Hoe zit het nou????

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-04-01 16:28

Kom net terug van vakantie, hoor ik dat je paarden weer mag vervoeren. Heb al gebeld met het info nr etc en klopt. Ook meerdere trailers op de weg gezien.
Heb morgen dus een les besproken, heb begrepen dat ik de wielen en wielkasten moet ontsmetten en een logboek mee. Op minlnv het laatste nieuws gelezen, ik mag echt weg begrijp ik. Alleen....mijn instructrice zit in Brummen, net buiten het gebied. Mag ik nou de A1 via Apeldoorn volgen, of moet ik eromheen rijden? Kim, jij komt (helaas...) uit die buurt, weet jij of je wel over de snelweg mag?

Groetjes Suzanne


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-01 19:15

uhn, kweenie hoor maar volgens mij is het de bedoeling dat je van bedrijf a naar b gaat in het kader van een verhuizing ofzo. Ik weet niet zeker of het toegestaan is (gewaardeerd wordt) als je 'gewone dingen' met je trailer gaat doen. het risico op verspreiding is nog steeds heel groot. Volgens mij mag je niet ergens heen en vervolgens weer terug.
Als je vlak langs of door besmet gebied moet lijkt met het niet zo handig.
Ik wil de pret niet drukken hoor, maar voordat je geweigerd wordt ergens.

Silvia

Berichten: 2786
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-01 20:09

Er is nog steeds een verzamelverbod van kracht. Dus.....
De versoepeling is echt bedoeld zodat je met je paard naar de kliniek kunt of naar een andere stal kunt brengen. Of dat de broertjes Schroder alsnog naar de WB kunnen.

In de "Paard & Sport" stond: Gewoon je gezond verstand gebruiken. En als je verstandig bent ga je de versoepeling niet gebruiken om te lessen maar alleen als het echt nodig is.
Waarom komt de instructrice niet gewoon bij jou?

Lielle

Berichten: 65249
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-01 20:18

Ik krijg net onderstaand mailtje binnen over een verzamelverbod voor paarden die niet bij evenhoevigen staan, althans dat begrijp ik uit onderstaande tekst. Ook het oude verzamelverbod voor paarden is nog steeds van kracht. Maar ik begrijp het ook niet meer.
<hr>
De onderhavige regeling voorziet in een verbod op het verzamelen van evenhoevigen en paardachtigen. De regeling vervangt de Regeling verzamelverbod evenhoevigen mond- en klauwzeer 2001. Aanleiding voor deze nieuwe regeling is dat op 7 april 2001 om 00.00 uur de Regeling compartimentering Nederland mond- en klauwzeer 2001 in werking treedt. In die regeling wordt het vervoer van biggen, slachtvarkens en van paardachtigen binnen de verschillende gebieden, onder bepaalde condities, weer toegestaan. Het verzamelen op één plaats van dieren brengt evenwel additionele veterinaire risico´s met zich, zodat het voor een korte periode bijeenbrengen van evenhoevigen en van paardachtigen, die recent met evenhoevigen in contact zijn gekomen, in de onderhavige regeling wordt verboden.

Voorts zijn verkopingen waarop evenhoevigen worden verhandeld niet toegestaan. Volledigheidshalve zij er op gewezen dat op grond van de Tijdelijke regeling evenementenverbod vee en pluimvee mond- en klauwzeer 2001, evenementen met het oog waarop pluimvee en andere vee dan evenhoevigen (waaronder paarden) worden verzameld, eveneens zijn verboden.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ,

Gelet op artikel 10, eerste lid, van Richtlijn nr. 90/425/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 28 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautair handelsverkeer in bepaalde levende dieren en producten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEg L 224) en gelet op de artikelen 18, eerste lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel 1


Het is verboden evenhoevigen, afkomstig van verschillende plaatsen, voor een kortere periode dan 30 dagen, bijeen te brengen op één plaats.
Het eerste lid is eveneens van toepassing op paardachtigen die in de zeven dagen voorafgaand aan het vervoer in contact zijn geweest met evenhoevigen, dan wel afkomstig zijn van bedrijven waar evenhoevigen verblijven of gedurende de laatste zeven dagen hebben verbleven.
De vervoerder van paardachtigen toont desgevraagd aan de, op grond van artikel 114, eerste lid, van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren aangewezen, ambtenaren een naar waarheid opgestelde schriftelijke verklaring waaruit blijkt dat is voldaan aan het in het tweede lid bepaalde.
Het in het eerste lid bedoelde verbod geldt niet voorzover de evenhoevigen bijeen worden gebracht in een slachthuis.
Artikel 2

De markten, verkopingen en veilingen waarop evenhoevigen worden verhandeld, worden geschorst.

Artikel 3

De Regeling verzamelverbod evenhoevigen mond- en klauwzeer 2001 wordt ingetrokken.

Artikel 4

In de Tijdelijke regeling evenementenverbod vee en pluimvee mond- en klauwzeer 2001 wordt in artikel 1, eerste lid, 'Regeling verzamelverbod evenhoevigen mond- en klauwzeer 2001' vervangen door: Tijdelijke regeling verzamelverbod mond- en klauwzeer 2001.

Artikel 5

Deze regeling wordt op 6 april om 18:30 uur bekendgemaakt aan de media en treedt op 7 april 2001 om 00:00 in werking.

Artikel 6

Deze regeling wordt aangehaald als: Tijdelijke regeling verzamelverbod mond- en klauwzeer 2001.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-01 21:56

Hier wordt gezegd dat je niet alleen je wielen maar je hele trailer dient te ontsmetten omdat we onder compartiment Noord2 vallen....
Flevoland, Overijssel en Gelderland.
Boos!

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-04-01 22:39

Laat maar, want ik kom zowiezo het terrein alweer niet af hier. Bah, ik baal er ZO van! Dat van de P&S had ik nog niet gelezen overigens.. Op de site van minlnv stond dat het vervoer van en naar gespecialiseerde bedrijven door heel NL is toegestaan. Vervoer tussen gemengde bedrijven is toegestaan binnen de afzonderlijke compartimenten. Mijn instructrice heeft ook alweer paarden vervoerd van en naar keuringen etc.
Maar goed, ik kom toch het terrein niet af, omdat de eigenaar nu weer zei dat de versoepeling niet geldt voor particulieren en omdat ik een probleem krijg als bij ons straks de boel op slot moet omdat mijn paard is weggeweest.

O,ja, mijn instructrice komt niet bij mij om twee redenen. De eerste is vooral dat ze anderhalf uur rijden bij mij vandaan woont en veel klanten heeft die zover weg wonen, dus daar is geen beginnen aan. Ze heeft familie in Almere, dus soms is ze hier toevallig wel en wil dan ook wel les komen geven. Maar dat mag niet van de manege eigenaar (mijn ex instructeur). Vroeger (totdat ik les nam bij iemand anders....) gold de regel dat je 25,- bakhuur moest betalen als je instructie van buitenaf had. Maar iedereen had toch les van hem. Nu les ik ergens anders en mag je opeens geen instructie van buitenaf meebrengen...
Dat wordt dus gewoon nog wat extra weekjes aanmodderen zonder les. Ja, ik mocht hem wel brengen hoor,van hem, hij zei:" Als je daar zo graag wilt lessen breng je hem toch daar..?!?!"
Maar goed, laten we maar hopen dat het binnenkort nog meer versoepeld en dat het poedersuikervirus gewoon weg is (geent..)dat is voor iedereen het makkelijkst....hmmmm wat zal Nederland dan weer lekker kunnen slapen!
O,ja....ik word er ook zo beroerd van dat je nergens een eenduidig antwoord kunt vinden. Minlnv zegt A, de NKB zegt B, LTO zegt c...pfffff

Groetjes Suzanne

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-01 22:41

Vergeet je niet dat de.............

RVV bla bla bla zegt en de AID zegt zus en zo en de politie zegt la-ti-da *LOL*

Maar wat de staleigenaren zeggen is vaak het tegenovergestelde van alles wat je aandraagt.... Boos!

_________________
<table border=0><tr><td><FONT COLOR="white">*Experience: something you don't get....
until after you need it.*</FONT></td></tr></table>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: orri op 2001-04-06 23:43 ]</font>

Fitzroy
Berichten: 18148
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-01 07:56

Lielle, als je dus het bericht goed leest is het verzamelverbod alleen van toepassing op paarden die met evenhoevigen in contact zijn geweest, of begrijp ik dat verkeerd??
Ik ga trouwens zondag gewoon een buitenrit maken en dit is toegestaan, mits ik de trailer ontsmet en een logboek bij houd.
Het klopt dan dus ook dat bij ons de verenigingslessen weer gewoon doorgaan, hier komen allemaal mensen die niet bij evenhoevigen staan.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-01 09:16

Ja, zie je nou?!?!? Het is ZO ontzettend onduidelijk wat nou wel en niet mag! Ik heb dat 0800-nr gebeld en die zeggen dat ik gewoon mag gaan, mits ik mij aan de voorschriften houd en om Apeldoorn heen rijd. Lees ik de site van de NBVR staat er weer dat het echt is om paarden met bv koliek te kunnen vervoeren. En dat anders zo is dat de transport rechtstreeks moet zijn, dus niet met uit en weer in laden, of tussentijds bijladen. Fitz...moet je eens op die site gaan kijken, dan word je helemaal gek!!! Je paard moet ook nog min of meer ontsmet worden wil je op pad gaan! Ik ga zo mijn instructrice bellen dat ik niet kan komen...zij zegt trouwens weer dat je WEL gewoon mag vervoeren.
Als er nou eens ergens 1 informatiepunt was wat je kon vertrouwen en die de waarheid sprak, dan waren er niet honderdeneen verschillende meningen!

Groetjes Suzanne

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-01 09:18

ha suus. Hier in Apeldoorn en omgeving mag je helemaal niet met trailers rijden omdat het hier besmetgebied is dus alles over vervoeren en onder het zadel naar buiten mag hier niet....

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-01 09:25

Thanx Kim!
Ik heb net nog een keer gebeld en je mag je paard dus wel vervoeren binnen je compartiment van A naar B en terug als er geen evenhoevigen zijn! Moet inderdaad om Apeldoorn heen, dat wel.
Dit is dus heel frustrerend: ze zeggen dat het wel mag, maar ik durf te wedden dat ik het terrein niet af kom!
Groetjes Suzanne

Sandra_oud
Berichten: 379
Geregistreerd: 05-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-01 11:28

hoezo is alles nou zo vaag????

Lielle

Berichten: 65249
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-01 12:47

Fitz,
zo had ik het in 1e instantie ook gelezen. Maar op het eind van de inleiding wordt nog een keer verwezen naar de oude regeling, waarin staat dat er voor alle paarden een verzamelverbod is. Dus ik denk dat het nog steeds van kracht is.

Lielle

Berichten: 65249
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-01 12:53

Fitz, heb dit net van de site van de <a href="http://www.nhs.nl">nhs </A> gehaald. Er is dus nog steeds een verzamelverbod.

Knelpunten

De ad hoc-werkgroep van het sectorbestuur Paarden, waarin het sectorbestuur Paarden, de NHS, de basiswedstrijdsportorganisaties, de FNRS, de afdeling Paarden van de Diergeneeskundige Faculteit Utrecht, de Groep Geneeskunde van het Paard van de Kon. Ned. Maatschappij voor Diergeneeskunde, de Stichting NDR en het KWPN samenwerken, heeft geconstateerd, dat de gezamenlijke aanpak tot bovengenoemde resultaten heeft geleid.
Niettemin wordt nog nadere overleg gevoerd over de navolgende knelpunten:
- het ontbreken van een eenmalige ontheffingsmogelijkheid voor het vervoer van paarden met koliek, hengsten en sportpaarden binnen de ingesloten gebieden om deze naar buiten deze gebieden te brengen;
- het ontbreken van de mogelijkheid van kunstmatige inseminatie op gemengde bedrijven omdat de inseminerende hengstenhouder het bedrijf niet mag bezoeken; de positie van hoefsmeden is hiermee vergelijkbaar;
- het bestaande evenementenverbod.<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Lielle op 2001-04-07 13:54 ]</font>

Silvia

Berichten: 2786
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-01 15:55

Nou Suzanne, je mag inderdaad met de trailer op pad (tenzij je in het afgesloten gebied zit). Maar als je ziet aan wat voor regels je moet voldoen....... Zelfs de hoeven van het paard moeten ontsmet worden! Tuurlijk, die van mij loopt zo over zo'n mat met ontsmettings-spul (NOT).
Zie voor meer info de site van NHS. Staat een pers bericht van de RVV.
Tevens is het verzamelverbod gewijzigd. Zie daarvoor de site van min. van landbouw
Het is nl. verboden om paarden te verzamelen die de afgelopen 7 dagen in contact zijn geweest met evenhoevigen of van een bedrijf afkomen waar evenhoevigen staan. Dus de meeste verenigingslessen zullen wel niet door gaan. Want een heleboel hebben toch wel een geitje of een paar schapen bij huis. En ook dat telt! Succes met het volgen van het ''hygiene-protocol'' als je mocht besluiten om alsnog te gaan lessen.
Houd ons op de hoogte; weten we meteen of het echt veel werk is of dat het wel mee valt dat ontsmetten.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-01 19:44

Daar heb ik ook zo ontzettend de pest over in. Donderdag lees ik op internet dat vage bericht van het minlnv over dat vervoer met trialer weer is toegstaan. Dus ik direct gebeld met die lijn of dat nou echt waar was en hoe alles precies zat. Dag daarna nog eens gebeld over welke ontsmettingsmiddelen we nou wel en niet mogen gebruiken. Komt er een gast van NLTO op Radio Drenthe die zegt dat je alleen paarden mag vervoeren als je een goedgekeurde desinfectieinstallatie hebt wat dat ook maar mag zijn precies. Ik dus weer bellen, mag je zelfs alweer gewoon paarden vervoeren vanaf een bedrijf met evenhoevigen en dan met de manier waarop wij het doen, dus met de rugspuit met daarin 2% citroenzuur. je wordt er toch niet goed van. Verward Boos!

grtx, Rieja (wel heel blij dat ik weer kan trainen! Party!! )Citaat:
Op 2001-04-06 23:41, schreef orri:
Vergeet je niet dat de.............

RVV bla bla bla zegt en de AID zegt zus en zo en de politie zegt la-ti-da *LOL*

Maar wat de staleigenaren zeggen is vaak het tegenovergestelde van alles wat je aandraagt.... Boos!

_________________
<table border=0><tr><td><FONT COLOR="white">*Experience: something you don't get....
until after you need it.*</FONT></td></tr></table>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: orri op 2001-04-06 23:43 ]
</font>

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-01 20:04

Nee, ben dus niet gegaan. Ik heb gewoon geen zin in scheve gezichten en hij had al dreigementen in de trant van dat het hek weleens op slot kon zitten als ik terugkwam (omdat er elk uur verandering is) en dat ik er dan voorlopig niet opkwam. Of dat als daar MKZ uitbrak en ze hadden achterhaald datik daar geweest was, hier de hele tent op slot moest, wat hem veel geld kost en dat IK dan mijn knip mocht trekken. Dat ik mijn paard daar maar neer moest zetten als ik daar zo graag wil lessen. Dat mijn paard zo afgemaakt wordt onderweg. etc etc. Het merendeel is onzin en het gaat in deze situatie ook meer over het op de teentjes getrapt zijn dat ik ergens anders les. Maar ja, dat MKZ kan kort of lang duren, zodra alles voorbij is les ik daar toch direct weer en tot die tijd is het dan maar even aanmodderen en doorbijten.

O,ja....wbt het ontsmetten van je paard: dat mag ook door een doek met ontsmettingsmiddel over de hoeven van je paard te halen, staat op de site van de NBVR!

Groetjes Suzanne

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-01 22:54

tjonge wat een gedoe.
Ik vind het wel wijs dat je niet gegaan bent, nog ff geduld en we kunnen weer alles. Nu is alles nog zo wankel.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-01 23:29

Tja...en hopelijk is dat HEEL gauw, het begint me steeds meer te irriteren al dat vage, onduidelijk gedoe. Dan lig ik alleen nog maar wakker over een wel/niet te rijden les in dit geval. Maar hoe moet je je wel niet voelen als je nergens een eenduidig antwoord kunt krijgen over het voortzetten van je (boeren)bedrijf! Ik geloof best dat je uit je vel kunt springen dan!

Groetjes Suzanne

Silvia

Berichten: 2786
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 10:27

Ja, ik ben het met jullie eens Suzanne, Rieja en de rest. Aan telefonische info heb je geen donder. De een vertelt zus de ander zo. Om gek van te worden Boos! !!
Het valt natuurlijk niet mee om de regels zodanig te vermelden dat iedereen weet waar ie aan toe is. (Heb je ooit wel eens geprobeerd om een handleiding te schrijven Verward ?
Maar goed, we moeten roeien met de riemen die we hebben, en maar hopen dat deze ellende snel over is!

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 19:54

Volgens mij hoef je je PAARD niet te ontsmetten toch? Kusje (of is dit weer nieuw, zucht)Alleen de banden en wielkasten van auto en trailer toch? (niet dat dat nut heeft....maar regels zijn regels)

grtx, Rieja

Lielle

Berichten: 65249
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-01 19:57

Ja, paard ook. Staat oa op de site van de nhs.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 26 bezoekers