Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird
tamary schreef:Ja, maar konijn en handmolentje. Goede werkplek helpt, genoeg motorvermogen bij electrisch en veelal goed koud/licht bevroren vlees is makkelijker malen. En gebruik bijgeleverde stamper oid, niet je vingers, zeker bij electrische machine, om vlees maaldeel in te krijgen.
Nickeltje schreef:Ik heb een gehaktmolen gekocht die op mijn kitchen-aid machine past. En daar ook meteen een worstvul-snuit bij.
Vooral in de zomer maak ik vaak van runderlappen en dat soort sudder-vlees, gehakt.
En eventueel meteen met zouten en kruiden in een worst-velletje. Heerlijk!!
tamary schreef:Konijnenvlees (eigen fok), dus zelf slachten, uitbenen, in stukken snijden en draaien maar. Hart en lever gaat er bij in, nieren liever niet, niervet blijft nogal plakken in de gehaktmolen.