Weet er iemand iets over fysiotherapie?

Moderators: Leo, Muurp, Dani, Murthul

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
HorseMoments

Berichten: 6146
Geregistreerd: 21-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-01 20:12

Hoihoi,

Ik denk erover om fysiotherapie te gaan studeren. Morgen ga ik naar een open dag maar ik vind dat daar alles in geuren en kleuren verteld wordt maar je niet echt te weten komt hoe het nu eingelijk echt is. Ik hoor dat je namelijk ook regelmatig naar een mortuarium moet om dode mensen te gaan onderzoeken etc.
Dus als je iets over deze opleiding weet!
alle info is welkom
groetjes jeannette!


Marja

Berichten: 1590
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: in de Barokshop :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-01 20:18

Ik heb een jaartje fysiotherapie aan de HvA gestudeerd. De kwaliteit en moeilijkheidsgraad van de opleiding hangt deels af van waar je hem gaat volgen.

Ik ben inderdaad een keer naar het mortuarium geweest voor een anatomiecollege, was erg gaaf en het stonk behoorlijk Haha! .
Ehm, ik heb het niet gehaald, maar iedereen met erg veel motivatie, doorzettingsvermogen en discipline red het wel hoor. Helemaal als je er gevoel voor hebt en een beetje hersens (zeker niet het belangrijkste is dat hoor bij een HBO opleiding).

Ik studeerde fysiotherapie omdat ik uiteindelijk graag dierfysiotherapeute wilde worden. Maar realiseer je dan wel, dat dat nog minstens 6 jaar studeren is.

Alles zal je inderdaad rooskleuriger worden voorgesteld, maar ik ken geen opleiding waar dat niet zo is op de open dag!

Het adres voor Barok harnachement http://www.barokshop.com
Kur op muziek nodig? http://www.marvinsmusic.nl al vanaf €19,95 en incl. choreografie
Vakantie in de Spaanse pyreneeen? Kom langs bij ons: 'Top of the Pyrenees' http://www.topofthepyrenees.com

Girlly20
Berichten: 46
Geregistreerd: 24-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-01 20:46

Hoi,

Wat heel erg handig is als je op die open dag bent is om te vragen of je een paar daagjes mee mag lopen. Een vriendin van mij heeft ook 4 dagen meegelopen met fysiotherapie, zo krijg je toch een iets breder beeld. Bovendien krijg je dan ook een iets realistischer mening. Haha!

Damn I like him, everybody knows it....everybody except himself Boos!

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-01 20:53

Mijn man is fysio. Hij is er mee opgehouden omdat hij er niet meer tegen kon.
Eerstens hij moest altijd binnen zitten.....
Twee .hij werd de hele dag blootgesteld aan de straling van alle apparatuur en daar kreeg hij verschrikkkelijke hoofdpijn van ,niet zomaar maar echt bedlighoofdpijn, (is nu weg)
Drie ,hij moest de hele dag luisteren naar zielige verhalen van zieke mensen die vreselijke pijnen doorstonden ,,,,een zeldzaamheid als er een vrolijke patient binnen kwam...
Vier ,het meeste wat er behandeld word zijn hopeloze gevallen..dwz.mensen die chonisch ziek zijn,,kanker ,,enz.
Vijf ,de betaling valt erg tegen ,meestal ben je gebonden aan de ziekenfondsen en die bepalen hoelang je een behandeling voort kunt zetten dwz een standaard behandeling voor bv pijn aan je pink is 6 keer ..als t na 6 keer niet over is moet je een hele discussie aangaan om er meer te krijgen ,je bent dan eigenlijk uitbehandeld en de inkomsten worden ook door de verzekering bepaald omdat zij degene zijn die betalen en het voor het zeggen hebben ,
Zes ,,je bent daarnaast afhankelijk van de specialist of huisdokter omdat zij degene zijn die doorsturen ,,,je moet dan gaan slijmen met flessen drank enzo om patienten te krijgen ,

Hij heeft allebei zijn practijken verkocht en doet nu werk in de buitenlucht en dat bevalt hem prima ..
Misschien niet erg positief maar de moeite waard om over na te denken,,zodat je weet waar je aan begint.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-01 23:08

Ik heb zelf fysio en ik heb altijd een hoop lol met mijn fysiotherapeut, en ik heb ook niet het idee dat de andere patienten 'hopeloze' mensen zijn of whatever.

Ik wilde eerst altijd dierenfysiotherapie gaan doen, maar dan moet je eerst 4 jaar humane fysiotherapie gaan doen en dan nog 2 jaar dierfysio erna.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

HorseMoments

Berichten: 6146
Geregistreerd: 21-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-01 23:13

Tja is toch fijn dit te horen. Ik heb zelf ook fysiotherapie gehad en het is inderdaad wel waar met die verzekering etc. Waar ik kwam was een kleine praktijk en uhm ik was dus altijd erg vrolijk!!
Ik heb daar veel gekeken en met de fysiotharapeute gepraat en volgens haar is het een leuk beroep. Tja ik weet het echt niet. Wat ik wil in elk geval niet de hele dag achter een bureau zitten ik wil kunnen bewegen en met mensen kunnen omgaan dus niet alleen de hele dag saai op een kantoor bv. Ik wil collega's hebben of een eigen zaak/praktijk beginnen.
Tja ik wilde eingelijk dierenarts worden maar daar heb ik toch vanaf gezien.
Ik zat ook aan andere opleidingen te denken in de verzorging maar dat is ook allemaal wel iets. Elke opleiding heeft zo z'n voor en nadelen en het beroep uiteindelijk ook. Tja ik weet ook niet of ik de juiste keuze maak. Het lijkt me ook leuk om een eigen ruitersportzaak te beginnen maar dat is ook niet zo makkelijk geloof ik. Maar ik wacht gewoon eventjes af hoe het me morgen bevalt.
Alvast bedankt voor jullie reacties.
groetjes jeannette

Marjolein

Berichten: 11330
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-01 10:32

Mijn eerste keus was ook altijd en nog steeds diergeneeskunde. De kans dat ik ingeloot word is zo klein dat ik liever mijn kansen op fysiotherapie zet omdat ik daar veel meer kans heb om ingeloot te worden, enja je mag maar aan een loting meedoen. Na de 4 jaar fysiotherapie wil ik nog wel specialiseren in dierfysio. dus misschien dat ik je volgend jaar wel ergens tegenkom

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-01 11:31

Mijn vader is fysiotherapeut en heeft zijn eigen praktijk. Daarnaast gaat hij als fysio mee naar voetbalwedstrijden van bekende clubs.
Het is een heel druk bestaan, vooral als je een eigen praktijk hebt neemt dat een heel groot deel van je dag in beslag. Ook de administratie kost erg veel tijd.
Mijn vader volgt ook nog een heleboel cursussen in het westen om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Dus ook zijn weekend moet hij wel eens opofferen.
Het salaris is natuurlijk wel ERG lekker Haha!

Mijn vader heeft laatst een waarnemer in de praktijk gehad die net afgestudeerd was, en mijn vader vond dat het niveau van de opleiding de laatste 10 jaar wel erg achteruit is gegaan. Je leert veel minder dan vroeger, toen was er ook een heel groot deel theorie die mijn vader nog dagelijks van pas komt tijdens behandelingen.

Dus ik zou als ik jou was wel een aantal opleidingen gaan vergelijken qua niveau, maar als je het echt wilt, kun je uit dit vak heel veel voldoending halen.

HorseMoments

Berichten: 6146
Geregistreerd: 21-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-11-01 13:03

Ah gelukkig zijn er nog positieve reacties. Tja ik weet het nog niet. Ik zou vandaag naar de opendag gaan maar ik ben nog steeds niet beter dus stel ik het uit naar februari dan is de volgende. Ik hoop ook dierenfyseotherapie erbij te kunnen leren na mijn opleiding. Maar een eigen ruitersportzaak lijkt me ook heel erg leuk maar ik geloof dat je dan naar deurne moet en dat zie ik echt niet zitten.
groetjes jeannette

Marjolein

Berichten: 11330
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-01 13:30

volgens mij is het een lotings studie dus moet je je voor december hebben ingeschreven. (wete het niet precies hoor)

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Bartje

Berichten: 1651
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-01 13:39

leuk om te zien dat hier eigenlijk meerdere personen zijn die fysio willen gaan doen!! ik ben er zelf dus ook 1 van Lachen

Weet er zelf eigenlijk ook niet echt veel vanaf.. Maar ik zat zelf bij de fysio voor mn knieen en het had wel wat vond ik. En het voordeel dat ik heb is als ik het CIOS heb gedaan, dat ik dan geen loting heb voor HBO *LOL*

maar heb zelf ook nog vraagje.. weet iemand of de opleiding fysiotherapie nog veel uit Duitse literatuur bestaat???

Marja

Berichten: 1590
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: in de Barokshop :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-01 18:02

Ik heb zelf geen duitse boeken gebruikt, wel engelse. Maar de meeste termen zijn toch in het Latijns, dus dat maakt niet zoveel uit.

Het adres voor Barok harnachement http://www.barokshop.com
Kur op muziek nodig? http://www.marvinsmusic.nl al vanaf €19,95 en incl. choreografie
Vakantie in de Spaanse pyreneeen? Kom langs bij ons: 'Top of the Pyrenees' http://www.topofthepyrenees.com

Ireen_

Berichten: 8250
Geregistreerd: 13-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-01 18:28

ik wil ook fysiotherapie gaan doen na mijn havo (na volgend jaar dus als het goed is), is het echt waar van die dode mensen? dat lijkt me eigenlijk best wel eng Scheve mond\
Ik wil al heel lang fysiotherapeute worden, ik moest zelf toen ik een jaar of 11 was iedere week naar fysiotherapie voor mijn rug, daar had ik heel veel plezier in! het was gewoon een beetje spelen enzo en oefeningen doen waardoor mijn rug sterker zou worden.. ik vind het daar heel leuk en gezellig, vond het zelfs jammer toen ik er af moest. eerst wou ik graag speciaal voor dieren gaan doen.. maar nu denk ik dat ik kinderfysiotherapie leuker vind. Zaterdag ga ik naar de open dag in Rotterdam. mijn vriendin wil ook fysiotherapeute worden, iederen zegt dat je in zwitserland heeeeeeeeel veel geld kunt verdienen met fysiotherapie!

Nouja ik ga zaterdag naar die open dag, en ik ben ook al naar Den haag geweest voor de PABO, dat lijkt me ook wel leuk (ik wil iets met kinderen gaan doen) maar ik denk wel dat ik een beetje te verlegen ben om voor de klas te gaan staan, en ik heb ook niet helemaal het goede profiel voor de PABO (ik heb Natuur en Gezondheid, had ik gekozen omdat dat de beste aansluiting heeft op fysiotherapie.. en omdat die vakken mij wel liggen. maar voor de pabo heb je meer aan C&M)

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-11-01 18:40

Bij veel opleidingen kun je ook een 'meeloopdag' doen, dan ga je gewoon een dagje mee met iemand die het echt studeert, die kan je er meestal ook meer over vertellen, op een open dag vertellen ze alleen de leuke dingen!

Nulla tenaci invia est via


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _KaWi_, _Steffie, anjali, Anne, Bralindy, Colaaa, Eilish, essiepessie, Fair, Furrow, Gianti, Googlebot, Jorine_xx, Juliette61, kaatje89, Mieuwbrain, Mizora, MMIDV, ratatouille, Stancie, Traiectum, Wicky en 175 bezoekers