hypocriet

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

 
 
ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-01 12:17

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: ineke op 2001-04-13 12:47 ]</font>


Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 12:24

Nou wat een onzin Misselijk ,
Boeren leven van deze dieren en hebben daardoor ook in een inkomen. En dan kun je wel vegetarier Vork zijn maar jij drinkt/eet toch ook weleens melk,kaas, yoghurt, boter etc..
En veel boeren hebben koeien Koe om te melken (en worden dus niet zomaar geslacht) en hebben een hele lijn in deze koeien zitten (net als met paarden, merrielijnen), en als dat in een keer weg is dan is dat niet leuk!! En dan is er zo'n hufter van een minister van Bronkhorst die niet wil enten en die zegt achja Bedrijfsrisico. Dus boeren krijgn het meeste niet vergoed!!!!
Nou sorry hoor, deze reactie van jou is niet helemaal op zijn plaats want de boeren hebben al genoeg meegemaakt de laatste tijd (BSE etc.). En als van Bronkhorst zo doorgaat hebben we helemaal geen boeren meer in nederland omdat ze failliet zijn en dan kunnen mensen ook niet meer hamsteren want dan is het op=op!! <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> Denk daar maar eens over na voordat je weer zoiets doms zegt!!

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-01 12:31

_________________fluitende paarden en loeiende koeien zijn zelden goeien


[img]../upload/232/dalmatiers.gif[/img]
<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: ineke op 2001-04-13 12:49 ]</font>

Mieke
Berichten: 6595
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 12:37

Ben het niet helemaal met je eens Ineke.

Een melkveehouder brengt zijn koe naar de slager als zij op een gegeven moment niet genoeg melk meer geeft. Op welke leeftijd dat is is per koe verschillend. Een koe heeft dan al een behoorlijk aantal kalveren op de wereld gezet, die haar rol overnemen.

Boeren fokken niet door met koeien die te weinig melk leveren (i.v.m melkquotum), maar wel net zoveel eten als hun collegakoeien. Dit komt ook door de economische situatie waarin boeren verzeild zijn geraakt.

Dus af en toe verkoopt een boer een koe aan de slager, maar dat is heel wat anders als in dit geval bij mkz: je hele veestapel wordt op je eigen erf vermoord en respectloos door een happer in een vrachtwagen gesmeten. Boeren gaan over het algemeen vrij nuchter om met de dood (hebben er regelmatig mee te maken), maar dit is toch wel heel gruwelijk.

Een hele groep zelfgefokte dieren, die je dus geboren hebt zien worden, net als hun moeders en grootmoeders en betovergrootmoeders, die bloedlijnen die al generaties lang door de boer, zijn vader en grootvader gefokt zijn, in 1 x weg. Dat is heel wat anders dan af en toe een dier naar de slager brengen.

Ik ben al sinds mijn achtste jaar (ben nu 33) vegetarier, maar heb er helemaal geen moeite mee als een dier na een goed leven bij de slager belandt.

Waar ik wel moeite mee heb is de kalver- en varkensmesterij, legbatterijen en dat soort dierenleed. Deze dieren worden inderdaad puur voor de slacht gehouden, deze boeren zullen waarschijnlijk minder een band met hun dieren hebben dan een melkveehouder, maar het blijft gewoon gruwelijk.

Ik zag als meisje van acht in brabant een kalvermesterij en besloot ter plekke nooit meer vlees te eten. Mijn ouders dachten dat ik wel bij zou draaien. Niet dus. Nooit meer een hap vlees gegeten! Met het eten van een runderlapje van een oorspronkelijke melkkoe zou ik geen moeite hebben, maar goed ik ben nu vegetarier en dat bevalt me prima. Ben ook gelijk van mijn hele erge exceem af sinds ik geen vlees meer eet. Toeval???

Groetjes Mieke

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 12:44

Ineke,
Als je zo negatief bent kun je dit beter voor je houden. Boeren hebben het al moeilijk genoeg nu. En de EU heeft bepaald dat we niet mogen enten maar er zijn nu 700 gevallen in Engeland en in Engeland gaan ze ook naar Brussel om te vragen of ze preventief alles mogen enten.
En wat doet van Brinkhorst ::r Misselijk Misselijk gaat leuk bij de boeren op bezoek medeleven tonen, zou hij niet een met zijn luie reet richting Brussel vliegen om ook te pleiten voor preventief alles te enten?! <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif">

_________________
[img]../upload/236/tabbyloopkat.gif[/img]

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mytens 1 op 2001-03-28 13:45 ]</font>

Sjimmy

Berichten: 17755
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 12:52

ik ben het met mieke eens!

:evaw:

Ellen

Berichten: 314
Geregistreerd: 05-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 13:09

Ik, ik en ik. Dat is het enige wat er in je berichtje staat. Jij ben vegetarier dat betekent niet dat de rest van Nederland ook vegetarier is. En natuurlijk staan de boeren niet te huilen als hun vee opgehaald wordt door de slager maar dat is toch een heel ander verhaal. Dat kan je niet vergelijken met MKZ. Dan is het inderdaad zoals Mieke al zei je dieren worden op je terrein vermoord en afgevoerd op eigen kosten. De boer en zijn dieren zijn weer de dupe, zoals altijd. En dan is er een Ineke die wel even gaat vertellen hoe de boeren zich voelen???? Dromen slaap verder

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 13:13

Helemaal mee eens Ellen en Mieke!!!!
Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe Koe

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

PUCK

Berichten: 2698
Geregistreerd: 15-01-01
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 13:22

Ik denk dat Ineke niet helemaal begrijpt waar ze het over heeft en wil dat de hele wereld vegetarier wordt. helaas gaat het hier niet alleen om vlees. En het enten is afgeschaft voor de export van oa kaas, melk, boter etc. Eet je dat ook niet Ineke? Anders help je er zelf net zo hard aan mee.

Voorzitster AFM

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 14:19

Hoi Ineke,
Ik denk dat er een heel groot verschil zit tussen je beesten op fatsoenlijke wijze op laten groeien en dan naar de slacht brengen waar ze een nut hebben, nl. opgegeten worden, of zien dat je dieren nutteloos afgemaakt worden, zonder pardon en vaak zelfs zonder ook maar enig idee of ze uberhaupt wel wat mankeren.....
Ik kan me heel goed voorstellen dat die boeren emotioneel reageren, hun werk van jaren wordt met een paar simpele injecties in een paar minuten afgeslacht.......

Overigens denk ik ook niet dat het nu de juiste tijd is om de boeren te bekritiseren op hun werk oid; dit lijkt me meer een tijd van menselijke steun, begrip en indien mogelijk een beetje solidariteit!

Sonja.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 15:57

Ik wilde reactie geven op Ineke die alles nogal zwart wit zegt. Gelukkig hebben mieke en al die anderen het karweitje voor mij opgeknapt. Ik sta geheel achter hun mening.

Mark
Berichten: 47
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: Langeweg

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 16:21

Zeg tuttebol Ineke.
Je mag dan wel vegetarier zijn, maar mensenleed mag dus niet volgens jou.
Als ik jou was zou ik het op een andere site proberen.
Met zulke onzinnige verhaaltjes hoef je hier niet mee aan te komen. Boos! Boos! Boos! Boos!

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 16:58

Ineke ik ben het totaal niet met je eens.
Het waarom staat in alle berichtje voor mij al uitgelegd.

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 16:59

Nog 1 toevoeging.
De boeren gingen destijds mee in het besluit om niet meer te enten tegen MKZ omdat men dacht dat de ziekte niet meer voorkwam.Dit voorstel kwam toch echt uit de regering.
en als je het nieuws eens keek of kranten las had je kunnen zien dat iedereen roept om te enten maar dat het niet mag!

