De regels op Bokt.nl

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
BartVB
Eigenaar

Berichten: 37329
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

De regels op Bokt.nl

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-01 18:51

Bokt.nl is opgezet door een paar mensen die vonden dat het mogelijk moest zijn om je belevenissen, je problemen, je successen enzovoorts via Internet met anderen te delen. Met dat doel in het achterhoofd ging Bokt.nl op 9 januari 2001 de lucht in. Bokt.nl heeft inmiddels haar eigen plek op Internet veroverd en telt nu meer dan 5000 geregistreerde gebruikers. Om ervoor te zorgen dat iedereen op Bokt.nl kan blijven doen wat oorspronkelijk de bedoeling was, heeft het Bokt.nl Team een aantal 'leefregels' samengesteld tezamen met een aantal hints en tips om het gebruik van Bokt.nl zo leuk en gemakkelijk mogelijk te houden.


Keiharde regels:

 1. Het is absoluut verboden andere gebruikers (Bokkers) opzettelijk te kwetsen en/of uit te schelden.
 2. Op Bokt.nl is het niet toegestaan materiaal te publiceren dat opzettelijk foutief en/of onnauwkeurig, krenkend, vulgair, haatdragend, obsceen, racistisch, dreigend, privacyschendend of anderszins in strijd is met de wet.
 3. Bokt.nl heeft het recht om de identiteit van een gebruiker bekend te maken op verzoek van Justitie. Om de identiteit van gebruikers indien nodig te kunnen achterhalen, wordt van iedereen die een bericht plaatst het IP-adres (een soort postcode op Internet) bewaard.
 4. Reacties moeten rechtstreeks te maken hebben met het bericht waarop je reageert. Off topic-reacties worden verwijderd. Uitzondering hierop zijn topics waarin het originele onderwerp al helemaal behandeld is.
 5. Crossposten (het op meerdere forums plaatsen van hetzelfde bericht) en spammen (het constant noemen van een website) is verboden.
 6. Bokt.nl en haar beheerders/moderators hebben het recht om berichten naar eigen inzicht te verwijderen of op slot te zetten.
 7. Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor de inhoud van je berichten. Door het plaatsen van berichten beloof je Bokt.nl en medewerkers van Bokt.nl volledig te vrijwaren van en schadeloos te stellen voor enige claim die het gevolg is van je bericht(en).
 8. Bokt.nl heeft het recht om een gebruiker de toegang tot de site te ontzeggen wanneer deze zich niet houdt aan de Bokt.nl Regels, of om elke andere volgens Bokt.nl geldige reden.


Hints en tips:

 1. Blijf vooral rustig als je je aangevallen voelt. Via de PC komen opmerkingen vaak harder over dan ze bedoeld zijn. Lees de opmerking waar je boos om bent geworden nog eens rustig door, nu met de gedachte dat die andere persoon het beste met je voor heeft en er niet op uit is om jou onderuit te halen.
 2. Ben je nog steeds boos? Tel tot 10, haal iets te drinken, laat de hond uit, doe in ieder geval even iets anders en bekijk het bericht dan opnieuw.
 3. Als je nu nog steeds heel boos bent, dan is het duidelijk dat die andere persoon een nogal gevoelige snaar heeft geraakt. Reageer in ieder geval niet op dezelfde manier en ga niet schelden. Doe je dat wel, dan bereik je hiermee alleen maar dat die andere persoon ook niet meer luistert en net zo hard tegen jou in gaat. Je kunt het beste of rustig vertellen waarom je het niet eens bent met zijn/haar mening, of het bericht negeren.
 4. Als dingen helemaal uit de hand lopen en je komt er zelf niet meer uit, meld het dan bij een moderator. Moderators lezen niet (direct) alles wat er op Bokt.nl gebeurt en kunnen dus ook niet (direct) overal ingrijpen.
 5. Plaats geen reacties met alleen 'Oh wat leuk', 'Ja, ik ook' of berichten van die strekking. Dit soort 'METOO'-reacties voegt niets toe. Stel je eens voor wat er gebeurt als iedereen overal dit soort reacties zou plaatsen: het zou dan een grote puinhoop worden.
 6. Bokkers doen elkaar al voortdurend de groeten. Het is dus niet nodig iedere keer 'groetjes Mij' onder je berichten te zetten, om dezelfde reden als bij de 'METOO'-reacties.
 7. Let op je taalgebruik. Lappen tekst zonder ook maar één lege regel of teksten die overlopen van de taal- of typefouten worden door veel mensen meteen overgeslagen. MSN-achtig taalgebruik ('boeiuh', 'nix', 'd8', 'me fiets', 'paardjuh' en meer van dat soort fraais) is ook niet toegestaan. Op deze manier blijft Bokt.nl voor iedereen leesbaar.
 8. Denk even na voordat je een topic plaatst. Zorg ervoor dat je het in het juiste forum plaatst en zorg vooral voor een duidelijke titel. Topics met titels als 'Morgen ga ik ...', 'Vraagje' en 'HELP!!!' worden meteen verwijderd of veranderd door de moderators.
 9. Zet niets op Bokt.nl dat je niet op de voorpagina van je Regionale Dagblad wilt hebben. Bokt.nl is een openbaar forum. Iedereen kan dus lezen wat je schrijft, ook je ouders, je stalgenoten of je instructeur. Houd hier rekening mee.
 10. Trek aan de bel. Als je een topic ziet waarin iets niet klopt of niet goed gaat (bijvoorbeeld iemand heeft problemen met een plaatje, mensen vliegen elkaar in de haren of je ziet een crosspost), meld dit dan bij een moderator in plaats van in het topic zelf.
 11. Wees geduldig. Het kan voorkomen dat je niet binnen 2 minuten (of 2 dagen) een reactie op je bericht krijgt. Als je reageert op je eigen bericht alleen om dit omhoog te halen, dan is de kans groot dat deze reactie verwijderd wordt.
 12. Voorkom zogenaamde 'langzame chats'. Dit zijn topics waaraan maar twee gebruikers deelnemen. Dergelijke topics zijn in 9 van de 10 gevallen niet interessant voor andere gebruikers. Gebruik hiervoor liever E-mail of PB's.


We hopen dat deze regels en tips er aan kunnen bijdragen dat het voor iedereen op Bokt.nl leuk, leerzaam en vooral gezellig blijft.Vragen kun je natuurlijk altijd mailen naar een van de beheerders of moderators.


ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Hanneke_68 en 37 bezoekers