Dit vond ik op 14 mrt in de krant!!!

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-01 10:41

In Nederland zijn voorlopig 53 bedrijven getraceerd die na 24 januari vee hebben ingevoerd uit Mayenne, het Franse departement waar dinsdag mond- en klauwzeer is ontdekt.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees (RVV) woensdag. De invoer ging gepaard met ongeveer 52 veetransporten vanuit de Mayenne, voornamelijk met schapen en runderen.
De dienst onderzoekt nog of bedrijven de betrokken dieren hebben doorverkocht. Het definitieve aantal bedrijven loopt daarom waarschijnlijk nog op, aldus de woordvoerder. Woensdagavond of donderdag kan dat aantal bekend zijn.

De betrokken veehouders worden momenteel bezocht door medewerkers van de RVV. De deskundigen bekijken de dieren; van het geïmporteerde vee wordt een bloedmonster genomen.

Het draaiboek schrijft voor dat de boerderijen preventief geruimd kunnen worden. Dit is recent ook gebeurd bij bedrijven met vee uit het Verenigd Koninkrijk, waar eerder al mond- en klauwzeer uitbrak.

Mogelijk probleem is dan de capaciteit bij het enige grote destructiebedrijf in Nederland. De onderneming Rendac in Son heeft het al druk met de vernietiging van dierorganen die riskant zijn wegens de gekkekoeienziekte BSE.
[ Dit Bericht is bewerkt door: Lovely op 2001-03-14 16:01 ]


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie