'Nauwelijks genoeg dierenartsen voor inentingen'

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34698
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-01 16:18

Uitgegeven: 5-4-2001 15:23 door nu.nl/nieuws

DEVENTER - De grenzen van de capaciteit van de Gezondheidsdienst voor Dieren in Deventer raken zo langzamerhand bereikt. Het wordt steeds moeilijker dierenartsen te vinden die de massale inentingen op de Veluwe kunnen uitvoeren. Zoals het nu loopt, kunnen alle dieren dinsdag of woensdag zijn ingeënt."De rek is er wel zo'n beetje uit", zegt directielid P. de Leeuw van de Gezondheidsdienst. De dienst heeft de handen vol aan het coördineren van de entoperatie, en het aantal dierenartsen raakt op. "Zij hebben ook in hun eigen praktijk nog werk liggen."

De gezondheidsdienst heeft dierenartsen uit het hele land naar het gebied gehaald. Dierenartsen van de RVV zijn niet bij de operatie betrokken, ook worden er geen leerling-dierenartsen ingezet.

Massavaccinatie

De Leeuw denkt meer tijd nodig te hebben voor de massavaccinatie dan het ministerie van Landbouw. Dat verwacht dat alle 115.000 dieren in het afgegrendelde gebied uiterlijk zondag geënt zullen zijn, de gezondheidsdienst hoopt dinsdag of woensdag.

Ook over het aantal vaccinatieteams is onduidelijkheid. De gezondheidsdienst zegt dat er 120 op pad zijn, het ministerie van Landbouw heeft het over 160. Zij enten niet op zondag.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie