Drie nieuwe gevallen MKZ vastgesteld

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-01 12:02

DEN HAAG (ANP) - Het aantal bedrijven in Nederland waar mond- en klauwzeer is vastgesteld is donderdagochtend opgelopen tot tien. Het ministerie van Landbouw heeft drie nieuwe gevallen bevestigd.
Het gaat om twee naast elkaar gelegen bedrijven in Oosterwolde en een bedrijf in Kootwijkerbroek, alle in de provincie Gelderland. Kootwijkerbroek (gemeente Barneveld) is het eerste geval op de Veluwe. De drie veehouderijen waren al verdacht.

De verdenking van mond- en klauwzeer op een bedrijf in het Gelderse plaatsje Beesd is inmiddels opgeheven. Daarom zijn de vervoersbeperkingen in de tien kilometer rond het bedrijf geschrapt.

In Oene wordt het toezichtsgebied van tien naar twaalf kilometer uitgebreid. Rond het twee kilometer grote vaccinatiegebied moet een zone voor toezicht van tien kilometer liggen.

Rond het bedrijf in Kootwijkerbroek is het gebruikelijke toezichtsgebied van tien kilometer ingesteld. Naast het vervoersverbod voor vee gelden in dit gebied verscherpte maatregelen voor het vervoer van pluimvee, mest, melk en veevoer. Bezoek aan veehouderijen is in dit gebied verboden. Een uitzondering wordt gemaakt voor dierenartsen, artsen en politie en brandweer.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie