whooo oppassen aub...

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

 
 
Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-01 00:09

'k ben hier een tijdje niet geweest ( naja, een paar dagen ofzo, maar normaal kijk ik tig keer per dag)en heb zo 'ns ff snel de berichten doorgebladerd.
Ik krijg de indruk, dat er hier steeds meer digi-mensen komen en dat 'toevallig tegelijkertijd' de sfeer hier wat aan t minderen is ( bij vlagen). Laat ik t netjes uitdrukken.
Ik keek vroeger regelmatig op horses, nu slechts af en toe; vind de digi's soms net pagina's lijken van mensen >12 jaar ofzo..

Een enkele keer je mening voor je houden, of iets fatsoenlijker brengen, wil weleens helpen bij sommige berichten ( ik praat nu over bokt)! Een normaal sociaal-ontwikkeld mens voelt dat enigszins aan, maar blijkbaar niet iedereen.
Internet blijft internet, als je iets plaatst, is de kans groot dat er een ractie op komt, oke. Maar de 'toon' van die reactie, mwa..
Viel me gewoon op na ff geen gebok, en moest het gewoon ff kwijt!
Zie ik olifanten, of niet..?
beetje aanpassen en empathie kan weinig kwaad.


Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-01 00:33

Madelein, ik ben het helemaal met je eens! Toevallig ben ik gisteren sinds een maand of 2 weer eens op de plaza geweest. Het was dat we eerst geen echt alternatief hadden, maar ik kan me nu niet voorstellen dat we het daar zo lang hebben uitgehouden. Wat daar voor 'discussie' wordt gehouden, is vaak niet meer dan een pure afzeiksessie. En dan nog het liefst onder naam van een ander, als 'Anoniempje' of onder de meest vreemde nicknames. Ik heb er 2 minuten rondgekeken en ben toen weer snel naar Bokt gegaan.

Wat jij constateert over Bokt is mij ook niet ontgaan. Ik zou het heel jammer vinden als Bokt de kant van de plaza op zou gaan want Bokt is namelijk een beetje mijn 'tweede huiskamer' geworden. Laten we het gezellig houden!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-01 19:12

Het was mij ook al opgevallen. Onder de foto-forum had ik daar ook al een opmerking over gemaakt. Ik geloof dat hetAnna was die uit pure wanhoop de foto's maar weer had verwijderd. Dat is toch niet leuk meer?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-01 19:37

En dan is hier nog wel een soort van controle omdat je alleen geregistreerd berichten kunt plaatsen....

Ik kijk ook nog wel eens op Horses, en zie af en toe tot m'n verbazing berichten onder mijn naam staan. Naja, ze zijn niet wijzer daar. Als je een keer echt flink afgezeken wilt worden, moet je daar een berichtje plaatsen geloof ik. Brrr!

Ik sluit me lekker aan bij wat iemand hier onder haar berichtjes heeft staan: Niet mokken, lekker Bokken!
Hihi, groetjes, Sonja.

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-01 20:55

Het gaat hier ook een beetje die kant op.
Komt misschien ook door de nieuwe mensen ? Niet negatief maar ik merk dat het nu al een paar keer is voorgekomen dat ze mijn berichtjes meteen als afzeiken zien terwijl ik het totaal niet zo bedoel de 'harde kern' van hier weet dat want ik krijg daar nooit rare berichtjes(ook prive) van terug of jullie houden je netjes in haha.
Misschien omdat men na de afzeik tijd op horses meteen met de nekharen overeind gaat? deed ik in het beginhier ook een beetje...

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Iris

Berichten: 2048
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-01 21:20

Ik hoor dan wel niet bij de harde kern. Maar ik ga sowieso niet zomaar mensen afzeiken.

Ben maar 1 of 2 keer op horses geweest en ik weet dus ook helemaal niet hoe het daar is, maar ik heb genoeg verhalen gehoord.
Er zijn helaas gewoon mensen die denken dat het leuk is om andere helemaal af te zeiken of verrot te schelden en waarom?
Zeker voor het plezier dat ze alleen zelf hebben.

Ik heb mijn verstand niet verloren. Ik heb het zelf weggegeven ~~~ Quote R.W.

BartVB
Eigenaar

Berichten: 38890
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-01 21:35

Tja, zoiets is allemaal redelijk moeilijk tegen te houden. Of ja, het is vooral een afweging tussen controle v.s. openheid.

Toen we begonnen was het forum helemaal open, na een paar maanden hebben we Anonieme berichtjes uitgezet op een aantal forum en zo kunnen we alles steeds verder dicht gaan zetten (email controleren voor aanmelden, goedkeuren voor aanmelden, helemaal geen aanmeldingen meer, etc).

Op zich ben ik een grote voorstander van de openheid, nadeel is dat je daardoor soms vervelende berichtjes krijgt, daar is weinig aan te doen aangezien iedere willekeurige gek op internet berichten kan plaatsen.. Denk dat we daar een beetje mee moeten leren leven. En zolang het merendeel van bokt pertinent tegen dat afzeiken e.d. is zal het allemaal wel niet zo'n vaart lopen.

Laat gewoon iedereen in zijn/haar waarde, gun mensen voordeel van de twijfel maar laat duidelijk melden dat we hier niet op stoken en afzeiken zitten te wachten. Ik denk dat het dan allemaal wel goed komt.

Hoe groter bokt wordt hoe vaker dit (helaas) zal gebeuren. ALs het echt te gek wordt zijn er echt nog genoeg dingen die we (technisch) kunnen doen maar ik wil eigenlijk liever niet dat het zover komt..

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-01 10:24

t viel mij ook al op... Begon me al een beetje te ergeren af en toe. Tja, er valt weinig aan te doen denk ik, behalve een apart BOKT forum te maken voor de gezellige mensen, maar dat si ook wel banketstaaf eigenlijk...

Laui

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

fieke

Berichten: 1060
Geregistreerd: 08-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-01 10:41

Ik kom nog helemaal niet zo heel lang om bokt, maar ik heb de laatste dagen inderdaad ook wel een paar rare reacties gelezen. Ik vind het goed dat zulke dingen even benadrukt worden.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: fieke op 2001-03-25 11:44 ]</font>

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-01 20:54

Het gaat erg hard met Bokt. Iedere dag weer nieuwe mensen. Dit maakt het ook verwarrend omdat het er zoveel zijn weet je af en toe niet meer wie wat waar. Zoals ik de fout maakte bij Kimmy (toen ik zei dat ze geen paard had ik voel me nog steeds schuldig). Het is absoluut niet de bedoeling om mensen te kwertsen maar hoe groter hoe moeilijker.

Als je merkt dat mensen een rare tekst bij je bericht zetten die je niet leuk vindt. Stuur diegene dan een prive-bericht met wat ze bedoelen. Het is een open Forum iedereen mag zeggen wat hij wil en dat is soms wel lastig.

Maar laten we hier hier niet moeilijk over doen maar laten we het gezellig houden.

Gr Pris

Ellen

Berichten: 314
Geregistreerd: 05-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 10:33

Als ik lees "De Harde Kern" lopen bij mij de rillingen over mijn rug en gaan mijn nekharen overeind staan (en ik heb nog wel lang haar). Ik begrijp dat dit mede ook over mij gaat. Ik zet niet vaak een reactie neer maar als ik het doe krijg ik nu het idee dat IK afgezeken wordt, omdat ik niet in de Harde Kern zit????? Vind ik ook een beetje raar moet ik eerlijk zeggen. Het is zoals ik hier al eerder las een forum waar je ook negatieve reacties kunt krijgen. Dat is toch ook de bedoeling?? Of begrijp ik nu weer dat het alleen zo is dat je iets positiefs mag zeggen? Over al de opmerkingen bij Stef van jullie heb ik me echt boos gemaakt hoor. Jullie zeiken iemand af die een reactie geeft op iemand. Dat mag wel omdat jullie in "De Harde Kern" zitten??? Bij Horses prijsde jullie zelf het Bokt forum aan en daardoor komen er hier ook veel mensen van horses. Als jullie dit niet hadden gewild had je het stil moeten houden en dan hadden jullie hier met de vast kliek gezeten. Ik vond het altijd ook heel gezellig hier maar na dit gebeuren ga ik ook mijn vraagtekens zetten hoor. Hoe zal het hier zijn na het bokt weekend? Nog een grotere Harde Kern?????

LadyMadonna

Berichten: 58537
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 10:38

waarom komt steeds mijn naam weer naar boven?
Als ik niet wakker lig van eventuele negatieve reacties, moeten jullie er al helemaal niet wakker van liggen

Ellen

Berichten: 314
Geregistreerd: 05-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 10:42

Was niet naar jouw bedoeld Stef. Maar ik wilde even wat duidelijk maken. Ben trouwens blij dat jij niet wakker ligt (in je nieuwe bedje hahahaha) van de negatieve reacties.
Als de rest dat dan ook niet doet wordt het hier inderdaad misschien een stuk gezelliger.

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 10:47

Hoi, ik ben het met Ellen eens, hoezo 'vaste kern'? Nee dat is lekker positief voor de mensen die hier 'nieuw' komen. Nou sorry hoor als jullie niet willen worden afgezeken moeten jullie zelf ook stoppen met zulke berichten te plaatsen. Denk je niet dat mensen zich 'aangevallen' voelen door jullie term 'vaste kern'? Als jullie hier een vaste kliek hadden willen houden dan hadden jullie bokt. nl niet moeten aanprijzen bij de horses mensen. En stef...jou naam komt hierin voor omdat het toevallig op een discussie slaat die voort kwam uit jou berichtje en reacties daar op...

nlannemieke
Berichten: 52
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 11:44

Ikzelf kom hier ook nog niet zolang, maar ik denk te begrijpen wat er bedoeld wordt met 'harde kern'. Niet zozeer hoelang je bezig bent, of hoevaak, maar meer hoe serieus ga je om met berichten, maakt de 'harde kern'.
Een grap of een melige bui is snel te merken aan een berichtje, en dat kan ook. En is ook nog eens vreselijk leuk om te lezen <gg>
Maar moedwillig mensen kwetsen, door middel van (al dan niet haatdragende) berichtjes, door hun hobby belachelijk te maken, is misselijk. Eigenlijk is daar maar 1 methode voor... De schrijver(s) negeren. Doodzwijgen.

Annemieke

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 12:10

Hoi Annemarie,
Wat ik bedoel is dat Nimber zegt dat ze wel kan zien wie er volgens haar negatief reageert(zie ook **zucht**). En dat waren de mensen die nooit berichtjes neerzetten op bokt.nl en dan volgens haar automatisch niet bij de harde kern horen en niet serieus genomen moeten worden. En dat is gelul.
En wie zeikt iemands hobby af? ik niet hoor. Maar de 'harde kern' vindt het moeilijk om 'iemands mening' en 'afzeikend bezig' zijn uit elkaar t ehouden.<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mytens 1 op 2001-03-26 13:12 ]</font>

nlannemieke
Berichten: 52
Geregistreerd: 22-03-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 12:28

Hoi Mytens,

Die opmerking van mij is zeker niet persoonlijk bedoelt Lachen. Als je hier zo eens in de verschillende forums rondkijkt, zie je wel welke berichten ik bedoel Knipoog.
Tuurlijk, daar waar meningen worden geuit zullen altijd voor- en tegenstanders van een mening zijn, dat maakt het plaatsen, lezen en beantwoorden van berichtjes juist leuk!
Ik zag net dat Bart een besloten 'Zooi' forum heeft gemaakt, 10 tegen 1 dat daar de meeste van berichtjes die ik bedoel in terecht komen.

Groetjes,

Annemieke

Ellen

Berichten: 314
Geregistreerd: 05-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 12:45

Annemieke,

Ik wil nog even op jouw berichtje reageren. Jij zegt daar waar meningen worden geuit zullen altijd voor- en tegenstanders van een mening zijn, dat maakt het plaatsen, lezen en beantwoorden van berichtjes juist leuk!
Dit ben ik helemaal met je eens. Maar ik weet ook dat hier mensen zijn die het daar blijkbaar niet mee eens zijn en die zitten in die Harde Kern. Want van hun mag je alleen positief reageren en als iemand negatief reageert op een berichtje van de "Harde Kern" krijg je heel de Harde Kern over je heen. Zo dat wou ik nog even kwijt.

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 12:47

En ik ben het weer met .....Ellen eens. Sorry maar wij denken er hetzelfde over.

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 12:57

Lange tijd was ik van plan me er niet mee bemoeien. Ik denk dat ik iemand ben die behoort tot de "harde kern", als je het zo wilt noemen.

Het is inderdaad zo dat er de laatste tijd veel vervelende reacties gegeven worden op serieuze berichten. Natuurlijk hoef je het niet altijd eens te zijn met iedereen, maar er is een verschil tussen het oneens zijn en iemand keihard afzeiken. De laatste tijd zie ik helaas ook af en toe berichten waarbij iemand keihard afgezeikt wordt.
Er zijn (geregistreerde) bezoekers die anderen niet serieus nemen of het op bepaalde personen voorzien hebben. Als je niet normaal kunt reageren, reageer dan niet!

Deze reacties verschijnen pas de laatste tijd op bokt.nl. De "harde kern", de mensen die al vanaf het begin bokken, weten zo ongeveer wel wat ze aan elkaar hebben. De nieuwe bokkers zijn wat dat betreft nog niet zo ingebokt. Dat is geen verwijt op hen en ook niet op de harde kern. Ik vind ook dat de nieuwe bezoekers het zich ook niet moeten aantrekken, behalve natuurlijk de mensen die die felle (en vaak flauwe) reacties plaatsen. Er wordt over de harde kern gesproken omdat er in de begintijd van bokt niet zulke reacties gegeven werden en er alleen maar serieus gereageerd werd.

