"Animal Freedom" roept op om evenhoevige hobbydieren te spar

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34695
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-03-01 17:09

Deze artikel maakt deel uit van de pagina uit van een dierenrechtensite tegen bio-industrie

Hierbij roepen Animal Freedom en Rechten Voor Al Wat Leeft eenieder op om aan EU-landbouwcommissaris David Byrne en minister Brinkhorst het verzoek over te brengen om in ieder geval evenhoevige hobbydieren uit te zonderen van het ruimen.
Het is onzinnig en onethisch om gezonde dieren te doden terwijl er een vaccin is tegen mond- en klauwzeer (MKZ). De economische argumenten tot bescherming van de landbouwexport, overigens laakbaar, gelden niet voor hobbydieren. Deze dieren worden immers niet gehouden voor commerciële doeleinden en komen niet in het exportcircuit.
Ze worden over het algemeen met liefde verzorgd, goed gehuisvest, leven een lang en relatief natuurlijk leven en worden niet verhandeld voor de consumptie.

Animal Freedom maakte samen met de belangengroep Rechten Voor Al Wat Leeft een voorbeeldtekst om te sturen naar David Byrne. De heer Byrne is EU commissaris, onder meer verantwoordelijk voor het Europese beleid in de veehouderij. Byrne wordt opgeroepen toe te staan om dieren voor MKZ te vaccineren. Verder vragen we om ook nu al hobbydieren, die zijn ingeënt en immuun zijn, uit te zonderen van het "preventief" ruimen.
De gedachte achter de campagne geldt in principe ook voor dierentuindieren en de evenhoevige grazers in de natuurgebieden.

Aanwijzing voor verzending

De oproep is het meest effectief als u deze schriftelijk (dus met de post) verstuurt naar Byrne in Brussel met een afschrift naar het Nederlandse ministerie van Landbouw.
Een e-mail kan ook, maar is minder effectief. We proberen u zo te informeren over het beste e-mailadres (deze willen nog wel eens bij te grote inzending worden afgesloten)
Hieronder is een tekst die u in uw brief kunt kopiëren.


Aan EU-commissaris Byrne

Bij het preventief ruimen in verband met MKZ worden ook evenhoevige hobby/huisdieren gedood die niet bestemd zijn voor consumptie. Wij vragen u om de Nederlandse houders van deze dieren toe te staan hun dieren vanaf heden preventief in te enten tegen de MKZ en na immuun te zijn geworden uit te zonderen van de plicht tot ruimen.
Ook willen wij u er op wijzen dat Nederlanders massaal het doden van gezonde dieren afkeuren. Zij willen graag het preventief inenten van consumptiedieren zo snel mogelijk bespreekbaar maken.

Dear Sir

In the culling of farm animals to prevent foot and mouth disease, other animals that are kept for hobby or pets in the near distance are also killed, especially if it concerns sheep or goats even though they are not intended for consumption.
We are asking you to allow their Dutch owners to vaccinate these animals and exempt them from culling once they are proven to be immune to the disease.
We would like to make it perfectly clear that the Dutch public resents the mass destruction of healthy animals. They are asking you to put vaccination of all farm animals on the agenda as soon as possible.

We thank you for your concern and are awaiting your prompt reply.

Onderteken met naam, adres en woonplaats

E-mailadres EU: David.Byrne@cec.eu.int
Postadres:
Europese Commissie
Afdeling Landbouw
Tav David Byrne
Wetstraat 200
B-1049 Brussel
België

Via internet: http://www.minlnv.nl/reageer/
Postadres
minister van LNV
Postbus 20401
2500 EK Den Haaghttp://www.animalfreedom.org Laatst veranderd op (m/d/j en tijd): 03/28/2001 21:31:22


moniquelucky

Berichten: 2738
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-03-01 17:33

GOED,ZEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie