bericht Ministerie mbt paarden in toezichtsgebieden (20/4)

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Karin

Berichten: 61951
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-04-01 21:26

Wijziging Regeling toezichtsgebieden
dd. 20-04-2001 18:45 uur


Toelichting

Met de onderhavige regeling worden enkele versoepelingen aangebracht in de regelingen die zien op de in verband met de mond- en klauwzeer ingestelde toezichtsgebieden Oene, Kootwijkerbroek en Ee.
In artikel 1a, eerste lid, wordt het mogelijk gemaakt dat paarden binnen het toezichtsgebied kunnen worden vervoerd tussen plaatsen waar geen evenhoevigen worden gehouden.
Artikel 1a, tweede lid, regelt dat geregistreerde paarden, bedoeld in artikel 5.1 van de Regeling handel levende dieren en producten, buiten het toezichtsgebied, bedoeld in de bijlage mogen worden gebracht. Overigens blijft gelden dat geen paarden van buiten naar binnen het toezichtsgebied mogen worden gebracht. De achtergrond om alleen het vervoer van geregistreerde paarden naar buiten het gebied toe te laten is gelegen in het feit dat op grond van artikel 12 van de beschikking 2001/223/EG van de Commissie van de Europese Gemeenschappen van 21 maart 2001 tot vaststelling van beschermende maatregelen in verband met mond- en klauwzeer in Nederland (PbEG L 82), bij de export van paardachtigen een certificaat moet worden afgegeven. In dat certificaat moet onder meer verklaard worden dat het paard in de 15 dagen voorafgaand aan de certificering niet heeft verbleven in een toezichtsgebied. Zulks is alleen ten aanzien van geregistreerde paarden vast te stellen.
In artikel I, onderdeel C, wordt door wijziging van artikel 2a, tweede lid, het mogelijk gemaakt dat kuikens, afkomstig van bedrijven waar uitsluitend pluimvee wordt gehouden, naar gemengde bedrijven mogen worden afgevoerd, en niet uitsluitend naar gespecialiseerde bedrijven.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

overeenkomstig het door de Minister genomen besluit,
Directeur-Generaal, ir. J. F. de Leeuw

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ,

Gelet op artikel 9 van Richtlijn 85/511/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 18 november 1985 tot vaststelling van gemeenschappelijke maatregelen ter bestrijding van mond- en klauwzeer (PbEG L 315) en op artikel 10, eerste lid, van Richtlijn 90/425/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoƶtechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);
Gelet op de artikelen 17, 30, eerste en vierde lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I

De Regeling toezichtsgebied Oene mond- en klauwzeer 2001, de Regeling toezichtsgebied Kootwijkerbroek mond- en klauwzeer 2001 II en de Regeling toezichtsgebied Ee mond- en klauwzeer 2001 worden als volgt gewijzigd:

A

Na artikel 1 wordt telkens een nieuw artikel ingevoegd:

Artikel 1a


Het in artikel 1 bedoelde verbod geldt niet voor het vervoer van paarden van een plaats waar geen evenhoevigen worden gehouden, gelegen binnen het gebied, bedoeld in de bijlage, naar een plaats waar geen evenhoevigen worden gehouden, gelegen binnen het gebied, bedoeld in de bijlage.
Het in artikel 1 bedoelde verbod geldt niet voor het rechtstreeks vervoer van geregistreerde paarden, bedoeld in artikel 5.1 van de Regeling handel levende dieren en levende producten, van een plaats waar geen evenhoevigen worden gehouden, gelegen binnen het gebied, bedoeld in de bijlage, naar een plaats waar geen evenhoevigen worden gehouden, gelegen buiten het gebied, bedoeld in de bijlage.
De vervoerder toont desgevraagd aan de, op grond van artikel 114, eerste lid, van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren aangewezen, ambtenaren een naar waarheid opgestelde schriftelijke verklaring waaruit blijkt het paard afkomstig is van een bedrijf waar geen evenhoevigen worden gehouden.
Het vervoer, bedoeld in het eerste en tweede lid, wordt voorafgaand aan het vervoer gemeld aan de directeur van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees, met gebruikmaking van een daartoe ter beschikking gesteld formulier, van welke melding een afschrift in het voertuig aanwezig is.
De vervoerder van paarden of de bestuurder van een vervoermiddel, bestemd of kennelijk bestemd voor het vervoer van paarden is verplicht:
ervoor zorg te dragen dat na het laden en lossen van paarden, de wielkasten van het vervoermiddel alsmede andere voorwerpen, worden gereinigd en ontsmet, overeenkomstig een door de directeur van de Rijksdienst voor de keuring van vee en vlees goedgekeurd hygiƫneprotocol;
een inzichtelijke registratie bij te houden en tot nader order te bewaren, waarin in elk geval de volgende gegevens worden opgenomen:
adres en plaats van de bezochte bedrijven;
het aantal vervoerde paarden;
de gereden route, en
datum en tijdstip van het vervoer.
B

Na artikel 2 wordt telkens een nieuw artikel ingevoegd:

Artikel 2a

Het in artikel 2 bedoelde verbod geldt niet voor het verplaatsen van voertuigen kennelijk bestemd voor het vervoeren van paarden, bedoeld in artikel 1a, eerste en tweede lid.

C

Artikel 3, tweede lid, komt te luiden:


Het in het eerste lid bedoelde verbod geldt niet voor het rechtstreeks vervoer van kuikens, afkomstig van een bedrijf waar uitsluitend pluimvee wordt gehouden, naar een ander bedrijf, mits voldaan wordt aan het vijfde lid.
Artikel II

Deze regeling wordt op 20 april 2001 om 18:45 uur bekendgemaakt aan de media en treedt onmiddellijk daarna in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

overeenkomstig het door de Minister genomen besluit,
Directeur-Generaal, ir. J. F. de Leeuw

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>


moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-01 09:05

Ja, ik moet zometeen naar Brummen, had dit berichtje gelezen op minlnv en hoopte dus gewoon de snelweg bij Apeldoorn te kunnen volgen. Net het nr gebeld en dat mag dus NIET!!! Scheve mond\ oliebol, dat betekent dus 3 kwartier omrijden...maar ja, je moet er wat voor over hebben...

Groetjes Suzanne

Nimber

Berichten: 25665
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-04-01 18:13

Ik kan ook geen kant op onze weg is daar waar wij zitten net buiten de 3 hoek maar het begin en het einde is weer in de 3 hoek geen kant kunnen we dus op..

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Robijn__, amandananana, Amberr09, ELUNA, Googlebot, Kay_Kim, M_arjolein, Mizora, n_love_qwert, Rivendell, Spianne, tesseke, Thincla, wimmus, X_spirit_X, Youknowme en 104 bezoekers