Bin Laden en ook Amerika

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
DeEsJe

Berichten: 53
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-01 19:32

Hoi allemaal.
Het nieuws van de laatste tijd gaat bijna ALLEEN over bin laden. Natuurlijk je krijgt ook allemaal van die dingen van Bin laden op je email, maar ik vraag me toch wat af : wat vinden jullie Van Bin laden, en zijn jullie bang dat Nederland in een diepe oorlog zou komen ? ik wel ik wil namelijk ECHT geen oorlog.
Ik vind Bin laden ook echt heel gemeen, ik heb dus ook gehoord over als hij word gevonden dat hij dan wilt dat zijn zoon hem vermoord ( oke oke heeft hij die dan? ) en of hij dan alles wilt overnemen wat Bin laden heeft veroorzaakt. Dan hebben we er toch ook niks aan om het uit te schakelen? ook al zal ik dat wel willen hoor niet dat jullie denken dat ik Bin laden nou zo goed vind. En wat vinden jullie wat er gebeurt is in Amerika? Ik vind het vreselijk toen ik het zag begin ik te Verdrietig Verdrietig domme reactie he Huilen Huilen Ik vond het zo erg. Dus wat vinden jullie ervan?
groetjes Desiree


DeEsJe

Berichten: 53
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-01 19:53

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: DeEsJe op 2001-12-03 20:23 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: DeEsJe op 2001-12-03 20:23 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: DeEsJe op 2001-12-03 20:24 ]</font>

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-01 20:20

zeg wat verwacht je? dat iedereen ineens op je topic af komt stormen? Tssk de pretenties!

Nederland zal nooit in een diepe oorlog terecht komen, dat komt door het nederlandse politieke systeem, maar ook door de nederlandse traditie. In nederland zal de tweede akmer toestemming moeten geven voor een grote oorlogsinspanning, dat komt nooit door de kamer.

En Nederland is redelijk pacifistisch, zal niet snel in een grote oorlog terecht komen, ga maar lekker slapen!

De VS maken nu gebruik van de situatie om dingen door te voeren die nooit door t congers zouden komen. T zelfde geld voor Israel, maar als ik daarover begin schop ik weer een hele hoop mensen tegen de schenen, maar met hun ga ik graag in discussie!

...Nightstalker...

Onbetwist de Landenspecialist bij www.vandenbosch.com !

DeEsJe

Berichten: 53
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-01 20:22

oke oke ( ik voel me aangevallen ) ik mag er best wel wat over zeggen???
Jij weet er veel meer van dan mij..... bedankt dat je dit hebt verteld kan ik weer lekker gaan slapen Haha! Gaaaap

ThE BeSt HoRse EvEr = PaMbRi
Luf Ja PaMbRi

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-01 22:57

Citaat:
Op 2001-12-03 20:20, schreef Death_Squad:


Nederland zal nooit in een diepe oorlog terecht komen, dat komt door het nederlandse politieke systeem, maar ook door de nederlandse traditie.


80jarige oorlog, WO1, WO2 om maar een paar vb te nomen.... Oorlogen komen nu eenmaal niet voort uit democratische aangelegenheden zoals een wedsvoortel die door de 2e kamer komt.

En Nederland is iid redelijk pacifistisch an zal zich neutraal willen houden, maar zal echt onder grote druk van de VS bezwijken! Sterker nog, is al bezweken. Toen Bush de keus oplegde of voor of tegen VS heeft Nederland onvoorwaardelijke steun beloofd. Nederland zal niet gelijk vooraan staan met alle hulp zoals Blair, maar zal zijn (haar?) belofte moeten houden als VS hierom vraagt.
Maar goed, waar hebben we het over? Welke oorlog? Ik denk dat het daarmee wel meevalt. Taliban houdt het niet lang meer vol. En als Bush, Ashcroft ed zich een beetje gedeist houden tegen Irak enzo loopt het allemaal wel met een sisser af!
En Death squad, ben eigenlijk wel benieuw naar jouw mening over Israel in dit verband. en over democratie gesproken, iedereen heeft toch het recht van meningsuiting? Zolang het niet al te beledigend oid is natuurlijk.
Ik ben zelf van mening dat Israel (en met name Sharon) deze situatie erg misbruikt om de palestijnen in een kwaad daglicht te stellen. Op het gemene toe (Arafat er van beschuldigen dat hij de zelfmoordcommando's heeft uitgevonden). En hierdoor het vredesproces tegen werkt. Er zijn trouwens ook genoeg israeliers die zich hier wel erg voor inspannen, zoals die minister waarvan ik even niet op de naam (peres?) kan komen.
Uhhhh, of ben ik nou offtopic?

Sando
Berichten: 4298
Geregistreerd: 13-11-01
Woonplaats: Waalre

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-01 23:10

Ik persoonlijk, walg inmiddels van al die gekke Bin Laden plaatjes ed. heb in het begin ook erg het nieuws gevolgd.... ben om heel eerlijk te zijn, totaal niet meer op de hoogte nu, als ik iets daarvan op het nieuws zie, zap ik zelfs. Party!!
Dat komt omdat ik helemaal niet bezig ben met oorlog, en ik zie hier ook nog geen oorlog komen.
Vind het heel erg wat er allemaal gebeurt hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ik vind het nu (nog) zo`n ver van mijn bed show.

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-01 23:44

Hadden we tijdens de 80jarige, WO1+2 hier een echte, (nu ook nog) Paarse regering. Die wet voor de hulp aan de VS voor hun aanvallen op Afganistan waren ook niet onverdeeld door de 2e kamer gekomen. En er werd de eis gesteld: geen gevechtstroepen. Alleen logistieke ondersteuning en bewakings eenheden.

Nederland heeft voor t laatst gevechtstroepen geleverd tijdens de Korea oorlog. In Vietnam waren t vrijwilligers. Cambodja, de Golf, Bosnie, Kroatie, Kosovo en andere plaatsen waren het Peacekeepers, geen gevechtseenheden. En daarom zeg ik dat t niet in de politiek past. Nederland wil het liefst altijd een dialoog, en als het dan niet anders kan een gepaste vorm van geweld. Waarom denk je dat de BBE, de arrestatie teams van de mariniers niet schieten om te doden, waarom hebben de nederlanders de houwitzers meegenomen naar Kosovo en geen echte tanks? Omdat dat niet past. Nederland zal geen oorlog ingaan.

Zullen we Israel maar via de PB doen?
[edit]typo[/edit]
_________________
"When you build something to be idiot-proof, then someone will just build a better idiot"

[ Dit Bericht is bewerkt door: Bill Gates.... Thanks BILL!!! ]

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Death_Squad op 2001-12-04 00:13 ]</font>

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-01 00:25

Ben ik op zich wel met je eens, maar wat ik bedoel is dat je niet altijd kiest voor oorlog, het overkomt je ,zie mijn vb WO1, WO2. Als Al Qaida of welke organisitie of land oid om welke idiote reden dan ook besluit om es een paar vliegtuigen op schiphol en de havens van Rotterdam neer te laten storten, om maar eens een raar voorbeeld te noemen, zal zelfs het pacifistische Nederland met z'n 'verstandige' paarse kabinet het daar echt niet zomaar bij laten zitten (en ze kunnen ook niet anders). En van het een komt het ander.
Het is maar een heel raar voorbeeld, maar om even aan te geven dat oorlog niet altijd afhankelijk is van besluiten een regering.
Hierdoor kan je nooit met zekerheid zeggen dat Nederland geen oorlog in zal gaan. Ik acht de kans niet groot, maar hij bestaat wel.

Ben nog steeds benieuwd naar je mening over Israel (PB?)

SED
Berichten: 14
Geregistreerd: 03-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-01 01:42

Meiden!! Nederland heeft helemaal niet meegedaan aan de eerste wereldoorlog!!
Niet opgelet op school?

DeEsJe

Berichten: 53
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-01 08:19

Wat zei je? Verward huh nog een keer lezen...... Frusty opletten op school?¿ Gaaaap nee wat dan? Pling

ThE BeSt HoRse EvEr = PaMbRi
Luf Ja PaMbRi

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-01 09:18

Niemand wil oorlog, ook niet de mensen die hem vechten. Oorlog wordt alleen uitgevochten als medicijn, omdat men denkt dat het medicijn erger is dan de kwaal. Ik stel voor dat alle gevechtstroepen voor Kandahar dus maar een John Lennon liedje gaan zingen: "War is over, if you want it"

aaa

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-01 16:55

Om het probleem 'Bin Laden' te kunnen begrijpen is het noodzakelijk dat men zich ook verdiept in de historie van de islamitische landen en Bin Laden's eigen historie. Vergeet niet dat bijna ieder Islamitisch land ooit een kolonie is geweest van Westerse landen. Laten we gewoon eerlijk wezen en zeggen dat wij (het westen) nou niet het toonbeeld zijn geweest van goede gastheren. Wij hebben catagorisch hele bevolkingsgroepen gediscrimineerd in het verleden, waaronder de Islamieten. Is het dan vreemd dat er vanuit die bevolkinggroepen nog steeds een bepaalde argwaan, zelfs haat, tegen het westerse denken bestaat. Ik denk van niet.

Maar om terug te komen op Bin Laden. Hoe vervelden ook voor de regering Bush. Bin Laden is niets anders dan een produkt van hun eigen handelen. Ten eerste werden de Muhadjidin ten tijden van de Russische invasie door de CIA opgeleid om te vechten. Amerika leverde in het geheim wapens. Amerika beging een grote fout en dat was dat het zich na de oorlog niet meer bekommerde om Afganistan. Hierdoor raakte het land in een neergaande econimische spiraal en een stijd tussen de verschillende krijgsheren. Vergeet niet dat Bin Laden door de CIA is opgeleid om te vechten.

Na de oorlog ging Bin Laden weer terug naar Saudi. Vervolgens kwam de golf oorlog. Het vreemde was dat Amerika al jaren geld kreeg van de Saudi's (wapen verkoop, etc) en tijdens de oorlog nog meer ontving om Saudi te beschermen. Bin Laden merkte terrecht op dat Saudi niet twee keer moest betalen voor één dienst die geleverd werd. Het dictaroriale regime (lees koningshuis) in Saudi zag op een gegeven moment dat Bin Laden teveel aanhangers kreeg onder de Saudische bevolking. Hierop werd hij meteen verklaard tot een persona non grata (niet gewenst persoon).

De tweede kwestie blijft een heet hangijzer. De kwestie palastina. Bin Laden merkt terrecht op dat Israel nog steeds land bezet dat tot de palastijnen behoort. Catagorisch word iedere poging van palastina om een eigen economie te ontwikkelen door de Israelisch gedwarsboomd. Onthoud goedn dat Israel nog steeds gebonden is aan de VN resoluties om de bezette gebieden ONVOORWAARDELIJK terug te geven aan de palastijnen. Tot op heden is dit nooit gebeurd. Sterker nog. Er worden nog steeds nederzettingen gebouwd in palastijns gebied. Voor iedere israeli die daar gaat wonen worden er meteen 10 israelische soldaten gestationeerd om diegeen te beschermen. Vervolgens pikken de kolonisten (vaak extreem rechtse joden) steeds meer land in gesteund door het leger. Waar ze zelf het slachtoffer van waren in WO II doen de Israeliers nu zelf. Bin Laden past in dit verhaal omdat hij vind dat Amerika te weinig doet om het conflict op te lossen. Daar heeft hij gelijk in. Amerika is dankzij een enorme Joodse lobby in Amerika niet in staat om het conflict onpartijdig te benaderen. Onthoud goed....ISRAEL BEZET LAND VAN PALASTINA!!!!

Al deze factoren tezamen hebben de man gevormd die Bin Laden heeft. Ik ben het absoluut niet eens met de man en zijn handelswijzen. Niemand heeft het recht om anderen te vermoorden. Alleen zal Amerika niet zijn doel bereiken door Bin Laden te pakken. Er staan honderden Bin Ladens klaar.

Willen ze werkelijk iets doen tegen het terrorisme dan zullen stappen moeten worden genomen. Welke dat zijn dat is wel duidelijk uit de stukken hierboven.

Maar om op je vraag terug te komen. Bin Laden vormt absoluut geen gevaar voor ons. Het grootste gevaar isdat het conflict tussen Israel en Palastina niet wordt opgelost. Vergeet ene Saddam Hoessein namelijk niet. De kans dat die ooit een raket zal afvuren op Israel is bijzonder groot. Tijdens de golf oorlog vlogen de israelische nucleaire bommenwerpers al boven bagdad. Het is aan de amerikanen te danken dat die zijn terug geroepen. Ik ben alleen bang dat Israel bij de volgende raket uit bagdad gewoon de bommen laat vallen. Indien dat gebeurd (en die kans is enorm groot) zal er een oorlog ontstaan die waarschijnlijk een groot deel van de wereld zal omvatten

DeEsJe

Berichten: 53
Geregistreerd: 22-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-01 18:21

begrijp ik het nou weer verkeerd?
Ik snap je verhaal best ( ja ja ik ben 13 ) maar kom je nou ook een beetje voor Bin Laden op?¿ want we kunnen volgens mij niet zeggen dat hij goede dingen doet..... en ik snap best wat je bedoelt..
Nog bedankt op je vraag, wat jij vertelt zo bedoel ik dat dus ook ik zeg het dus eigenlijk verkeerd.....
Ik hoop dus niet dat ze daar een bom zullen laten vallen, indien ze dat wel doen betekent het dus dat we wel in ene soort oorlog uitkomen?¿

ThE BeSt HoRse EvEr = PaMbRi
Luf Ja PaMbRi

aaa

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-12-01 21:00

Nee. Je begrijpt me redelijk. Ik probeer wat Bin Laden doet niet goed te praten maar ik probeer wel te doorgronden waarom hij tot zulke dingen in staat is. Het is altijd makkelijk om iemand de schuld te geven van iets (wat Bush doet) zonder daar dieper op in te willen gaan. Alleen is Bin Laden het produkt van Amerika's politiek t.o.v. het buitenland en dat is iets wat in de hele discussie vaak vergeten wordt.

En leeftijd doet er niet toe hoor Haha!

Ik ben namelijk een van die beruchte formule1 "pubers" die hier het forum onveilig maakte Schijnheilig Helaas ben ik al 33 dus echt puber kun je me niet meer noemen. Ik weet dat er toen rare berichten werden gepost, alleen was ik daar niet mede verantwoordelijk voor. Ik heb geprobeerd toen om alles recht te zetten.....Alleen gaat dat zo moeilijk als je geblocked wordt Boos!

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-01 22:24

Hoi Bonzai en Deesje, dat verhaal hebben we inderdaad tot in de treure kunnen doorlezen in het Terror over America en America Strikes Back Forum. Ik geloof dat de topics tegenwoordig onder Algemeen verschuild zitten. Bin Laden is binnenkort historie, weet niet wanneer en of het probleem Israel opgelost raakt. In principe is het daar al sinds het jaar 70 al een puinhoop, dus na 1931 jaar is dat niet zo 1-2-3 opgelost. Israel zit fout, maar goed, Palestina was voor de komst van de Joden een stuk onvruchtbaar woestijn, waarvan Mark Twain niet kon begrijpen dat het het land van "melk en honing" zou moeten zijn. Het was in die tijd meer een land van zand en dorst. Feit is ook dat de Kananefaten ook de Batavieren hadden moeten tegenhouden toen die uit Hessen kwamen binnengevallen, maar schijnbaar doen wij het zo gek nog niet met al die bevolkingsgroepen (Friezen, Batavieren, Kananefaten en wat meer Frankische stammen in het zuiden).

Laten we hopen dat het probleem Israel voor het jaar 3932 wordt opgelost... Wie weet kunnen we het nog nalezen in bokt Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Babe02, Googlebot, maaikemuis, xAlice, Yahoo en 41 bezoekers