Schandalen bij vaccinaties (AD krantenbericht)

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-04-01 18:07

RVV in overtreding bij vaccinaties

Door Wim Meij

Rotterdam - De Rijksdienst voor de Keuring van Vee Vlees (RVV) overtreedt de wet bij de noodvaccinaties op de Noord-Veluwe. De dienst vaccineert jonge dieren die niet gevaccineerd mogen worden en ent runderen en schapen op onjuiste wijze in. Daarmee handelen de RVV'ers in strijd met de Diergeneesmiddelenwet (artikel 2).


De dierenartsen van de RVV houden zich voorts niet aan de basisprincipes van de veeartsenij. Ze vaccineren met een en dezelfde naald de gehele stal en enten de dieren `voor de voet weg', zonder ze eerst te `screenen'. Een onderzoek moet namelijk aantonen of de dieren een vaccinatie kunnen doorstaan.

Het middel dat de RVV gebruikt bij de noodvaccinaties tegen mond- en klauwzeer op de Veluwe is slechts toegelaten als het wordt toegepast volgens de registratie bij het Bureau Registratie Diergeneesmiddelen in Wageningen. Daarin staat dat het vaccin alleen gebruikt mag worden bij dieren `vanaf de leeftijd van 2 weken'. Bij de noodvaccinaties worden echter alle dieren ingeënt, van jong tot oud.

Voorts moeten runderen en schapen `subcutaan' (onder de huid) worden gevaccineerd. De RVV-ploegen die op Veluwe vaccineren, enten alle dieren daarentegen in de spieren (intramusculair) in. Volgens dierenartsen bestaat door deze wijze van vaccineren het gevaar dat een bloedvat wordt geraakt en de dieren in een shock geraken.

De overheid mag van de rechter doorgaan met het oormerken van dieren die preventief zijn gevaccineerd tegen het mond- en klauwzeervirus. De dierenbescherming had vorige week via een kort geding gevraagd het oormerken te stoppen. De ingeënte dieren krijgen na de vaccinatie een knip in hun oor. Volgens de Dierenbescherming is dit onnodig pijnlijk. De organisatie wil dat de dieren worden gemerkt met lang houdbare verf. Een andere mogelijkheid zou zijn dat bij de dieren een chip wordt ingebracht. Volgens de president van de rechtbank zijn de aangedragen alternatieven niet effectief genoeg. Hij wees het verzoek gisteren af.


Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-04-01 08:39

Ja dat klopt! Dat vertelde die boer uit Kootwijkerbroek ook in een interview met Barend en v. Dorp! Maar hij liet niet toe dat zijn biggen geent werden met die grote lange naalden waar volwassen varkens mee geent worden.
En typisch ook dat dat bloedmonster en de uitslag van dat onderzoek van de vaststelling MKZ zoek was geraakt he, in dat lab..... Daarom hielden die boeren ook blokkades. Maar er is kennelijk iets te verbergen. Ik twijfel nu ook of het wel werkelijk om een MKZ geval ging in Kootwijkerbroek.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DeMolenhoek, Kimberley_, Majestic-12, Melissa0304, MissBambi, xSimonee, Zwerte en 40 bezoekers