Indirekt getroffenen en subsidies

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-04-01 15:07

Hallo, ik zag onder het stukje "janken" een stukje van Ineke dat het had over hoe sommige mensen financieel verlies lijden van de MKZ crisis, hoewel ze geen evenhoevigen hebben.

Ik heb er persoonlijk geen idee van wat voor financiele hulp de EU zal bedenken. Er zijn heel veel mensen en bedrijven indirekt getroffen door dee crisis. Bijvoorbeeld in Groot-Brittannie zijn er pony- en paardenfokkers die dit jaar geen inkomsten hebben van keuringen (ponies klaarmaken voor de keuring is een hoofd inkomsten bron van iemand die ik ken), geen of weinig inkomsten van de verkoop van veulens (ik ken iemand die ider jaar voor zo'n 15000 gulden aan veulens verkoopt en daar haar ponies van voert), trailer verkopen, veetransport, etc, etc, etc. Als we dan ook denken aan Indoor Brabant. Het aflasten van zo'n evenement kost ronduit miljoenen.

De economische "schade" van deze crisis is ver boven dat wat de boeren meemaken. Het is me dus niet duidelijk of de EU hier rekening mee houdt (of zelfs kan houden). Indirekt komen er nog meer problemen. Links en rechts hoor ik al van mensen die volgend jaar geen veulentjes krijgen, omdat ze de merrie niet bij de hengst kunnen doen, en sommige mensen hebben een dubbel probleem: se krijgen geen dieren verkocht, waardoor ze geen inkomsten hebben, dan hebben ze geen geld meer om de dieren te voeren.. Hopelijk komt het niet zo ver. Hoe erg het in Nederland ok is, in Groot-Brittannie is het allemaal veel erger.. Sociale voorzieningen zijn slechter, dus sommigen zitten letterlijk met hun handen in het haar..

Ik heb trouwens al een paar weken geleden gehoord dat er ook in Nederland al 38000 mensen thuis zitten vanwege MKZ.

Joost


ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-01 16:32

Ha die Joost ,
Ik zat net in de hoefslag te lezen over alle indirecte gevolgen van de mkz (gevolgschade)(zonder subsidies dus )Dit wordt dan i.t.t. agrarische bedrijven ,bedrijfsrisico genoemd !!!!!!
De supermarkt,
toerisme,
paardenhouderij w.o. hengstenhouders ,fokkers ,handerlaars ,ruiters ,vervoerders,trainers ,maneges ,ruitervacanties enz.
organisaties evenementen w.o. wielerrondes,motorcross,ballonvaarten ruiterwedstrijden ,fietsdaagsen,koninginnendagen ,wadlooptochten enz
champignonkwekerijen,
autoverkoop !!
dierenparken,
draf en rensport,
verlies van enkele zeldzame huisdierenrassen,
vervoerders :van klm cargo tot de plaatselijke vrachtrijder ,
tentenverhuurders,
boomkwekers,
export ven bollen ,
chaos in de amateurvoetbal,
voerleveranciers,
(wie weet er nog meer ?)

Pro,s zijn
de leveranciers van citoenzuur !!!!!!!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie