Wat ik vandaag heb meegemaakt...geloof je vast niet!

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

 
 
RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-01 19:50

Vanmorgen voor ik naar stal ging even snel mijn mail uitlezen, er vallen mij direct 4 mailtjes op waar een groot rood uitroepteken voor staan! Dus ik open ze snel om te kijken wat er zo belangrijk is, en wat zie ik? Diverse mensen herkennen mijn paarden die op o.a. deze site geplaatst zijn! Oa de bonte pony dus! Ga ik verder kijken kom ik op een prive site waar nog een ander paard van mij opstaat. Nog even en ik kom ze alle 5 tegen! Terwijl er duidelijk op de site staat waar deze fotos dus weg komen:

Stable Ruby White reserveert ten aanzien van haar eigen Internet-site alle rechten. Niets van deze Internet-site mag, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Stable Ruby White, op welke wijze dan ook worden overgenomen, doorgelinkt, tot zich genomen, of vermenigvuldigd, hetzij gedrukt, hetzij via elektronische weg. Overname van artikelen en/of informatie kan eventueel worden toegestaan, vermits na schriftelijke toestemming van Stable Ruby White, en uitsluitend onder de, door ons aan te reiken, bronvermelding.
©2000 - Stable Ruby White, de bonte paarden site van Nederland

Is het dan teveel moeite gevraagd om even te informeren hoe of wat? Echt boos ben ik verder niet, maar wel teleurgesteld in mensen die zich met andermand paarden beter voordoen dan dat ze zijn.

En het was me mijn dagje wel kan ik je vertellen!


Met vriendelijke groet

Wendy Schijnheilig

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jura op 2001-12-11 09:57 ]</font>


paardengek!!!

Berichten: 1601
Geregistreerd: 02-05-01
Woonplaats: Roermond

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-01 20:00

Waar staat die dan op Bokt???

Ik geef je GROOT gelijk dat het niet acceptabel is als zomaar iedereen je paard als zijn/haar paard voordoet of andere dingen met de foto doet.

PG

Ps. Welkom trouwens op Bokt!!!

Nathalie

Berichten: 28277
Geregistreerd: 11-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-01 20:02

Euhm, ik geloof die Bonte jaarling van marktplaats. Heb opgevangen dat die van Stal Ruby White was.

Hip & Groen - Voor eigentijdse, bewuste ouders!
http://www.hipengroen.nl

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-01 20:08


ninaricci85
Berichten: 12266
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-01 20:08

maar waarom staat ie dan wel op marktplaats en mag ie niet hier? ik kwam eens op een site van schaapjes en als je daar een foto wilde kopieren lukte dat niet. dan stond er dat je eerst even een email moest sturen naar de eigenaar van de site. is dat misschien een idee? ik vind je paarden trouwens erg mooi. die zwart bonte die hier stond kwam dus van jullie site?? stond die ook niet in iemands profiel? of was dat die niet?

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-01 20:16

Is idd niet echt leuk nee, ik had het ook een keer, kwam ik tijdens het surfen mijn pony tegen, er stond bij dat 'ie beauty heette en dat het een hengst was van 5 jaar. Op zich ergens wel grappig, het is dus een merrie van 16 Haha! was op kinderlines ofzo, was wel een errug jong meisje een jaar of 10. Het is niet goed te praten, want het is uiteraard gewoon "pronken met andermans veren" maar het zijn wel vaak erg jonge kinderen die zoiets doen.

Ik had dat meisje dus maar een mailtje gestuurd, waarin ik netjes vertelde dat ik dat toch niet zo heel erg leuk vond.

Kreeg een mailtje terug met excuses er er stond in dat ze geen eigen pony mocht van haar ouders en dat ze die van mij zo lief en mooi vond op de foto. Ik kon toen eigenlijk al niet meer boos zijn en ze heeft de foto netjes verwijderd.

Ik snap dus wel dat het erg vervelend is, maar vaak gaat het hier wel om erg jonge kinderen die (denk ik) helemaal niet beseffen dat de eigenaar van de pony op de foto het weleens niet zo leuk kan vinden en zich dan ook doodschrikken als ze een mailtje krijgen vd eigenaar.

Maar het blijft idd raar om je paard in ene ergens tegen te komen. Ik zou gewoon ff de URL vragen van de websites en even het bericht opzoeken hier en degene die het geplaatst heeft vragen de foto te verwijderen.

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-01 20:16

Hallo,
Als eerste heb ik haar zelf op marktplaats geplaatst en ik vind het dan ook niet erg dat ze op bokt.nl geplaatst is, wat ik echter dan WEL erg vind, is dat er dan foutieve informatie bij staat, dus MIJN paardje met een hele andere tekst, dat klopt gewoon niet. Helaas is het via mijn site niet mogelijk om fotos te blokkeren (dat ze niet gecopieerd mogen worden) daarom staat er op de 1ste pagina ook de VOORWAARDEN die gelden voor fotos en teksten. Ik mag er vanuit gaan dat mensen zich daar aan houden, of niet soms? Ook wij betalen voor teksten en fotos die wij voor de site gebruiken omdat wij graag op een eerlijke manier te werk willen gaan. Dan is het niet leuk om te zien hoe anderen zich voordoen alsof ze jou paard verkopen.

Groetjes wendy

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-01 20:20

Hoi Wendy,
Het is wel mogelijk om via geocities foto's te blokkeren, ik had het eerst zelf ook op mijn site, maar ik heb het weer verwijderd, omdat ik zoveel mailtjes kreeg van mensen die foto's wilden hebben. Als je wil weten hoe je de code erop zet:
Klik bovenin op Insert, dan Forms en Scripts en dan Html code. Vul je code in in het witte veld ( of kopieer hem eerst en plak hem met CTRL+V) dan druk je op ok en je code staat op je page (in een blauw blok) dit blok kun je gewoon verkleinen, zorg er alleen voor dat 'ie niet over een link staat, je link werkt dan niet meer
Hier de code zodat mensen geen plaatjes kunnen kopieren (let op de tekst paardenonline en mijn email moet je vervangen door je eigen sitenaam en email adres

Code
<script language="JavaScript">
<!-- Copyright (c)Jeroenweb -->
<!-- All rights reserved -->
<!-- Created by Jeroenweb! -->
<!-- If you use this script then -->
<!-- please leave the above mentioned copyright in it -->
function right(e) {
if(navigator.appName=='Netscape'&&(e.which==3||e.which==2))
return false;
else if(navigator.appName=='Microsoft Internet Explorer'&&(event.button==2||event.button==3)) {
warning =
" !!! Sorry !!!n" +
"____________________n" +
"n" +
"Wegens misbruik is deze optie helaas uitgeschakeld " +
"Wil je " +
"iets van mijn page" +
" druk " +
"dan op OK " +
"om me " +
"te mailen! " +
"Paarden Online"
var agree = confirm(warning);
if (agree !="0") {
top.location="mailto:patricia.bleij@wanadoo.nl?subject=Ik wil graag wat van jouw site hebben"; }
return false; }
return true;}
document.onmousedown=right;
document.onmousemove=right;
<!-- Copyright (c)Jeroenweb -->
</script>De code is dus niet zichtbaar zie ik, maar als je hem wilt hebben, mail me dan maar.

[edit:BartVB]
Code zichtbaar gemaakt.
Overigens zijn die scriptjes die de rechtermuistoets veranderen echt GRUWELIJK irritant. Ik gebruik m'n rechtermuistoets constant om 'back' te kiezen. Zwaar irritant als je dan telkens zo'n irritante waarschuwing krijgt. Verder is deze methode verre van waterdicht. Mensen kunnen javascript gewoon uitzetten, eventjes de source opvragen van de pagina of simpelweg het plaatje naar hun harddisk slepen..
[/edit]

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jerai lover op 2001-12-10 20:21 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: BartVB op 2001-12-11 11:56 ]</font>

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-12-01 20:26

Bedankt ik ga het strax direct proberen! Party!!

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-01 19:56

Ik heb hem er zelf ook afgehaald omdat ik er gek van werd *LOL* maar mensen moeten er wel meer moeite voor doen om de plaatjes weg te halen en niet iedereen weet dat je met bron weergeven de URL van het plaatje kan achterhalen.

Je hebt ook een andere manier bij geocities die iets vriendelijker is, bedacht ik me net je neemt gewoon een blok waar je je tekst normaal inzet, zet er een heel klein puntje in, wat je ongeveer de kleur van je achtergrond maakt en dat plaats je over de foto heen. Kan je hem ook niet meer zomaar opslaan. Okee als je een beetje handig bent kun je alles kopieren, hoe goed de beveiliging ook is, maar je maakt het mensen wel moeilijker.

Caballo

Berichten: 1157
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Texas, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-01 20:07

Ach, ik zie eigenlijk niet waar je je druk over maakt. Ik persoonlijk zou het als een compliment zien als iemand de foto van mijn paardje ergens plaatst. Het betekent toch dat iemand anders jouw paardjes mooi vind, of niet? En net als wat Jerai Lover zegt, het zijn vaak jonge kinderen die zelf geen paard/pony mogen hebben. Ik zou er geen problemen mee hebben...
groetjes.

Life is all about ass; you're either covering it, laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, trying to get a piece of it or behaving like one.

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-01 20:18

Heel vervelend vind ik dat soort acties. We weten allemaal wel dat internet zo'n beetje uitgevonden is om te"jatten" Haha! Mensen die beeld willen halen van internet moeten op zijn minst toestemming vragen van die persoon die de foto's/site heeft gemaakt. Er bestaat altijd nog zoiets als copy-right... stel nou dat je professioneel fotograaf bent? Daar gaan dan je inkomsten!
Hetzelfde is laatst gebeurd met onze clickertrainster, hele stukken zelf geschreven tekst zijn van haar site geplukt en letterlijk overgenomen (door kinderen?). Het ergste in dit geval was dat de makers van betreffende site werkelijk geen bal begrepen van de geplaatste tekst of het teveel moeite vonden om uit te zoeken wat "operant conditioneren" nou eigenlijk inhoudt. Wat helemaal erg was dat het stukje gejatte tekst afsloot met een -echter wel zelf geschreven - stukje tekst in de trant van: Clickertraining is NH, dus je kunt er je paard niks verkeerds mee aanleren Verward


<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Sibold op 2001-12-11 20:20 ]</font>

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-01 21:36

ik had die foto van dat (schitterende) bonte paard geplaatst.Ik had echter niets aan de tekst veranderd.Gewoon zo op de marktplaats gevonden.
De tekst heb ik eronder laten staan.Deze pony viel mij gewoon op op de marktplaats.Zo'n schitterend beest.En nou schijnt het dat ik er iets verkeerds mee doe?? Ik weet niet waarom je boos word omdat ik je paard heel mooi vind??? Overigens heb ik alle tekst erbij laten staan,in feite dus de hele advertentie gekopieeerd en verteld dat ik dit echt een schitterend paard vond.Ook heb ik daarop weer een mailtje van jullie gehad,waarop verzocht werd de topic te verwijderen wat ik ook heb gedaan.

Sibold: die site die jij bedoelde had IK gemaakt.Een vriendien die me soms tips geeft voor mijn site en kopieeerde dit stukje tekst voor me.Ik dacht,nou leuk van haar! Dus dat heb ik geplaatst (meerdere stukken tekst heb ik van haar) ...Gelukkig informeerde de site http://www.klix.nu mij dat ik tekst van hun had.Daarop had ik meteen de tekst verwijderd en clickertraining naar hun toe gelinkt.
Mijn vriendin zal mij nooit meer 1 stukje tekst toesturen...Die had schijnbaar de copyright wet niet goed gelezen.Ik stel ook op prijs dat bij mij niet klakkeloos plaatjes worden gekopieeerd.Dus meteen de tekst verwijderd en probleem verholpen.
Mijn vriendin die zelf ook met clickertraining bezig is dacht dat ze er wel veel over wist.Niet dus...
Ik ben zelf bijna onderdeel: dingetje aantikken,wat mij al aardig goed lukt (nouja,het lukt sunny dus al goed Knipoog ) en ben niet verder gekomen als dat.Omdat ik de benodigde ervaring mis.Maar als ik mijn mensen informeer,wil ik dit goed doen.Vandaar een link op mijn site bij clickertraining naar de zeer profecionele site http://www.klix.nu

Groetjes Shalane

p.s mijn excuses voor het plaatsen van dat schitterende bonte paard van Stable Ruby White (wist ik veel dat hij van Stable Ruby White kwam!)

obsession

Berichten: 3383
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-01 23:49

Maak je maar niet druk shalane, je hebt toch niks verkeerds over dat paardje gezegd? Enne iedereen linkt weleens een paardje van marktplaats hierheen! En je hebt m al een tijdje weggehaald zag ik ,en dan word er toch nog een topic over geplaatst.Ik vind dat je t netjes hebt afgehandeld hoor.

Sando
Berichten: 4298
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: Waalre

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-01 00:16

even off-topic Sunnylover ! Ik vind dat je voor je leeftijd erg goed met computers bent hoor... al die dingen die jij er mee kunt.......toppie hoor, mij lukt het allemaal niet.

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-12-01 07:09

Hoi Sunnylover (en anderen)
Ik ben absoluut niet boos over het feit dat ik de paarden van onze stal op andere sites terug vind (behalve op bokt.nl ook nog eens op http://springkoe.freehosting.net), ik zie het ook als compliment. Maar waar het ons, namens stable ruby white omgaat, is dat niet zomaar iedereen klakkeloos fotos mag kopieren omdat daar hele nare gevallen in het verleden uit voort gekomen zijn. Zo werden onze paarden te koop aangeboden, en via via via kwamen ze dan weer bij ons terecht. Gewoon belachelijk dat mensen hele afstammingen, prestaties e.d. van jou paard aan anderen aanbiedt (die gelogen zijn) om te verkopen. Want als iemand regelmatig op internet kijkt en bijv. Silly Bono, die pony tegenkomt onder het kopje van "4jarige rijpony te koop" (terwijl ze net 1 1/2jr is) en ze komen vervolgens op onze site waar zij diezelfde pony zien staan, reken er maar op dat wij daar problemen mee krijgen, want wij worden niet geloofd! Maar ook wij maken van een hoop bonte )oa.dekhengsten) fotos die wij persoonlijk bezocht hebben, en niet iedereen mag zomaar die fotos kopieren en hergebruiken. Er zijn nu eenmaal bepaalde wetten en regels die wij als Stable Ruby White naleven om onze site zo eerlijk mogelijk te maken, mogen wij dan verwachten van onze bezoekers dat zij hetzelfde zullen doen?

Nogmaals, ik ben absoluut niet boos maar in het vervolg, mail even om te vragen of het goed is dat je fotos plaatst, wij willen dan graag weten op welke sites en zet er even een link bij naar onze site, kleine moeite toch voor een hoop plezier?

Groetjes Wendy

LadyMadonna

Berichten: 56322
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-01 20:17

op deze site heb ik inmiddels ook al 2 foto's van honey gevonden
http://springkoe.freehosting.net/photo.html

en

http://springkoe.freehosting.net/favorite_links.html
Ook mij is geen toestemming of iets gevraagd (maar dat lijkt me duidelijk, als je de 1e link bekijkt).
Ik heb haar een very angry mail gestuurd om de 1e foto, maar kreeg zojuist van Shalana een PB met de 2e, wat ik dus nog niet had gezien.
Ik krijg geen reactie op mijn mail, en de foto's staan er nog. Wat nu? Server (freehosting) een mail sturen?

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

MaF

Berichten: 19
Geregistreerd: 11-10-01
Woonplaats: REO

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-01 21:41

Even inhaken op het script welke rechter-muis-knop uitschakeld ..... was leuk en je kon het uitlezen van de bron voorkomen door met frames te werken. Alleen door de nieuwe truckjes in IE6.0 is het uitsluiten van de rechter-muis-knop ook vergeefse moeite, sta je op een foto kan je deze gewoon downloaden door de imagetoolbar (ook daar is een megatag tegen). maarja een printscreen en een beetje knippen en je foto is gejat ;-(

ach MaF is niet altijd maf, maar wel maf van een Fjord

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-12-01 22:00

Hoi Stef,
Ook mijn merrie heeft zij wederom nog niet verwijderd. Helaas doet mijn e-mail het niet, de gehele server ligt eruit (balen). Morgen ga ik stappen ondernemen en zal daarbij ook vriendelijk verzoeken om jou foto van haar site te verwijderen.

En nogmaals, spreek ik namens STABLE RUBY WHITE, *LOL* Fotos MOGEN van onze site gebruikt worden, als men maar gewoon een aanvraag daar op doet! Dan is er niks aan de hand..... *LOL*


groetjes wendy Party!!

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-12-01 19:18

Citaat:
Op 2001-12-12 20:17, schreef stef:
op deze site heb ik inmiddels ook al 2 foto's van honey gevonden
http://springkoe.freehosting.net/photo.html

en

http://springkoe.freehosting.net/favorite_links.html
Ook mij is geen toestemming of iets gevraagd (maar dat lijkt me duidelijk, als je de 1e link bekijkt).
Ik heb haar een very angry mail gestuurd om de 1e foto, maar kreeg zojuist van Shalana een PB met de 2e, wat ik dus nog niet had gezien.
Ik krijg geen reactie op mijn mail, en de foto's staan er nog. Wat nu? Server (freehosting) een mail sturen?Party!! Party!! Party!! STEF PROFICIAT! Ook jou foto is van SPRINGKOE haar site gehaald!

Sunnylover

Berichten: 3459
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-01 21:11

De site van Springkoe bevat nog wel een aantal foto's van o.a silverwoodfarm (als ik het goed heb)
kijk maar op de photopage en op http://www.silverwoodfarm.com

Ik heb beide partijen even een email gestuurd.

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-12-01 22:58

met slotje doet ie t nog gewoon? Snap er nix van!

LadyMadonna

Berichten: 56322
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-01 22:59

1 foto is weg ja, nu de andere nog (bij links)
Ik heb btw freehosting even een mail gestuurd over pornografische foto's.
Kreeg ook een erg vriendelijke mail van haar terug, wij (wendy en ik dus) zijn maar een stelletje zeikerds, bla bla bla

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

RUBYWHITE
Berichten: 6916
Geregistreerd: 10-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-12-01 18:07

Hey Stef
Liever een stel zeikerds, maar onze paardjes zijn wel mooi weg van deze site!

groetjes wendy

Ethelate

Berichten: 19867
Geregistreerd: 02-10-01

ik weet het toch wel

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-01 20:58

Ga dus morgen foto's van mijn Toscar nemen en weet toch wel dat ik ze alleen op me site ZWAAR beveiligd neer zet (javascripies!) en dan op bokt hier alleen een link, want ik heb al wel eens problemen gehad met een foto van pienke... KIJK WEL UIT
Greetzzz

Ohja, dat van die foto's met Pienke was wel errug pedersuikerig!
Ik was ergens op zo;n site, zag ik MIJN EIGEN GENOMEN foto van Pienke op een site, stond er bij: deze lieve welsh (is een shet) pony van 6 jaar (1,5!) is mijn eige ponietje, ik rij haar elke dag.... blablabla...! Ik haar dus gemaild, was een meidje van 11, en ze bleef vol houden dat ze die foto zelf gemaakt had! (ik kan je een hele serie mailen van Pienke, op dezelfde plek...DUS) heb ik dus de server gemaild dat ik dat iet op prijs stelde en die delete hem na een week maile... na 3 dagen stond hij er weer op! Dus toen na weer ee week mailen (BOOS Boos! ) hebben ze die hele site gedelete! kreeg ik van dat meidje een boos mailtje.... maargoed, ook gedelte en klaar... Maar dat gedoe, en kijk, Pienke is niet eens van mij (verzorgponietje) dus ik zou het wel l(llig vinden als de eigenaar die foto op die site zag!
Frusty

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 42 bezoekers