Rot ogen

Moderators: Murthul, Dani, Leo, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-01 10:09

Ik baal van mijn ogen.

Ik heb een klein jaar zachte lenzen gehad. Toen kreeg ik last van mijn rechteroog. Mijn oog werd rood zodra ik mijn lenzen in deed. De opticien kon niks vinden dus ben ik naar de oogarts gegaan. De oogarts adviseerde om harde lenzen te laten aanmeten bij de contactlensspecialist in het ziekenhuis. Dat heb ik gedaan na een geadviseerde rustperiode van 3 maanden. De lenzen zijn aangemeten, speciaal op maat gemaakt want ik heb een afwijkende vorm van de bolling van mijn oogjes. Maar goed die lenzen gaan dus ook niet. Ik word helemaal gek als ik de lens in mijn rechteroog doe. Weer een rustperiode genomen. Opnieuw proberen en proberen maar het gaat gewoon niet. Mijn oog wordt knal rood, doet zeer, traant verschrikkelijk en het duurt een paar uur nadat ik de lens heb uitgedaan voordat ik weer scherp kan zien met dat oog. Dus ik ben weer terug gegaan naar de oogarts. Die heeft nu geconcludeerd dat mijn rechteroog flink overgevoelig is en dat zal waarschijnlijk niet meer overgaan aangezien ik op mijn 18e ook harde lenzen heb gehad en dat ging ook niet goed. Nu moet ik een jaar wachten en dan kijkt de oogarts volgend jaar weer. Maar ik moet niet verwachten dat ik dan wel lenzen in kan.
Ik baal er zo van omdat ik met lenzen gewoon een stuk beter zou kunnen zien. Met lenzen zou ik bijna 100% scherp kunnen zien en met mijn bril haal ik net met moeite de kijktest vor je rijbewijs. En als ik moe ben zie ik nog minder. Ik wil straks weer gaan lessen (voor mijn rijbewijs) maar ik voel me helemaal niet veilig in de auto, ik heb zo'n moeite met het lezen van de borden dat ik andere dingen niet zie of pas laat kan invoegen. Op de fiets zit ik al vaak onhandig te doen omdat ik niet goed kan inschatten of ik kan oversteken.
En ik vind een bril bij mij niet mooi staan ook en het is onhandig. Dat kreng staat altijd scheef en Pablo hoeft me maar weer per ongeluk een kopstootje te geven en ik kan mijn bril weer gaan zoeken in het stro.
IK WIL LENZEN verdorie! Mijn linkeroog kan trouwens wel een lens verdragen maar daar haal ik het niet mee omdat mijn rechteroog juist het slechtste oog is.
En een laserbehandling is ook geen optie omdat mijn cilindrische afwijking te groot is.

Er zijn ergere dingen in het leven maar ik baal hier wel flink van. Die lenzen waren nog duur ook (600,-) en ik kreeg niets vergoedt met mijn studentenpakket.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore


Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 10:25

pfft wat balen zeg!
Da's echt minder. Boos!
Ik heb ook een poosje overgevoelige ogen gehad, toen kreeg ik andere lenzenvloeistof en was het over.
Dat zal het bij jou wel niet zijn, te simpel gedacht waarschijnlijk.
Succes!
Groetjes Petra

:evaw:

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-01 10:34

Ik heb ook al verschillende soorten vloeistof gehad. Ook een heel duur speciaal merk wat echt super anti-allergisch was.

Wel fijn dat het bij jou wel weg is gegaan.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

Karin

Berichten: 61814
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 15:54

Katrien, ik zou me idd ook doodongelukkig voelen zonder mijn lenzen. Heb ze inmiddels ruim 12 jaar en ik zou niet meer zonder kunnen. Net als jij heb ik ook veel problemen met kijken als ik een bril op heb, en die problemen trekken echt niet na een paar uur weg. Met lenzen ben je zoveel vrijer, zo veel minder beperkt in je zicht, vooral in het verkeer. Bah, rot dat dit jou nu weer net moet overkomen. Ik hoop voor je dat het echt maar van tijdelijke aard is en dat je zo snel mogelijk weer op lenzen over kunt gaan, want ik kan me goed voorstellen dat dit NIET LEUK is (en dat is nog zacht uitgedrukt). Sterkte meisje!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 16:06

poedersuiker voor je, Als ik met een bril over straat ga voel ik me echt lopen dus ik snap hoe je je voelt.


Is het geen optie om een lens in te houden? Of is dat heel slecht voor je ogen. doe ik ook regelmatig als ik last heb één oog

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 16:09

Ik kan me voorstellen dat het ontzettend vervelend is! Je bent ook zo afhankelijk van je ogen.

Ik heb dan geen lenzen of bril, maar altijd veel problemen met mijn ogen gehad. Het begon toen ik 12 jaar was, toen kreeg ik een ontsteking aan een oog en dat is nooit meer helemaal goedgekomen. Ik heb gemiddeld de helft van de maand ontstoken oogjes en kan ook niet goed tegen make-up (niet dat ik me daar iets van aan trek). Verder krijg ik door de hele dag naar een monitor te zitten turen, allemaal vlekjes voor mijn ogen. Ik heb inmiddels een aantal vaste, die niet meer weggaan. Waar ik ook kijk, overal zitten die vlekjes het beeld te verpesten! Verdrietig

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Maaike

Berichten: 11577
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 16:14

ik heb wel een bril, maar wil ooit lenzen. helaas moet ik ze zelf betalen en daar heb ik nu echt geen geld voor. heb ook geen last van mn bril gelukkig.
maar kan me goed voorstellen dat je ervan baalt hoor!!! wat s*** dat er niets aan te doen is he. hopen dat er nog ooit een oplossing komt

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Felice

Berichten: 3096
Geregistreerd: 04-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 17:44

wat irritant voor je! echt stom dat je nu helemaal niks kan doen!
ik heb ook een bril maar ik wil hem niet op doen. ik weet nog niet of ik lenzen mag maar ik hoop het wel... ik heb het namelijk echt nodig.
ik krijg alleen van een bril hoofdpijn als ik hem te lang op heb. ook al zo stom

Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind.

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-11-01 18:31

Fijn dat jullie snappen dat ik het zo vervelend vind.

Met al die rampen op de wereld vind ik mezelf een beetje een aansteller dat ik zo over mijn ogen zeur. Maar ik baal er zo van, met mijn bril zie ik gewoon niet goed. Ik verwacht niet meer dat het over gaat omdat ik altijd last heb gehad van dat oog met lenzen. En mijn moeder kan ook niet tegen lenzen of make-up rond haar ogen dus ik zal het wel geerfd hebben maar zij ziet wel goed met een bril.

Na ja ik moet me er maar bij neerleggen dat ik het met geen superscherp zicht en een bril zal moeten doen. En wie weet wat ze in de toekomst nog ontwikkelen.

Bedankt voor jullie reacties!

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-01 21:29

Ik heb ook al van die rotogen..... Draag dus een bril met sterkte +0.5 en een hele hoge cilinder in beide ogen. Dat terwijl ik eigenlijk een bril met sterkte van ca -1.5 moet hebben voor beide ogen. Maar mijn pulillen accomoderen niet goed, kunnen dus niet goed de overgang van dichtbij naar veraf aan, en andersom. Heeft de oogarts ca 3 jaar terug een test gedaan. Moet ik wrsch als kind zijnde een lui oog hebben gehad, maar daar is nooit voldoende op gereageerd. Zit ik nu met de gebakken peren. Kreeg ik druppels in mijn oog waardoor de pupilspiertjes niet werkten hebben ze op die manierde optimale bril opgemeten en daar loop ik nu dus mee. Kortom: ik heb een bril, waar ik meer mee zie als zonder, maar eigenlijk omvoldoende om veraf scherp te zien (is soms echt gevaarlijk in de auto!).

'k Heb het daarvoor een tijdje met lenzen geprobeert. Die man scheen eerst met een lampje in mijn ogen (?) maar aangezien ik heel snel traan, leek ik echt eenhuilebalk. Eigenlijk moest ie daarna de hoeveelheid oogvacht opmeten, maar dat was dus niet zinnig na al dat getraan. Toen de lenzen gekregen, eerste dag een uurtje en dan elke dag een uurtje langer. Bij 3 a 4 uur hield het bij mij al op. Dan kreeg ik al ontzettend rode ogen en tranen en jeuk. Heb dat een week volgehouden, maar aangezien ik door die hoge cilinder ook niet kan hebben dat de lenzen gaan draaien (en dat dus geheit gebeurt als je tranen hebt en die wegwrijft, en dus door die gedraaide lenzen koppijn krijgt) snap je wel dat ik blij ben dat ik mijn brilletje weer op heb......

Klijn

Berichten: 5566
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Schaijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 09:16

Jeetje wat rot

Ik heb ook slechte ogen ik heb -5,5 maar ik heb lenzen van die harde die vaak prikken en als er iets in komt gaan ze helemaal tranen Verdrietig

mirkip

Berichten: 6392
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: (Oost) Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 09:48

ik kan ook waarschijnlijk alleen maar een bril, omdat ik een lichte afwijking met de coordinatie van mij ogen heb. Maar ik heb ook niet zo'n hele grote sterkte -1.5. dusseh ik kan ook zonder bril nog wel vanalles onderscheiden.

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-11-01 13:03

Citaat:
Toen de lenzen gekregen, eerste dag een uurtje en dan elke dag een uurtje langer. Bij 3 a 4 uur hield het bij mij al op. Dan kreeg ik al ontzettend rode ogen en tranen en jeuk.

Klinkt heel bekend... ik mag eigenlijk ook geen lenzen meer in (door hoornvliesontsteking), maar omdat ik gewoon sch**t-ziek wordt van een beslagen bril met rijden en regendruppels waardoor je gewoon nix meer ziet heb ik nu dan toch met rijden een paar uurtjes mijn lenzen in (daglenzen; als ik ze in heb gehad gooi ik ze meteen weer weg). Als ik thuiskom doe ik ze meteen uit, blijkbaar is de lucht in huis te droog ofzo, als ik ze binnen in laat krijg ik meteen last.
Heel vervelend als je van die ogen hebt die niks kunnen verdragen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, BingBot, chocky84, Googlebot en 34 bezoekers