Slagerij niet meer van MKZ verdacht

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34695
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-01 13:57

gelezen op http://www.nieuwsgrazer.nl


MAREN-KESSEL - De islamitische slagerij van Van Mook in Maren-Kessel is niet meer verdacht van besmetting met mond- en klauwzeer. Dat blijkt uit een lijst die gisteravond door het ministerie van Landbouw is verspreid. In Maren-Kessel is het bericht nog niet officieel bevestigd. "Maar de vlag kan voorzichtig uit de kast", zegt N. van Casteren, bestuurslid van de plaatselijke ZLTO.

Grote stap Van Casteren zegt dat het een grote stap in de goede richting is. "Waarschijnlijk zijn de bloedmonsters van de geruimde dieren van de slachterij negatief." Maar hij weet nog niet of daarmee ook het gebied van één kilometer rondom het bedrijf wordt vrijgegeven. De Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) neemt volgens de ZLTO-bestuurder binnen enkele dagen een besluit voor heel Brabant.

Optimistisch signaal
De slachterij in Maren-Kessel is op 16 maart geruimd. Drie dagen daarvoor is het gebied rond het dorp op slot gegaan. De boeren wachten vanaf die tijd op een bericht van het ministerie. Omdat het uitbleef werden de verwachtingen steeds positiever. Volgens Van Casteren is dit wederom een optimistisch signaal.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie