Eind mei/begin juni hoop ik mijn diploma verpleegkundige niveau 4 op zak te hebben (als er niet teveel gekke dingen gebeuren natuurlijk

Ik heb als leerling-verpleegkundige gewerkt in een instelling voor dementerende ouderen, een jaar in het ziekenhuis op de covid-cohort meegedraaid en nu (niet geheel vrijwillig) twee jaar werkzaam binnen de wijkverpleging. Dat laatste is ècht niets voor mij ben ik wel achter gekomen. Ik kan mijn ei, kennis en kunde niet kwijt, raak gefrustreerd door het eentonige en vooral saaie werk. Daarnaast heb ik ook niet bepaald toffe collega's wat er waarschijnlijk ook niet aan meewerkt. Mijn uiteindelijke doel is toch wel ambulance-verpleegkundige (met mij zovelen waarschijnlijk), maar daar moet ik eerst nog wat meer ervaring voor op doen voordat ik die richting op ga.
Maar dan? Welke richting ga ik op?
Het vak is enorm breed en groot, waarbij je letterlijk alle kanten op kan. Maar hoe kies je voor iets als je nog niet exact weet welke kant/richting/specialisme je uiteindelijk op wil gaan?
Mede-verpleegkundigen! En andere bokkers natuurlijk! Jullie hebben vast en zeker ook voor dit dilemma gestaan. Mag ik aan jullie advies vragen?
Hoe heb je het aangepakt? Waar ben je uiteindelijk terecht gekomen? Hoe kwam je er achter dat dit hetgene was dat je voor jaren wel zou kunnen blijven doen?
Ik merk namelijk dat ik zelf van het werk wat ik nu doe erg onrustig word, gefrustreerd raak door voornamelijk het eentonige werk waar geen uitdaging in zit. Dat lijkt mij niet geheel de bedoeling, dus het is tijd om op zoek te gaan naar wat anders binnen de verpleegkunde.
Liefs, Willemijn