Drente, Friesland en Groningen...?

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-01 12:57

De laatste paar weken zit ik steeds vaker te denken om in de toekomst een klein huisje te kopen met stukje grond (voor het paard natuurlijk Haha! ) ergens in het noorden des lands. Omdat ik toch zou moeten blijven werken om mijn huis te kunnen financieren vraag ik me af hoe het zit met de werkgelegenheid in de noordelijke provincien? Is dat echt zo bar gesteld? En wie hebben bv. die sprong wel gewaagd om zich totaal ergens anders te vestigen?


greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-01 13:06

Vrienden van ons hebben die grote sprong gemaakt. Ze woonden nabij Amsterdam en zochten een boederijtje met een paar ha. land. Ze hebben in het zuiden en westen van het land gezocht maar de prijzen waren te hoog.Nabij de 2 mln. Dus toen dat niet lukte hebben wij een advertentie geplaatst voor hun. En dat had resultaat. Ze wonen nu in Ees en hebben nu een huis met een nieuwes stal en bijna 3 ha. land. Wat werk betreft dat was even zoeken, ze werken nu beide in Groningen, de een in de winkel de ander staat voor de klas. Het scheelde hun veel geld. Dit plekje koste minder dan 6 ton.

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-01 13:12

he hallo
ik heb hetzelfde ben de laatste tijd ook aan het kijken naar huizen
woon nu in amsterdam en voor het geld waar je hiet een appartement of eensgezinwoning heb heb je daar een boerderij met stallen land en een bak
maar ja het is wel in de middel of nowere
nou ja veel succes ermee
groetjes

Tender
Berichten: 2360
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-01 13:34

tja, ik heb de sprong niet gewaagd, want ben hier geboren en getogen in het noorden, maar sinds ik ben afgestudeerd (of eigenlijk al voordat ik afstudeerde) heb ik 1 maandje thuis gezeten zonder werk en dat was dan nog omdat ik niet genoeg m'n best deed, ik vond het wel prima dat maandje thuis (totdat het geld op was, hahahaha!) En ik heb geen gewilde studie gedaan (ben bioloog). Ik werk meestal "gewoon" als administratief medewerkster!

Ik denk wel dat de keuze in banen hier minder is dan in het westen, gewoon om,dat er natuurlijk weil minder is, maar als je bereid bent te werken en evt een eindje te reizen voor je werk (het werk is hier natuurlijk ook vooral te vinden in de "steden": Groningen, Heerenveen, Drachten, Assen, Emmen, Leeuwarden), dan moet het lukken hoor!

Zwelgje

Berichten: 3207
Geregistreerd: 01-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-01 13:38

Hebben mijn vriend en ik ook gedaan, alleen zijn wij niet naar het noorden verhuisd maar juist zuidelijker.
Naar België om precies te zijn. En aangezien het +/-40km over de grens bij Eindhoven is, kon ik mijn baan gewoon houden. We hebben een boerderijtje met 3 boxen en mogelijkheid tot inbouwen van nog 3, een grote buitenbak en bijna 1ha land. Het is natuurlijk niet zo luxe als op een pensionstalling met poetsplaats en 2 binnenbakken maar het is wel van jezelf. Ik ben er al heel gelukkig in ieder geval en voor hetzelfde huis met grond zouden we in Nederland bijna 2miljoen moeten neertellen terwijl we het nu voor minder dan 5 ton hebben.

MarijeR

Berichten: 23905
Geregistreerd: 20-08-01
Woonplaats: Onstwedde

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-01 13:54

2 jaar geleden ben ik met mijn ouders van Utrecht naar Onstwedde (Groningen) verhuist.
Maar wij hadden geen problemen met het werk, mijn vader zit de meeste tijd in het buitenland en ik werk vanaf huis.

Kitty

Berichten: 7531
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-01 14:37

Ik woon in het Noorden van het land en ben vanaf juli op zoek geweest naar een baan. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zo actief zocht omdat ik toch wel geld kreeg via het uitzendbureau (gedetacheerd gedurende mijn studie).
De laatste weken ben ik echt actief gaan zoeken en nu heb ik ook een leuke baan gevonden.

Misschien zou je eens de zaterdagkrant van bijv. het Nieuwsblad van het Noorden erbij moeten pakken (euh... die kun je zeker alleen in het noorden kopen?) of op http://www.nvhn.nl moeten kijken en dan klikken op vacatures. Er zijn namelijk wel vacatures, maar het ligt er gewoon aan wat voor soort baan je zoekt.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Dees

Berichten: 16602
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-01 15:01

Nou, als je in Friesland moeilijk aan een baan kunt komen in vergelijking tot de Randstad, dan is het daar echt een gekkenboel!
Er is hier in het Noorden prima werkgelegenheid, zeker langs de weg Joure/Heerenveen/DRachten/Leek/Groningen. In alle soorten werknivo's. Wat wel een beetje waar schijnt te zijn is dat de lonen hier iets lager liggen. Maar daar staat weer tegenover dat het leven hier ook minder duur is. Dat begint inderdaad al meteen bij de huizenprijzen.
Tegenkant: alle grote evenementen enzo, die zijn altijd ver weg.

joyce B

Berichten: 14732
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-01 20:22

Maar je moet toch een aardig salaris hebben om zo'n huisje (vaak en opknapper als het beneden de 5 ton is) te kunnen bekostigen, of al een aardig begin bedrag hebben!
En rond de grotere plaatsen liggen de prijzen toch vaak wel redelijk hoog hoor!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie