Moet ik hier solliciteren??

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-10-01 00:42

nou ja..Ik heb me ingeschreven bij een wervingsburo voor personeel in de farmaceutische industrie. Nu hebben ze voor as maandag een sollicitatie voor mij geregeld voor een baan in de achterhoek (grens overijssel/gelderland, toch ruim een uur rijden bij mij vandaan). Nu zit ik op de site te kijken van dat bedrijf, zoeken ze voor die functie iemand die tussen de 28 en 35 is (ik ben 24), en iemand die (evt in de toekomst) in dat rayon woont. Ik zoek een baan, waar ik nog wel mijn paarden naast kan doen.
Dit heeft toch geen zin om te gaan solliciteren? Ik wil niet verhuizen, en met een uur reistijd heen en een uur terug, blijft er nooit genoeg tijd over voor mijn paarden en mijn vriend. Bovendien ben ik te jong (wat niet een groot probleem is, maar toch...)

Wat moet ik hier nu mee doen? De soll is 1.5 uur rijden bij mij vandaan, wat me een hoop benzine kost, en een hele middag. Zou ik het maandag ochtend nog af kunnen zeggen? Ik begrijp toch niet goed, waarom ze me voor zo'n functie laten solliciteren..


Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-01 06:49

Bel ze maandag ochtend even of dat idd klopt wat op het net staat en zeg dan dat je denkt dat het niets voor jou is.
Dat je dus niet wil verhuizen en dat ej daarnaast wil blijven rijden

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-01 09:42

Oei, wat lastig janna!!! Ik snap helemaal wat je bedoeld. Ik zou ook niet graag willen verhuizen. Eén van de redenen dat ik niet verder ga leren.... Ik wil niet weg bij mijn paard! Ik ga haar absoluut NIET achterlaten en zeker zometeen niet met mijn veulen. No way! Succes met beslissen en ik zou het ook doen zoals Kim zegt...

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-01 17:08

Misschien is het wel goed om een gesprek te gaan voeren voor een baan die je toch niet wil. Mooie oefening voor als het er echt om gaat. Bovendien weet je dan weer hoe je 'in de markt ' ligt.

joyce B

Berichten: 14732
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-01 19:51

Als je solliciteert heb je recht op reiskostenvergoeding. Tja, is het een goede baan? Zou je daar in de buurt willen wonen? Kun je part-time werken (betaalt het gnoeg?) Je moet het voor jezelf bepalen. Leeftijdseisen moet je je niet te veel van aantrekken. Je bent toch door de eerste selectie?
Sterkte...

ikke

Berichten: 27182
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-10-01 21:37

Altijd gaan praten, daar wordt je nooit dommer van. Als het je echt niks lijkt, dan moet je dat gewoon, eerlijk in het gesprek zeggen. Hebben ze bijvoorbeeld een vestiging bij jouw in de buurt, kun je altijd proberen om intern verder te gaan. Wat weerhoud je ervan om te verhuizen?

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-10-01 23:25

Wat mij weerhoudt om te verhuizen??
Een paar paarden..
Ik heb afgelopen maart een huis gekocht, waar ik nu dus een half jaar in woon.
Daarbij heb ik hier in de buurt mijn paarden staan, die ik samen met iemand anders rijd. Als ik zou gaan verhuizen, moet ik die opgeven. En echt waqar, deze kans (met de paarden) krijg ik noooit meer. Ik rijd dus hele fijne en goede paarden, die mensen willen in mij investeren (dure lessen van 100 gulden voor 3/4 uur, binnenbak neerzetten, stapmolen, veulens aanhouden zodat ik nieuwe jonge dieren heb in de toekomst etc.). die kans wil ik dus zeker neit laten lopen. ik heb deze afgelopen week al 3x gesolliciteerd, en dat ging allemaal prima. ik vraag me dus echt af waarom ik dan nu mijn hele middag zou gaan verprutsen voor dit gesprek..
Maar ja, ik ga morgen in elk geval bellen naar het wervingsburo.
ik zit dus een beetje te twijfelen. Deze baan is een baan voor 40 uur, waar je, als je het goed wilt doen meer tijd in moet stoppen. Ik rijd ook nog een aantal paarden, waar ik ook geld mee verdien. nou ja, misschine moet ik het hier niet allemaal neerzetten, maar het lijkt me duidelijk, dat ik met de paarden ook mogelijkheden heb.
twijfels dus!

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 14:07

Ik zou het niet doen. Heb ooit ook eens voor een keuze gestaan en gekozen voor mijn paard. Dat is nou eenmaal heel belangrijk voor me en dat realiseerde ik me op dat moment ook heel goed.

Er komt nog wel iets anders op je weg Janna! Die paarden moet je niet opgeven!

Succes met je beslissing!

janna

Berichten: 4073
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-01 16:37

Nou, ik heb vanmorgen gebeld naar het wervingsburo. Gan nu maar, misschine valt er wel wat te regelen, blabla.
Okee, dan ga ik. Dus ik helemaal naar Breda (106 km). Vraag ik of ze denken dat ik vanuit ede die baan kan doen: NEE.
Waarom laten ze me dan komen?
Grrr
Misschien dat er wat veranderd werd in hun rayons etc, maar dat wisten ze nog niet. Stelletje kukels. Pure tijdverspilling dus, vandaag!
Enne..ik doe dit dus niet, mijn paarden wil ik gewoon niet opgeven, en mijn vriend al helemaal neit!

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 16:42

Gelijk heb je!
Gewoon even volhouden en dan heb je binnen no-time een leuke en goede baan met tijden die te combineren zijn met de paarden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie