Let op! Vervoersregel is wrs. tijdelijk!

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-01 22:29

Deze versoepeling van de vervoersregel is in principe voor 30 uur en wordt mogelijk daarna weer afgeblazen.
Dus als je je paard wilt/moet vervoeren, is het verstandig dat binnen 30 uur na 16.30 uur op 04-04 te doen. Mogelijk (is dus niet zeker!) mag het daarna weer niet meer!

Ik heb vanavond onze nieuwe stalgenoot opgehaald met de veewagen, zij zou al eerder bij ons komen, maar toen werd uitgerekend 1 dag van te voren het vervoersverbod afgekondigd Boos! . Maar nu is ze er gezellie! *LOL*

Groetjes, Sonja.


Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 08:52

Ik hoop dat ze het zo houden.....ik heb gisteravond de RVV maar gebeld want ik snapte dat bericht echt niet helemaal. Wij mogen dus gewoon weer met de trailer rijden. Ga vanmiddag wel wer even bellen voor hoelang dit nou precies gaat gelden, want als ik een keertje in de manege mag rijden daar heb ik natuurlijk ook niet zoveel aan....het is in elk geval een stap in de goede richting.

grtx, Rieja

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 10:23

Rieja, even een vraagje over 'het in de manege rijden'...: als ik van onze boerderij met Pie naar de manege ga om te rijden/lessen dan mag dat. Pie staat echter vlak naast schapen van de buren, hij ontmoet op de manege andere paarden die van boerderijen komen, oftewel 'samenscholing'. Dan gaan Pie en ik weer terug naar huis. Volgens mij is dit nog wel verboden. Het 'bij de manege even lessen' wordt nog steeds gezien als 'samenscholing', en dit is niet toegestaan, of heb ik het nu fout?
In elk geval mag iemand die zijn paard van een pensionstal met ook evenhoevigen naar de manege wil VERHUIZEN dit wel, omdat dit paard dan op de manege blijft en niet meer terug gaat naar de pensionstal. Maar of 'samenscholing' mag? Denk het niet omdat paarden elkaar kunnen besmetten en ze nemen het dan weer mee naar huis toch? Wie weet of het mag? Groetjes, Dorine.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-01 10:31

Hai Dorine,

Als ik jou was zou ik gewoon even bellen met de RVV om het zeker te weten (0800-1556).
In het clubkrantje van onze vereninging stond een brief van het ministerie waarin volgens mij AFGERADEN werd lessen (=samenscholing) te geven maar niet verboden.

Ik weet het niet zeker.
Als ik naar de manege ga rijd ik daar gewoon voor mezelf, er is dan in zekere zin een kans dat er ook iemand anders is, samenscholing dus....maar aangezien er nog steeds vervoersverbod is voor paarden die van bedrijven met evenhoevigen komen, maakt het volgens mij niet uit.
Dattie naats de schapen van de buren staat, dat maakt volgens mij ook niet uit, jullie hebben zelf toch geen evenhoevigen?

hee grtx, Rieja


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kaulitz, Kimberley_, MissBambi en 42 bezoekers