Getsie, poes plat..... (+ laatste update)

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dees

Berichten: 16605
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-01 09:30

Tja, vraag niet aan mij om op je dieren te passen als je even weg moet voor een paar dagen.....
Ik zorg dus voor pony, konijnen en katten van buren van me, ze zijn een paar dagen ver weg wegens een ernstige ziekte in de familie. Nu is een van hun twee katten aangereden, hij ligt dus nu langs de weg.....dood.....

Wat moet ik nu? Moet ik ze bellen? Wat kunnen zij er nu nog aan veranderen, het is ook niet iets waarvor je halsoverkop thuiskomt, toch?
Moet ik poes laten opruimen, of moet ik hem bewaren voor als ze over anderhalve dag thuiskomen, zodat ze afschied kunnen nemen. Poes is al twee dagen niet meer, ik vond hem vanmorgen...
Hoe moet ik het ze vertellen? Ik vind het zo ongelooflijk sneu, helemaal al omdat de reden van hun reis ook niet echt leuk was....
Iemand ook zoiets meegemaakt? Wie heeft er nog een tip?

_________________
... ze bokt anders nooit hoor...!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Dees op 2001-11-23 09:30 ]</font>


Zwelgje

Berichten: 3207
Geregistreerd: 01-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 09:35

Ik zou de kat wel even laten liggen, inpakken en koel leggen. Dan kunnen ze evt. nog afscheid nemen. Ik zou ze niet bellen als ze al afscheid moeten nemen van een familielid. Is vervelend maar can happen. Ziet de kat er nog een beetje uit of is ie aan gort gereden (sorry voor de woordkeuze)???
Als hij niet zo mooi meer is kan je hem evt. toch maar beter opruimen.

Dees

Berichten: 16605
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-11-01 09:39

TJa, wat is niet zo mooi, de voorkant is erg open ter hoogte van de borstkas en er is wel wat uit het lichaam gesprongen dat erbinnen in hoort te zitten. Verder, rug en pootjes en ook bovenkant koppie zijn nog redelijk in tact. maar het knappe is er wel af....
Ik twijfel zo, want ze hebben me op het hart gedrukt te bellen als er wat was....en nu is er wat.... toch, dat telefoontje zal niets helpen voor poes, het maakt hun laatste dag in de VS (daar zijn ze) wel een heel stuk naarder.....
Poes op een koele plaats bewaren is wel mogelijk... ik ken die mensen eigenlijk niet goed genoeg om in te schatten of ze dat wel fijn zouden vinden......
*buit op onderlip van twijfel*......

Uniek

Berichten: 404
Geregistreerd: 03-06-01
Woonplaats: nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 09:44

Ik zou zeker niet bellen als ik jouw was. Dan zitten ze hun hele terug reis met dat gevoel in hun maag dat hun kat dood is.
En ik denk dat je hem beter kunt begraven. Aan gezien hij er al 2 dagen ligt is het niet erg lekker enzo.

Barbara

Berichten: 437
Geregistreerd: 27-02-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 09:58

Ik zou de kat ergens begraven en er iets opzetten zodat de eigenaren er nog wel heen kunnen om afscheid te nemen.

Veel succes

Dieren zijn dieren, mensen die zich gedragen als dieren zijn beesten!!

Gast912
Berichten: 8730
Geregistreerd: 31-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 10:16

bewaar de kat in de diepvries, zo blijft hij be best. De eigenaren kunnen later altijd nog belsuiten hoe ze afscheid willen nemen van hun kat.
ik zou ze niet bellen. Ze kunnen nu niets meer voor hun kat doen Verdrietig
Sterkte er mee.

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 10:45

Informeer eens bij je Da of dierenambulance voor de mogelijkheid om de kat te bewaren. Daar schijnen inderdaad speciale diepvrieskisten voor te zijn... gruwelijk idee, maar in dit geval de beste optie denk ik.

Trouwens erg akelig voor je, dat dit nu net moet gebeuren als jij op het dier past....

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 11:55

In dit geval heb je gezien dat de poes is overrreden, maar hoe vaak gebeurt het dat hij helemaal niet meer opduikt en zomaar verdwijnt? Die onzekerheid is voor menig dierenbezitter nog erger dan te weten dat hij dood is. In dit geval weten ze dat hij er niet meer is. Ik zou ze alleen het niet aan willen doen om het diertje nog te zien, laat ze de poes in herinnering houden zoals hij was. En ik zou niet bellen, het verandert toch niets meer aan het feit, en verpest hun laatste dagen daar. Ze krijgen het dan wel te horen als ze thuis komen.
Ik denk dat ze bedoelen met "laat het ons weten als er iets is" als er bijvoorbeeld ingebroken zou worden in huis, het dak erafwaait, of de boel in de fik vliegt. Dat zou voor mij een goede reden zijn om te bellen (verzekering bijv. moet in zulke gevallen altijd meteen ingelicht worden).

Prima

Berichten: 6024
Geregistreerd: 12-08-01
Woonplaats: Bussum & Harskamp :D

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 12:55

IK zou zeker bellen. Dan kunnen ze zich voorbereiden op het feit dat als ze thuis komen, de kat hun niet zal begroeten. Ik zou het ook niet leuk hebben gevonden als ik het pas zou weten als ik thuis kom. Maar dat zal in mijn geval zo zijn. Ook zal ik hem niet in de vriezer gooien. Legger afscheid nemen van een bevroren kat. Bel de dierenambulance en zij voeren het beestje af. In mijn ogen is dat het beste wat je kan doen. Zo zou ik het hebben gedaan. Bovendien als je ze belt, dan kunnen zij beslissen of ze het beestje nog willen zien of niet.

succes

~het komt uit de lengte of uit de breedte~

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 13:32

Pfoeh, zou je graag willen adviseren maar ik zou niet weten waar je het beste aan zou doen. Inderdaad die kat koelen zodat ze er nog afscheid van kunnen nemen. Het is knap banketstaaflig dat het zo gebeurd is. Het is precies waar ik bang voor ben als ik terug kom van vakantie, dat mijn hondje iets is overkomen.

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 16:31

Ik zou zeker bellen, vooral als ze je dat op het hart hebben gedrukt. Anders is de schok als ze thuiskomen nog groter, omdat ze het niet verwachtten.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 16:37

Ik zou bellen. Het is l*llig om te horen als je in Verweggistan zit en niets kunt doen, maar ik heb zelf zo'n situatie meegemaakt vanuit het perspectief van de vakantieganger, en ik kan je vertellen dat ik laaiend zou zijn geweest als ik pas na thuiskomst had gehoord dat mijn lieve beestje er niet meer was geweest (en zelfs al 'opgeruimd'). Net of het dan niet belangrijk genoeg zou zijn om het me te vertellen. Geen verwijt naar jou toe hoor, maar gewoon een tip om ze toch maar ff te bellen, ze hebben je tenslotte op het hart gedrukt om het te laten weten als er wat is en dit lijkt me reden genoeg...

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Dees

Berichten: 16605
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-11-01 09:19

Vandaag komen ze thuis...dit is hoe ik het heb gedaan....

Ik heb ze niet gebeld. Ik kan geen inschatting maken over hoe emotioneel hun visite naar de VS is geweest.. het gaat om een terminaal ziek familielid, het is waarschijnlijk de laatste keer geweest dat ze die zien....Ik wilde het afscheid niet verstoren met de mededeling dat poes niet meer leeft..... Daar heb ik heel goed over na gedacht, ik kan het later uitleggen, ik schat in dat ze het gaan begrijpen.. (hoop het maar)....

Poes heb ik zelf maar in een doosje gedaan. Als ik hem zou hebben laten opruimen was hij zeker weg, poes ligt nu dus in het doosje in een oud tuinhuisje achter op het erf. Nu kunnen ze er nog afscheid van nemen mocht dat wenselijk zijn. Vinden ze dat vreselijk, dan kan ik het doosje zo weghalen en opruimen.
In de hal heb ik een bloemetje neergezet (was ik toch al van plan) met Welkom Thuis en een handgeschreven kaartje waarop ik beschrijf wat er met poes gebeurd is. Ik kan er helaas niet bij zijn als ze thuiskomen, en dat is dus inderdaad wat banketstavig. Ik weet ook niet precies hoe laat ze thuiskomen.
De andere poes heb ik sinds gisteravond lekker opgesloten in de bijkeuken, die is er dus nog (jeetje, dat zal je nog een keer gebeuren ook....), en die begroet hen vast heel vriendelik bij binnenkomst.
Het is allemaal erg vervelend. Vanmiddag uit mijn werk ga ik er meteen langs. Ze zullen nog wel veel vragen hebben.....

Manon

Berichten: 5495
Geregistreerd: 25-06-01
Woonplaats: IJsselstein

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-11-01 17:24

Als je hem wilt bewaren, moet je hem idd invriezen. Gewoon een paar plastic zakken eromheen, dan merk je niks van (wij hebben ook vanalles in de vriezer liggen)

Ik heb zoiets ook een keer gehad. Ik moest op de kat van de buren letten, en die werd toen ook overreden. Naja, kan gebeuren, het is ook heel vervelend maar het is gewoon niet anders. Ik heb de buren toen niet gebeld en daar waren ze toen wel blij over, anders had het hun vakantie een beetje verziekt.

Dees

Berichten: 16605
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-11-01 09:28

DE familie is terug... en ze waren heel verdrietig dat poes er dus niet meer was. Gelukkig konden we hem nog begraven (ben ik even blij dat ik hem zelf heb opgepakt) en dat was wel eventjes heel triest. Dat weer ook erbij...
Goed, poes zijn lievelingsvoer er bij in, een tekening, wat bloemetjes en dan wat aarde erover. Toen nog wat bloembolletjes ....

Lief he?! Vond het toch wel heel ontroerend...
Ik weet nog hoe mijn kat op een dag dood in de gang lag (hartaanval), ik heb toen een hele week met rode oogjes rondgelopen, wat was ik verdrietig.... Zo zal het hun ook wel vergaan, maar ze hebben wel afscheid kunnen nemen, dat is dan toch nog iets positiefs....

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-01 09:42

Pfoeh, hoe hebben ze het opgevat toen je het slechte nieuws vertelde?

Dees

Berichten: 16605
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-11-01 10:48

Nou, ik had dus een kaartje neergelegd..maar die hebben ze niet direct bij binnenkomst gezien. Ze hebben nog om poes gezocht, moeder had het doosje nog wel zien staan maar heeft er (gelukkig) niet ingekeken om te zien wat het was....

Moeder en de oudste dochter (18)moeten even weg en laten de jongste dochter (12) alleen thuis. Raad eens wie het kaartje vind....
Welnu, kort nadat ze het kaartje had gelezen stap ik binnen om te kijken hoe het gaat. Arme meid helemaal in tranen, heel verdrietig. Ze had haar moeder net gebeld over het kaartje, die kwamen ook heel vlot terug. Het was de lievelingskat van de oudste, maar die hield zich wel heel flink (te flink, naar mijn smaak....). Ach, ze hadden dus al een hele nare terugreis gehad, dus dit was wel allemaal heel veel ineen keer...dus er was veel verdriet.
Niet een die mij een verwijt maakte ondanks het verdriet en de vermoeidheid (ik kon er dan ook werkelijk niets aan doen, maar als je zo overbelast bent als zij waren, zeggen de meeste mensen wel iets waar ze rationeel niet helemaal achter staan... het had me dus niets verbaasd...)
Ze waren (geloof ik) toch wel blij dat ik niet had gebeld, dat was nog veel naarder geweest omdat ze daar ook al zaten met dat onvermijdelijke afscheid van dat familielid....

Welnu, geen van de drie vrouwen kon het aan om poes werkelijk te zien, laat staan over te leggen in het grafje. ik ben gebleven om dat voor ze te doen, voor mij was het toch minder emotioneel, en als het mijn kat betrof zou ik ook graag willen dat iemand dat voor me zou doen...
Het was een triest moment, er was geen positieve manier om die mensen te vertellen dat hun kat dood was gereden. Ze hadden achteraf al heel vaak gedacht dat juist die kat eerdaags onder de auto zou komen...maar dat is een schrale troost. Het was een hele zware dag voor hen, heel sneu....

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-11-01 11:45

toch fijn dat je achteraf nog goed hebt kunnen handelen. gelukkig hadden ze het ook al ingecalculeerd. Aan de andere kant raar. Ik zit zelf altijd erg in zak en as als ik een dier verlies. Daarom wil ik dat koste wat kost voorkomen, waarom hielden zij de kat dan niet binnen?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Barbara_, _Inge, Apacheshadow, Baileyi, Felicxa, Fennadev, Frummels, Googlebot, kionasuppie, laran, Licor, MissJeanny, Noor17, Roosje1993, simoneeee, steeffie, Supertje, Valanee en 133 bezoekers