onzeker... (discussie)

Moderators: Dani, Murthul, Amaryllis, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
assie

Berichten: 7734
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-01 18:08

Ik was gister aan het nadenken (ja dat kan ik! Knipoog ) En toen kwam ik eigenlijk tot de conclusie dat jongens/mannen veel minder onzeker zijn dan meisjes/vrouwen.
Ik bedoel, je hoort heel vaak vrouwen zeggen: o, ik ben te dik, ik zie er niet uit enz.
Terwijl je dat nooit hoort van een man. Zijn die nou veel zekerder van zichzelf? Of hoor ik gewoon de verkeerde dingen?
Wat denken jullie?


BartVB
Eigenaar

Berichten: 37339
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-01 18:21

Zelf ook redelijk wat over nagedacht. Natuurlijk is iedereen onzeker (ja, zelfs ik soms Knipoog) alleen uit iedereen dat op een heel andere manier. Het is sowieso redelijk not-done voor mannen om te zeggen dat ze onzeker zijn. Bij vrouwen is dat al een ander verhaal (sla de eerste de beste Yes, Flair of Viva maar open).

Verder zitten vrouwen wat dit soort dingen betreft toch wat anders in elkaar. Ze zijn wat socialer, wat meer gericht op de groep en trekken het zich (IMO) dus ook wat meer aan wat anderen van hun vinden. Ook heb je nog van die commerciele crap met half naakte gruwelijk dunne modellen die dan 'het schoonheids ideaal' zouden moeten vertegenwoordigen Misselijk helpt ook niet echt. Bij mannen is dat ook een stuk minder.

Gooi daar nog een hoop andere culturele verschillen tussen man/vrouw tegen aan en ik denk dat je dan redelijk duidelijk hebt waar het verschil in onzekerheid vandaan komt.

Maar eeh, dit is dus in het algemeen. Ken een hele hoop vrouwen die een stuk zekerder zijn dan ik en ook een hele hoop mannen die een heel stuk onzekerder zijn.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een slechte paashaas" - Loesje

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-01 18:32

Ik denk dat heel veel jongens/mannen ook erg onzeker zijn over zichzelf, maar dit niet hardop durven te zeggen. Misschien juist proberen te verbloemen met stoer gedrag.

assie

Berichten: 7734
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-01 18:34

Maaike: dat dacht ik dus ook!
en Bart: die modellen die op de catwalk staan, *ieuw* *eng* veels te mager!

Yor
Berichten: 1404
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Ik ben een rasechte Leuther...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-01 19:00

Afbeelding

okee dit vind ik dusecht wel mooi he! alleen zonde van het hoofd Lips are sealed maar zo'n figuur vind ik absoluut niet lelijk!!
ik ben niet ontevreden met mezelf en ook niet onzeker, ik ben onzeker over de dingen die ik doe, 'k heb volgens mij een licht vorm van faalangst....
maar ik kan me echt niet druk maken over of mensne me wel of niet aardig vinden...

"Some memories are best forgotten"

assie

Berichten: 7734
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-01 19:12

ja, maar ik denk dat dit soort lichamen mensen juuist onzeker maakt. Dat ze denken, o ik moet ook zo dun zijn/worden. Bijvoorbeeld veel van mijn vriendinnen zitten te zeuren, dat ze te dik zijn. Terwijl ze gewoon normaal zijn. Echt heel irri.

Ikzelf ben IRL best onzeker, maar hier op i-net niet. Dat hebben denk ik meer mensen. Want op i-net ken je elkaar niet echt. je kunt toch vaak zeggen wat je wilt, die ander kan jou toch niks maken...
Irl heb ik heel vaak als ik iets doe het gevoel dat mensen naar mij kijken en denken, pfff.... wat een dodo, terwijl ze dat misschien helemaal niet doen... Soort van faalangst misschien... ik weet het niet. Maar ik merk niet echt dat mannen hier ook last van hebben vrouwen hebben daar meer last van lijkt het.
Doordat ze emotioneler zijn en meer de rechterhelft van hun hersenen gebruiken, terwijl mannen vooral de linker gebruiken (tsja, beetje opgelet vandaag bij bio Haha! )

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-01 19:12

Ieks! Nou, als ik er toch zo uitzag dan kreeg ik spontaan faalangst... Nee echt, ik vind dit niet mooi... Ik ben zelf 1.69 m lang en ben ooit in iets meer dan een half jaar 10 kilo afgevallen, van 69 naar 59. En ik vond mezelf toen lelijk! Je kon m'n ribben tellen! Neuh, liever 3 kilo erbij, dan heb ik volgens de QI wel niet het ideale gewicht, maar dat zal mij een zorg zijn.

Overigens ben ik tegenwoordig niet meer onzeker over m'n uiterlijk, wat ik 10 jaar geleden nog wel was. Mijn onzekerheid concentreert zich nu meer op mijn capaciteiten en mijn toekomstbeeld. Ik weet steeds beter wat ik wil en ook steeds beter wat ik niet wil, maar toch blijft er een bepaalde onzekerheid. Beetje vaag omschreven misschien, maar het schijnt vaker voor te komen bij mensen die tegen de 30 lopen... Lachen

En wat onzekerheid bij mannen betreft: dat komt zeer zeker voor, misschien zelfs wel meer dan bij vrouwen. Mannen uiten het alleen anders, vaak door stoer en onverschillig gedrag. Maar ik heb van zeer nabij onzekere mannen meegemaakt, en die zijn dan net zo erg als vrouwen hoor! Haha!

_________________
<FONT COLOR="DARKBLUE">Tijd krijg je van niemand. Tijd moet je nemen.</FONT>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Karin op 2001-10-08 20:14 ]</font>

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-01 19:13

Ja hoor, ze zijn er wel, mannen die onzeker zijn. Hoef alleen maar naar mijzelf te kijken in sommige situaties! Tjonge, ik zou hier een heel lang verhaal neer kunnen zetten over alle verschillende dingen waarin ik mij onzeker voel. Doe ik maar niet, anders wordt het veels te veel. Haha!

Het is idd waar denk ik dat vrouwen eerder toegeven dat zij onzeker zijn over iets en dat mannen dit niet zo snel toe zullen geven. Tja, ik geef soms graag toe dat ik onzeker ben over iets omdat het vaak wel helpt om erover te praten. Op die manier kom je van je onzekerheid af.

Tja, ik ben o.a. onzeker over relaties. Ik ben vaak al te bang om een relatie te beginnen. Ben onzeker over wat mensen van mij vinden en of ik wel interessant ben om naar te luisteren. Ik bens soms onzeker over mijn mening, ik weet soms namelijk niet wat mijn mening is over een bepaald onderwerp en dan ben ik onzeker of ik wel het juiste heb neergezet. *zucht* nu ben ik onzeker of ik het allemaal wel duidelijk omschrijf Haha!

Ik vind dat het wel nodig is om hierover te praten als kerel zijnde eerlijk gezegd. Er is namelijk niets zo irritant als rondlopen met een gevoel als onzekerheid. Als erover praten dan helpt, dan doe ik dat graag!

Pfieuw, dit lucht ff op zeg *LOL* Kan ik altijd wel waarderen dat dit soort topics worden opgestart, kun je ff je ei kwijt Haha!

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-01 19:18

Weet niet of dat helemaal waar is. Ik ken namelijk best een stel jongens die ook erg onzeker zijn...
Wel praten zij er minder in het openbaar over dan meisjes...

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

assie

Berichten: 7734
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-01 19:19

Citaat:
Op 2001-10-08 20:13, schreef maarten:
Ben onzeker over wat mensen van mij vinden en of ik wel interessant ben om naar te luisteren. Ik bens soms onzeker over mijn mening, ik weet soms namelijk niet wat mijn mening is over een bepaald onderwerp en dan ben ik onzeker of ik wel het juiste heb neergezet. *zucht* nu ben ik onzeker of ik het allemaal wel duidelijk omschrijf Haha!


Ja, dat heb ik dus ook! Als ik met iemand aan het praten ben en die iemand lacht niet, of kijkt een paar keer weg ofzoiets. Dan heb ik meteen het gevoel dat ik niet 'goed genoeg' ben en dat die iemand liever met iemand anders zou willen praten dan met mij. Daardoor verzin ik soms wel eens dingen zodat die ander toch lacht en dan banketstaaf ik mezelf weer vast Boos! . Gelukkig is dat de laatste tijd een stuk minder aan het worden, ik begin iets zekerder van mezelf te worden, dankzij een echt goede vriendin die ik nu heb 'ontdekt' Lachen

En Maarten, het was heel erg duidelijk omschreven hoor Haha!

Yor
Berichten: 1404
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Ik ben een rasechte Leuther...

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-01 19:26

ik ben ook niet onzeker over mn uiterlijk..
ben 1 kg afgevallen, ben ik niet blij mee.. liever 2 erbij dan 1 eraf!!
is ook niet mn ideaal beeld ofzo...

"Some memories are best forgotten"


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 23 bezoekers