Rabo onderzoekt non-vaccinatie beleid

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mickey

Berichten: 34693
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-01 21:32

Rabo onderzoekt non-vaccinatie beleid

De Rabobankgroep wil binnen drie maanden naar buiten komen met een onderzoek naar het non-vaccinatiebeleid in de 15 EU-landen.

De analyse gaat in op de effecten ervan op bedrijfs- en op macroniveau. Ook het ethisch vraagstuk en een afweging van het maatschappelijk draagvlak maken deel uit van het onderzoek. "Een maatschappelijk debat rondom vaccineren is onvermijdelijk", aldus Hans Smits, de voorzitter van de hoofddirectie van de Rabobankgroep. "Als de politiek het nalaat dat te voeren in de nasleep van deze epidemie brengen we het desnoods met het rapport zelf op gang."
De topman verwacht dat de MKZ-uitbraak de hoogte van het mestoverschot indirect zal beïnvloeden. "De steeds kritischer consument vraagt om voedselveiligheid en ketenproductie. De vraag om duurzaamheid wordt steeds pregnanter. Het maatschappelijk debat rond landbouw is een goede ontwikkeling. Het aanpassen aan de eisen zal echter pijn doen. De sector wordt er sterker en minder kwetsbaar door, maar ook kleiner van omvang."
(26 maart 2001)
Bron: zibb.nl


Mickey

Berichten: 34693
Geregistreerd: 25-02-01
Woonplaats: Daar waar mijn huis woont

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-03-01 21:34

Nog een bericht van dezelfde site:

Boeren hinderen LNV

Het ministerie van Landbouw wordt door boze boeren bestookt met e-mails, faxen en telefoontjes met de boodschap ‘wij willen enten’.

,,Onze werkzaamheden in deze crisissituatie worden ernstig belemmerd door de actie’’, aldus een woordvoerder. ,,De boeren snijden hiermee zichzelf in de vingers.’’Het is vooral het e-mailsysteem dat vastloopt, maar ook de informatielijn is moeilijk te bereiken.
(Bron: ANP, 26 maart 2001)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie