Geruchten

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nimber

Berichten: 25648
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-01 19:25

In de Apeldoornsecourant stond dit stuk. De geruchten gaan ook onder de boeren dat men de hele veluwe wil gaan ruimen om zo MKZ-vrij proberen te krijgen.
Nog meer paniek dus bij ons,
weet iemand anders hier misschien meer vanaf? Ik hoop zo dat het geruchten zijn!!!!!

Ruiming dreigt voor een miljoen dieren
door Jaap Nuijten

APELDOORN (30-3-2001)- Minister Brinkhorst van landbouw overweegt draconische maatregelen om de mkz-epidemie tot staan te brengen. Hij wil grote delen van Gelderland en Overijssel afgrendelen. Een miljoen stuks MKZ-gevoelig vee loopt de kans te worden afgemaakt.

Het gebied waar de massale ruiming dreigt wordt begrensd door de IJssel, het Veluwemeer en een een deel van het Apeldoorns Kanaal. Als zuidgrens kan de Rijn als ‘natuurlijke barrière’ dienen, zo bevestigde een woordvoerder van de provincie Gelderland vanmorgen. Omdat voor deze ingrijpende maatregel toestemming is vereist van Brussel legt minister Brinkhorst (LNV) het voorstel vandaag voor aan het Permanent Veterinair Comité (PVC) van de Europese lidstaten.

Het hoofd van het door het ministerie van landbouw opgerichte MKZ-crisiscentrum in Uden, J. Eijk, is ook op de hoogte van de plannen. Hij noemt de situatie in het Gelders-Overijssels MKZ-gebied ‘vreselijk’. ,,Daar moet veel rigoreuzer worden ingegrepen.’’ Landbouw wil niet reageren ‘om vooral niet op de feiten vooruit te lopen’.

Of al het in het gebied levende vee daadwerkelijk een noodvaccinatie krijgt, van een herkenbare oorverminking wordt voorzien en daarna wordt afgemaakt, staat niet vast.

Landbouwexperts achten het namelijk niet uitgesloten dat Brinkhorst nu Europees inzet op de zogenoemde Cumbria en Devon-variant. De Britse regering kreeg gisteren toestemming uit Brussel om in die gebieden 180.000 stuks vee preventief te enten om de uitbreiding van mkz tegen te gaan. De dieren worden niet afgemaakt. De vlees- en melkproducten zijn alleen bestemd voor de binnenlandse markt. Voor Londen is dat geen probleem omdat er sinds de BSE-crisis toch geen gram Engels vlees wordt geëxporteerd.

De afsluiting van het totale gebied, waartoe ook een deel van de Kroondomeinen behoort, heeft vergaande consequenties voor zowel het openbare- als het agrarische leven. Volgens de provincie Gelderland, die op de hoogte is van het voornemen van minister Brinkhorst, is er echter geen sprake van dat ‘het hele gebied op slot gaat’.

,,Het is zeker niet zo dat bijvoorbeeld de snelwegen worden afgesloten.’’ Alle wandel- en fietspaden op de Veluwe zijn wel afgesloten. De afgelopen dagen is, op last van de provincie, uit voorzorg 80 kilometer aan hekken rond de Veluwe geplaatst in een uiterste poging het wild van mond- en klauwzeer te vrijwaren.

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl


jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-01 19:30

Klopt, en ik heb ook gehoort dat ze heel Gelderland en Overijsel gaan afsluiten dus dat je niet meer erin en eruit kunt.....is de bedoeling!!!!
Om maar te zorgen dat het in dit gebied blijft!!!
Jacqueline

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-01 19:48

afsluiten begrijpbaar. maar al die beesten killen vindt ik onbegrijpbaar nu maar hopen dat t geruchten blijven

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-01 20:10

een kat in het nauw maakt rare sprongen... Maar wel heel erg vaag. Alsof het helpt, ga toch enten...

Laudie

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Lielle

Berichten: 65244
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-01 20:50

Zo stond het ook in onze regionale krant. Zie mijn post: 'Ruiming van een miljoen dieren' gepland

jacqueline

Berichten: 5549
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-01 20:53

Erg he, ik werk dus midden in het veluwse bos....zolang het nog duurt, we verkopen nu nog mooie kaarten met herten en met zwijntjes erop......maar hoelang zijn die dieren nog op de Veluwe *snik* Verdrietig

Jacqueline


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie