Custardroom…Wat is dat?

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Zelda_Link

Berichten: 261
Geregistreerd: 04-06-19

Custardroom…Wat is dat?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-06-24 06:00

Hallo lieve Bokkers,

Bij AH in de winkel zag ik een recept voor Tortelets met aardbeien en custardroom.
Nu wil ik die graag maken maar… wat is custard room? :Y)

Albert Heijn zelf verkoopt alleen ‘custard’ van Koopmans, dat is een soort vla. Als ik Google gebruik komt er gele room maar ook bakkersroom naar boven.

Heeft iemand een idee wat ik het beste kan gebruiken? O:) Wat is het meest geschikt?

Voor de duidelijkheid voeg ik nog even 4 foto’s toe.
Foto 1 is het recept,
Foto 2 de custard van Koopmans en
Foto 3 gele room
Foto 4 banketbakkersroom

Alvast bedankt voor jullie reactie!!

Ps: het liefst gebruik ik 1 van deze dingen of soort gelijk, dus zonder helemaal zelf vanaf de basis te maken met eieren en zo. Ik ben niet zo’n held in de keuken :+


Afbeelding


Afbeelding



Afbeelding



Afbeelding

Kairos
Berichten: 2942
Geregistreerd: 07-08-17

Re: Custardroom…Wat is dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-24 06:45


Onali
Berichten: 18971
Geregistreerd: 16-03-06

Re: Custardroom…Wat is dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-24 06:57

Tweede is custard waarmee je vla of pudding kan maken.

Hoe je er room van kan maken weet ik niet.

verootjoo
Berichten: 36474
Geregistreerd: 19-10-03

Re: Custardroom…Wat is dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-24 07:26

Je kan het allemaal gebruiken. Maar die gele room lijkt me het makkelijkst.

Ceetje_bokt
Berichten: 5581
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-24 07:33

Het zakje met banketbakkersroom kan je maken met slagroom ipv melk. Het geheel wordt dan romiger (dûh) en luchtiger. Op die verpakking van de Oetker staat het ook.
Maar zelfgemaakt met eieren is het állerlekkerste.

Utixo

Berichten: 6708
Geregistreerd: 19-10-05
Woonplaats: Monster

Re: Custardroom…Wat is dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-24 07:52

Custardroom is echt niet moeilijk om te maken en het is zoveel lekkerder dan uit een pakje.

Overigens is het hetzelfde als banketbakkersroom. Custard is een mengsel van eieren en melk dat net niet tot het kookpunt verwarmd wordt. Dan krijg je room. Uit zo'n pakje is meer pudding. Je kunt het gebruiken en desnoods iets dikker laten, maar geloof me, als je het eenmaal zelf gemaakt gemaakt hebt ben je zo blij. Met Rutger of Laura kan het echt bijna niet misgaan. Het enige wat je nodig hebt is een thermometer.

Zelda_Link

Berichten: 261
Geregistreerd: 04-06-19

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-06-24 08:29

Utixo schreef:
Met Rutger of Laura kan het echt bijna niet misgaan.


Ehm…don’t challenge me… _O- Ik heb ooit soep staan afgieten en dat was bij lange na nog niet mijn grootste kookblunder :Y)

Maar ik ga het proberen!

DuoPenotti

Berichten: 38554
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Re: Custardroom…Wat is dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-24 08:37


Sintara

Berichten: 8347
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Denemarken

Re: Custardroom…Wat is dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-24 08:40

Ik zou of voor het pakje gele room, of voor het pakje banketbakkersroom gaan.

Custard is lekker hoor maar dat blijft wel makkelijk vloeibaarder en mikt nauw qua zoetigheid. Ik eet dat wel eens als toetje :o

-Namiro-

Berichten: 2239
Geregistreerd: 22-08-05
Woonplaats: Het Limburgse land..

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-24 09:58

Zelda_Link schreef:
Utixo schreef:
Met Rutger of Laura kan het echt bijna niet misgaan.


Ehm…don’t challenge me… _O- Ik heb ooit soep staan afgieten en dat was bij lange na nog niet mijn grootste kookblunder :Y)

Maar ik ga het proberen!


Soep afgieten?! _/-\o_
Hoe dan?!?

Zelda_Link

Berichten: 261
Geregistreerd: 04-06-19

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-06-24 13:56

-Namiro- schreef:
Soep afgieten?! _/-\o_
Hoe dan?!?



Tja, iets met adhd, afgeleid zijn en ondertussen denken aan dat de aardappelen bijna op zijn en je nog nieuwe moet kopen voor het eten van morgen…kortsluiting in mijn hoofd :+ Tot de dag van vandaag weet ik ook niet precies waar het nou misging, eerlijk gezegd _O-

ievie

Berichten: 2708
Geregistreerd: 17-03-11
Woonplaats: het Laaaaaaaand van Maas en Waal

Re: Custardroom…Wat is dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-24 15:49

Ik zou de gele room of banketbakkersroom gebruiken, is allebei min of meer hetzelfde.

Zelf maken is het allerlekkerste, maar dit is een prima alternatief.

melanie0906

Berichten: 1501
Geregistreerd: 03-07-11
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-24 17:20

Ik denk het dat het een creme suisse voor moet stellen dat is banketbakkersroom mengen met opgeklopte slagroom

noviceh

Berichten: 5141
Geregistreerd: 15-05-06
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-24 17:31

Soep afgieten… :')

Lielle

Berichten: 66423
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Custardroom…Wat is dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-06-24 18:45

ik las hem als custar-droom en dat kende ik ook niet :-) maar voor custard-room zijn banketbakkersroom en gele room (laatste twee) een goede optie. Eerste is denk ik te dun