mijn kat wordt oud

Moderators: Leo, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

mijn kat wordt oud

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-02-02 09:42

Dikkie is altijd een kampioen geweest in deuren open maken geweest. Heel handig hing hij altijd aan de klink en zette zijn achterpootjes tegen het kozijn en opende zo naar binnen- en naar buiten draaiende deuren. Al een tijdje red Dikkie het niet meer om de klink te halen. Als ik een plof tegen de deur hoor dan weet ik dat hij de klink weer heeft gemist en laat ik hem snel binnen. Het is een beetje grappig hem af en toe zo te zien klungelen maar ook een beetje triest.
Omdat hij uit het asiel komt is zijn leeftijd geschat op 5 jaar, hij zou dus een jaar of 10 moeten zijn maar hij kan net zo goed al 13 zijn. Toch al een behoorlijke leeftijd voor een kat. Als ik dat zo zie herinnert me het telkens aan het feit dat ik ooit afscheid van hem zal moeten nemen. Vreselijk al die huisdieren die we steeds maar overleven Verdrietig


Fitzroy
Berichten: 17293
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 10:34

Erg he, Jippie?
Ik vond het met onze hond ook zo vreselijk toen wij hem eenmaal zagen aftakelen. Het is voor het beestje misschien het beste maar het is toch een gezinslid van je geworden in al die jaren.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Rosanne

Berichten: 2112
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Zeewolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 11:44

Nou ik heb ook een kat van 10...en inderdaad denk ik wel is....ik zou er niet aan moeten denken dat ie dood gaat Huilen Maar op een dag gebeurt dat toch...Boos! Mijn kat heeft afgelopen jaar 2 operaties gehad...toen dacht ik ook van tja....straks moet ie alsnog een spuitje...Hij had nl. een gescheurde spier in zijn achterpootje. We weten niet hoe het was gekomen..maarja was die toen aan geopereerd en ging toen weer goed....was net allemaal genezen en naar de dierenarts geweest dat we niet meer hoefden te komen enz. Loopt ie de volgende dag weer kreupel...dus wij weer daarheen....is ze andere knieband gescheurd en andere achterpootje.....nou dus wij hebbe dure kat....maar wel lief en maar hopen dat ie nog heel oud word!!Want er bestaan ook oude katten hoor!ik ken een kat van 20. Maarja ik hoop voor je dat je kat nog even blijft leven Lachen

MariekeR

Berichten: 1233
Geregistreerd: 09-09-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 13:28

Ik weet precies wat je bedoelt! Ik heb op dit moment precies hetzelf met mijn hondje. Hij is ook al 10 en wordt in april 11.
Ik kan me ook echt niet indenken dat ze er niet meer zal zijn Huilen

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 14:10

Ik heb hier ook een kat van nu zo'n 12 jaar. Maar ik weet dat ze veel ouder kunnen worden. Mijn moeder heeft een kat gehad van geboorte af aan, genaamd Piteke, die 23 jaar oud geworden is. Ze is heen gegaan, omdat we haar een spuitje hebben gegeven. Ze dronk niet meer, was ijskoud en rilde enorm. Hier kon de dierenarts wel weer iets tegen geven, maar hij zij ook al dat dit toch terug zou komen, i.v.m. de ouderdom.
Mijn huidige katten hoop ik nu hetzelfde lange leven te geven.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 15:48

onze rooie wordt volgende maand 18,
vorige week had ze een enorme inzinking, maar na een paar keer vocht toegedient te hebben gekregen van de DA die ook gelijk het gebit heeft schoongemaakt lijkt ze weer helemaal op te knappen Pling

Jasmijn

Berichten: 3583
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 19:19

Vreselijk he, als ze beginnen te kwakkelen. Mijn katten zijn gelukkig alle drie nog lekker jong, maar de hond van mijn ouders, die ik dus nog mee gemaakt heb toen ik nog thuis woonde (ja zo oud is hij al Haha! ) begint echt een oud mannetje te worden. Ik heb alleen de mazzel dat ik er niet elke dag tegenaan hoef te kijken hoe hij aftakelt. Ik denk wel dat mijn ouders me mee laten beslissen als het eenmaal zo ver is dat hij niet meer kan, en daar kan ik nu al over wakker liggen.

Navragen is beter dan afvragen.

Gwen

Berichten: 15936
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nuenen (bij Eindhoven)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 20:59

Gelukkig kunnen mijn poekies ook nog wel even mee. De twee zwartjes zijn 9 jaar oud, het zijn zusjes waarvan er nu 1 bij mijn moeder woont. De poes die nu nog bij mij woont heeft een huidziekte, maar is verder heel vitaal.
De andere poes is een jaar of 4 geleden aan komen lopen. Ze werd toen geschat tussen de 2 en 4 jaar, maar zeker weet ik dat niet. Ze ziet er in ieder geval nog prima uit met een superzacht velletje.
Het zijn allebei echte knuffels, trouwens.

Dat ze nog jaren bij me mogen blijven! Lovers

Silvia

Berichten: 2766
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-02 21:53

Och Jippie, het kan net zo goed een tijdelijke inzinking zijn!
Toen onze kat een jaar of 13 was toen dachten we net als jij: Oje, die loopt op het laatst. Hij inmiddels 19 jaar en al aan zijn 10e jeugd begonnen!
Zijn favoriete hobby op dit moment: in bomen klimmen....

Mahatma Gandhi: "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

Caballo

Berichten: 1157
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Texas, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-02 09:27

Ik denk dat we allemaal de ouderdom van onze huisdieren vrezen. Ik althans wel Verdrietig Mijn oudste herder is ook alweer 9 jaar oud en begint al een echt oud mannetje te worden. Daarentegen is mijn oudste kat 10 jaar en die vind het nog grappig om met zo'n speelmuisje te spelen. Of hij gaat de poes, die 5 jaar jonger is, lopen pesten *LOL* Wat ook errug leuk is, is om de veters te pakken van m'n schoenen als ik ze aantrek Haha! Dat zal best moeilijk worden als eens de dag van afscheid komt...

Life is all about ass; you're either covering it, laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, trying to get a piece of it or behaving like one.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-02 09:56

De Hollandse Herder waarmee ik ben opgegroeit is nu 15 jaar,
eeltplekken van het liggen, heftige HD, prostraatproblemen,
maar hij loopt nog, heeft staar is praktisch doof....
Hij lijdt niet, maar voor mijn gevoel kwijnt hij langzaam weg,
hij heeft geen pijn, maar is nog maar een schaduw van zichzelf....
Als ik bij mijn moeder thuis kom, dan komt hij nog altijd met trots zijn bot presenteren en een aaitje halen.

De siamezen waarmee ik opgroeide zijn niet oud gestorven, het vrouwtje aan een hartkwaal (ik was toen 6 jaar) en haar broer jaren later, toen we een poes uit het asiel hebben gehaald en hij via haar nies kreeg.
Hij was nooit buiten geweest en had er geen weerstand tegen.
Ik was toen bijna 10 jaar en heb nog tekeningen voor hem gemaakt die ik in het hoekje bij hem legde, hij sliep altijd bij mij op de kamer, ik was gek met het beest.

Daarna hebben we een poes erbij gehaald van de poezenboot,
dat was een lief en koddig dier, toen de poes, die we uit het asiel hadden wegliep en terecht kwam bij een alleenstaande vrouw hebben we haar daar gelaten...en wel om een goede reden! De mannen die bij ons op bezoek kwamen hebben bijna allemaal in het ziekenhuis verband om de onderbenen gehad!!! Ze was panisch, als ze mannen zag dan vloog ze ze aan en krabte en beet hun onderbenen open!!!

1 poes over, mijn moeder ging de vuilnis weg brengen toen er geluiden uit de container kwam...bleek een kale kat vol met blauwe plekken in een vuilniszak met vieze luiers te zitten! een dichte zak!
Dat werd Ceasar, de DA zei medicijnen te kunnen geven, maar dan leefde hij maar 3 maanden zo zwaar waren die...we hebben toen besloten hem zonder medicijnen 'tot leven' te laten komen en hij heeft toch nog een aantal jaren als een normale kat geleefd.
Hij zat de eerste maand onder het bed, at, sliep en deed zijn behoefte op de bak die ernaast stond....kreeg weer haren, heeft wel altijd zijn zeer slechte gebit gehouden en kon schichtig zijn.
Uiteindelijk zijn deze 2 onafscheidelijk geworden en overleden aan nierziekte.

De eerste poes gered door mijn moeder toen ze een tiener was, (gered van verdrinkingsdood door mensenhanden...een nest!!) die heeft ze op haar 17de achtergelaten thuis en die lapjespoes is 21 jaar geworden.
Die ging niet op de kattenbak maar op het toilet.
Op haar 21 ste was ze echt op, ze was blind, doof en moest gevoerd worden, ze is gegaan van ouderdom.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Caritas

Berichten: 3725
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Tussen plassen en A2

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-02 10:31

De poes waarmee ik opgegroeid ben hebben we gehad vanaf dat ik ongeveer 8 maanden was, toen was zij een maand of 2 1/2. Pum is dik 18 geworden, en haar hebben we laten inslapen omdat ze was gegrepen door de hond van de buren en hierdoor in ernstige shock was geraakt waardoor de organen het hebben begeven. Zij was overigens een vullisbakkie. Een andere kat die we hebben gehad, zwarte pers, is 10 geworden doordat hij vocht achter zijn hart kreeg waar zijn medicijnen niet meer tegen hielpen. Mijn ouders hebben nu nog 4 katten, 2 redelijk jonge katers en 2 shaded silver persische poezen van resp. 18 en 17. De jongste witte lijdt sinds een aantal jaar aan epileptische aanvallen waardoor ze al een keer een pootje heeft gebroken. De oudste heeft van de zomer een beroerte gehad, ze heeft van de dierenarts een injectie gehad wat de druk uit haar koppie weg haalde, en nu is ze weer hartstikke fief en speels. Ze is zo seniel als ze groot is maar heeft super lol. En 18 is echt super oud voor een raskat als een pers. De meesten worden nl. maar een jaar of 12.

Siempie

Berichten: 30310
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-02 11:52

Onze kat is nu zo'n 21 ( ja ouder dan ik). Ben er ook mee opgegroeid en ik moet niet denken aan het moment dat hij er niet meer zal zijn. Hij is doof mar gelukkig niet blind. En ruiken kan hij als de beste. Momenteel is hij echt aan het aftakelen. Zijn vacht is ontzettend dof en hij slaapt de hele dag. Wel zielig hoor, maar zoals hij nu is denk ik dat hij toch nog wel een paar jaartjes mee kan Haha! Het eten wordt voor hem neergezet en hij kan doen en laten wat hij wil. Lekker lui leventje dus

Percy
Berichten: 11122
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: Belgiƫ

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-02 13:20

De vacht van mijn tienjarige kat is ook helemaal dof, ik moet maar eens met hem naar de dierenarts want hij lijkt steeds slomer te worden.
Mijn twaafjarige heeft een auto-immuumziekte waardoor hij een gezwel heeft aan zijn voetzool, dat gezwel springt steeds open en gaat dan bloeden. Hij krijgt al Prednisolon maar het lijkt niet veel te helpen Verdrietig
Toch lijkt hij nog wel van zijn leven te genieten. Hij gaat nog regelmatig naar buiten, eet nog goed en wil maar al te graag aangehaald worden. Als hij slechter wordt moet hij inslapen, daar moet ik niet aan denken.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cubone, Googlebot, horsepower14 en 39 bezoekers