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Lieke

Berichten: 10387
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 17:09

Ik wou even vragen wie hier ongevoelig is? Ineke of die boeren. Ik weet 100% zeker dat ineke dat is. Dat een dier heeft dat MKZ heeft wordt afgemaakt dat snap ik. Maar als die andere ruimingen op eigen kosten. Of je bedrijf is verdacht wordt gekillt en het blijkt dat het niet zo is. Het MKZ is met 2 verschillende spuitjes op te lossen of nu alle dieren een spuitje met gevolg; de dood. of 2 maal per jaar een inenting voor een leuk leven! Brinkhorst moet er wat aan doe. en zeg nou niet iets van de EU. Dat hij die braaf gehoorzaamt als een veulen zn moeder. Hij durft er gewoon nix tegenin te brengen dat is het niets anders. Hij denkt alleen maar aan zijn bankrekening. Hij vermoord hier 'aleen' maar dieren mee. Nou dat is ook niet waar. Laten we een vergelijking opstellen. Eeen boer zijn bedrijf is zijn leven. Paarden en vrienden zijn mijn leven. Als die niet bestaan heeft het leven voor mij ook geen zin. Ik ben er vanovertuigt dat deze ziekte niet alleen een ziekte is voor de dieren maar ook voor hun eigennaars behalve dat het voor hun geestelijk is. Ik kan me hier zo kwaad om worden. Als je een koe naar de slacht brengt beteken dat hij nuttig is zon lichaam dat niet gebruikt mag worden is nergens goed voor zeker als ze gezond waren. Koe Al wordt 80% ofzo naar het buitenland geexporteert. Wat heb je eraan om nu 80% van de dieren af e maken dat is toch zinloos? Sorry voor het lange stuk ik kan zo nog een uur doortypen maar ik kan me hier zo kwaad om maken

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-01 17:21

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: ineke op 2001-04-13 12:50 ]</font>

Lieke

Berichten: 10387
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 17:25

Denk je dat nou echt?
Jij kent duidelijk geen ENKELE boer of echt een hele rare. Maar ik blijf bij mijn mening en blijf erbij dat jij echt je mening hebt gebaseert op je televisie scherm!

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 17:39

dat gejank van die boeren pffff Jank! jij ook zo als je paardje wordt afgemaakt en afgeslacht voor je ogen?
sorry hoor!
Wij hebben melk en vlees vee.
waar we super voor zorgen immers als je ze niet goed verzorgd geven ze niet genoeg melk of brengen ze niets op.
dacht je dat we staan te springen van Yes we gaan er vandaag weer een paar slachten???
Nee waarom worden koeien geslacht???
Om melk te geven moet een koe een kalfje krijgen als dit een vaars(koe is) houd je die om weer verder te gaan in je melkbedrijf. Net als bij mensen worden niet alle koeien drachtig en krijg je daar dan geen melk van. Wat moet je dan doen houden?
naast al je 150 andere koeien??
dan moet je nogeens 250 stallen aanschaffen om dat soort koeien aan te houden die koeien eten wel. vaak mogen er maar zoveel koeien in de wei vanwege de mest dus waar die koe loopt kan een echte melkkoe niet lopen maar dat beest eet wel en er komt mest uit en tja dan moet je weer betalen voor je mestkelder.
Naast vaarskalfjes krijgen koeien ook wel eens stierkalfjes misschien wel eens van gehoord?
Tja wat moet je daar mee??
een paar zijn nodig voor het sperma anders sterft de veestapel uit maar over het algemeen fok je met bepaalde rassen dus dan ga je ongekeurde stieren op koeien zetten bovendien krijg je dan inteelt binnen je eigenbedrijf.
Tja met een stier kun je niets.
In de wei zijn ze gevaarlijk ze willen namelijk spelen zijn totaal niet gemeen.
maarja zo'n kopstoot overleef je vaak niet terwijl het lief bedoeld was.Dus kunnen stieren alleen in een uitloopstal.
een koe kan 20 worden. wat een leuk leven heeft ie dan!
Als ie sterft aan ouderdom kan ie niet meer geslacht worden dus 20 jaar voer erin gestopt mest betaald extra lang laten leven want slachten is zielig.
ondertussen ben je zelf aan de grond komen te zitten want ja met al die beesten waar je wel uitgave aan hebt maar geen inkomsten dat werkt ook niet echt.maar dat is wel wat jij zo ongeveer wilt Ineke!
Dus denk eerst na en trek dan je mond pas open voor je dingen roept waar je geen bal verstand van hebt. Een koe is niet als een paard!Als je 5 koeien hebt is het nog eens te doen.
al moet je dan wel van de kalfjes af en die ergens anders heen brengen.
Nee als koeien niet geslacht werden hadden we geen vlees geen honden en kattenvoer geen kaas geen melk. geen lerenschoenen/tasjes/kleding bankstellen etc. Want tja er is altijd een kans op een stierkalf en dat kan niet verder is een koe nutteloos als huisdierze eten net zoveel als een paard maar je kan er niet op rijden. ze zijn niet zindelijk te krijgen als een hond en een boer kan ze niet houden

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 18:08

ik ben t volkomen eens met de andere, alleen afentoe erger ik me er wel aan dan bedoel ik vooral de boeren die slachtvarkens enzo hebben. en die dan zeggen dat ze afgemaakt worden en dat zo zielig vinden. terwijl ze die beesten zelf ook hebben om te slachten. Ok ik snap best dat ze huilen, maar ga er dan niet bij vertellen dat je het zo zielig voor die beestjes vindt. Dan huil je omdat je bedrijf naar de knoppe gaat want je moet helemaal met nieuwe dieren beginnen. Voor mensen met Melkvee of hobbydieren vindt ik t veel erger. die hebben de beestjes niet voor de slacht en willen de beestjes (vaak) een zo goed mogelijk lang leven bezorgen

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-01 18:13

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: ineke op 2001-04-13 12:50 ]</font>

Mark
Berichten: 47
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: Langeweg

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 18:53

Je snapt het nog steeds niet he Ineke!!!!
Waarom wil je je gelijk krijgen?
Jij geeft jou mening, maar dat is dus niet mijn mening. Of van andere Dierenvrienden en boeren vrienden.
Waarom zeg je dan"eindelijk iemand die zijn verstand gebruikt"Belachelijk gewoon.
Nogmaals..... Het gaat nu om de discussie van het onnodig afslachten van GEZONDE DIEREN
kokosnoot die je bent.
Waarom heeft een boer geen gevoel?????
Sommige misschien niet, maar de meeste wel.
Je hebt altijd van die malloten die een ander beroep hadden moeten kiezen, dat wil toch niet zeggen dat iedereen maar zo is.
Jij reageert zo van eigen schuld, dikke bult.
<IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> Boos! Boos! <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif">

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-01 18:56

wie heeft het nu niet begrepen waar het in deze discussie om gaat?


<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: ineke op 2001-03-28 19:56 ]</font>

Lieke

Berichten: 10387
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 19:39

Jezus of jij alleen een goede mening hebt. Ik respecteer jouw mening maar het is absoluut niet mijn mening!!!! Echt dat je dat zomaar kunt zeggen dat boeren geen gevoel hebben en dat jij de enige bent die zijn verstand gebruikt. Ik heb een prima stel hersens en gebruik die ook
!!! Jij duidelijk niet dat je andere mensen zo de grond in boord. En dan niet alleen de boeren maar ook ons. Wij hebben een mening maar ik ga toch ook niet zeggen dat je dom bent ofzo? Nu ik dit bericht heb gelezen ben ik ervan overtuigt dat jij hier dom bent
ps Hoe oud ben je eigenlijk?

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-01 20:14

wat een rare manier van discusieren houdt jij er op na lieke

Lieke

Berichten: 10387
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-01 20:16

nou niet veel vreemder dan jij


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Just_Me, Kimberley_, MissBambi en 32 bezoekers