Nare foto's

Moderators: Amaryllis, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jasmijn

Berichten: 3582
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Nare foto's

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-02-02 13:16

Ik moet een werkstuk(je) maken over iets dat mij bezig houdt of erge indruk op mij gemaakt heeft. We hebben die opdracht op 11 september gekregen en ik moet hem dinsdag inleveren, dus nu toch maar eens begonnen.
Omdat de opdracht 11 september kwam, en ik als sleutelwoord toren meekreeg (echt toeval) is het voor mij duidelijk dat het over de WTCramp moet gaan. Ik heb net dus allemaal foto's bekeken en ben die aan het uitprinten, maar daar word je echt heel naar van. Jakkie. En al staat erbij sommige dat je ze niet moet bekijken omdat ze schokkend zijn, toch gewoon doen he.
Ik zit hier dus met een vreselijk rotgevoel. Als hij klaar is met printen gooi ik alles weer even in een hoek en ga eerst naar mijn paard.
Misschien toch beter een ander onderwerp kunnen kiezen?

Navragen is beter dan afvragen.


Valerie

Berichten: 8604
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-02 14:17

ja toen die ramp net was gebeurd kreeg ik ook zo'n foto, van een man die uit de toren was gesprongen!!
vreselijk gewoon!!
heel zijn onderlichaam was alleen nog een lapje vlees en kleren, al zijn ingewanden lagen er uit, hij was op zijn benen terecht gekomen zijn lichaam boven zijn buik was normaal (ja dood maar ja), als je dan nog leeft!!!
maar dat kan haast niet denk ik, ik denk dat je met de sprong al verdooft word!! Frusty Frusty Frusty Verdrietig Verdrietig Verdrietig Misselijk Misselijk

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-02 14:30

Ik heb speciaal zo'n boek gekocht over de ramp. Toen ik in NY was na de 11e, heb ik in de krant en op tv genoeg nare dingen gezien daar. Maar dat besef je op dat moment niet. Het boek heb ik gekocht en meteen in de kast weggelegd. Ik heb eind december eindelijk mijn boek open durven slaan, en heb er flink om gejankt. Toen dichtgedaan, en het voor mezelf afgesloten.

Gruwelijk blijft het maar die nare foto's hebben mij doen beseffen dat het echt vreselijk was. Als je daar bent geweest rond die tijd en veel met eigen ogen gezien hebt in zo'n stresssituatie, dan sluit je jezelf af om jezelf te beschermen. Door die foto's heb ik even dezelfde schok meegemaakt als 'normale mensen' (zonder mezelf sterk te hoeven houden vanwege de terugreis en mn bezorgde ouders zoals ik daar ter plekke had) en is het makkelijker voor mij geweest om alles af te sluiten.

Maar inderdaad, je wordt er naar van. Vooral de foto's van grote stoere brandweermannen die als een klein kind op hun knieen zitten huilen...

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-02-02 15:13

Mijn moeder is eergisteren voor het eerst weer naar NY, ik denk dat zij ook nog een flinke schok krijgt als ze daar eenmaal is, zonder de twin towers.

Jasmijn, je kunt bijvoorbeeld je werkstuk maken over bijv. de brandweermannen die zulk vreselijk, maar ook mooi werk hebben gedaan. Wie ben je en wat doe je in zo'n situatie?
Ander idee is je te focussen op andere gevolgen. Onze collega's in NY hebben de ramp van dichtbij meegemaakt, gelukkig zijn ze ongedeerd. Met die gebeurtenis veranderde alles en verdwenen bepaalde 'regels'. Bijvoorbeeld: ons kantoor heeft collega's van andere kantoren onderdak geboden, de concurrent in huis gehaald dus. Sommigen zaten op een kistje, maar dat deed er niet toe. Dat soort dingen gebeurden dus ook, de wereld veranderde op allerlei manieren.
Nog een uitgangspunt is het gegeven dat de wereld stil stond, maar ook in een stroomversnelling kwam. Denk maar aan de reacties hier op bokt, de nationale herdenking, enzovoort. Op die manier bekijk je het echt vanuit je eigen wereld, hoe het hier was en niet hoe het daar was. Zeg maar het verschil tussen iets schrijven over het verleden (terugkijkend) of schrijven in het verleden (terug gaan naar die tijd).
Uhhmm, beetje helder?

Jasmijn

Berichten: 3582
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-02-02 18:08

Ja hoor heel helder.
Ik verwerk ook inderdaad alle veranderingen erin die door deze ramp zijn opgetreden.
De wereld is even helemaal op zijn kop gezet, en dat heeft in alle opzichten gevolgen. Ook wel goede. Het is alleen zo triest dat er eerst zoiets moet gebeuren tot mensen tot een bepaald bewustzijn komen.

Navragen is beter dan afvragen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __PrinCes, _AB_, _JTM, Baidu, Biscuitje, cnterpstra, jesvoltige, Little_Gift, love_mandy, Nordic, Ramona1993, TrIjNiE__, Yahoo, Yoshimi en 106 bezoekers