Ik hik alleen tegen de hoeveelheid suiker aan die erin moet. Graag wil ik er minder in doen maar kan dat zonder dat mijn cheesecake mislukt? Het is overigens een cheesecake die de oven in moet.
lizy29
Berichten: 6385
Geregistreerd: 05-03-12
Woonplaats: Het land van du vin, du pain, du Boursin
130 gram suiker voor een hele taart is niet veel, maar je kunt gerust de helft of 2/3 nemen. Doe ik ook vaak en ben bakker van beroep.
Oskarrino
Berichten: 1100
Geregistreerd: 22-08-13
Geplaatst: 21-12-24 21:22
Je kan ook suiker vervangen voor zoetstof, mocht je (bijna) alle suiker eruit willen houden. Dan heb je wel de zoetigheid!
Edit: kan wel de structuur iets veranderen
Laatst bijgewerkt door Oskarrino op 21-12-24 21:26, in het totaal 1 keer bewerkt
Roodvos
Berichten: 7458
Geregistreerd: 03-04-04
Woonplaats: Op een bult SiO2
Geplaatst: 21-12-24 21:23
Ja, dat kan. Dat is bijna nooit een probleem. Maar ik zie dat de cake koud geserveerd wordt. Waar je rekening mee moet houden is dat de smaak van suiker beïnvloed wordt door de temperatuur. Hoe lager de temperatuur des te minder smaak. Dat is ook de reden dat er zo onmogelijk veel suiker in ijs zit.
Je baksel zal met minder suiker vast lukken, maar je loopt kans dat je inlevert op de smaak.
Over het algemeen kan het wel met minder suiker, maar het kan wel zijn dat de structuur of hoogte er iets door verandert.
soesita
Berichten: 5337
Geregistreerd: 09-10-04
Woonplaats: Herzogenrath (Duitsland)
Geplaatst: 21-12-24 21:35
Ik bak standaard met 1/3 tot 1/2 minder suiker dan het originele recept. Nog nooit misgegaan.
Prima2Donna
Berichten: 949
Geregistreerd: 14-07-12
Woonplaats: Apeldoorn
Geplaatst: 21-12-24 21:36
Ik doe vaak 5-10% minder suiker dan het recept aangeeft. Wel opletten dat de suiker niet nodig is voor processen zoals bij koekjes. Maar bij een cheesecake is dat geen probleem hoor.
Goed om te lezen, allemaal dank je wel voor de reacties! Ik ga het recept aanpassen. 10gr per persoon lijkt niet veel maar ik gebruik zelf heel weinig suiker.
Ik doe dat eigenlijk standaard, minder suiker. En vaak probeer ik ook met hoeveel minder boter het recept nog ok is. Of bijvoorbeeld bananenmuffins, recept van de hartstichting waar rijpe banaan in gaat ipv suiker.
Hier staat hele goede uitleg inclusief foto's wat er kan gebeuren Bij bovenstaand recept verwacht ik weinig problemen, wellicht wel als je verder gaat als halveren maar alles tot 1/3 verminderen gaat sowieso altijd wel goed.