toestaan op scholen of niet??

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
Maaike

Berichten: 11576
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

toestaan op scholen of niet??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-02 20:02

wij hebben een aantal (zeg maar een redelijke groep) alto's op onze school zitten. hele geschikte mensen allemaal, ze zien er alleen anders uit dan de rest van de school maar dat zegt niets. ze zijn allemaal even aardig (tenminste wel die waar ik contact mee heb)
nu waren er afgelopen week 2 alto's die hun gezichten hadden geschminkt (moeilijk woord Haha! ). hun gezicht was helemaal wit en om de ogen zwart, mond zwart en 1 had op zn wang ergens een spinnenweb (was trouwens lelijk gedaan maar daar gaat t niet om).
in de grote pauze zaten ze met een groepje muziek te draaien *hardrock of iets in die geest*. op zich natuurlijk niet erg zolang je er geen mensen mee stoort. en dat deden zij dus wel. Uiteindelijk is een groepje *popi jongens* er opaf gegaan en heeft die radio meegesleurd (stekker uit t stopcontact en 2 meter verderop gaan staan praten).
Daar werden de 2 geschminkte mensjes natuurlijk boos om en uiteindelijk zijn er ook een paar klappen gevallen. 1 van de 2 had een wenkbrauwpiercing Party!! die er toen uitlag en t bloedde ook behoorlijk wat ik heb gehoord. Toch zag ik m later door de gang lopen zonder bloed en piercing maar met alle schmink nog op. *goede schmink*

Maar goed. Nu is het dus mijn vraag of jullie vinden dat dit getolereerd moet worden op scholen. Op onze school mag je dus beslist geen petten ofzo dragen, dus begonnen er nu jongens van "als zij dat mogen, mogen wij ook een pet".
terecht of niet??

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:


Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 20:07

Ik denk dat je bepaalde normen en waarden moet stellen omdat iedereen der anders, anders uit gaat zien. Zo groeien de verschillen tussen ten eerste de culturele groepen en ten tweede de sociale lagen. Dat moet je zien te voorkomen want daar krijg je juist ruzie van!

Marjolein

Berichten: 11330
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 20:40

nog even toevoeging aan t verhaal (pff de roddels hebben mij ook bereikt) die 2 popi jongens zijn geschorst, en zij gingen er op af omdat een of andere wup er niet langs durfde en dus de radio uit t stopcontact trokken toen werden de 'alto's' boos en sloegen er op los net als die 2 popi's.
ik vind dat er tot een bepaalde hoogte uitting gegeven mag worden aan een cultuur maar om nu geschminkt en dan de radio knoerthard (walkmans zijn verboden Verward ) toch een beetje te ver gaan. ze vallen al uit de toon door hun kleding en haardracht maar dit vind ik toch te ver gaan (maaik weet jij trouwens wie t waren die geschminkt waren?)

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 00:07

Ja ik vind het ook nogal raar. Je mag wel je gezicht schminken, maar een pet op is verboden. Ik draag geen pet, maar ik zou er denk ik ook wel boos om worden.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Maaike

Berichten: 11576
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-02 10:02

Marjolein schreef:
nog even toevoeging aan t verhaal (pff de roddels hebben mij ook bereikt) die 2 popi jongens zijn geschorst, en zij gingen er op af omdat een of andere wup er niet langs durfde en dus de radio uit t stopcontact trokken toen werden de 'alto's' boos en sloegen er op los net als die 2 popi's.
ik vind dat er tot een bepaalde hoogte uitting gegeven mag worden aan een cultuur maar om nu geschminkt en dan de radio knoerthard (walkmans zijn verboden Verward ) toch een beetje te ver gaan. ze vallen al uit de toon door hun kleding en haardracht maar dit vind ik toch te ver gaan (maaik weet jij trouwens wie t waren die geschminkt waren?)


nou ze sloegen er echt niet op los hoor, ik heb er eerst nog even bijgestaan toen was t wat geduw maar verder niet. verhalen worden altijd mooier gemaakt Lachen
ik weet wel wie t waren, alleen weet de namen niet. 1 van de twee zit bij mij op huiswerkbegeleiding, als ik m die dinsdag tegen was gekomen daar had ik m denk ik heel hard uitgelachen

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Clautje

Berichten: 14584
Geregistreerd: 13-05-01
Woonplaats: Hazerswoude

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 11:30

Nou,ik vind alto's niks.
Laat ze maar lekker hun gangetje gaan,zonder ons te mijden.
Ik vind alto's gewoon creeps en dat blijf ik altijd zeggen. Bij hun levenstyle gaat bij mij niet echt een lichtje branden..

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 12:29

Live and let live!

Alto's zijn erg geschikte mensen, k heb t genoegen gehad om er een stel te leren kennen tijdens een parijs-reis met mijnoude schooltje en dat was errug geslaagt!

Maar die rario is over the top, geen walkmans gene radio. en je moet je afvragen waarom er geen petten mogen, en als er dna om dezelfde reden geen schmink (of make-up zo je wilt) mogen dragen, pech!
Maar een pet hoort net zo bij een skater als skatebroeken, dus in zoverre zouden de alto's ook wat kunnen inperken.

...Nightstalker...

Onbetwist de Landenspecialist bij www.vandenbosch.com !

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 12:31

Ik denk dat jullie wel weten hoe ik erover denk Haha! .

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 15:59

Tja, Schmink is natuurlijk niets anders als make-up. Dus óf je moet alle make-up verbieden (tja, dat lukt een school toch niet), óf niet (dus ook schmink moet worden getolereerd. Ik denk dus dat je aan die schmink niets kan doen, en dat maakt ook niet uit, want ze storen er toch niemand mee?

Dat van die radio moet natuurlijk niet kunnen. Daar worden wel mensen mee gestoord.

Maar de beste oplossing volgens mij: Kom gewoon bij mij op school! Haha!

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

vlieg

Berichten: 2908
Geregistreerd: 25-11-01
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 16:12

Wij mogen ook petten op en jassen aan in school... Verward

misty 26-09-06

4leafclover
Berichten: 1037
Geregistreerd: 19-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 17:48

Daar heb je inderdaad gelijk in, waarom zij wel en zij niet. Zo'n mensen worden geloof ik 'Ghotics' genoemd bij ons op school lopen er ook 2 rond, zwarte haren, bleek gezicht, zwarte ogen rondom en zwarte lippenstift, 1 kwam zelfs een keer met een duivelspak aan op school, ze worden een beetje uitgelaggen. maar waarom ze zich zo doen weet ik niet.

O
[TK] Kieffer Garmisch zadel maat 2 PB voor meer info!

greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 20:33

Ik dacht dat alto's de hippies van nu zijn. De gothics sminken inderdaad hun gezicht. Yootha heeft dit een alto nog nooit zien doen. Die droegen toen zij op de middelbare school zat nooit make-up.

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 20:39

Uniformen zoals ze in Engeland hebben zijn zo gek nog niet, gewoon iedereen hetzelfde aan en zich aan dezelfde simpele regels houden. Duidelijke taal begrijpen we allemaal.
En dan is het ook afgelopen met het beoordelen van mensen aan de hand van hun kleding. Dan moet het onderscheid gemaakt worden op grond van karaktereigenschappen.

Nulla tenaci invia est via

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 20:42

idd, alto komt van alternatief. Dat zijn van die milieubewuste tiepjes, dit zijn gothics, van die heksen, vampiers etc.
Tegenwoordig wordt alles maar alto genoemd als het 'anders' is, maar dat is dus helemaal niet zo. En alto's zijn idd best ok(e) mensen. Ik hoorde alleen bij de kak, terwijl ik geeneens Ralphjes had enzo... Haha!
Alto's zijn alleen supermilieubewust (niet allemaal, maar daar is het wel ontstaan), da's soms best irritant. Al die mensen die panden kraken in het gebied van de Betuwelijn zijn alto's (dreadlocks, ongewassen, eko/bio producten). Dát zijn echt toffe lui! Ik ben nl anti betuwelijn!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Mar2lin
Berichten: 1833
Geregistreerd: 26-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 20:56

Jij bedoelt die gotic figuren?

Ik vind dat je respect voor elkaar moet hebben, en dat ieder voorzich moet weten wat wel en niet kan, ik weet niet op wat voor school je zit (middelbaar, mbo oid), maar ik zou het ook best snappen als de school een grens trekt, en terecht om te voorkomen dat je eventuele rellen zou krijgen. Maar ik denk dat je als school dat moet afwegen omdat je met meerdere probleemsituatie dan te maken krijg!

....

vandas

Berichten: 5645
Geregistreerd: 22-11-01
Woonplaats: Noordoostpolder

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 21:17

geen pet is ook geen schmink. Er moet ergens een grens zijn... En btw... muziek in school vind ik ook niet kunnen!
Er moeten toch regels zijn. Als er 1 met muziek komt komen er meer en dan moet het steeds harder om boven elkaar uit te komen!

Dus ik vind dat er grenzen moeten zijn!

kuss

vlieg

Berichten: 2908
Geregistreerd: 25-11-01
Woonplaats: leiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 21:50

Nou ga ik ff heel wijs praten.....School is om te LEREN Koe en dat gaat niet met muziek in je oren o.i.d. (alhoewel dat wel toegestaan is bij ons op school) Maar met een pet of make-up kun je toch net zo goed luisteren/leren dan zonder? Ik zie t probleem niet.....

misty 26-09-06

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-02 22:14

Geen piercings geen tattoo's iedereen in uniform en strikte discipliene.

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-02 13:33

Prima schreef:
Geen piercings geen tattoo's iedereen in uniform en strikte discipliene.


LOL, dat lijkt me in dit geval idd een goed idee Knipoog !
Ghotics, alto´s Verward Wij hadden "vroeger" de "kakkers en de dijkers" *LOL* ! Zijn die er nu niet meer Lachen ???

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Maaike

Berichten: 11576
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-02 13:40

Prima schreef:
Geen piercings geen tattoo's iedereen in uniform en strikte discipliene.


haha piercings zat op mijn school tattoo's ook vast wel maar die zie je bij de meeste mensen niet Haha!

esmee -> ik zit op de middelbare school.

die twee geschminkte mensen hebben trouwens geen zwart haar, de ene bruin/donkerbruin en de ander blond. Ach ze hebben t ook maar 1 keer gedaan hoor denk dat ze t daar ook wel bij laten ze werden behoorlijk uitgelachen *LOL*

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-02 13:51

Ik vind het van weinig respect getuigen zoals die alto's zich met hun expressieve gedrag manifesteren op jullie school. En inderdaad, als je mensen verbiedt een pet te dragen, kun je ook niet met die zware schmink aan komen. Je kunt niet de ene groep iets verbieden en de ander alles toestaan. DAarnaast dringen zij hun muziek op aan andere mensen door deze zo luid aan te zetten. Ook totaal gebrek aan respect. Maar daar is de maatschappij ook op gebaseerd tegenwoordig, want alles moet immers toch kunnen?

De hond is de betere mens

Yootha

Berichten: 6458
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Emmer-Compascuum, Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-03-02 16:40

Sterre"]
[quote="Prima schreef:
Wij hadden "vroeger" de "kakkers en de dijkers" *LOL* ! Zijn die er nu niet meer Lachen ???


Bij ons waren het altijd Emmenaren en de boeren. Toevallig kwam ik uit Emmen en woonde op een boerderij. Haha! Party!!

Hermelijn

Berichten: 6664
Geregistreerd: 05-05-02
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-02 19:04

Desiree schreef:
Ik vind het van weinig respect getuigen zoals die alto's zich met hun expressieve gedrag manifesteren op jullie school. En inderdaad, als je mensen verbiedt een pet te dragen, kun je ook niet met die zware schmink aan komen. Je kunt niet de ene groep iets verbieden en de ander alles toestaan. DAarnaast dringen zij hun muziek op aan andere mensen door deze zo luid aan te zetten. Ook totaal gebrek aan respect. Maar daar is de maatschappij ook op gebaseerd tegenwoordig, want alles moet immers toch kunnen?


Ik vind dit vrij dom gesteld, als ik heel eerlijk ben. Kijk, ik zou mezelf nooit voorstellen als "ik ben alto" maar ik weet dat veel mensen zo over me denken. En dan denk ik toch, "we" vallen toch niemand lastig? Make-up, kijk als anderen dat lelijk vinden...Maar alto's vinden die "normale" make-up ook vaak hartstikke lelijk, daar zeuren ze toch ook niet over? En schmink vind ik onder make-up vallen, dan helemaal geen make-up op in school.
Kijk, dat die radio zo hard aanstond, ok. Dat moet niet kunnen.
En dat alles moet kunnen heeft niks te maken met geen respect. Als je zulke dingen zegt als "ze manifesteren zich te veel" omdat je het toevallig niet mooi vind, dat vind ik pas respectloos.

Gaby

Berichten: 2465
Geregistreerd: 30-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-02 19:10

OUD TOPIC !

Hermelijn

Berichten: 6664
Geregistreerd: 05-05-02
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-07-02 20:24

dus?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, GoogleAdsense, ja_nee, mnka, noviceh en 31 bezoekers