waarom hebben we een koningin? discussie.

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

waarom hebben we een koningin? discussie.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-02 19:00

Waarom hebben we een koningin? Alles wordt in de Tweede Kamer beslist, dus hebben we de koningin eigenlijk wel nodig.

En nog iets, waarom zijn er zwervers in Nederland. De koningin heeft 140 miljard gulden, als ze elke inwoner van Nederland een millioen geeft is ze nog schatrijk. Werken zal ze dan nog niet hoeven, en geen arme mensen meer.

Wat zijn jullie meningen hierover.


Macario

Berichten: 5779
Geregistreerd: 18-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 19:54

om te zwaaien

Zeg liever: "Ga maar" "Dat is leuk" en "Moet je doen."
Want kijk me lachen, man.

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69541
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 19:58

Als we de koningin afschaffen wie moet dan al die lintjes doorknippen?
En acuut is er meer werkloosheid. Er werken heel veel mensen voor het koningshuis in de hofhouding, beveiliging, in de koninklijke stallen etc. etc. etc..

Maaike

Berichten: 11576
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 20:08

voor dr handtekening Haha! zij moet uiteindelijk dr handtekening ergens onder zetten (wetsvoorstel bijv) anders gaat t feest niet door.
tja en t is traditie in NL he, Koninginnetje, hierna een koningetje Haha!

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 20:11

zodat 30 april een vrije dag blijft1 we hebben al zo weinig vrije dagen alsjeblieft niet nog 1 minder 9nouja ikw erk in de zorg en heb dienst dit jaar op koninginnedag Boos! )

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Re: waarom hebben we een koningin? discussie.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 20:53

flair schreef:
De koningin heeft 140 miljard gulden


helaas, helaas. Het vermogen van de koningin werd een aantal jaren geleden nog geschat op zo'n 8 Miljard gulden. Ze was toen niet eens de rijkste vrouw van Nederland. Als de koningin iedereen duizend gulden geeft, dan heeft ze dus nog niet genoeg.. Als je overigens iedere inwoner van Nederland een miljoen wil geven, dan ben je dus 16 miljoen x 1 miljoen is 16000 miljard gulden nodig.. de koningin heeft dus echt niet zoveel geld. Dat zou mooi zijn.

Dan is er nog een probleempje: Het vermogen van de koningin bestaat niet echt uit geld dat op de bank staat. In feite zijn de meeste eigendommen onroerend goed en kunstwerken. Dit heeft allemaal een nominale waarde. Hoewel: als ze ineens al haar eigendommen te koop zet, dan zal ze daar waarschijnlijk nooit of te nimmer de eigenlijke waarde voor krijgen. Ik denk dus dat de koningin er heel hard aan zou moeten trekken om iedere Nederlander zelfs 500 gulden te geven..

500 gulden is dus gewoon helemaal niks, in de totale cumulatieve rijkdommen van het Nederlandse volk. Alleen in pensioenfondsen hebben we al vele malen meer zitten dan in onze koningin.

Als we geen koningin zouden hebben, dan hadden we toch nog een staatshoofd nodig. Ook die zijn niet goedkoop. President Bush kost de Amerikanen vele malen meer dan onze Beatrix. Het argument kosten is dus op zijn minst genoemd banaal.

Door het koningshuis besparen we ons ook regelmatig terugkerende presidentsverkiezingen. Een hopeloze poppenkast met weinig toegevoegde waarde, aangezien we het staatshoofd toch niet meer macht willen geven.

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 21:49

hahahaha, dat rekensommetje gaat idd niet op Haha! dat was iets te positief gedacht.

Een koning hebben we ook niet nodig en gelukkig ligt er ook niet veel formele macht bij het koninklijk huis. Een president is dan wel democratisch gekozen maar kost de staat evenveel geld.

Voor mij mag het koningshuis dus blijven. Maar ze moeten wel voor een groot deel self-supporting worden. De toelagen die jaarlijks worden toegekend aan leden van het koninklijk huis zijn belachelijk hoog en totaal onnodig. Laten ze maar wat van hun paleizen gaan exploiteren zodat hier inkomsten uitgeworden worden. Zo wordt het voor de burgers ook nog eens interessant een kijkje te nemen in het 'leven' van de royalties.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie