Mag ik even wat vragen aan de moderators?

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Mag ik even wat vragen aan de moderators?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-02 19:32

En dan welin een topic zodat het openbaar blijft, voor iedereen nuttig? (hopelijk)

Mijn vraag is simpel:

Er bestaan bokt-regels. Maar wanneer wordt er nu wel een straf opgelegd, en wanneer niet?

Dit bedacht ik me n.a.v. het msn-taal-topic (wil ik het hier niet over hebben). Iemand merkte terecht op dat het volgens de regels niet mag. Dat wordt dus genegeerd dor sommigen. Maar wat wordt daar dan tegen gedaan door de moderators?

Nog een voorbeeld; in een topic kwam ik iemand tegen die graag wilde dat iemand 'op de electrische stoel ging zitten' omdat diegene een 'domme snol'en weetikveel wat was.
Krijgt die persoon een waarschuwing? Wordt dat als serieus probleem beschouwd?

Ik zag eens een berichtje van iemand die heel erg negatief over alles aan het doen was (oftwel overal tegenaan schoppen) Toen ik alle 11 berichtjes van diegene gelezen had, bleek dat elk berichtje zo was en kwam het op mij over dat die persoon puur op bokt was om te stoken en ruzie te schoppen. Heb dat gemeld bij een moddie. Maar is die persoon nou gewaarschuwd? Of gebanned ofzo??

Ik vraag me dit af, omdat ik de regels een goede zaak vind. Maar als er af en toe dingen gebeuren in een topic, wordt er verwezen naar de regels, en later gaat een berichtje op slot. Is er dan ook een soort van 'berisping ad hand van de regels' geweest bij de 'overtreders?'

Ik wil echt geen heksenjacht ofzo, maar gewoon dat mensen zich bewuster worden dat er ook daadwerkelijk maatregelen genomen worden als er regels overtreden worden (want dat is toch zo?)

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!


Sypheron

Berichten: 15195
Geregistreerd: 06-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 19:35

De regels staan boven aan in het algemeen forum:
http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?t=35327

En de sanctie zal denk ik in eerste instantie een waarschuwing via pb betreffen en daarna een schorsing. Tenzij het natuurlijk meteen extreem begint zoals bladiebla die vandeweek hier heel bokt overhoop heeft gegooid!

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 19:44

Heb niet alles gelezen (weinig tijd), maar het beleid is over het algemeen zo (correct me if I'm wrong):
Als iemand over de schreef gaat (op de electrische stoel ed), dan komt daar wel een slotje/waarschuwing (ligt aan de mod die dat doet, en welk forum etc). Maar als wij dat niet zien (2000 nieuwe posts per dag, dus dat is niet onoverkomelijk -love the word-), dan gebeurt er dus niks. Waarschuw dus de betreffende mod, en een van de mods die overal kunnen optreden en vaak online zijn. Dikke kans dat er dan snel wat aan gedaan wordt.
Ook is het zo dat mensen vaak gewaarschuwd krijgen (en niet na 1 waarschuwing gelijk van Bokt afgetrapt worden). Vaak heb je ook te maken met 2 mensen en 1 internet aansluiting. Dan kun je ze moeilijk blokkeren, want wie weet is de 'goeie' wel gewoon een hele lieve bok(st/k)er!
Ik moet eerlijk toegeven dat ik soms geen pb's meer stuur als ik topics verplaats/slotter/wegdonder. Doe mijn best, maar sommige mensen zijn nogal niet te bereiken zeg maar. Daar ga ik mijn tijd niet aan verspillen. Is misschien banketstaaf, maar hey, er zijn nog een heleboel andere wachtenden voor u. Je kunt de mod altijd pb-en over een topic waar je een vraajge over hebt (liefst niet openlijk op bokt verwijten smijten, want je weet niet wat er aan de hand is!)
Ik moet eerlijk zeggen dat ik over de écht érge topics op KH nog NOOIT (en ik overdrijf echt niet) een pb heb gehad. Soms lees ik van een andere mod dat er eentje is die echt DIRECT verwijderd moet worden. DOE DAT AUB! Dat scheelt een hoop ellende (liefst naar de mod en naar een andere mod die overal kan komen)! En zet er svp ook een link bij, dat is het allersnelst! Schaam je ook zeker niet voor topics over jou (waar jezelf bijv in de zeik wordt gezet) als je je er niet prettig bij voelt is het in ons aller belang dat er wat aan gebeurt!
BTW: mijn mening is: GOED TOPIC! Haha!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-02 19:49

En als er iemand openlijk beledigd wordt, wordt er dan ook in dat topic een waarschuwing geplaatst, of het via PB gedaan? Het kan nl best zijn dat mensen zich gruwelijk druk maken dat moddies geen commentaar leveren of dingen recht zetten, terwijl dat dus onderling best wel gedaan wordt!

Interessant. Wat betaalt dat nou, moddie-baan? Knipoog

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Ethelate

Berichten: 19868
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 19:51

euhm vraagjes toetevoegen:

- kunnen jullie niet de topics waar ruzies in ontstaan de "kwade" berichtjes delete? Want iemand stelt bv een vraag en wil graag antwoord maar omdat iemand dat topic verz**kt en er dus een slotje op komt kan niemand meer antwoorden en blijft de vragensteller onbeantwoord achter!

- msn taal berichtjes verwijderen? Misschien is dat een oplossing? Of voor alle msn woorden blokjes of sterretjes neer te zetten? Dan wordt het onleesbaar en misschien verbeteren ze zich dan?

ik zou dat graag weten omdat je soms bv een nuttige vraag leest en wilt antwoorden (of iets toetevoegen hebt) en dan staat er een slotje omdat iemand het ligt te verz**ken!

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 20:01

Laura: niks, niet eens een etentje! Haha! Bovendien worden mijn gebeden nauwelijks verhoord, mag niet eens op andere forums komen hakken en zagen! Niet dat dat erg is, want ik vraag me af of ik dat wel goed zou doen (weegschaal he, blijven twijfelen is het credo!)
Oh ja, openlijk beledigen. Net wat ik al zei: als het iemand is die vrij constant bezig is, dan zeggen we niks meer (kost tijd, tijd is geld... naja, het is een beetje alsof je een roepende in de woestijn bent dan, heeft gewoon totaal geen nut). Openlijk waarschuwen gebeurt wel degelijk. Iets in de trant van persoonlijke vete's staat vaak bij de reden van het slotje. Of: doe dat via pb. Persoonlijk vind ik het jammer dat je dat nog eens een keer extra moet gaan zeggen, maar schijnbaar is dat erg noodzakelijk.

Ethelate: Vaak worden reacties verwijderd, maar het is ook ERG vaak zo dat het gelijk een hlee discussie wordt, dan heeft verwijderen geen zin, want dan komt men (klinkt positiever dan komen ze denk ik) gelijk met commentaar (is gebleken). Slotje is ook nog eens minder werk, klinkt banketstaaf, maar goed. We proberen er wel op te letten dat de tips die erin staan nuttig zijn en voldoende qua getal.
Over MSN dingen... Da's helemaal Bart's terrein!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

BartVB
Eigenaar

Berichten: 37334
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 21:06

Heb er aan zitten denken een wat strakker systeem in te voeren. Iets als:
2 officiele waarschuwingen -> Gebanned voor een week
nog een waarschuwing -> permanent gebanned

Probleem is dat we dan van alle gebruiker precies bij moeten gaan houden wat ze wanneer gedaan hebben en daarvoor ontbreken op dit moment de mogelijkheden nog. Zit er wel hard aan te denken zoiets in te gaan bouwen (soort User notes systeem. Op die manier wordt het voor ons eenvoudiger om recidivisten op te sporen en te bestraffen Haha!

Maar dat is dus nog toekomstmuziek. Nu is het nog zo dat alles naar rato en in overleg gebeurd. Er zijn sancties maar er moet behoorlijk wat gebeuren voor iemand gebanned wordt.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-02 23:05

goede vraag van je Laura, ik was daar ook benieuwd naar!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aard_Bijtje, Charlie_206, daniella_, Kashmino, Ninaka, Pferdchen, terrabeertje, Xhiske, xTitanic en 116 bezoekers