troi schreef:Keuringsdienst van waarde aflevering niet gezien?
Daaruit bleek dat het meeste vlees (AH) uit afrika komt, waar de koe geslacht wordt en vervolgens ingevroren voor transport naar engeland. Daar wordt de hele koe ontdooid om opgesneden te worden in grote stukken en weer ingevroren. Daarna weer ontdooid om het vlees tot zijn uiteindelijke vorm te verwerken (biefstuk, entrecote, gehakt, enz.) Vervolgens wordt het, je raadt het al, weer ingevroren voor transport naar de winkel. Daar wordt het vlees weer ontdooid voordat het in het koelvak belandt. Iemand de tel bijgehouden? Het vlees kan dan al 2 jaar oud zijn...
De supervisor van de overslag in engeland werd gevraagd over de gevaren van ontdooien/invriezen en haalde lachend de schouders op. Bij navraag bleek de aanduiding "vers" slechts te slaan op "niet bevroren".
Hier bestaan dus geen wettelijke bepalingen voor.
Antwoord gekopieerd van andere forum want teveel typwerk. Maar aflevering zelf gezien en ik was geschokt erover!
Tenzij je naar een slager gaat die zijn vlees levend heeft gezien ga ik er vanuit dat het al bevroren is geweest.
Hetzelfde geldt ook voor vis. Wordt na vangst op de boot al ingevroren, gaat naar een haven, wordt per boot naar China vervoerd om gefileerd en verpakt te worden, en komt dan weer terug deze kant op om verkocht te worden.