De hoefsmid en de euro... wat vinden jullie hier nou van???

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

De hoefsmid en de euro... wat vinden jullie hier nou van???

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-02 12:24

Ik heb voor Kaminka en Toon twee verschillende hoefsmeden, omdat de hoefsmid die Toon altijd beslaat gewoon helemaal vol zit heb ik gevraagd of een andere smid Kaminka wilde doen, bij ons op stal komen diverse smeden, dus je hebt het voor het kiezen!

De hoefsmid van Kaminka rekende afgelopen jaar 130 gulden voor rondom bekappen en alleen voor twee ijzers. Is vrij prijzig, maar goed. De hoefsmid van Toon rekent voor ditzelfde werk bij een paard van een stalgenoot 110 gulden. Maakt verder niet uit, prijzen verschillen.

Kaminka raakt nogal eens een ijzer kwijt, voor het opnieuw beslaan van 1 voet (met of zonder nieuw ijzer) rekende hij 25 gulden, zelfs als het ijzer er al na twee dagen af ligt. (Garantie???) Vlak voor de jaarwisseling was Kaminka een ijzer verloren en vlak na de jaar wisseling opnieuw. Voor de jaarwisseling betaalde ik dus 25 gulden, een week later 15 euro, dat is dus 33 gulden. Dat is nogal een flinke verhoging! Frusty In twee weken tijd was ik dus 130 gulden + 25 gulden + 33 gulden kwijt voor bekappen en twee ijzers: 188 gulden.

De andere smid rekent eigenlijk nooit iets voor het vervangen of opnieuw vastzetten van een ijzer, hooguit een tientje als het iets speciaals betreft. Service van de zaak?

Hoe gaat dat bij jullie? Bestaat er zoiets als een garantie op beslag of maakt iedere smid dat voor zichzelf uit?


Imker

Berichten: 17289
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 12:31

Al valt het ijzer er na 3 weken af, dan nog heb ik garantie. Mijn buurman heeft een andere smid en die betaalt dan mooi 25 piek. In mijn ogen moet een smid gewoon een soort service/garantie hebben. Ik vind het raar trouwens, die prijzen.... maarja, iedere smid bepaalt zijn eigen regels.

Achilles Spr. B+20 Dr. L1+21 L2+17 M1+2!!
Olivius Dr. L2+15 M1+13, M2+15, Z1+10, Z2+2, promotie naar P-paard!!!

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 12:33

als mijn muts na zeven weken een ijzer eraf trekt komt mijn smid gewoon meteen en slaat hem er weer gratis onder. Zou maar een andere smid nemen als je toch kan keizen

Voorzitster AFM

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 12:36

Ik zou defently een andere smit nemen. Zeker met zulke prijs-verhogingen. Beslaat hij warm voor dat geld??

Ik heb net sneeuwijzers voor gekregen en bekappen achter dat kostte 55 euro...
Laatst bijgewerkt door Prima op 07-01-02 15:20, in het totaal 3 keer bewerkt

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Esther

Berichten: 3572
Geregistreerd: 04-04-01
Woonplaats: Achterhoek

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 12:48

Mijn smid rekent niets voor het er opnieuw onderslaan van een ijzer. Je hebt alleen de kans dat je er even voor bij hem moet komen 's avonds. Ook als een stalgenoot een ijzer los heeft zitten slaat hij hem er weer even opnieuw onder voor niets als hij er toch is, en dat terwijl ze niet eens klant zijn bij hem.
Heb nog niets gehoord van de prijzen in euro's bij hem.

Ben je op zoek naar de handleiding van je paard of hond? Kijk op http://www.handleidingpaard.nl of http://www.handleidinghond.nl
Op zoek naar kvv of gedroogde snacks in de omgeving van Terborg? http://www.kompleetversvoerenzo.nl
Een plek op aarde waar paarden nog paard mogen zijn: http://www.pferdehof-montferland.eu

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-02 13:30

Aha, dus ik ben toch geen zeikerd....

Ik denk dat ik mijn andere smid toch maar ga vragen om Kaminka ook te beslaan. Hij is een van de besten in Noordholland en ook nog eens helemaal niet duur. En hij komt zijn afspraken na.... in tegenstelling tot die andere meneer!

Percy
Berichten: 11086
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 14:48

Ik heb een hele goede smid en die rekent 100,- voor rondom bekappen en het voor beslaan van een paard; 35,- voor alleen bekappen. Bij de pony's betaal ik 25,- voor rondom bekappen. Als er een ijzer afgaat, ook al is het pas na zes weken komt hij langs om er een ander ijzer onder te leggen zonder dat ik dit hoef te betalen.
Ik vind zelf dat ik behoorlijk goedkoop uit ben, daarom rond ik het bedrag regelmatig naar boven af bij het betalen.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

Tender
Berichten: 2360
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 15:19

de euro's weet ik nog niets vanaf, maar vwb die losse ijzers vind ik jouw smid nou niet bepaald aardig te noemen hoor Mieke!
Dus snel op zoek naar een andere, liefst die van Toon natuurlijk!

Nouvel

Berichten: 23059
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 19:20

Mijn vorige smid rekende 10 gulden voor een afgetrapt ijzer onder slaan, maar ik was al erg blij dat hij kwam, dat doen ze ook niet allemaal!

De smid die ik nu heb rekent er niks voor als hij iets vast komt slaan, maar hij gaat met de Euro flink omhoog, rondom beslaan wordt 70 Euro. Vind ik best veel, maar ja, hij is wel goed en komt op tijd. Smeden zijn hier niet echt makkelijk te krijgen...

Cowgirl

Berichten: 20063
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 19:34

Ik moet hem dus binnekort bellen voor weer een beurt Haha!
Ik houd mijn hart al vast wat het omhoog zal gegaan zijn.
Ik hoop niks.
Nouv die prijs valt wel mee hoor. Ben ik ook wel kwijt exc zooltjes nog wel.
Danno blijft zijn hele leven maar op blote voeten lopen denk ik Haha!
Misschien dat ik bij Felix de achterijzers er onder uit laat. Okay dan duurt het ff voor de hoeven weer hard zijn.

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 20:21

Hmm, die van ons komt vaak 's avonds als het erg is, of wij komen langs (ook 's avonds). Kost altijd geld bij mijn weten. Vooral omdat hij of wij er toch voor van/naar A'foort moeten (de andere kant van zelfs). Hij is wel zo tof om buiten 'kantooruren' nog een ijzer er op te meppen. Kunnen wij weer lekker verder trainen.
Goeie smeden zijn goud waard! Die van ons legt ze er altijd netjes onder en t is een toffe gast. Ook als ze door slijtage opeens alle 4 loszitten is hij niet te beroerd er zsm wat aan te doen. Daar mag best wat tegenover staan vind ik (in florijntjes/eurotjes dan)!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

De hoefsmid en de euro... wat vinden jullie hier nou van???

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 20:34

Mieke schreef:
Hoe gaat dat bij jullie? Bestaat er zoiets als een garantie op beslag of maakt iedere smid dat voor zichzelf uit?


Mijn ex-ex- hoefsmid (ja ik vreet ze op Haha! ) was echt van het type "beroerd beslag". Als ik mazzel had bleef het het hele zaakje 3 weken zitten. Met een beetje pech (zoals eerder gebeurd) was ik na een paar dagen een ijzer kwijt, die kwam hij er dan wel weer onder zetten. Nadat dat ijzer erop nieuw onder was gezet (gratis) raakte ik een dag later het andere ijzer kwijt. Kwam hij eronder zetten, kostte 30 gulden. 2 weken later viel de rest eraf dus weer 30 piek. Dus ik deed een maand met mijn ijzers en dat koste me 140+30+30= 200,-
Dat heeft dus een half jaar geduurd (en mijn ong. 1000,- pieken gekost), totdat hij op een gegeven moment niet meer wilde komen voor 1 ijzer dat eraf was. Omdat hem dat zoveel tijd koste (ja en mij mijn geld!). De laatste keer moest hij er 2 ijzers opnieuw onder zetten (toen was ik niet op de stal en heeft gewoon mijn paard gepakt zonder dat ik dat wist) en dat kostte me 60,- en dat heb ik hem nooit betaald en ik heb hem nooit meer gezien Haha! einde discussie, hij kon in mijn ogen gewoon niet beslaan.

De ex-hoefsmid kwam wel (meestal na een paar dagen) als er wat af ligt, en dat doet hij ook -als je aardig tegen hem bent- gratis. Zoniet, dan kost het je 25,-. Voordeel van deze meneer is het beslag erg lang mee gaat.

De huidige hoefsmid is 1 keer geweest, maar liet wel doorschemeren dat hij niet voor 1 ijzer kwam, omdat we teveel uit de buurt zitten, ach ja. Aan zo'n man heb je eigenlijk ook niet zoveel. Wat de bedragen nu in Euro's zijn, dat weet ik nog niet. Ben ook erg benieuwd wat ik nu neer moet gaan tellen voor rondom beslaan (was 165,-)....

Gwen

Berichten: 15936
Geregistreerd: 20-11-01
Woonplaats: Nuenen (bij Eindhoven)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-02 23:49

Wij betalen 125 gulden voor het bekappen en beslaan van 4 benen. Wat het in euro's gaat kosten weet ik nog niet. Wat het precies kost als hij moet terugkomen voor 1 ijzer weet ik ook niet, want dat heb ik bij Pait nog niet gehad, maar voor zover ik weet hanteert hij wel een garantieperiode. En als het daarbuiten valt zal het in ieder geval niet zo duur zijn, onze smid kennende. Lachen Hij heeft het wel heel druk, dus hij zal niet altijd dezelfde dag nog kunnen komen, maar wel zo snel mogelijk.

Fitzroy
Berichten: 17275
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-02 09:18

Garantie op beslag??
Ik vind niet dat je dat kunt vragen van een smid. Er zijn nou eenmaal paarden die hun ijzers sneller aftrappen dan anderen.
Zo een heb ik er dus Haha! . Hij loopt nb. met springschoenen om, maar hij presteert het nog om ijzers af te trappen.

Ik vind het dan ook niet meer dan normaal dat een smid daar geld voor vraagt, zeker als hij speciaal naar je toe komt daarvoor. Het is voor hem toch weer een extra handeling en extra reiskosten.

Gebeurt het incidenteel, dan is het misschien een ander verhaal, maar zo regelmatig als bij die van mij, dan kun je niet verlangen van je smid dat hij iedere keer gratis langs komt.

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-01-02 10:30

Begrijp me niet verkeerd: ik vind het niet erg als hij wat geld vraagt voor het vastzetten van een los ijzer als hij daar speciaal voor moet komen. Benzine kost ook geld. Alleen de hoogte van het bedrag schoot me nogal in het verkeerde keelgat (33 gulden en de week daarvoor nog 25 gulden), vooral omdat mijn vorige smeden (ja ik verslijt ze ook, dat heb je als je nogal eens van stal bent veranderd...) nooit een vergoeding vroegen.

Wel vraag ik het altijd aan ze: wat krijg je van me. O, niks, service, hoor ik dan altijd. Vandaar mijn vraag.

Ben echt niet te beroerd om te betalen hoor, maar de verschillen zijn zo groot.

Bovendien heb ik wel eens ergens gelezen dat de meeste smeden zowiezo 2 weken garantie geven op ijzers, gaan ze binnen die periode los, dan worden ze in ieder geval kosteloos weer vastgezet. Blijkbaar geldt dit niet voor elke smid.

MarijeR

Berichten: 23907
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-02 11:49

Mijn smid komt eens in de 7/8 weken om de pony's te bekappen/beslaan.
Rondom beslaan is ongeveer fl 100,-
Alleen voor fl 75,-
En bekappen fl 40,-
Meestal maakt hij gewoon een totaal prijs, hij is dan een halve dag hier op stal bezig en als de koffie met gebak goed smaakt is de prijs erg laag Haha! .

Als er eens een ijzer af is komt hij binnen 2 dagen om het er weer onder te slaan, gratis.

De pony's staan er perfect op, hij komt z'n afspraken na, kortm een smid om zuinig op te zijn.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-02 12:06

Ik geef een smid groot gelijk dat hij ijzers er niet gratis onder komt slaan, dat kost hem veel tijd en geld. Bovendien trappen sommige paarden gewoon hartstikke vaak hun ijzer eraf.

Mijn vorige smid kwam trouwens wel gratis de ijzers er weer onder slaan. Maar de smid die ik nu heb (is echt super!!) doet dat niet, maar daar staat tegenover dat de paarden veel mooier op de ijzers staan en ook minder vaak de ijzers er af trappen.

Mieke, welke hoefsmid bedoel jij?

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-02 12:14

Als mijn smid niet binnen 7 weken komt rammelt de boel aan alle kanten,
nou vind ik 7 weken een heel redelijke termijn wat beslaan betreft, alleen is het wel vervelend dat op je er de laatste 2 weken wel rekening mee moet houden, dan is het rijden over de straat bijna onverantwoord omdat daardoor de ijzers sneller slijten en ze ze ook gaan verliezen.
Ik begin me ook een beetje op te naaien over de prijs, als ik zometeen stiftgaten nodig heb kruipt de prijs al langzaam maar zeker op naar de 200 gulden!
Voor 3 weken terug is hij geweest bij Ozep en die heeft veels te weinig opzet, dit komt zijn bewegingen zeker niet ten goede!

Ik bedacht me wel dat je natuurlijk een smid ruil kunt doen!
Dus dat dat je Kaminka laat beslaan door de goedkope smid Bloos

Nah ja, je hebt hier niets aan maar ik ben het even lekker kwijt Knipoog

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-01-02 13:29

Jura, ik pb je wel even de naam van mijn smidjes.

Sjuimpje: Toon heeft speciaal beslag vanwege zijn hoefkraakbeenverbening en is geen dag onregelmatig meer geweest sinds deze smid hem beslaat. Daarom wil ik voor Toon absoluut geen andere smid. Goud waard die man!

Verder loopt Kaminka bijzonder goed op deze ijzers, als dat niet zo was, was ik al eerder van smid veranderd.

Ik kijk het wel even aan, blijven die ijzers eraf vliegen, dan proberen we het een tijdje zonder, haar hoeven zijn erg hard, dus dat zou moeten kunnen.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-02 14:04

Dank voor je PB, inderdaad een goede hoefsmid! Lachen

Mijn paarden gaan iedere 8 weken naar de hoefsmid en dan zitten de ijzers gewoon nog super! Hun hoeven groeien ook niet zo hard, dus vaker is niet nodig. Bovendien is het nogal duur, alleen voor Jur ben ik al meer dan 300 gulden kwijt! Frusty

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Mayo

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-01-02 15:56

Bij onze smid betaal je voor bekappen en nieuwe ijzers NLG 130,00 en voor bekappen en ijzers er opnieuw onderslaan NLG 100,00. Ik weet niet hoeveel ik nu moet betalen, ze mag binnenkort weer...

Toch soms als ik twijfel of ze opnieuw moeten of als er een los zit, dan kijkt hij er naar (hij is er elke zaterdag) en soms slaat hij er dan gewoon eentje even weer vast, zodat ik nog heel even door kan. Dus wel een goede service vind ik. Hij is heel behulpzaam. Soms als ik er zelf niet bij kan zijn, dan haalt hij haar zelf van stal en mag ik de volgende keer dat ik hem zie betalen, vind ik wel erg aardig, want dat hoeft hij niet te doen...

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-02 20:51

Jura schreef:
Mijn paarden gaan iedere 8 weken naar de hoefsmid en dan zitten de ijzers gewoon nog super! Hun hoeven groeien ook niet zo hard, dus vaker is niet nodig. Bovendien is het nogal duur, alleen voor Jur ben ik al meer dan 300 gulden kwijt! Frusty

Dat vind ik wel heel erg duur, ik ben gisteren naar Emmeloord geweest met Max en Jet en was 107 euro kwijt totaal. Daarvoor is Max rondom beslagen (oude ijzers hergebruikt). Jet 3 hoeven bekapt en 1 hoef ijzer.

Het leven is als een restaurant.... je krijgt wat je besteld hebt
Het leven is als een pijpkaneel...ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-02 22:25

Ik had het pas grappig met onze smid...zal het verhaal ff uitleggen. Ik betaalde voor Jurga beslaan rondom f140,-. In het nieuwe jaar heeft hij Jurga opnieuw beslagen... 75 Euro. Ik ging later omrekenen, kwam er dus achter dat het f165,- kostte, zo ineens.... twintig gulden erbovenop dus!!!! Echt heel veel! En dat zonder aankondiging dat ie zou verhogen. ik had dus op het briefje met zijn nieuwe prijzen die ie op het prikbord had gehangen geschreven dat ik het erg grappig vond dat er zonder aankondiging zomaar twintig gulden bovenop kwam. GRRRRR.... had ik erachter gezet haha. Mijn stalgenoten vonden het ook belachelijk, maar okee.
Mijn vader dus vandaag menles gehad, komt thuis en vertelt mij dat er een ijzer aflag, hij had de hoefsmid gebeld om hem er weer onder te leggen. Ik zit dus vanmiddag thuis...gaat mijn mobiel af. De hoefsmid. die was op stal om het ijzer eronder te slaan, waar ie lag. Op mijn kast dus. Vraagt ie aan mij of ik dat op het briefje had gezet.... EHm..... ja dus. Hij moest ergens wel lachen denk ik. Maar ja, toen hij belde dat hij opstal was, dacht ik meteen K U T het briefje hangt er nog... Bloos Bloos Bloos!!!! Stond ik ff voor banketstaaf! Maar goed, de smid had dus de smoes dat ie nooit iemand zag op onze stal. HELLO, prikbord!!!! En toen ik zei dat ie ook had kunnen mailen had ie weer de smoes dat ie er vier minuten over deed om één woord te typen... jaja.
Het is dat het zo'n goede vent is en dat ie ook altijd komt als je erom vraagt... maar twintig gulden erbovenop????? Ik ben het er niet mee eens. Boos! Boos! Boos! Boos!

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Mar2lin
Berichten: 1833
Geregistreerd: 26-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-02 22:28

Bij ons is de smid zelfs omlaag gegaan! Nietr veel maar toch! Hij heeft het afgerond naar beneden, maar een andere smid op stal heeft het omhoog gedaan! (tja verschil moet er zijn! Haha!) Het is hier zoiezo al niet goedkoop, maar ik vond het toch wel grappig dat hij de omlaag was gegaan! maar ja... ik hoef het toch niet te betalen (gelukkig..... dat komt nog wel!)

....


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: carineken, Google Web Preview, Googlebot, Laurora en 27 bezoekers