Soms kun je beter niet reageren dan op een manier waarop je sommige mensen enorm tegen de borst kunt stuiten.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 13:08

Ja maar, er is een verschil tussen je mening geven en iemand afzeiken en dat verschil zien sommigen niet. En vervolgens komen ze met termen als 'de harde kern' nou sorry hoor, ik zit hier ook al een tijdje maar reageerde nooit zoveel (had niet zoveel tijd, zit nl op mijn werk) en dan komen er verwijten, dat je wel kunt zien dat er nu mensen reageren die normaal nooit reageren. Nou sorry hoor! Maar voor de rest zit ik er niet mee, alleen ik vind dat als iemand wat op bokt.nl zet reacties kan verwachten, neagatief of postief. En een negatieve reactie hoef je niet als een aanval op te vatten. Althans die van mij niet voor wat betreft die negatief / stug overkomen.

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mytens 1 op 2001-03-26 14:09 ]</font>

Ellen

Berichten: 314
Geregistreerd: 05-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 13:12

Ik kom hier nu vanaf 5 februari. Het is me tot nu toe ook heel goed bevallen maar als ik lees dat er nu een harde kern is en als ik zie hoe er gereageerd wordt door de harde kern op iemand dan ga ik echt mijn vraagtekens zetten (ik val geloof ik in herhaling).

Jij zegt ook als niet normaal kunt reageren, reageer dan niet! en daar ben ik het helemaal mee eens. Maar dan moet de harde kern wel weten dat dit ook voor hen geldt.

Laat IEDEREEN in zijn/haar waarde en accepteer elkaars mening. Ik denk dat dat het belangrijkste is en zo houden we het hier met z'n allen ook gezellig. Zowel de harde kern als de mensen die af en toe reageren of net nieuw zijn.

Suus

Berichten: 1692
Geregistreerd: 13-03-01
Woonplaats: Stein

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 13:47

Ik voel me hier eigenlijk heel neutraal onder. Ik hhor niet tot de harde kern en ik zeik verder ook niemand af. Ik ben wel een eerlijk persoon en zeg wat ik denk. Ik zal nooit positief doen als ik er negatief over denk, puur en alleen om maar leuk te doen. Ik ben hier pas van deze maand, maar ik vind persoonlijk dat veel mensen zich wel erg snel aangevallen voelen. Als je een keer hahaha zet in een reactie, dan zou je al iemand recht in zijn gezicht zitten uitlachen. Ik weet niet of dit aan mij ligt hoor... Als je een bericht plaatst kun je positieve EN negatieve reacties krijgen. Keihard afzeiken is natuurlijk NOOIT de bedoeling van een gezellig forum als dit, maar als ik eerlijk ben zie ik dit ook nooit voorkomen. (?) Hieruit blijkt dus wel dat iedereen een andere interpretatie heeft van een negatieve mening geven of afzeiken. Als je alleen maar positieve reacties wilt hebben moet je denk ik maar geen berichtje plaatsen. Dan ben je daar van verzekerd....

R.I.P. allerliefste Tonkie... 1987-2009

Maaike

Berichten: 11624
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 13:48

hm ik wou eigenlijk niet gaan reageren hierop maar doe t toch. die 'harde kern' bestaat denk ik uit te mensen die van horses mee zijn verhuisd naar bokt, gelijk toen bokt werd opgericht. die mensen kennen elkaar al langer en weten hoe ze de berichtjes van elkaar kunnen opvatten/moeten opvatten. mensen die hier pas net komen en een klein beetje gaan zitten 'stoken' om het zo maar ff te noemen, herinneren de 'harde kern' aan horses en dat is het probleem denk ik. horses is verleden tijd, bokt is nu dus laten we t gezellig houden

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-01 13:53

Okay, laat dan die term "harde kern" wat mij betreft weg. Het was denk ik alleen een benaming die gebruikt werd om de verwoede (en misschien zelfs verslaafde) bokkers aan te geven.
Het gaat er ook helemaal niet om hoe lang je al op bokt komt, maar meer wat voor reacties je geeft. Ik zei al eerder: je kunt best je mening geven en die kan ook best minder positief zijn, maar soms worden berichten geplaatst om even je ei kwijt te kunnen, om een beetje steun te krijgen van mensen die toch een beetje je vrienden aan het worden zijn. Als je dan negatieve reacties krijgt, kan dat soms best hard aankomen, lijkt mij. Er moet dus gewoon een beetje nagedacht worden als er gereageerd wordt.
Dit geldt inderdaad voor iedereen en ik denk dat je zelf maar moet weten of je je aangesproken voelt....

Laat iedereen in zijn/haar waarde...

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Snow_White, Bloem24, Britt_Sisi, Chita, fjaril, irisskib, J00P, lazy, Liinsjee, MiickeytJe, Nef1985, Rianne1979, RoosDeG, snuffie123, theadora99, Trui, Tutti_Frutti, Yltje en 171 bezoekers