Vraag aan lenzendragers

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
Silvia

Berichten: 2754
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Vraag aan lenzendragers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-02-02 21:53

Hoe vaak laten jullie je ogen controleren?
Ik heb maandlenzen en elk half jaar bestel ik een nieuw setje van 6 paar.
Ik laat dan meteen trouw mijn ogen controleren.
Nu zag ik op internet een adres waar ik dezelfde lenzen kan bestellen met dik 100 piek korting!
Maar ja, dan worden mijn ogen niet gecontroleerd....
Ik bedenk me ook dat mensen met een bril soms jaren hun ogen niet laten testen totdat ze toe zijn aan een nieuw montuur.
Hoe belangrijk vinden jullie dat je ogen getest worden?

Mahatma Gandhi: "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."


Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-02 22:04

Ik heb ook maandlenzen, en laat mijn ogen net als jij bij het bestellen van nieuwe lenzen controleren. Vind mijn ogen toch wel erg belangrijk.
Ik heb zelf -4 en -5 en dat is tot een jaar geleden steeds achteruit gegaan, dus bij het bestellen van nieuwe lenzen moeten ze toch ook de goede sterkte weten.

Ik zit er trouwens wel over te denken om er een bril bij te nemen, om niet altijd die lenzen in te hoeven.

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd -- Loesje

Fitzroy
Berichten: 17275
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-02 22:17

Ik heb halfjaar lenzen en laat ze ook ieder half jaar controleren. Ik moet zelfs iedere 2 jaar naar de oogarts i.v.m. de hoge sterkte.
Dus lenzen via Internet zou voor mij geen optie zijn.

O ja, en vanwege die hoge sterkte moet ik er ook wel een bril bij, anders ben ik echt gehandicapt Haha!

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-02 23:10

Er zijn wel meer adressen waar lenzen goedkoper te krijgen zijn maar er is een groot nadeel en dat is dat je ogen niet gecontroleerd worden.
En op je ogen moet je zuinig zijn dus ik laat ze liever regelmatig even controleren (elk halfjaar) zodat er niet gauw wat met mijn ogen gebeurt. Ik vind die vergelijking met een bril geen goede omdat lenzen toch anders zijn dan een bril. Een lens zit op het oog en kan veel meer schade aanrichten dan een bril.

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-02 23:15

Ieder half jaar.
Ik vind m'n ogen toch wel wat belangrijker dan die centen! Geld kan ik wel missen, m'n ogen liever niet!

Nulla tenaci invia est via

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-02 23:26

Ik heb dus ook maandlenzen en liet voorheen mijn ogen ieder half jaar controleren, maar aangezien dit nu al vier jaar lang stabiel is, doe ik dit nu nog eens in het jaar.. soms anderhalf jaar.

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-02 23:28

Ik kan met mijn lenzenpakket m'n ogen iedere 3 maanden gratis laten controleren als ik dat wil, dat vind ik wat overdreven, maar als ik nieuwe lenzen moet hebben ben ik er toch, dus dan kan ik het net zo goed even laten doen. Bovendien is mijn sterkte niet helemaal stabiel, soms gaat het achteruit, soms vooruit Verward dus controle is toch nodig om een scherp beeld te houden.

Nulla tenaci invia est via

Siempie

Berichten: 30310
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 08:52

Ik heb ook om de maandlenzen en ieder half jaar laat ik het controleren. Het zit bij de prijs inbegrepen en dat voor 99,- ( sorry weet de euro-prijs niet excl. vloeistof) Vind ik niet duur. Zat ook eerst bij een optiek voor 250 gulden per half jaar, maar ben toch maar terug gegaan naar Hans Anders, simpel omdat het een stuk goedkoper is. En ik heb totaal geen last. Mocht er eens een lens scheuren pak ik alvast een nieuwe en doe ik er even langer mee....

Sowieso heb ik ook een bril. Voor 's avonds of als ik te lui ben om mijn lenzen in te doenAfbeelding

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 09:04

Ik zat bij een Groeneveld opticien en was veel geld kwijt elk halfjaar. De controle schoot er op een gegeven moment bij in, en toen was voor mij de kous wel af. Mijn ogen waren in n halfjaar tijd een heel punt achteruit gegaan. Daarbij had ik het vermoeden dat de sterkte sterk wisselde per moment. Paniek in de tent. Een halfjaar later was schijnbaar iedereen het vergeten (ze hadden er nog een aantekening van gemaakt, niets kunnen vinden en schouder ophalend me nieuwe lenzen meegegeven) en stond ik in 5 min weer buiten, na een testje met mijn eigen hand voor mijn oog. Ik was helemaal gestresst. Ik wil namelijk echt wel goeie ogen houden! Nou ja, eind geod al goed, mijn vader vond dat ik een andere opticien moest zoeken, en toen ik met Pearl of HA op de proppen kwam zei hij dat hij mij niet toestond daarheen te gaan. Hij heeft zelf ook heel wat oogproblemen gehad en zit sinds jaar en dag bij een Oogmerk opticien. Dus ik op m'n fietsie erheen. Weer een paar piekos meer kwijt, maar wel goeie service, aardige vent, en bovenal: hij kon mij helemaal geruststellen. Mijn ogen waren prima, en die verslechtering en alle andere problemen waren niets om wakker van te liggen. Ik blij, en dan maken die prijsverschillen toch de man. Ik ben nu professioneel geholpen, weet dat het goed zit, kan die man 24 u per dag bellen en voel me heel relaxed. De service was ook prima. Kortom: toppie!
Ik kan me nu ook niet voorstellen dat ik zo met me heb laten sollen. Ik kreeg geeneens antwoord op mijn vraag! Misschien dat het bij Pearl en HA ook wel goeie service is, maar érgens moet het prijsverschil toch ontstaan. Ik geloof er niet in dat de Oogmerk opticiens die ik in mijn leven gezien heb (2, een in Tiel en een in De Bilt, moet er een vreselijk eind voor karren nu, maar je moet er wat voor over hebben) oplichters zijn. En bovendien gun ik ze die dik(ker) belegde boterham van harte!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 09:23

Ik heb half jaar lenzen van hans anders en laat elk half jaar trouw mijn ogen controleren. Als je net lenzen hebt zeker belangrijk. Ik had in het begin soms last van mijn lenzen, bleek dat ik eiwitbolletjes kreeg. Nu heb ik andere vloeistof en nergens meer last van.
Ik heb sinds kort weer een bril naast mijn lenzen ,voor reserve, voor afwisseling en als ik eens een ontstoken oog heb.

:evaw:

Gwen

Berichten: 15936
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nuenen (bij Eindhoven)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 09:37

Ook ik heb maandlenzen, tenminste, meestal. Op het moment draag ik even een bril om mijn ogen wat rust te gunnen en omdat het er maar niet van komt naar de opticien te gaan.

Ik vind het wel belangrijk ieder half jaar mijn ogen te laten controleren, zolang ik mijn lenzen gebruik. Die lenzen zitten tenslotte op je oog, zodat er veel meer kans is dat er beschadigingen op je oog zitten dan bij een bril.

Siempie zegt:
Citaat:
Mocht er eens een lens scheuren pak ik alvast een nieuwe en doe ik er even langer mee....


Dat heb ik dus ook wel eens gedaan,maar bij de controle bleek toen dat er in die langer gebruikte lens een veel te hoge opslag van eiwit zat. Hierdoor kwam er niet genoeg zuurstof bij mijn oog, waardoor er meer adertjes op of rond de oogbol waren gekomen. Ze lieten bij de opti ook foto's zien van be-aderde ogen in verschillende stadia Bloos . Sindsdien kijk ik toch wel een beetje beter uit. Haha!

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 09:52

Laui! schreef:
Ik kan me nu ook niet voorstellen dat ik zo met me heb laten sollen. Ik kreeg geeneens antwoord op mijn vraag! Misschien dat het bij Pearl en HA ook wel goeie service is, maar érgens moet het prijsverschil toch ontstaan. Ik geloof er niet in dat de Oogmerk opticiens die ik in mijn leven gezien heb (2, een in Tiel en een in De Bilt, moet er een vreselijk eind voor karren nu, maar je moet er wat voor over hebben) oplichters zijn. En bovendien gun ik ze die dik(ker) belegde boterham van harte!


Hmm, dat ben ik absoluut met je eens, Laui! Ons hele gezin behalve mijn broer komt bij dezelfde opticien, ook absoluut niet de goedkoopste, en dat boeit ook niet. De service is inderdaad toppie, vaak regelen ze ook iets gratis, vloeistof ofzo. Als ik problemen heb met mijn ogen en ik kom tussen door een keer binnen lopen hoef ik daar ook niks voor te betalen. Ik ben ook niet van plan om een opticien in Groningen te zoeken, dit is prima! Ik zou zelf dus ook noooooit naar Pearl of HA gaan. No offence tegen de mensen die dat wel, maar voor mij dus iig niet!

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd -- Loesje

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 10:13

Misschien is onze HA (zoetermeer) dan anders maar ik wordt vaak ook wel ff geholpen tussen door als er wat mee is (bijna nooit). Je moet misschien in de winkel wel wat langer wachten, ik snap ook dat er mensen met andere ervaringen zijn.
Ik had ook weleens na een week een gescheurde lens en ik kreeg gewoon een nieuwe mee.

:evaw:

angel gaby

Berichten: 44
Geregistreerd: 24-10-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 10:25

Ik heb ook zachte maandlenzen, al meer dan drie jaar intussen, maar ik laat mijn ogen ook elk half jaar controleren. Er is nog nooit iets aan de hand geweest, maar je weet maar nooit, en ik zou mijn ogen toch niet willen missen! Ik zit ook bij een oogmerk opticien, en ik vind de service daar ook klasse. Ik heb een half jaar pakket, dan krijg ik voor een half jaar lenzen mee, plus vloeistof en lenzenhouder. Als mijn vloeistof op is, of als ik een lens gescheurd heb kan ik gratis nieuwe halen Lachen En ik betaal elke maand automatische een deel van de kosten (is ook goedkoper), dus dan hoef je niet in 1 keer 100 euro af te rekenen, vind ik zelf erg fijn Lachen
Laatst bijgewerkt door angel gaby op 08-02-02 18:06, in het totaal 1 keer bewerkt

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 12:13

Nog even iets over prijsverschil... Ik heb altijd maandlenzen gehad van Pearl. Kosten iets van 300,- voor een half jaar en bevielen me prima.
Toen ik hoorde van de lenzen van Hans Anders dacht ik... daar moet ik heen... 99,- is een stuk goedkoper!
Nou, de eerste maand ging het aardig goed. Maar daarna werd het een ramp! Mijn ogen waren zo ontstoken en dik dat ik ze bijna niet meer kon openen. Ik heb veel last van die lenzen gehad en ben blij dat ik d'r af ben. Mijn ogen zijn door die lenzen ook enorm achteruit gegaan, maar een schadevergoeding? Nee!
Ik hou het voortaan lekker bij de duurdere lenzen.

Wisten jullie trouwens dat je tegenwoordig ook bij de trekpleister lenzen kunt halen *LOL*

Siempie

Berichten: 30310
Geregistreerd: 18-01-02
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 12:17

Gwen schreef:

Siempie zegt:

Citaat:
Mocht er eens een lens scheuren pak ik alvast een nieuwe en doe ik er even langer mee....


Dat heb ik dus ook wel eens gedaan,maar bij de controle bleek toen dat er in die langer gebruikte lens een veel te hoge opslag van eiwit zat. Hierdoor kwam er niet genoeg zuurstof bij mijn oog, waardoor er meer adertjes op of rond de oogbol waren gekomen. Ze lieten bij de opti ook foto's zien van be-aderde ogen in verschillende stadia Bloos . Sindsdien kijk ik toch wel een beetje beter uit. Haha!Het is niet zo dat ik twee maanden met dezelfde lens loop ofzo. Mocht het eens voorkomen dan is het hoogstens een week dat ik iets langer doe met een andere lens. Nog nooit last mee gehad. Mocht het langer zijn dan draag ik mijn bril ( schijnt dat ik een leuke bril heb, al meerdere keren gehoord). Als ik maar met paardrijden lenzen draag Haha!

Fitzroy
Berichten: 17275
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 14:56

Ik zit bij Hans Anders en ben echt super tevreden. Ik heb al 2 x toen ik last van mijn lenzen had gratis nieuwe gekregen met een extra controle.
De beste man is ontzettend voorzichtig en hamert erop dat ik ook naar de oogarts blijf gaan vanwege de hoge sterkte die ik heb.
Ik hoef eigenlijk nooit te wachten maar ik maak wel altijd even een afspraak van tevoren, dus misschien dat dat scheelt.
Eerlijk gezegd vind ik service veel en veel beter dan van plaatselijke opticiens die lenzen er vaak maar bij doen. Dit is een echte contactlensspecialist en die doet de hele dag niet anders.

't lijkt wel alsof ik er werk ..... maar ik ben meer tevreden over de servica van Hans Anders dan van het ziekenhuis waar ik werk Haha!

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 15:29

Dat vind ik ook fijn ja bij HA, het zijn tegenwoordig ook echte specialisten.
En honeybee, wat zeiden ze er bij HA van dat je van die ontstoken ogen had. Bij mij was het opgelost met een andere vloeistof en anders raden ze je andere (duurdere die ze daar ook hebben) lenzen aan....

:evaw:

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 17:23

Ik ben overgestapt op lenzen van het Kruidvat. Om eerljk te zijn ben ik nog nooit zo tevreden geweest. Deze lenzen gaan 3 maanden mee en ik vervang ze ook trouw binnen 3 maanden, ik heb gewoon een voorraadje aangeschaft Haha! .
Per lens betaal ik F 12.50 dus ik ben F100,- per jaar kwijt. De controle laat ik gewoon uitvoeren door een opticien 1 keer per jaar en die rekent daar ongeveer F 50,- voor. Zo ben ik toch nog voordeliger uit dan voorheen want toen betaalde ik F 190,- per half jaar.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-02 18:58

Ik heb een bril en elke 2 jaar laa tik mijn ogen controleren...

Om nog even op Pearle terug te komen:
Ik heb diverse opticiens gehad maar ben nog nooit zo tevreden geweest als nu bij Pearl.
Dit is mijn 3e brik die ik daarvandaan heb en met deze heb ik nogal pech gehad, 1e keer brak er een schroefje wat niet goed gemaakt kon worden, er werd voor mijn een nieuwe besteld en binnen 4 dagen had ik die kosteloos in huis!
In nov had ik dus dat ongelukje waar ik met mijn hoofd door de voorruit ben geslagen,
aangezien dat ook niet zo bevordelijk is voor je bril Haha! is mijn moeder, toen ik nog in het ZH lag, naar Pearl geweest om een nieuwe te bestellen, echter het was nog geen jaar geleden dat ik de vorige nieuwe had gekregen en ik kreeg dus wéér een nieuwe aangeboden!!!

Ik stond echt perplext!
Bril incl. glazen finaal kapot door eigen schuld en toch kreeg ik gratis een nieuwe!!!
Een super meevaller, helemaal als je bedenkt dat ik een speciale oogafwijking heb waardoor alleen mijn glazen al 250 gulden per stuk kosten!

Silvia

Berichten: 2754
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-02 21:07

Ik lees het al: De meesten denken net zo als ik:
Heel fijn, goedkope lenzen maar aan mijn ogen geen polonaise!
Dat is ook de reden waarom ik eigenlijk nog nooit lenzen via internet heb besteld. Het bedrijf geeft trouwens wel adressen van opticiens in de buurt waar ik terecht kan voor controle. Dan zou ik dus voor hetzelfde systeem gaan als Jippie: Bij de een kopen en bij de ander controleren.
Ik ga maar eens informeren bij die betreffende opticien hoeveel een controle kost.
Ik las ook dat iemand het liefst naar een zaak ging die gespecialiseerd is in lenzen. Nou daar heb ik dus slechte ervaring mee! Ik ben een poos bij "Lens"in Arnhem geweest, ik had een kras cq. beschadiging op mijn hoornvlies (?) zitten en volgens hen was er niets aan de hand! Och, de irritatie die ik voelde en de halo's die ik zag, tja dat konden ze ook niet verklaren. Boos!

Mahatma Gandhi: "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 11:13

ik heb halfjaar lenzen en laat ze gewoon om het half jaar als ik nieuwe moet controleren. vorig jaar had ik met carnaval mn haren zwart gespoten, een dag later: he? Verward mn lenzen zijn steeds zo droog en zitten niet fijn en ik zag er nauwelijks door.
toen kwam ik bij de opticien bleek dat er allemaal zwarte spikkels opzaten van dat spul Haha!

het controleren vind ik wel belangrijk, omdat je ogen achteruit kunnen gaan en dan moet je dus een andere sterkte hebben(ik heb -1,25 en heb ze nu 1,5 jaar)

ff offtopic:
ik maak ze bijna nooit schoon(moet elke dag) en was vaak mn handen niet voordat ik ze erin doe, omdat ik dat altijd zo irritant vind, maar ik heb er dan nooit last van ofzo . is dat erg trouwens?

groetjes laura

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 11:31

Ook ik heb maandlenzen, omdat deze aanzienlijk 'veiliger' zijn dan lenzen die je langer in hebt, vooral bij zachte ( ik heb zachte, daar voel je stof en vuil e.d. minder snel dan bij harde, met alle gevolgen van dien..).
Ik betaal iets van fl. 350 ( eehh ff omrekenen..) per half jaar.

Op dit gebied kijk ik echt niet naar de goedkoopste ( voor 12 piek heb je lenzen bij de kruidvat voor 'standaard' afwijkingen..).
Ik kom ook niet bij zo'n grote ( en wellicht voordeliger?) opticien als de HA of pearl oid.
Ik zit bij Den Daas in R'dam, onze hele familie is daar 'kind aan huis' ( allen bril, ik lenzen) en tot ieders tevredenheid Lachen

Ik laat ze soms elk half jaar ff nakijken, maar in principe kan het ook elk jaar. Maar langer wacten lijkt me niet verstandig..
Die test ( bij mij) zijn niet allen voor de strekte, maar ook voor de toestand van mijn ogen.

Ik heb een bril erbij voor s avonds laat en voor op reis, mocht ik last krijgen van mijn lenzen.

aniek

Berichten: 157
Geregistreerd: 24-11-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 13:02

ik heb een bril.
laat meestal me ogen controleren als ik een nieuw montuur nodig heb.
of soms juist andersom moet ik komen voor controle en dan heb ik weleens meteen een nieuw montuur gekregen

Je krijgt de groetjes van de koeien,
van de paarden en de bij.
Maar de allermeeste groeten krijg je van mij!!

Falco
Berichten: 20
Geregistreerd: 11-10-01
Woonplaats: Velsen-Noord

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-02-02 13:52

ik heb daglenzen en die bevallen me prima als ik lenzen wil dragen die dag dan haal ik ze er schoon uit en gooi ze aan het einde van de dag weg
zo heb ik altijd schone lenzen in en ik heb er geen onderhoud aan.

Groetjes Carin


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bloemetje75, Calixae, Damned, Evi84, flora, fohadie, Forbiddenpie, Googlebot, Jessol, Lauraa, loveu_p, Margot1001, Mias, MizzMontana, Mo_86, pradadaan, sarahhorses, stitchlover, Wieke en 118 bezoekers