Rechter schorst preventieve ruiming

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Ineke2

Berichten: 22198
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-03-01 11:45

Dit las ik vanmorgen in de krant:
DEN HAAG (ANP) - De president van de Haagse rechtbank heeft dinsdag de preventieve ruiming van een bedrijf in Sprang-Capelle geschorst. De broers J. en P. de Rooy hadden een kort geding aangespannen omdat zij niet wilden dat het ministerie hun 20 melkkoeien zou doden. Cool

Dat zou nodig zijn omdat het bedrijf minder dan 1 kilometer van een verdacht bedrijf in het dorp ligt. Maandag wisten de broers de ruiming al te voorkomen door hun bedrijf te blokkeren.

De gevolgen voor andere veehouderijen in Nederland zijn nog niet zeker. In Nederland is veel verzet tegen het ruimen van dieren. De gemeente Geldermalsen heeft een brief aan minister Brinkhorst van Landbouw gestuurd waarin ze de inwoners van Beesd steunt in hun actie tegen het preventief ruimen van boerenbedrijven. (Eindelijk een beetje ACTIE)

De burgemeester van Epe heeft zich bij Brinkhorst beklaagd dat de minister extra bedrijven laat ruimen rond Oene. Hij wil dat de bewindsman het besluit heroverweegt. ,,De onrust heeft de neiging te escaleren'', aldus de burgemeester. In plaats van de gebruikelijke 1 -kilometerzone rond besmette en verdachte bedrijven, laat de minister daar nu veehouderijen ruimen tot een afstand van 2 kilometer.

Boze boeren hebben dinsdagochtend vroeg actie gevoerd langs de rijkswegen A50 (Apeldoorn - Zwolle) en A1 (Apeldoorn - Almelo). Op viaducten hingen de boeren spandoeken op en stookten ze brandjes in vuurkorven, aldus het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). De
actievoerders protesteerden tegen het non-vaccinatiebeleid van de Europese Unie.

De besmettelijke veeziekte is in Nederland terecht is gekomen door transporten vanuit een besmette rustplaats in Frankrijk. Inmiddels zijn vijf veehouderijen in Nederland besmet en elf verdacht. Dinsdagmorgen zijn een tiende en elfde bedrijf verdacht van mond- en klauwzeer. Het
gaat om een bedrijf in Kootwijkerbroek (gemeente Barneveld) en om een in Vaassen (gemeente Epe). Beide bedrijven liggen op de Veluwe.

Ook de gevolgen van de MKZ-aanpak breiden zich uit. In een sloot in Wolvega zijn duizenden dode vissen gevonden. De vissen waren gestikt omdat boeren overtollig melk hadden geloosd in sloten. Eind vorige week
mocht melk niet opgehaald worden. In de Bommelerwaard is door melklozingen een zuiveringsgemaal defect geraakt. (dit is Huilen is weer om te huilen...)

Geactualiseerd om 11.47 uur

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]


UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-01 11:48

Goede zet van die boeren *LOL* . Ik hoop dat de beesten gespaard worden. Er zijn al zoveel beesten onnodig afgemaakt ( Huilen liever geruimd klinkt toch vriendelijk maar is het niet.

Ik kan wel janken wanneer houdt het op Huilen .

Gr Pris

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-01 12:03

Vaassen is ookal geruimd.....

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-01 12:33

moesten alle boeren doen, en ze moesten allemaal gelijk krijgen van de rechters. DAn gingen ze wel vaccineren.

Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-01 13:25

Er stond vanmorgen 20 km file op de A1 tussen Bathmen en Kootwijk. Dacht al dat er een protest van boeren was, ja dus. En Brinkhorst verschuilt zich er maar achter dat Nederland zelf heeft meegewerkt aan en ingestemd met het anti-ent-verdrag. Ja, die hoge dames en heren in Den Haag, niet de boeren zelf!

_________________
<FONT COLOR="DARKBLUE"> << < ...dreams are just goals without deadlines... > >> </FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Karin op 2001-03-27 14:27 ]</font>

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-01 15:55

Ik hoor anders niet veel nederlanders akkoord zijn gegaan met die eenwording van Europa. Terecht, nu zitten we met de gebakken peren! De EU maakt hier de dienst uit, wij zijn de banketstaaf.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-01 16:24

Het is ook niet allemaal brinkhorst zijn schuld, het zijn de europese regels. Lips are sealed Lips are sealed De regels zijn niet onder hem gemaakt, dat was tijdens bukman's periode. Toen heeft het allemaal zoetjesaan kunnen ontstaan, Dromen Dromen Brinkhorst hoeft daar niet de schuld van te krijgen, ik geloof wel dat hij het NU allemaal doorziet.
We hadden Braks moeten hebben tijdenss het Europa geleuter, maar ja die is toen afgetreden.
Maar goed, A(l)s is verbrande turf en we hopen maar dat er iets verstandigs ondernomen wordt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DogWords, Marjan1984, Tessiej, Thrive en 47 bezoekers