theorie examen rijbewijs

Moderators: Murthul, Dani, Leo, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-11-01 17:31

deze week heb ik mijn theorie examen!! Enne eigenlijk heb ik nog niet zo veel gedaan. Mijn rij-instructeur zegt dat je het boekje uit je hoofd moet kennen nou dat weet ik dus nog lang niet. Ik weet het allemaal ongeveer wel een beetje, maar dat is dus niet genoeg?

Hoe ging dat bij jullie?
Heb je lang geleerd en kende je het echt uit je hoofd? En had je hem in 1 keer?

Party!! Party!! Party!!


greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-01 17:34

Nou ga dan snel even leren joh, kun je het nog een beetje bijspijkeren. Doen hoor.

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-01 17:35

Ik leer snel en dacth ook: oo dat doe ik ff... Not, zes foutjes. De volgende keer heb ik elke week geleerd (uurtje per week ong) en toen had ik 0 fout. Je mag nl maar 5 fout hebben. En ze stellen echt vreselijk ondubbelzinnige vragen. Je moet de vraagstelling dus goed oefenen (als je ze allemaal 1x gedaan hebt wéét je t nog niet, en je moet ze echt 'begrijpen')...
Echt heel poedersuiker vond ik t. Ik zou maar heel hard gaan blokken als ik jou was! Boek uit je hoofd kennen is NIET overdreven... Frusty Ik vond t heel poedersuiker, en iets heel anders dan school, allemaal k*t regeltjes enzo... Nah, not my favourite!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Marielle2
Berichten: 32
Geregistreerd: 18-09-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-01 17:36

Hoi

Ik weet niet hoe jij leert, maar ik heb anders wel een tip. Ga naar http://www.theorieles.nl en doe daar een paar oefenexamens! Je kunt je nooit goed genoeg voorbereiden! Je ziet welke vragen je fout hebt gedaan en je krijgt daar dan ook uitleg over! Je krijgt per vraag een afbeelding en die knopjes waar je op moet drukken! Net alsof het echt is!

Groetjes!

akerna

Berichten: 3769
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: apeldoorn!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-01 18:07

probeer inderdaad oefenexamens te maken. en let heel goed op bij het examen. alleen naar het plaatje kijke nwat er op staat en niet denken, ja maar hier kan nog een bord staan ofzo. en goed naar de dvraag luisteren.
en proberen niet te zenuwachtig te zijn. ik heb het ruim een week geleden gedaan en had 2 foutjes.
en op zich heb je redelijk wat tijd om je antwoord in te drukken en je kunt je antwoord binnen de tijd ook nog veranderen. (bij mij iig wel zo)

liever eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen!

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-11-01 18:09

weeeh 10 fout!!! Huilen nou dat wordt wat, maar bedankt voor de tip marielle!
En Laui ik dacht dus precies hetzelfde, leren voor school gaat goed, dus ik dacht dat dit ook wel moest lukken, shihit!!! Boos!

liberty

Berichten: 17222
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-01 18:15

ik heb er 2 keer overgedaan, het was nie makkelijk!! Frusty voor mijn praktijk was ik gezakt Boos! 10 december weer *LOL*

gr linda Lachen

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

Karin

Berichten: 61814
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-01 18:20

Ik hoorde er destijds heel verschillende verhalen over. De een zei dat het heel simpel was en dat je het zo kon halen, de ander zei dat het vrij pittig was. Ik heb uiteindelijk het zekere voor het onzekere genomen en een cursus van een halve dag gedaan (3 uurtjes) en 's middags examen. Voordeel van zo'n cursus is dat je niet alleen hoort óf iets goed of fout is, maar ook waarom. Of is dat op die internetsites inmiddels ook zo? Ze verwachtten toen wel dat je van tevoren het boek had doorgenomen. Ik ben in één keer geslaagd met 2 fouten, je mocht er toen nog 7 hebben.

Overigens zat er toen in mijn groep een meisje dat totaaaaal geen inzicht had in verkeersregels. Voetganger wil oversteken vanaf de stoep (haaks op de auto), moet je hem voor laten gaan? 'Ja, want de voetganger komt van rechts', dat soort dingen... En niet één keer, maar elke keer weer. Meisje is uiteraard dik gezakt voor haar theorie, vraag me af of ze het ooit gehaald heeft, en haar praktijk natuurlijk ook...

_________________
<FONT COLOR="DARKBLUE">Als liefde het antwoord is, kan de vraag dan nog even herhaald worden?</FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Karin op 2001-11-18 18:22 ]</font>

kaj

Berichten: 3751
Geregistreerd: 08-10-01
Woonplaats: Huissen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-01 18:30

Ik heb zelf twee keer theorie examen gedaan. Niet omdat ik gezakt was maar omdat mijn theoriecertificaat verlopen was.

Ik vond het eigenlijk heel simpel. Ik heb het dus twee keer gedaan en ben ook twee keer geslaagd.

Ik was laats met iemand mee aan het kijken die aan het leren was en ik had de meeste vragen nog steeds goed.

Waar je vooral op moet letten is inderdaad een bepaalde vraagstelling. Bijv. Mag je ....... En niet moet. Veel dingen mogen wel maar zijn niet verplicht. Ik heb alleen wat vragen van tevoren geoefend. Waar de laatste keer bij mij (twee jaar geleden) veel vragen over waren was het milieu-aspect. Zo van je rijdt met het raam open heeft dit invloed op het brandstofverbruik enz.


Veel succes ermee in ieder geval!

Groetjes Kim

ikke

Berichten: 27297
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-01 18:38

B rijbewijs nog op de oude manier, meerkeuzevragen en invullen op een papiertje, oei antiek *LOL* Dat was ook in 1983, ik ben een van de laatsten der Mohicanen die E er nog gratis bij kreeg. Januari en februari 1984 waren overgangsmaanden, toen mocht je kiezen welk rijbewijs je nam, het oude dus *LOL* *LOL*
Maar echt moeilijk vindt ik het niet. Voor C moest ik wel de nieuwe methode, met dia's doen, nou drie foutjes, waarvan twee door foute registratie, te vroeg gedrukt. Voor C-E hoefde ik zelfs helemaal geen theorie. Geldt ook voor B-E?

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-01 18:55

theorie-examen is goed in 1x te halen maar............... je moet er wel echt wat voor doen!!! Denk er niet te makkelijk over. Alles een beetje weten is echt niet genoeg. Onderschat het niet.

Veel oefenen, inderdaad ook op de vraagstelling. Dan leer je ook letten op van die banketstaaflige details (bordjes met een plaatsnaam erop in een hoekje van de foto, maar het is dus wel binnen de bebouwde kom dan, als je dat een paar keer geoefend heb dan herken je dat soort dingen)

In de bibliotheek hebben ze vaak ook cd-roms met oefenvragen. Ik had toen van mijn rij-instructeur een boek geleend met iets van 400 oefenvragen. Die heb ik een paar keer gemaakt, zorgen dat je het begrijpt, anders opzoeken in je theorieboek. Ik vond zelf het oefenen van zoveel mogelijk vragen de beste manier (na het leren van het theorieboek), veel vragen komen steeds weer terug, misschien met een andere kleur auto, maar het principe is hetzelfde. En als ik een keer iets fout gedaan heb, vergeet ik het daarna zelden!

Ben in 1x geslaagd met 2 fout.

Het is dus echt goed in 1x te halen, maar dat gaat niet vanzelf. De meeste mensen zakken de eerste keer omdat ze het onderschatten. Zonde van het geld. Rijles is al zo duur.

Nulla tenaci invia est via

Death_Squad

Berichten: 2203
Geregistreerd: 19-04-01
Woonplaats: Fysiek: 's-Hertogenbosch Hart: R'dam

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-01 19:53

Theorie B 1 fout,
Theroie C: 8.0
Theorie C:2e keer 6.5, Theorie Techniek goederenvervoer Sigaar,5 Theorie gdrvv Administratie 8.

Leren is t devies, jezelf overhoren, niet te makkelijk erover denken. Vraag of iemand die alles goed weet (iemand die er veel mee bezig is, of iemand die t net gedaan heeft, en t allwmaal weet) of hij je wil helpen.

K heb al meer malen mensen geholpen door ze ff een half uurtje het hemd van t lijf te vragen over de theorie. (en een rijinstructeur verbeterd) *LOL*

...Nightstalker...

Onbetwist de Landenspecialist bij www.vandenbosch.com !

Kinta

Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-11-01 11:24

ja, wat margreet zegt klopt idd, dan staat er bijv. zo'n bord eenrichtingsverkeer, met piepklein onderbord vrachtwagen er op!!
maar dan vragen ze of je daar links af mag, nou ja dus, maar de eerste keren lette ik helemaal niet op die onderborden!!
ik hoop dat ik het haal!! Bedankt iedereen voor de tips!

joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-01 11:31

Theorie 2 x gedaan, een keer in Nederland en een keer in Canada (Ontario). Die van Canada was te simpel voor woorden, maar een vraag fout: welke auto heeft een blauw zwaailicht:? Antwoord: een sneeuwschuiver Haha!

4leafclover
Berichten: 1037
Geregistreerd: 19-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-01 12:04

Ik had 4 oktober mijn theorie examen. Ik heb het boek eigenlijk voornix gekocht. Ik heb een cd-rom van mijn instructeur gekocht. Daar stonden examens en proefexamens op, Het boek heb ik 1 keer door gebladerd. En ik ben niet iemand die snel leert die snel iets oppakt. Ik heb geoefend met de cd rom en ik had maar 1 fout. Ik raad je aan om een cd rom te gebruiken of op internet zijn veel proefexamens te vinden. Succes!!!! Haha!

Suzanne F.

Berichten: 27607
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-01 12:09

Hahaha, ik heb er 4 keer over gedaan. Praktijk in 1 keer!! Haha!

Cowgirl

Berichten: 20150
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-11-01 12:23

ik sluit me bij suzanne aan Haha!
Ik ook in 4x theorie en in 1x praktijk.
Ach op schoool was ik ook altijd beter in praktijk dan theorie.
Maar echt leren hoor.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Baidu en 27 bezoekers