitkwam. Tsja, dan sta je wel ff te kijken.
Niet iedereen vindt paarden leuk, maar juist daarom vonden ze me nog minder leuk. Terwijl ik (was inmiddels ook wel gebleken) gewoon een super leuke meid was in hun ogen. Alleen het vooroordeel van paard, gedrag etc. gaf de doorslag. Heel jammer, maar ik ben blij dat ik iedereen daar ervan heb kunnen overtuigen dat ze het toch helemaal mis hadden. Sommigen vonden mij overigens ook gewoon een heerlijk rebels type met een dikke eigen mening. Terwij ik me die eigen mening al 4 jaar probeerde af te leren (werkte dus niet). Toen benik maar gewoon mezelf gaan worden, gewoon gezegd: ik heb een paard. En gewoon gezegd wat ik vond (al vind ik mijn mening recht in iemands gezicht geven nog steeds heel moeilijk, iets waar ik 3-4 jaar geleden ABSOLUUT geen moeite mee had). Dat scheelt, mensen hoeven je dan niet te leren kennen, en ze komen er snel genoeg achter dat je wel degelijk wat waard bent, al zullen velen nog steeds een vooroordeel hebben.
Zeggen dat ik een paard heb tegen een wildvreemde? No thanks, maar het is er meestal in no-time toch uit, ben nou eenmaal gek op mijn knol. En eigenlijk vind ik gewoon dat ze me MET knol moeten nemen, ik heb m nu 7 jaar en ze kunnen m'n dak op als ze hem niet leuk vinden. Hij is gewoon belangrijker dan zij... En dáár hebben veel mensen het moeilijk mee. Niet dat het bij voorbaat gelijk kans verkeken is, want paard is toch belangrijker. Helemaal niet, maar zo zíen veel mensen het wel. Ach, niet mijn probleem denk ik dan (al is het wel moeilijk). Op school ook. Ik was die idioot die vanwege ziekte en paard niet uitging. Begrepen ze geen ruk van. Tsja, dat was wel moeilijk, ik hoorde er dáárom opeens 'niet bij'. Onzin natuurlijk, maar zo voelde het voor mij nou eenmaal. Alsof ik minder waard was dan de miepjes die wél uitgingen. Ik haalde altijd mijn schouders op, maar het deed wel gigantisch pijn. En nog, want mijn schooltijd was achteraf heel eerlijk bekeken niet zo jofel. Maar goed, dat haal ik nu toch niet meer in.
Vooroordelen zijn best moeilijk, omdat mensen het gewoon zo zien en hun gezichtspunt eigenlijk niet willen veranderen, zelfs al bewijs je tien keer het tegenovergestelde. Je schouders ophalen kost het minste energie, al is het wel pijnlijk. Er tegenin gaan kost veel meer energie en is ook veel pijnlijker, vooral als men star aan hún gezichtspunt(en) blijven vasthouden. Tsja, wat doe je eraan? Iemands mening/vooroordeel oid verander je er niet mee...

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 20:59

XoNo schreef:
Ach ja...men heeft over mij ook snel een vooroordeel, vooral hier op Bokt. Ik woon in Rotterdam, rijd paard, heb een tattoo...dus ik ben een asociale homofiel. .


nou ik vind je echt geen homo hoor! Knipoog ik denk dat ze over mij ook een oordeeltje klaar hebben ik ben raar omdat ik een ander accent heb Verward Haha! nu niet meer zo maar in het begin van dit jaar waren er van die kereltjes die me dan na praten enzo
ja eu maar nu doen die wel normaal Slapen ja en een jongen bij mij uit de klas zegt zo; mooiste aan mij is mijn gezicht enzo

ik denk miss x dat je dat niet moet zeggen want dan denken ze ja eigendunk gewoon niet uit je zelf gaan opscheppen over jezelf..
succes

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch

Merel Blom

Berichten: 1317
Geregistreerd: 21-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 22:06

mensen hebben toch altijd hun meing klaar ( ik ook) .
Bij mij is het hetzelfde, als ik aankom op wedstrijd dan denken mensen ook meteen van: die is verwend, zal wel nix hoeven doen thuis. Dat hou je nou eenmaal, je moet er gewoon niet naar luisteren.

Haha!

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 22:33

Amsterdams gezegde: "Ze kunnen beter over je 'banketstaaf' dan van je vreten".
Bovendien, als er over je geklets wordt dan heb je in ieder geval wel de aandacht en die zul je dan wel verdiend hebben. Wat kan het schelen wat anderen over je vertellen? Aan het eind van de dag kunnen ze toch niets voor je doen.
Over mij zijn er ook zat vooroordelen hoor, verwend, arrogant en nog wat van dat gereutel. Verwend ben ik pertinent niet en arrogant zal ik altijd wel blijven, niks meer aan te doen.

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-02 02:01

Bovendien heeft iedereen wel een (of meer) minpuntjes waarop hij/zij bij voorbaat al beoordeeld of veroordeeld wordt.

Ik kan de dingen die ik goed bedoel wil zeggen vaak onbewust zo bot mijn bek uit laten komen, dat mensen afhaken of het verkeerde er van denken.......

Uiteindelijk gaat het er om of de mensen in je omgeving daar doorheen kunnen prikken en elkaars minpuntjes kunnen accepeteren.

Als iedereen nou eens verder ging kijken dan zijn/haar neus lang is, en met een open-mind nieuwe mensen wil leren kennen, zal je ontdekken dat er een heleboel leuke mensen zijn in je omgeving........

Zo kreeg ik eens het advies van een oude vriendin dat een bepaald persoon niet 'mijn type' zou zijn, omdat ze zo arrogant is. Heb de dame in kwestie met dezelfde open-mind tegemoet getreden en ze bleek wel degelijk 'mijn type'. Arrogant? NEE, wel een beetje verlegen....ze is nu een vriendin van me..........

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-02 12:08

Hallo allemaal,

Iedereen praat wel eens over iemand, dat is allemaal niet zo erg. Maar je moet altijd in de gaten houden dat je iemand er niet mee kwetst. En dat gebeurt over het algemeen al heel gauw. Je moet anderen behandelen zoals je zelf ook behandeld zou willen worden.

Als mensen commentaar geven zegt dat vaak veel meer over henzelf dan iets anders. Ik heb ook regelmatig mijn klep loszitten en dat word me ook niet altijd in dank afgenomen. Als ze dan iets over mij zeggen dan zal ik me daarbij neer moeten leggen omdat het andersom dus ook wel eens gebeurd. Ik ben er wel op gaan letten en dat scheelt een heleboel geklets.

Wat ik altijd maar zeg........ze kunnen beter over je banketstaaf dan van je eten..........
Sta er boven en mocht er iets zijn wat je niet aanstaat, probeer daar als op een volwassen manier mee om te gaan. Waarschijnlijk is het zo dat als je de 'roddelverspreiders' er direct mee confronteerd ze niet meer weten waar ze moeten kijken.

Succes!!

Op zoek naar de zon!!!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-02 12:43

Ik sluit me aan bij veel andere mensen hier. Die vooroordelen van jou zeggen meer over hen dan over jou. Bij mij hebben ze ook wel eens vooroordelen. Ik kom over als iemand met veel zelfvertrouwen, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet zoveel heb. Er zijn soms ook mensen afgunstig, terwijl ik niet begrijp waarom, omdat ik niet weet wat ik op hen voor heb. Vaak hebben zij immers zoveel dingen voor op mij. Je moet gewoon jezelf blijven. die paar mensen die door je heen prikken zijn de enigen die toch echt de moeite waard zijn.

De hond is de betere mens

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Heeeeeel apart

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-02 09:20

Lees ik mijn eigen stukje terug, zie ik een stukje van iemand anders erin terug..............
Iets mis gegaan met vesturen of zo?? Nou ja, niet mijn bedoeling om iemands stukje te jatten of zo hoor!!!!

Sorry!!! Knipoog

Op zoek naar de zon!!!

#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-02 13:54

het kan ook positief zijn als ze negatief over je praten Haha!
Dat betekent dat ze je niet over het hoofd zien en blijkbaar de moeite waard bent om over te praten..

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-02 15:21

Gelukkig heb je het hier zelf allemaal in de hand en kan niemand je horen praten, alleen lezen wat je schrijft. En dat kun je net zo bont maken als je zelf wilt. Dat is een van de voordelen van de computer.

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

ikke

Berichten: 27273
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-02 00:00

Ach, vooroordelen zijn vaak te herleiden naar jaloezie.
Als ik iemand ontmoet heb ik wel vaak gelijk een idee wat er tegenover me staat, maar ze krijgen van mij altijd de kans om te tonen hoe ze zijn. Meestal heb ik uiteindelijk toch wel gelijk, maar om daar dan ook maar gelijk een stickertje op te plakken, dat is niet mijn stijl.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

Westernfreak

Berichten: 5233
Geregistreerd: 06-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-02 13:25

Vooroordelen??? Welke??? Ik word vaak uitgemaakt voor alto (ik houd nu eenmaal van zwarte kleding en hardrock) en gaan ze ervan uit dat ik meteen iedere dag stoned ben. Tja...ik rook niet eens...
Pas als ze me beter leren kennen, komt men er achter dat ik heel normaal ( Verward ????) ben en als men weet dat ik een eigen paard heb, slaan ze zo'n beetje achterover.
Verder...ik kom oet 't oooooosten, maar als ik mijn (voor sommigen) welbekende westers (ouders komen uit omgeving Rotterdam) uit ga kramen...raken ze in shock.


Maar wees eens eerlijk, zelf vorm je ook vooroordelen....ik doe net zo hard mee, maar neem wel de moeite om iemand te leren kennen.


Mirjam

"The world is best viewed through the ears of a trotter"

manzano

Berichten: 18056
Geregistreerd: 22-10-01
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-02 17:34

Westernfreak schreef:
Pas als ze me beter leren kennen, komt men er achter dat ik heel normaal ( Verward ????)
Verder...ik kom oet 't oooooosten, maar als ik mijn (voor sommigen) welbekende westers (ouders komen uit omgeving Rotterdam) uit ga kramen...raken ze in shock.Mirjam en normaal??????? Kom op nou zeg!!!! Das dus echt onmogelijk he (en dit is geen vooroordeel Knipoog) Maar als jij het zo wilt noemen...... En verder hoor ik ook tot die "sommigen" die haar welbekende westerse Rotterdams kennen.....en mensen geloof het maar gewoon, want dat wil je niet meemaken, hihi. Verder ben ik nog een hele goede vriendin hoor Mirjam Haha!

Liefs, Jacqueline

lageveld

Berichten: 3377
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-02 21:43

Dat wil ik eigenlijk wél meemaken. Bij de eerstvolgende keer wil ik dus tewoord gestaan worden in haar welbekende (mij niet bekende) westerse Rotterdams Haha!

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 12:17

tja naarmate je ouder word leer je vanzelf dat het helemaal niet belangrijk is wat anderen van je vinden maar dat je gelukkig moet zijn met je eigen innerlijk.mensen denken van mij hier in doetinchem de raarste dingen,terwijl ik er bijv.(schijnbaar)erg onschuldig uitzie en dus blijkt dat ik helemaal niet zo onschuldig blijk,weten ze al helemaal niet meer wat ze nog van me moeten denken.maar ik ga mijn eigen weg en ik voel me fijn bij hoe ik ben en welke vrienden ik heb en bij hoe ik overkom,dus dan maakt het me niet uit wat een ander ervan vind.tips heb ik niet alleen:blijf bij jezelf en vergeet wat een ander denkt,das niet belangrijk!

soms is het beter om te zwijgen

Marsje
Berichten: 8089
Geregistreerd: 09-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 13:23

Ik heb ook vaak het idee dat er over mij gekletst/geroddeld wordt. Ik trek me daar eigenlijk vaak wel wat van aan, anderen zeggen juist dat ik dat niet moet doen, maar ja het is vrij moeilijk
Misschien heeft Ymke gelijk dat je het ook naar het positieve kunt draaien, dat ze iig de moeite nemen om over je te praten ook al is de strekking negatief

Geen onderschrift.

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 15:16

Sonja"]
[quote="XoNo schreef:
Ach ja...men heeft over mij ook snel een vooroordeel, vooral hier op Bokt. Ik woon in Rotterdam, rijd paard, heb een tattoo...dus ik ben een asociale homofiel.


Sorry, zwaar off-topic, maar ik moest even heel hard lachen toen ik dit las... Hoe kom je daar nou bij? Geweldig! Jij bent gewoon een heerlijke humoristische droogkloot! Party!! Zou met jou wel eens een ritje willen rijden!
[/quote]

Haha, dat krijg ik ook zooo vaak te horen. Meest gestelde vraag aan mij is "Hé, jij bent echt gek hè?" Lachen Maar eeh...dat ritje? Is goed hoor!

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 15:17

Prima"]
[quote="Sonja"][quote="XoNo schreef:
Ach ja...men heeft over mij ook snel een vooroordeel, vooral hier op Bokt. Ik woon in Rotterdam, rijd paard, heb een tattoo...dus ik ben een asociale homofiel.


Sorry, zwaar off-topic, maar ik moest even heel hard lachen toen ik dit las... Hoe kom je daar nou bij? Geweldig! Jij bent gewoon een heerlijke humoristische droogkloot! Party!! Zou met jou wel eens een ritje willen rijden!
[/quote]

Ben je homo dan?
[/quote]

Not that I'm aware of.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Blacky94, Eliana, Emmaa_92, EmptyWords, Eulogy, GoogleAdsense, Gwenvd, Hannepan, jester_lover, julio111, Kimmie25501, manonutjuh, Nozidia, OneAndOnlyx, S_en_Z, Unseen, vevina, WillemYntJee, xSCWx, Yentaah en 196 bezoekers