nieuwe discussie:pensioneigenaren

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-01 23:37

vinden jullie dat een pensioneigenaar zich mag bemoeien met hun huurders over hoe zij met hun paard omgaan of niet?(als het in de negatieve zin is).en vinden jullie dat pensionklanten onderling zich mogen bemoeien hoe een ander met zijn paard omgaat of niet? Verward


Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-01 23:56

Bemoeien is misschien een groot woord, maar ik vind dat een staleigenaar wel een soort verantwoordelijkheid zou moeten hebben en dat hij wel op een subtiele manier iets duidelijk mag maken. Of in elk geval zijn mening kan geven of tips, vooral als het uit onwetendheid is. Maar hij mag niet bepalen hoe mensen met hun paard omgaan, tenzij ze het paard mishandelen ofzo.

Onderling kan je ook best iets zeggen. Of een vraag stellen waarom iemand iets doet en dan jouw mening geven op een leuke manier. Dat is beter dan achter iemands rug om te gaan roddelen. En zeker als diegene nog niet veel ervaring heeft kan je zeggen dat ie het zus en zo beter kan doen.

Onze eigenaar is het tegenovergestelde. Hij is eerder onverschillig en al helemaal naar zijn eigen paarden.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 00:06

Iedereen staat in zijn recht om op te treden tegen dierenmishandeling. Als je niks doet ben je ook schuldig.

Maar verder vind ik dat de paardeneigenaar de baas is over het paard en moet bepalen wat er mee gebeurt, niet de stalhouder.
Wel is het zo dat op het terrein zijn regels gelden, hoe kinderachtig sommige ook zijn.

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 08:14

Ik vind niet dat een pension eigenaar zich met jou paard mag bemoeien........ik vind wel dat zo iemand je raad mag geven, en dan is het aan jezelf of je er iets meedoet of niet......maar mee bemoeien als je om JOUW paard gaat NEE....... Boos!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 09:41

Je zou mogen verwachten dat een pensioneigenaar kundig is maar meestal is dat niet zo. Als het gaat om de naleving van stalregels mag hij zich wel met de huurders bemoeien.
Ik spreek andere ruiters er wel op aan als ik iets zie dat niet door de beugel kan. Het is net wat Lov zegt, wie zwijgt stemt toe.
Laatst nog een mooi geval meegemaakt. Een stalgenoot rijdt op haar paard en het paard kreupelde [paard is teugelkreupel] dus ik zeg dat haar dat. "Dat doet ze expres om mij te pesten want dan denkt ze dat ze weer naar stal mag, jaaaaaa, ze is superslim hoor" Frusty Verward krijg ik als antwoord van haar terug. Toen heb ik haar heel duidelijk uitgelegd wat nu de oorzaak van de kreupelheid is.
Er hoeft niet altijd spake te zijn van duidelijke mishandeling maar dit vond ik gewoon heel erg zielig voor het paard dus ik heb me er toch maar ff mee bemoeid Knipoog

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 10:41

Iedereen moet in zijn waarde gelaten worden, en dus ook de vrije keuze hebben wat hij of zij met het paard doet. Een stalhouder moet zich daar in principe buiten houden.
Wel is de stalhouder de baas op zijn eigen terrein, en moeten de paardeneigenaren zich dus schikken naar de regels. Als die je niet aanstaan, kun je er eens rustig over praten, en als het dan nog niks wordt, zoek je een andere stal waar je je wel in de regels kunt vinden.
Verder zou het op een heleboel pensionstallen een stuk gezelliger kunnen zijn als men elkaar eens in zijn waarde liet en niet meteen alles van een ander af ging zeiken. Alleen in geval van mishandeling MOET iedereen ingrijpen. Da's een maatschappelijke verantwoordelijkheid die iedereen heeft.

Uch, ze heeft gesproken *LOL* *LOL* *LOL*

Sonja.

Lielle

Berichten: 65244
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 10:58

De staleigenaar heeft het recht om te vragen dat de stalregels worden nageleefd, en als je dat niet wil, moet je daar niet gaan staan.
Wat andere mensen betreft: bemoeien hangt af van hoe ook de onderlinge verhouding is. Ik zal van sommige mensen geen opmerkingen accepteren, en van anderen wel. Hangt ervan af hoe ik vind dat ze zelf rijden, en belangrijker, hoeveel kijk ze op paarden hebben. Ik vraag wel soms iemand zijn mening over bv kreupel zijn, als ik zelf op mijn paard zit. Een soort second opinion dus. Kortom wat mij betreft, kan ieder met zijn paard doen zoals hij/zij goeddunkt, mits dat wel een paard in zijn waarde laat. Dus over te strakke bijzetteugels, misbruik van zweep of sporen, e.d. zal ik wel iets zeggen.

Sonja, uch, uch. Waar is de vredespijp?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 11:36

Gisteren nog was iemand o.a. andermans paard aan het opjagen in de buitenbak, dat paard heeft al een hele geschiedenis aan haar benen en staat o.m. op speciaal beslag. Er liepen 3 paarden in de bak en het was een zooitje. iemand begon erover en ik kon me toen niet meer beheersen en ben erop af gegaan en ik heb gezegd dat het mij voor dit paard in de modder geen goed idee leek. De eigenaar zelf was er namelijk niet bij. De paarden gingen vervolgens op stal gelukkig.
Het is niet zo dat ik me overal mee bemoei, want ik zie genoeg waar ik mijn twijfels over heb, maar in dit geval telde de gezondheid van het paard heel zwaar mee, vandaar mijn actie.
Het kan me op dat moment ook niet schelen of iemand beledigd is, maar ik probeer wel om netjes en tactvol te blijven.

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 12:00

Bij ons is het een vaag zooitje sinds kort. De eigenaar, Bertus, maakte eerst alle regels, voerde de paarden, keek tussendoor of er toevallig een paard ziek was/veearts moest komen(en hij belde dan ook altijd), en je kon dag en nacht rijden. Het was heel gezellig. Sinds kort is een een duitse handelaar komen te staan met ongeveer 20 paarden. Nu heeft ineens hij de touwtjes in handen, overdag mag je niet meer komen(ook niet in de vakanties), en je mag alleen rijden als hij de bak niet meer nodig heeft, Het is al ee paar keer voorgekomen dat je 's avonds niet eens mag rijden. Hij gooit met je spullen als ze volgens hem niet opgeruimd zijn. Nou, ga zo maar door. Bertus zegt er niets van, die duitser is een grote bron van inkomsten voor hem, Bertus is bang dat hij weg gaat. Nou heb ik het voordeel dat mijn veulen in de wei staat, ik heb weinig in de stal te zoeken, maar toch, het zijn goede vrienden die hun paar daar wel op stal hebben staan.Ik ben nu dus op zoek naar een andere stal/wei, want zo vind ik het niet langer gezellig daar!!
Greetz,
Manon

Fitzroy

Berichten: 18125
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 16:16

Sonja, ik ben het met je eens. Mensen zouden meer op zich zelf moeten letten en niet op anderen!
Ik ben toch zo blij dat ik nu op een stal sta waar nog maar 1 andere klant staat. Heerlijk, nooit meer gezeur aan mijn hoofd, want wat wordt er op grote stallen en maneges toch veel geroddeld Frusty Ben blij dat ik daar niet meer mee te maken heb.

vikki

Berichten: 14251
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 18:45

Tsja...ben het helemaal eens met Sonja, Lovely en Lielle...en Nonnie, ik hoop voor je dat je gauw een andere stal vind waar niet zo iemand als die rare Duitser rond loopt! Ik vind dat Bertus daar toch wat van zou moeten zeggen...misschien is die man een goede klant voor hem maar hier lokt ie geen andere klanten mee lijkt mij!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 18:55

Hoi Fitzroy, ja heerlijk he, die rust. Wij (Dick en ik) zijn ook de enige pensionklanten, en deze week is er 1 nieuwe bijgekomen, omdat wij die er wel bij wilden. Dat doen we in goed overleg met de stalhouder; zo hebben we het afgesproken.

Eerst gingen we nl. altijd bij zijn vrouw lessen en toen het op onze vorige (veel te drukke (dressuur-)pension-) stal echt niet leuk meer was, zijn we bij hen op stal gaan staan. Eigenlijk willen ze nl. helemaal geen pensiongasten, maar inmiddels zijn we daar kind aan huis...

Zij trainen die sportpaarden overdag, dus 's avonds hebben we de bak altijd voor onszelf alleen. En nog een heel fijn puntje: zij zijn er van overtuigd dat land er is om te gebruiken en niet om naar te kijken. Dus hoe blubberig het ook is: onze paarden mogen we altijd op het land zetten; lekker he!

Ik moet wel een heeeeeeeel erreg leuke en goede stal tegenkomen, wil ik daar nog weggaan.....

Sonja.

Nonnie
Berichten: 2066
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Delden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 08:59

Heej Vikki,

bertus heeft voorlopig geen nieuwe klanten nodig, alle stallen zijn vol. Maar ja, ik ga mooi weg daar, als dit MKZ-gedoe voorbij is. Ik mag er nu ook niet komen, al bijna 3 weken nie..greetz,
manon

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 11:00

Sonja wat klinkt jouw stal toch geweldig! Ik stond op een boerderij en was in het begin de enige pensionklant. Later zijn er een paar vriendinnen komen staan dus het was super gezellig. We hingen daar de hele dag rond. De eigenaren hebben zelf ook paarden en ik reed daar ook op, toen die vrouw zwanger was. Ik hielp ook veel, voerde als zij weg gingen, ging veel met hun dochtertje om, paste weleens op het huis, ging mee naar de wedstrijden en schreef als zij jureerde. Het was zo gaaf! Ik at ook vaak bij ze en ik voelde me zo thuis. Er waren ook wel wat minpuntjes, ze waren wel echte boeren en dus vrij zuinnig met stro enzo. Maar ik zou daar graag weer willen staan. Ik heb ze vorige week gebeld, maar ze hebben geen plaats. Ze hebben 2 boxen voor pensionklanten en er staat er 1 en in september komt er misschien nog 1. Erg jammer dus, maar ik zou ze van de zomer terug bellen. Dat is toch wel mijn ideaal. Oke er is weinig luxe, geen binnenbak ofzo, maar die gezelligheid en rust...heerlijk!!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 12:36

de sfeer op een stal is belangrijk want die maakt of mensen er zich welkom voelen of niet. Als er iemand zich in de bak heel grof gedraagt tegen zijn/haar paard, of hij/zij maakt ruzie met anderen, dan ontstaat er een hele onaangename en gespannen sfeer. En dan is het noodzakelijk om in te grijpen, en dat vind ik echt een taak voor de pensionhouder.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-04-01 12:44

Helemaal mee eens! Meestal pikt iemand het ook wel van een pensioneigenaar en niet van een mede stalgenoot. Gelukkig komt het (denk ik) niet zo vaak voor dat iemand zijn paard zo mishandeld. Bij ons op stal gelukkig niet.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Wilona

Berichten: 3115
Geregistreerd: 06-04-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-04-01 15:16

Ik vind dat je de goeie dingen wel mag zeggen, maar dat je de negatieve dingen beter achterwege kan laten! Clown


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie