circus, wat vinden jullie ervan?

Moderators: Dani, Muurp, Murthul, Leo

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
LadyMadonna

Berichten: 56565
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-01 16:52

Ik kon net terug van circus Herman Renz. Schitterende acrobatische acts.
Een redelijke paarden (friezen en een shet) act, en dan nog krokodillen!!!! tijgers, en olifanten.
Ik weet niet.
Ik vind het ontiegelijk knap dat je een tijger kan dresseren, maar die beesten kijken altijd zo boos, ze hebben er volgens mij echt geen plezier in!!
Zelfde als met de olifanten, er moest er 1 liggen, en dat ging echt zo van.. Nou, het is dat het moet.
De krokodillen vond ik ook maar maar raar, en voor het gezicht (die beesten zijn donders sterk, en kunnen best wat hebben) werd er niet echt zachtzinnig mee omgesprongen.
Ik had eerlijk gezegd ook wel het idee dat de croc's gedrogeerd waren, anders laat je ze toch niet zo los in de piste ZONDER hek lopen? Er zat ook zeer weinig leven in moet ik zeggen.
Nee, een leuke paardenshow vind ik gaaf, maar die grote roofdieren heb ik toch zoiets van.. tja...

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!


Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 17:17

Ja, dat vind ik ook, hoor, het is puur ter vermaak en dat vind ik toch maar niks! Vroeger ging ik weleens naar het kerstcircus, dat was altijd zonder dieren, dat vind ik veel beter en ook leuk!!
Trouwens ik vind nu circussen sowieso niets aan! Clown Verward

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 101668
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 17:18

'k Heb er ook zo mijn bedenkingen bij.
Een tijdje geleden was er op tv een documentaire waarin men liet zien hoe deze dieren de trucjes onder de knie kregen, en daar werd ik niet echt vrolijk van Verdrietig
't Is eigenlijk gewoon dierenmishandeling, ook al ziet het er tijdens de shows misschien wat vriendelijker uit.
Maar daarvoor heeft een dier al een lange weg gegaan voordat ze het kunstje kunnen, en daar komt behoorlijk wat geweld bij kijken.
De paarden werden nog vrij redelijk behandeld, omdat die in staat zijn om door training een oefening/kunstje onder de knie te krijgen.
Met bijv. de beren is het een stuk beroerder gesteld, die hebben eigenlijk niet het vermogen om echt iets te leren, en dan wordt er naar andere methoden gegrepen.
Maar zolang er nog mensen naar het circus gaan, houden deze praktijken vanzelf stand.....
In zekere zin is het een beetje te vergelijken met het stierenvechten, alleen vindt het geweld bij een circus achter de schermen plaats, en bij het stierengevecht gebeurt het in de arena.

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-01 17:37

Ik zal nooit en te nimmer de kas van een circus spekken door een kaartje te kopen. Erg primitief allemaal. He enige circus dat ik leuk vind is cirque du soleil, daar worden tenminste geen dieren voor mishandelt.

CC - LOVER

Berichten: 551
Geregistreerd: 07-10-01
Woonplaats: dokkum

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 09:11

paarden of honden in een circus vind ik niet erg, als er goed met die dieren om wordt gegaan hebben ze er vaak nog plezier in ook
maar die andere dieren Boos! Frusty
kan ik echt heel kwaad om worden!
laat ze lekker in het wild leven en als je zo nodig naar ze kijken wil en aan mensen wil laten zien stop je ze maar in een dierentuin ofzo (onder goede omstandigheden natuurlijk!!)
ik ga ook nooit naar het circus, jah, heel soms, maar dat moeten er geen wilde dieren in voor komen
ik vind ze prachtig om te zien, maar dan wel hun natuurlijke gedrag!

Valerie

Berichten: 8604
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 10:23

Ik vind het leuk als de dieren goed verzorgd worden, maar ik was laatst ook in een circus en daar waren paarden waarvan je die ribben helemaal zag zitten, dat was alleen bij de schimmels, de friesen en de vossen zagen er wel goed uit, ze hadden ook koeien en een neushoorn, die neushoorn vond ik wel heel zielig, die beesten horen echt niet thuis in een circus ofzo!!! Verdrietig Verdrietig Verdrietig Verdrietig

pepper
Berichten: 124
Geregistreerd: 28-02-01
Woonplaats: werkendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 15:28

of je het circus leuk vind is een kwestie van smaak.
of er dieren mishandeld worden? Misschien in die kleine dorps circusjes in het oostblok, maar in een nederlands beroemd circus als circus herman rens?
lijkt me niet dan zou zo'n circus de deuren kunnen sluiten op het moment dat dat aan het licht komt,en aangezien herman rens al een poosje mee draait schat ik die kans op nihil, dieren horen in het wild? een korzichtige reactie van een paardrijdster, en kom dan niet van mijn paard heeft het goed en ik ben heel zorgzaam etc, etc, ik heb nog nooit een wild paard met een zadel op zijn rug gezien. ik veroordeel dat niet hoor, begrijp me goed, maar je moet niet met 2 maten meten en een circus daarom veroordelen, hetzelfde kan je zeggen over een dierentuin. het is puur voor vermaak, las ik ook in een reactie. dat is paardrijden tegenwoordig ook,en het hebben van een hond,kat of elk ander huisdier ook . kortom er is niet mis met een circus met dieren acts die tegenwoordig echt wel verantwoord zijn ( in nederland zeker althans) het is dus alleen nog een kwestie van smaak.

greetz pepper

Cowgirl

Berichten: 20145
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 16:21

ik vind een circus een beetje uit de tijd.
En dan bedoel ik de circussen waar nog 'wilde'dieren worden gebruikt.(tijgers, leeuwen ,olifanten enz enz)
Met een paarden of honden act kan ik het nog wel vinden, deze dieren zijn immers zo gedomestiseerd(hoop dat het goed is).
Ik vind een chinees staats circus wel gaaf om te zien, daar woren geen beesten gebruikt.

marije b
Berichten: 1664
Geregistreerd: 10-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-01 17:32

ik vind een circus 10 x niks!
die beesten horen in het wild thuis niet in een vermaaktent(whatever)
ik vind het niks!

LadyMadonna

Berichten: 56565
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-11-01 23:26

marije, lees de reactie van pepper nog eens, en oordeel dan nog eens....

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 08:20

Wat een naiviteit om te denken dat het er in een nederlands circus anders aan toe zou gaan Frusty

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 08:22

Ik vind (een goed!!!) circus heel leuk. Wat betreft de wilde beesten sluit ik me bij Pepper aan. Dan moet je ook je paard loslaten op de Steppe, en al helemaaaaal geen Boktmeetings in Artis doen want dan is Artis ook te zielig om waar te zijn.
De grotere circussen met bepaalde diersoorten doen trouwens ook regelmatig mee met fokprogramma's, in samenwerking met dierentuinen en reservaten. Is heel belangrijk voor het in stand houden van bepaalde diersoorten.

Oh ja, m'n favoriete onderdeel in het circus is de olifantenact, helemaal geweldig als ze achter elkaar aan lopen met het staartje van hun voorganger in hun slurf *LOL*

Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 10:21

Twee jaar geleden hadden we het Amerikaans Circus in Assen. Daar hadden ze drie ringen. In de een vier witte paarden, in de ander vier zwarte paarden en in de derde vier bruine. Dat leek hardstikke mooi. Was alleen jammer dat er tussen de bruine 1 zat die sloeg naar z'n collega's. Hij had ook al een muilkorf om. Meestal is het circusleven geen vetpot, het zal wel teveel geld en tijd kosten om zo'n paard te vervangen en een nieuwe op te leiden... Bij de Russen was het wel erg: daar liep in de pauze iemand met een aapje rond. Kon je mee op de foto. En dan die typisch Nederlandse reacties: "ach wat zielig, nee hoor, dat doen we niet!" En voor een knaak kon je achter in de stallen kijken. Alles om nog maar een beetje te verdienen. Circus? Van mij mogen ze. Hardstikke leuk. Het is alleen zo jammer dat de dieren net zo goed lijden onder de armoede bij sommige circussen. En zij kiezen zelf niet voor het circusleven.

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 11:14

De dieren vertnen hun kunsten voor ons vermaak maar ik wordt er eerlijk gezegd alleen maar verdrietig van Verdrietig Voor mij geen circus met gedresseerde dieren dus.
Wat wel vreselijk leuk is is het Chinees staatscircus. De enige 'dieren' die ze daar hebben zijn draken die op ballen kunnen dansen *LOL*

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 14:20

ik vind dat tijgers en roofdieren helemaal belachelijk worden gemaakt in het circus. Ze verliezen heel hun waardigheid door met hun pootjes omhoog te moeten zitten en door een hoepel te springen. Daarbij zijn ze ook niet gelukkig als ze hun leven in een kooi moeten doorbrengen. Nope, ben er ook geen voorstander van. Kan het echt niet waarderen en zal ook niet maar het circus gaan.

Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 14:54

Mijn kinderen wilde in de lente een keer naar het circus. Na veel gezeur hebben ze mij- absolute circus tegenstander- zo ver gekregen, dat ik er met ze heen gegaan ben. Ik kon ze aan de hand van de verschillende acts, wel duidelijk maken waarom ik hier dus eigenlijk niet naar toe wil!
Zeker in de kleinere circussen , zijn de pistes behoorlijk klein. Bij het paarden-nummer dat wij bekeken, liepen 8 arabiertjes mee. Dat ging in zo´n snel tempo in deze kleine bak, dat 2 paarden bij het binnenkomen, ongelukkig door de bocht kwamen, zodat ze half over de rand vlogen. Zo ook de roofdieren, wáár kunnen deze dieren zich een beetje uitgebreid bewegen Verward In de dierentuin is het al niet groot, laat staan in de piste van het circus of erger nog, hun circus wagen !!! Ik ga iig niet meer Boos! !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

marije b
Berichten: 1664
Geregistreerd: 10-09-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 15:06

die roofdieren blijven wild stef!
paarden mischien ook wel maar ja die wilde dieren vind ik toch maar niks!
die paarden zijn mischien tam gefokt die weten niet beter maar die roofdieren weten meestal WEL beter!
ik heb er nou eenmaal MIJN mening over!

Dainese

Berichten: 91
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 16:53

Graag wil ik hier even op reageren:
Sinds 1989 worden alle circussen die Nederland aandoen gecontroleerd op dierenwelzijn door Boa Wildlife Care International. Deze organisatie werkt wereldwijd en bezoekt op de meest onverwachte momenten circussen en dierentuinen over heel Europa. Alle exotische dieren die iets mankeren worden door de specialisten van deze organisatie tevens geopereerd als dat nodig is en de meeste circussen bellen zelf als er ook maar iets lijkt te mankeren aan hun dier of dieren. V.w.b. de krokodillen; deze dieren worden absoluut niet gedrogeerd en v.w.b. de beren; die kun je heel veel leren en doen het alleen als ze er plezier in hebben. Vaak hoor je reacties van mensen die gebaseerd zijn op eigenlijk helemaal niets en jammer genoeg zijn er mensen die dat doen terwijl ze helemaal geen verstand hebben van dit soort dieren. Als je echt om dieren geeft steun dan Boa Wildlife Care, deze mensen reizen onbetaald de hele wereld af om wilde dieren in gevangenschap te redden en/of te opereren. Zij zijn de mensen die er op toezien dat ook in de trainingen geen geweld gebruikt wordt en er geen dieren mishandeld worden.

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 18:01

"dieren die hun kunsten tonen voor ons vermaak".......
Dan ben je dus ook tegen dressuur, springen, mennen, draverijen, hondenrennen, kattententoonstellingen, kippenfokkers etc etc etc. neem ik aan???? Verward

Waventy

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-11-01 18:04

ik vind een dier is geen atractie, en hoort niet in een hokje van 3 bij 3 iedere dag en dan weer verkassen.

kijk zoals onze paarden hebben een stal oke, maar meeste ook wel een wei of bak waar ze lekker in kunnen hobbelen.
Bnee het circus ga ik niet voor me lol naar toe

Z1+4 !!!!
reserve kampioen M2 dressuur!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Danoontje_, beetje22, CarolienR, Charlie_206, Deeskuh88, DewiFoto, Drunksheep, GerdaR, Googlebot, Jolienn, MarjanB, mmajar, MyChoice, purny, SaskiaB, Sharony, Suzann3, Suzie1988, theadora99, Wonderstruck, xBeauuu, Yahoo en 173 bezoekers